Autocad çizimi yapılacak. Metre kare fiyatı sizce nedir? Tabi bunun bir standartı yok ama ortalama fiyatlar nasıldır?
Güncellemeler:
ben peyzaj mimarıyım. Yeni mezun oldum. Bir proje var çizmem için teklifte bulundular. Fiyatı nasıl belirlemeliyim
Bende iç mimarlık öğrencisiyim ama çok yakın tanıdığım mimarlar var yerinde olsam üniversite hocalarına danışırdım ya da yapabilirsen odadan yardım al
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!
Öncelikli olarak autocad programında çizeceğiniz peyzaj projesinin kapsamını tanımlamanız gerekmektedir. Peyzaj projelendirmesinde sert zemin planı, yumuşak zemin planı, bitkisel proje, aydınlatma projesi, drenaj projesi ve sulama projesi gibi farklı kalemlerde mutabık kalınarak karşı taraf ile önce sözleşme metni oluşturulur. Müşterinizin isteğine göre bu kalemlerden hangilerini çizeceğiniz kararlaştırılır.
Ardından her bir kalemi ayrı ayrı m2 üzerinden liste fiyatı olarak yazmanız gerekmektedir.
Fiyatlandırmayı daha önce hiç yapmamış kişilerin peyzaj mimarları meslek odasından m2 fiyatı danışmaları sağlıklı olacaktır. Her sene m2 çizim fiyatları güncellenmekle beraber iki ve üç boyutlu projelerin m2 fiyatları da faklılık göstermektedir. Büyük kapsamlı projelerde kaç mimar ya da mühendisin projeyi kaç günde bitirebileceği ve iş yükünün nasıl bir emek gerektirdiği bu emeğin en azından maddi karşılığının nasıl olduğu iyi gözetilmelidir.Bir diğer önemli konuda projenize kaç revizyon şansı vereceğinizdir. Her bir revizyon yeni bir emek olduğundan bunlarda sözleşmenizde sınırlandırılmalı ve hesaplanmalıdır. Umarım paylaştığım bilgiler teklifinizi hazırlarken işinize yarar.
Sevgilerimle.
https://youtu.be/kg56qOjtZps Bu linki izlemekte sizin için faydalı olacaktır..
Size nasıl ulaşacağız Bahçemizi yaptırmak istersek
Merhaba www.aytultemiz.com , info@aytultemiz. com üzerinden bahçe yaptırmak istediğinizde bizle irtibata geçebilirsiniz. Sevgiler..
Sağolun.
Bende eskiden Büyükdere Cad.193 deydim.