Diğer konusunda 410 cevap paylaştı. dediğin şey karabasan değil.
Karabasanı anlatayım küçükken hasta olduğumda ve bazen gelirdi :) Çok güzeldi.
Yatakta uzanmışım üzerimde dolaşan garip şekilli varlıklar vardı uçuyorlardı. Ve ben onları izlemekten keyif almaya başladım son karabasanlarımda. Zaten hiç bir şekilde hareket edemiyorsun.
Uyku felci geçiren biri bence lucid'e gidebilir :/ korkmana gerek yok panik yapma... :)06 Yorumla
Soran+1 yılsence napmalıyım pekı?
Soran+1 yılpsıkolog gıbı mı?
Soran+1 yıltamam tesekkur ederım
En İyi Cevaplar
bunda inanmayacak ne var ki
https://i.imgur.com/wwsdO.jpg21 Yorumla
karabasan dediğimiz şeyin bilimsel açıklaması var. uyku felcidir. beyinin gözleri yöneten kısmı uyanık iken diğer kasları yöneten kısım uyku durumunda oluyor. bu şekilde etfafını göebiliyorsun ama hareket edemiyorsun. bu uyku kalitesizliğinden ve aşırı yorgunluktan kaynaklanıyor. ışık açık uyuyorum diyorsun. açık ışık ve gürültülü ortam da buna sebep oluyor
03 Yorumla
Soran+1 yılkaranlıktan çok korkuyorum ama kapalıyken asla uyuyamam
Soran+1 yıltamam bakalım
Diğer konusunda 447 cevap paylaştı. Bana geldi. Birinin kılığında geliyor benim annemin kılığında gelmişti bana doğru yavaşca geldi yanıma oturdu boş boş bakıyordu o an elimi ayağmı oynatamadığımı hissettim anne diyodum sesini çıkarmıyor bakıyordu birden boğazıma yapıştı zar zor açtım gözümü sırf karabasan gelecek diye uyumadığım geceler var
03 Yorumla
Soran+1 yılbenımkısı öyle değil bı anda etraf kararıyor içimde bı huzursuzluk oluyor sonra elımı kolumu hareket ettıremıyorum sesler duyuyorum
Soran+1 yılbilmiyorum ya aslında korkuyorum :(
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
Karabasan diye bir şey yoktur. Uyku halinde ruh bedenden ayrılarak bir kaç metre uzakta durur ki zaten uyku yarı ölüm halidir. Ruhun bedenden ayrılması durumunda vücut üzerinde bir ağırlık hissedilir ve titreme meydana gelir. Beden uykuda ancak bilinç uyanıktır. Vücudu kontrol edemediğiniz için nefes alamadığınızı düşünürsünüz. Bu da karabasan diye adlandırılan varlığın vücudun üzerine oturarak nefes almanızı engellediğini düşünmenize neden olur. Aslında olan ruhun vücuttan ayrılmasıdır.
Görülen varlıklara gelince. Ruh bedenden ayrıldığında tamamen metafizik duruma geçilir. Yani fiziki duyular tamamen ortadan kalkmış, zaman ve mekan kavramı kaybolmuştur. Bu durumda Allah'ın yarattığı 18.000 alem içerisinde tamamen düşünce kontrolü ile dolaşabilirsiniz. Bu seyahatler sırasında da bu alemlerde yaşayan varlıkları görme durumunuz ortaya çıkar. Cinler ve diğer metafizik varlıklar.
Astral seyahat konusunu araştırırsanız korkacak bir şey olmadığını görürsünüz.10 Yorumla
+1 yılÜç defa oldu ikisinde garip garip sesler cıkarmıstım :) konusmak istiyosyn fakat dilin tutuluyor o esnada :) ama üçüncüsünde kendimi tuttum bitene gidene kadar bekledim :) değişik bişey bir kulak cınlamasıyla baslıyo oda birden sanki ışıkla aydınlanıyo ve bir şeyin bir varlığın üzerindeki ağırlığını hissediyorsun :) uzun zamandır başıma gelmedi özlemişim keretaları :)
010 Yorumla
Soran+1 yılbenım öyle degıl bak oda kararıyo anıden sonra sesler duyuyorum konusamıyorum hareket edemıyorum :(
- +1 yıl
Ya bende bagırmayı deniyorum ama ağğğ vagggg gibi sesler cıkıyor bende :) senin ki yine daha iyi :) düşünsene arkadaslarla aynı pdadasın ve ağğğ hağğğğ gibi sesler cıkardıgını :) senin ki yine daha iyi :)
- +1 yıl
Dua oku nas Felak süreleri işe yarar :) ama birşey hakkında takdir edilmişse kaderi kimse değiştiremez illa ki basına gelir bunu unutma :(
Soran+1 yılbendende ses cıkmıyo kı :(
- +1 yıl
Cok sık mı yaşıyosun karabasan olayını :(
Soran+1 yıl3 gunde bır
- +1 yıl
Ya bir psikoloğa basvur ya da iyi okuyan biri varsa git üfürsün ne diyeyim :)
Soran+1 yıltamam kardes sagolasın
- +1 yıl
Eger inançlı bir insansan yatagının bir yerine kuran ı Kerim koy :) belki işe yarar :)
Soran+1 yıltamam tesekkurler
- Diğer konusunda 469 cevap paylaştı.
+1 yılvalla yalan yok bana 3-5 defa basıp gitmişliği var ilkinde çok tedirgin olduydum zaten uyanoyorsun gelince ama kıpırdayamıyorsun gözlerini açamıyorsun... sonra hep uyuyakaldım kollarım falan uyuşmuş hep aynı şekilde kalmışım artık ne kadar durduysa üzerimde...
00 Yorumla
+1 yıluyku felcini araştırmanı öneririm. bir ara bende de oluyodu. kıpırdayamıyosun bile uyandığın halde kalkamıyosun konuşamıyosun bağırsan duyan olmuyo. bunun ismi uyku felci. gerisi korkutur öyle düşünme:) tr. wikipedia. org/wiki/Uyku_felci
02 Yorumla
Soran+1 yıltesekkur ederım canım
- +1 yıl
rica ederim:)
Ben hic yadamadim bunu gorunce anneme sordum kuran okudugu icin sordum. Yatmadan 7 defa ayetel kursuyu oku kuranda cin suresi varmis 6)571. sayfada 29. cuzmus kuran biliyomusun okucakmizsin eger. bilmiyorsan annem senin icin okuyabilir. iyi sanslar
00 YorumlaBir defa boğulur gibi olmuştum ama tamamen bilimsel bir açıklaması vardı o vakitler aşırı obur olduğum dönemlerdi aynı zamanda :) annem çok yaşar okarabasan olarak değerlendiriyor ben maalesef.
01 Yorumla
Soran+1 yılhıı
+1 yıltatlım o sorun bende de var. boşluktan oluyor o. kafanda bir meşguliyetin olsa korkmazsın. bir pskyatra git istersen. ben evlendim çocuk falan olunca geçti o korku. ama yalnız ve çocuksuz kalsam yine var malesef :)
02 Yorumla
Soran+1 yılöyle mı dersınız :(
- +1 yıl
öyle evet. dualar okurdum neler neler yapmadıgım kalmazdı bekarken. ama illaki uyurken anneme elim kolum degecek. aynı odada bile yanında olmazsam korkuyorum o derece. düşünsene yalnız wc ye bile giedmiyorum du eskiden :D
Namei peygamberi duasını arapça yazısını printerdan çıkar sonra katlayip zarfın içine koy gece yatarken yastık altında sakla. Ben öyle kurtuldum çünkü.
03 Yorumla
Soran+1 yıltamamdır tesekkur ederım ne pekı bu cın mı?
Soran+1 yıltamam bakalım sagolasın
+1 yılUyku felci o.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Uyku_felci00 Yorumla
+1 yılben inanmiyordum. ama gecen yaz yasadim. yani ona karabasan deniyorsa inaniyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılanladım canım
Bir bana gelmedi gelse ben ona basacam hemde çok pis
02 Yorumla
Soran+1 yıldalga geçmeyın cıddı bişi soruyorum
Bilimsel olarak bu su sekılde acıklanıyor vucut kendını yordugunda ne bilim stresten kaynaklı oldugu gorusunde bılım adamları daha fazla bılgım yok sallamanında anlamı yok ))
02 Yorumla
Soran+1 yılsagol
banada abone olan var bır tane hergece ugrasıyorum ama o kadar alıstımkı artık korkmuyorum hatta kufur bıle edıyorum cıddıyım tek bır besmeleye bakıyor sonra rahatlıyorsun zaten :)
04 Yorumla
Soran+1 yılolmuyo denedım :(
Soran+1 yılyok anlaamam tesekkur ederım
askerde dağda yattığımızda bizim 4 kişilik gruba gelmişti hoca vardı tiimde bir bağırdı geldiler die ortalığı sankinleştirene kadar 50 mermi sıkmıştık :D
13 Yorumla
Soran+1 yılyani bana önerin ne?
Soran+1 yılhareket edemıyorum :(
Benim de başıma çok geliyor uyumadan önce mutlaka ayet-el kursi yi oku kardesim seni bütün kötülüklerden uzak tutacaktır kalkan olacaktır
00 Yorumla
+1 yılGeçen gece bildiğim tüm duaları okuttular ve serbest bıraktılar, euzu besmele çek 3-7 kere :)
05 Yorumla
Soran+1 yılçektım :( olmuyo
- +1 yıl
Durumun vahim, üzülerek söylemeliyim, işin çok zor
Soran+1 yılyaa deme öyle napcam ben :(
- +1 yıl
Şaka yapıyorum :) bilinçaltına fazla işlemiş takma kafan geçer :)
Soran+1 yıltamam bakalım sagol :d
+1 yılsapkası var ücgen seklinde
böle seni tutuyor , sen gıkını bile cıkaramıyorsun
sım sıkı her yerini tutuyorlar
off off . d03 Yorumla
Soran+1 yıldalga gecmesene cıddı bı problemım var şurda
- +1 yıl
tamamda ben yaşadıgımı anlattım
yapcak birsey yok yani anlatabildim mi
yatmadan önce ayetel kürs-i oku
ben öyle yapıom rahat ediyorum
Soran+1 yıltamam
Diğer konusunda 464 cevap paylaştı. Bizde yaşamıştık böyle karabasan felan hocaya gittik sorduk yok öyle bişey dedi bu psikolojik bir durummuş
04 Yorumla
Soran+1 yılyapma ya nasıl duzeldı pekı
Soran+1 yıltamam tesekkur ederim
Karabasana inanir misiniz? Diye soru olmaz. Zaten karabasan bilimsel olarak aciklanmis bir uyku felcidir. REM uykusunda meydana gelir.
00 Yorumlaelbette var.. çok yasadım. ve çözdüm.. mesaj at sana anlatayım. uzun biraz.
01 Yorumla
Soran+1 yıltamam
+1 yılben sana bir basarım :)) töbe töbe. yok oyle bişey kuzum. korkma. psikolojik tamamen. unut.
02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl psıkolojık ya :( nasıl duzelcem ben
- +1 yıl
şimdi duşa giriyorum yaz bana. çıkınca konuşuruz...
+1 yılAynisi banada oluyo kahretsin bir türlü uyuyamiyorum ama bunun bilimsel bir aciklamasi var arastirirsan bulursun korkmana gerek yok bence :)
05 Yorumla
Soran+1 yıluyku felci dıye okudum bı yerlerde ama benımkı farklı yanı ses duyuyorum :(((
- +1 yıl
Dogru okumussun bende cok ses duyuyorum oyleki korkudan hemen uyaniyorum tabi bu cok sık olmuyo bende eger sende cok sık oluyosa sıkıntı olabilir :(
Soran+1 yıl3 gune bır :(
- +1 yıl
Allah kolaylik versin :(
Soran+1 yılpuf.( sagol
ne yalan soyleyeyım kardeş ınanırım gecen hafta bende gordum sankı ustume ustume cıkıyor boguyor benı nefessız bırakıyor ınsanı ter ıcınde kalıyorsun aman allah bır daha yasatmasın cok kotu yaa :(
03 Yorumla
Soran+1 yılamın amın
Soran+1 yılsagol
Senin yazdığın psikolojik gibi gözüküyor.
Dua okuyup yat.00 Yorumla
+1 yılpsikolojik olarak böyle düşünüyosun ama inanıyorum bende karabasana
00 Yorumla
+1 yıleğer çok yoruluyorsan bilki sorun yoktur çok çalışan ve yorulan insanlara böyle şeyler olabilir ama gelipte ses çıkarıyorsa bilin o cin dir
010 Yorumla
Soran+1 yılevet ses çıkıyo :(
- +1 yıl
ne gibi sesler çıkıyor konuşuyor mu konuşursada ne diyiyor
Soran+1 yılkonuşmuyo sanki guluyolar bırıde ssst dıyo :(
- +1 yıl
cünüp yatma cünüp değilsende dua oku karabasan duasını araştır ve oku eğer hala devam ediyorlarsa özelden bana yaz
Soran+1 yıltamam bakalım sagol
- +1 yıl
çok çalışan bir insanmısın
Soran+1 yılhayır
- +1 yıl
ozaman cin dir korkma dua et
- +1 yıl
Rica ederim
hormonal denge şaşar bazen. kandolaşımı değişir. olay bu
03 Yorumla
Soran+1 yılkardeşim korkudan aglıyorum bıldıgın
Soran+1 yılinsallah
+1 yılBende inanmazdımda 2 kere geldi başıma fena bir durum.
01 Yorumla
Soran+1 yılbenımkı karabasan mı pekı?
+1 yılKara basma iz olur kara basma iz olur guzellerde naz olur :D
00 Yorumla
+1 yılkarabasan mıdır adı başka bişi midir bilemem ama sürekli bana uğrar kendileri
00 Yorumlakankam o benim
korkma insan zamanla alışıyor.
gerçi uzun zamandır görüşmüyoruz02 Yorumla
Soran+1 yıldalga geçme
+1 yıl:D Hiç korkmam sıkıyorsa banada geldik geebertirim onu
00 Yorumlaİnanırım bana basmasında kıme basarsa bassın kanks
15 Yorumla
Soran+1 yılkanks banada bı akıl verın ya
Soran+1 yılişe yararsa gideyim ya
Soran+1 yıltamam kanks çok sagol
Diğer konusunda 444 cevap paylaştı. Vicudunu gevşek bırak ve dua et
01 Yorumla
kımıldayamayınca sanki ecelin gelmiş gibi luyosn..
01 Yorumla
Soran+1 yılevet
+1 yılCünüp yatarsan bazen gelirler.
012 Yorumla- +1 yıl
15 senedir cünüp yatıyom ne gelen var ne giden :)
Soran+1 yılcünüp değilkende oluyo :(
Soran+1 yılof :(
- +1 yıl
Yok usta beni hiç es geçmiyolar geçerkn uğruyolar hep. İlkinde çok korkutmuslardi :D
- +1 yıl
Soruyu soran isigi kapatarsin korkun kalmaz bir. gece dene bunu kesinlikle dene sonra korkmazsin emin ol
Soran+1 yılışıksız uyuyamıyorum karanlıktan çok korkuyorum
- +1 yıl
Korktugun icin isigi kapat diyorum zaten sana. Birak karanlik olsun sirtin duvara donuk olsun yuzun acikta gozunu kapat bekle oyle korkuyu dusunme uyumaya calis. Ki mutlaka o an cit diye bir ses duyarsin bakma bile kendin uyduruyosyn çünku sesleri korkma gozun kapali bekle sinra uyursun zaten
Soran+1 yılkaranlık olunca mumkun değil duramam bak şöyle dıyım karanlıkta yatmaya calıştım bı kere o gun uyuyamadım hıc
- +1 yıl
bir yolu napcan biri yaninda seninle yaticak sarilip uyucan onunla ayriysan sevgilin olur. Ailenleysen kardesin olur abin olur baska çaren yok dostum
Soran+1 yıltamam bakalım tesekkurler
- +1 yıl
Uyuyomusun?
Soran+1 yıldün gece uyudum
+1 yılkarabasan değil o cindir cin.
07 Yorumla
Soran+1 yılpekı napmam gerekıyo :(
- +1 yıl
Vereceğim tavsiyeler şunlar ki
Rukye ayetleri dinle ne kadar çok dinlersen o kadar faydalı olur.
Abdestli gez ve Dinini baştan öğren belki Müslüman değilsindir kendini Müslüman sanıyorsundur ben değil Kuranda öyle geçer Abu hanzala Tağut nedir diye arat izle öğren.
Yatmadan önce her gün avucuna İhlas naz felah sürelerini oku 3 defa üfle vucuduna sür Peygamber s. a. v. bizzat kendisin korunmak için yaparmış sende yap sonra tertemiz uyursun.
ALLAH seni koruduktan sonra bütün alem toplansa birleşseler kılına dahi zarar getiremezler...
Soran+1 yılya şimdi bana cin mı musallat olmuş yani
- +1 yıl
Bilemem onu belki oyun oynuyordur belki şeytandır dalga geçiyordur
belki seni korkutup gidecektir bir daha gelmeyecektir zarar görünce sen ayetleri okudukca o zarar görür.
Belki de musallat olmuştur içinde gizlenmiştir.
Eğer musallat olmuş ise Rukye yaz facede arat gelen kişilerderi araştır sonra onlara anlat durumunu sakın cami hocasına gitme.
Soran+1 yılneden?
- +1 yıl
İşte onlar bilmez sana muska yazıp gönderirler senin daha da çok artar.
Sen Rukye ayetleri yaz youtubeye bir dinle rahatla.
Akşam da olursa yine o ayetleri dinlersin.
Rukye ile cin çıkar cami hocaları büyü ile çıkarmaya çalışır. Tabi hayliyle daha da çoğalır.
Soran+1 yıltamam kardeş sagolasın
yastığının altına makas koy
03 Yorumla
Soran+1 yılhe uyurken gozume gırsın
Soran+1 yılmakas ne işime yarayacak
+1 yılyok lan olsa bana gelirdi şu yaşıma kadar
03 Yorumla
Soran+1 yılbana gelen ne cin mı
- +1 yıl
yok öyle şeyler inanma oşuna
Soran+1 yılvar
+1 yılgit bir hocaya anlat durumu sana dua okusun
03 Yorumla
Soran+1 yılişe yarar mı dersin
- +1 yıl
evet sana da bir dua verir yatarken onu okursun
Gizli Üye(30-35)+1 yılkarabasan değil o uyku felci :)
013 Yorumla
Soran+1 yılduyduğum sesler?
Cevap sahibi+1 yılben nöroloji uzmanıyım halk tabirinde diyorsunuz ama tıpta biz uyku felci diyoruz uyurken farklı ses veya hareket edemem gibi şeyler olabilir bunun nedeni beyindeki nöronların hızlı hareket etmemesinden geliyor sizde faklı algılıyorsunuz :)
Soran+1 yılkeşke gızlı olmasaydınız mesaj atıp konusmak isterdim
Cevap sahibi+1 yılbu tür sitelerde gizli olmaktan yanayım :) iyi günler :)
Soran+1 yılsizde haklısınız da şey bişi sorsam?
Cevap sahibi+1 yılbuyrun tabikide :)
Soran+1 yılhep böyle kalmam heralde dimi?
Cevap sahibi+1 yıleğer bu durum hergün oluyorsa bir doktora görünün şimdi size burada kesin bir şey söyleyemem ne desem yanlış olabilir :)
Soran+1 yılne doktoru?
Cevap sahibi+1 yılnöroloji veya nefroloji olabilir eğer psikolojik ise psikiyatri olabilir örneğin çok mutlu bir günündesin birden oluyorsa nöroloji eğer kendini korku panik gibi issediyorsan psikiyatri :)
Cevap sahibi+1 yılrica ederim ama sakin olmayı unutma uyurken bence sıkıntın yok sadece uyuyorsun :)
Soran+1 yıluyumuyorum ya :) görebılıyorum gözüm açık
+1 yılİnanmayanlara bastıktan sonra onlarda inanır.
00 Yorumlakafana takma çok fazla:)
00 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yatmadan önce dua oku öyle yat
02 Yorumla
Soran+1 yıldenedim ama işe yaramıyo
+1 yılBelli ki sana hala basmamış :D
17 Yorumla
Soran+1 yıldalga gecmeyın ya gercekten çok zor oluyo
- +1 yıl
Çözüm ister misin?
Soran+1 yıldalga gecmeyeceksen evet
- +1 yıl
Yatak odana dikkat et.. Temizlikten ödün verme ! Özelikle yiyecek konusunda kırıntılara çok dikkat et zira bize gelme nedenleri de budur zaten..
- +1 yıl
ok.
+1 yılYani herkes kara basabilir inanırım
00 Yorumla
+1 yılinanirim ama hic yasamadim
00 Yorumlavardır ola bilir olmayada bilir
01 Yorumla
Soran+1 yıltamam
- Diğer konusunda 660 cevap paylaştı.
+1 yılsus kız nerden aklına geliyor yaa..
03 Yorumla
Soran+1 yılya manyak mısın gece uyuyamadım
- +1 yıl
aklına getirisen uyuyamzsın tabi:(
Soran+1 yılaklıma gelmesı değil başıma geldi
+1 yılinanmam
05 Yorumla
Soran+1 yılbenım yasadıklarım ne pekı
- +1 yıl
psikolojik olabilir. karabasan ın dinde yeri olduğunu zannetmiyorum varsa bir şey diyemem ama şu an hurafeden başka bir şey değil
Soran+1 yılcin?
- +1 yıl
cine inanırım ama karabasan cin mi?
Soran+1 yılhayır değil. yanı bana gelen cin olabılır mı sence
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabiki geçen sene çok yağdı basmıştım.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkar'a basmadan nasıl yürünür ki?
00 Yorumlaİnanıyorum
05 Yorumla
Soran+1 yılpekı benımkı karabasan mı sence
Soran+1 yılcin olabilir mı?
psikoloğa git
08 Yorumla
Soran+1 yılpsıkolojık dıyosun yani
Soran+1 yılcin olabılır dıye dusundum
Soran+1 yılbiliyosan anlat işte yardım istiyoz
Soran+1 yılbende gördüm demıyorum sana
+1 yılİzole uyku felci o