Sadece T. C. kimlik numarası ile pek bir şey olmaz ama diğer kimlik bilgilerini de bilirlerse o zaman sıkıntı olabilir.
2
23 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ay çok şükür valami ya ama şey bu şahıs bana fal bakmıştı çok önceden 2 sene oluyor tammmi instadan ben. ona inanmayinca sen git tcmi çıkar adım. soyadim doğum tarihim filan anne adı baba adı 😭 ben sok oldum buna yardım edende başka birisi varmış biz bunu korkutmustuk tabi özür diledi filan sildiydi ama çok şükür bişi olmadı ama dicem su olsaydı bu zamana kadar olurdu demi
Kimlik değişince kimliğin veriliş tarihi değişiyor ve o tarihten sonra önceki kimli ile yapılan işlemler geçersiz oluyor. Ama o bilmiyor ise senin kimliğin veriliş tarihini falan zor.
Ya bana sadece bak TC kimlik numaramı verdi anne adı baba adı nerde doğdum doğum tarihimi söylemişti ben kala kaldım ağzına sicmistik tabi arka yüzünü demedi belkide fırsatı olmadı
İşte onu bana demedi sadece ön yüzünü dedi belkide aklına gelmedi ya zaten çıksaydı bu zamana kadar cikmazmiydi oda var ama. degostircem kimliğimi içim rahatlar
E devleten ticari işletme ve şirket sorgulama diye bir şey oraya bak gsm operatör sorgulama oraya bak vergi sigorta bank gibi ne var ne yok sorgula bir şey çıkmazsa sorun yok.
Baktım vala hepsine 🙈ama vala. cok rahatladım Allah razı olsun bide yeni kimliklerimizi de değiştirdim birşey olmaz ins 💐baya olmuştu zaten ya 2 sene filan
Ya bu bide bana fal bakmıştı tamammi bende inanmadım diye neyse sen git TC numaramı anne adı baba adı bul bana yaz güya hissetmiş sonra bizde onu tehdit etmiştik arkadaşlarımla özür filan dilediydi gerçi olsaydı ozaman olurdu demi
Vala rahatladım çok sagol bunun adliyedeki ne tanıdığı varmış sanırım o yapmıştı ama düşünsene ailemin haberi yok çok kötü durum ya :( ama nasıl yaptı ben onu anlamadım halen sadece Instagram hesabimdan yazmisti
Herkes olmaz demiş belli ki psikolojik sorunları var bak evladım tc numarsıylaa senin 77 ceddini banka hesap numara ni şifreni vs herseyini öğrenebilir ler bunu kim yapabilir? Hacker ler okkkeyyy baba
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Olsaydı bu zamana kadar olmazmiydi oda var sende haaklisin tabii
Ya bak biri vardı bana fal bakmıştı ama çok önceki 2 sene filan oluyor ben salağa inanmadım diye sen git T. C kimlik numamari anne. adi baba adı doğum tarihimi bul bana gönder güya hissetmiş ben tutmadım bunu biz korktmustuk tabii sonra özür diledi ailem bilmiyor arkadaşlarım yardım etti sildimd filan dedi şimdiye kadar olsaydı illaki birşey olur du demi
Artık TC kimlik numaralarımız her yerde maalesef, seninle olan konuşmasını incelemek gerek. Bankacı bir tanıdığı olması bu bilgileri öğrenmesi için yeterli :)
Ya yok ozmaanlar işte cahildim sjssjsj bide cok. sasirdim bu bence e devletten buldu ve ön yüzündeki bilgileri bana yazmisti salak çünkü e devlette kimliklerin on yuzeyindeki bilgiler yazıyor ya
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Sadece T. C. kimlik numarası ile pek bir şey olmaz ama diğer kimlik bilgilerini de bilirlerse o zaman sıkıntı olabilir.
Ay çok şükür valami ya ama şey bu şahıs bana fal bakmıştı çok önceden 2 sene oluyor tammmi instadan ben. ona inanmayinca sen git tcmi çıkar adım. soyadim doğum tarihim filan anne adı baba adı 😭 ben sok oldum buna yardım edende başka birisi varmış biz bunu korkutmustuk tabi özür diledi filan sildiydi ama çok şükür bişi olmadı ama dicem su olsaydı bu zamana kadar olurdu demi
Kimlik bilgilerinin büyük çoğunluğuna erişmiş olması lazım sadece TC kimli numarası adın gibi bir şey
Peki birşey olurmu şuana kadar bı aksilik olmadı ama unutmuştur diye düşünüyorum zaten oda özür filan dilemişti ama hiç hoş birşey değil ya
Peki e devletten cikarmi sizce birşey olsaydi
Onda imzan yoksa çok çok zor kimliğini değiştirmedi isen değiştir o zaman tamamen rahatlarsın.
E devletten çıkar
Yok ya daha bizim kimlik değişmedi 🙄 kimlik değişince numaradaki degisiyor peki
Mobil imzamı dediginiz
Islak imza
Kimlik değişince kimliğin veriliş tarihi değişiyor ve o tarihten sonra önceki kimli ile yapılan işlemler geçersiz oluyor. Ama o bilmiyor ise senin kimliğin veriliş tarihini falan zor.
Ya bana sadece bak TC kimlik numaramı verdi anne adı baba adı nerde doğdum doğum tarihimi söylemişti ben kala kaldım ağzına sicmistik tabi arka yüzünü demedi belkide fırsatı olmadı
E devlette de hani ön yüz bilgileri oluyor ya
Arka yüzünü de bilmesi lazım orada kimliğin veriliş tarih var ama çok kolay e devletten bak biraz araştır.
Daha önce bir yere verdin mi tc kimlik numaranı ya da kimlik fotokopisini
İşte onu bana demedi sadece ön yüzünü dedi belkide aklına gelmedi ya zaten çıksaydı bu zamana kadar cikmazmiydi oda var ama. degostircem kimliğimi içim rahatlar
E devleten ticari işletme ve şirket sorgulama diye bir şey oraya bak gsm operatör sorgulama oraya bak vergi sigorta bank gibi ne var ne yok sorgula bir şey çıkmazsa sorun yok.
Baktım vala hepsine 🙈ama vala. cok rahatladım Allah razı olsun bide yeni kimliklerimizi de değiştirdim birşey olmaz ins 💐baya olmuştu zaten ya 2 sene filan
Kimliği değişitirdiysen ya da değiştirirsen pek sorun olmaz herhalde
Şimdi baktım şirket ticarete ne çok şey varmış ya hiçbirinde kaydım bulunamadı çıktı😂
Neyse ara ara yine bak sen
Bakarım hep bakıyorum ins olmaz birşey ya
Korkma olsa sadece sana değil herkese olurdu.
Teşekkür ederim
Hicbir durum ortaya çıkmaz. TC kimlik numaranı zaten en basitinden okuldaki tüm öğretmenlerin görüyor. Çok gizli kalması gereken bir şey değil
Ya ama dolandırıcılık yapıyorlar ya
Sadece TC numarası yeterli değil
Kargocular falanda istiyor sürekli
Tc kimligiyle bir sey olmaz onemli olan diger bilgiler
Anne adı baba adı filan gibimi
Annenin kizlik soy ismini bilmiyordur seri no vs vs anne baba ismiyle bos yani
Oh şükür o zaman sifrelerimde de birşey olmadı benim adıma açılan birseyde yok
Oyle bir seye cesaret edemezler tc ye bir sey acacaklar aninda hapis
Ya bu bide bana fal bakmıştı tamammi bende inanmadım diye neyse sen git TC numaramı anne adı baba adı bul bana yaz güya hissetmiş sonra bizde onu tehdit etmiştik arkadaşlarımla özür filan dilediydi gerçi olsaydı ozaman olurdu demi
Özur dilediyse hic bir sey yapamaz cunku korkmustur cesaretli biri olsa karsi gelirdi rahat ol birde 2 yil gecmis
Vala rahatladım çok sagol bunun adliyedeki ne tanıdığı varmış sanırım o yapmıştı ama düşünsene ailemin haberi yok çok kötü durum ya :( ama nasıl yaptı ben onu anlamadım halen sadece Instagram hesabimdan yazmisti
Korkma o kdr kolay degil birinin adina bir seyler yapmak yillar gecmis hem ozur dilemis oda korkmustur rahat ve artik dusunme
Vala saol ya arada böyle geliyor sanırım takıntıli olduğum için insan bı urperiyo çok teşekkür ederim vala
Gelmesin artik sende unut zaten 2 yil gecmis rica ederim
🧿🧿🧿🏵️
Herkes olmaz demiş belli ki psikolojik sorunları var bak evladım tc numarsıylaa senin 77 ceddini banka hesap numara ni şifreni vs herseyini öğrenebilir ler bunu kim yapabilir? Hacker ler okkkeyyy baba
Olsaydı bu zamana kadar olmazmiydi oda var sende haaklisin tabii
Hiçbir şey olmaz ben otobüste telefondan hastane randevusu alırken sesli söylüyorum insanların içinde 😃
Neden yahu sjskakla
Hiçbir şey olmaz çünkü 😃 herkese veriyoruz tc yi
Yanlzca TC no bilrk bişey yapamaz
Hiç bir şey olmaz :)
Ya bak biri vardı bana fal bakmıştı ama çok önceki 2 sene filan oluyor ben salağa inanmadım diye sen git T. C kimlik numamari anne. adi baba adı doğum tarihimi bul bana gönder güya hissetmiş ben tutmadım bunu biz korktmustuk tabii sonra özür diledi ailem bilmiyor arkadaşlarım yardım etti sildimd filan dedi şimdiye kadar olsaydı illaki birşey olur du demi
Rahat ol, bir halt olmaz. :)
Ya peki bunu nasıl yaptı ama bazen aklıma geliyor takıntı oluyor bende peki e devlette çıkar mı detaylı
Artık TC kimlik numaralarımız her yerde maalesef, seninle olan konuşmasını incelemek gerek. Bankacı bir tanıdığı olması bu bilgileri öğrenmesi için yeterli :)
Bazen. E devletten sorguluyorum hicbirsey çıkmıyor kötü birsey
Türkiye ve saçma sistemleri işte...
Ya 2 sene geçti üzerinden ama ben biraz paranoyak yapıyorum
E devletten cikarmi peki birşey olsaydı?
Evet çıkardı, adına dava açılmış mı ona bak, bir de gsm hatlarını kontrol et.
Başka bir şey yapmana gerek yok.
Çok şükür vala yok baktım dava sorgulama var mı diye hatlarada baktım ama ailem bilmiyor ya o kötü anlatmak
Korkma, öyle falcılara falan da inanma ya, hiç bir bk bildikleri yok:)
Ya yok ozmaanlar işte cahildim sjssjsj bide cok. sasirdim bu bence e devletten buldu ve ön yüzündeki bilgileri bana yazmisti salak çünkü e devlette kimliklerin on yuzeyindeki bilgiler yazıyor ya
Herkes uyanık geçiniyor bu ülkede... Sana şantaj yapacak güya... :)
He ama yapamadı vala kafam rahatladı çok saol
Rica ederim, dikkat et kendine :)
Ortalık karışır 😂
Hiç bir şey çıkmaz