4 yıllık fakülte mezunuyum. Askerliğimi 12 ay asteğmen olarak mı yoksa 6 ay kısa dönem er olarak mı yapsam karar veremiyorum. Sizce hangi daha uygun gibi?
Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar...
Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar...
astek olarak yapman senin için daha iyi olur zira kıdemli başçavuşun dahi üstünde oluyorsun. diğer türlü uzun dönem erlerden hiç bir farkın olmuyor. bok temizlemekten bulaşığa kadar herşeyi yaparsın. o kule senin bu kule benim nöbetten feleğin şaşar. tabiki düşeceğin yerle de çok değişkenlik gösteren bir durum. çok rahatta olabilirsin ama en kötüsünü düşünelim. ayrıca arkadaşın dediği gibi sen yine asteğmen için başvurunu yap onlar ihtiyaca göre belirliyorlar. paran varsa paralı yap hiç gitme.
Arkadaşım benim tecrübem var sayılır. İşin gücün varsa kısa dönem tasviye ederim eğer kurulu bir düzenin yoksa asteğmen ol. Hem paranı alıyorsun hem de asker gibi ezilmezsin temizlikte, sağda solda ;) . Son 3 ay da teğmen rütbesini takarsın, sonra kafan rahat :)
Asteğmen tabii ki de :D Her zaman daha iyidir ama diğer askerler sana cephe alabilir...
Bir de bütün angarya işleri sana yığarlar.. Yani hem koşturan hem dışlanan sen olursun...
Senin gönlünde geçen asteğmenlik belli ki... Önemli olan ve duamız hakkında hayırlısı olsun ve diğer kardeşlerimiz gibi sağ sağlim anana babana kavuşman bir an önce :)
Teşekkürler, amin hepimiz için..
Cevap
13Cevap
bende asteğmen olarak yaptım. bir kere meslek kurasıyla gitmezsen son ay teğmen olursun son üç ay değil. ama arkadaş haklı kurulu düzenin yoksa git asteğemen ol. bide meslek önemli seçimin değil :) ben elek.-elektronik müh. yim 104 kişiydik 85-90 tanesi meslektaşımdı. mesleğe dikkat edyorlar benden söylemesi. ha bide emin ol çalıştığın insanlr önemli... bu arada 2,5 ay ankarada gerisinide İstanbul kartalda yaptım :)
Astegmen olursan merak etme uzmanlardan ustun olursun doguda yaparsan 4 lira maasin olur. Er olursan doguda 300 batida 45 sanirsam. Eger 6 ay snra isim hazir diosanda er ol yok hemen is bulamam biraz zor diosan astgmen ol. Yeme icme beles iki emir ver 4 tl al
hayatında bir defa yapacaksın. uzun uzun yap anlatacak bişeyin olsun. cebine paranı koy. kısa dönem gibi ezilme. emir ver. askerine kötü davranan hergeleleri ez.
bide dua et doğu çıksın. bir daha gidip göremeyeceğin yerleri görürsün. ölüm falan hikaye kardeşim. ne bir saniye çok yaşarsın ne de az. o saat dolduktan sonra evde uyurken bile gidersin. ben uzun dönem istedim sporcuyum vucud da var yıllardır bordo bereli dedik durduk ama nasip kısa dönemmiş. gittik geldik. tadına doyamadım inan.
https://i.hizliresim.com/vzrZDR.jpg şırnaktan selam gönderiyom size ama geçmiş zamandan. hadi kal salıcakla. hayırlı teskereler. çok eğleneceksin :D
ben yeni gledim hocut artık öyle kafana göre seçemiyosun eskidendi o şimdi sınava gircen şansına hangisi gelirse gitcen
onlar sana bakmazlar o an ihtiyaca göre belirlerler ayrıca işi gücü kazancı olanlar kısa dönem ister genelde bir an önce gidip dönebilmek için.
asteğmenlik sınavla kazanılıyor
9 sene önce vardı gençler :D kusura bakmayın
şimdi işin gücün kurulu değilse asteğmen olmak daha mantıklı askerde birikim yaparsın,
kısa dönem er yap kurtul başlarım verecekleri maaşa..
Kardeşim ben şu an uzun dönem astegmen olarak görev yapıyorum... Eğer ki askeri alt yapı yoksa ( ki yoktur ) hiç uğraşma... burdan gelecek para da başkasının olsun
Kardeşim su an birebir yaşıyorum sor cevap vereyim nedir merak ettiğin?
Kardeşim arti yönü yok denecek kadar az. . ben hudutta görev yapıyorum karakol komutaniyim. ..40 askerin bir Karakolun sorumlulugu kaldırmak çok zor.. evraklar belgeler daha da zor... yukardaki rütbeli sıkıstigi zaman en ufak hata da sana yükler sorumlulugu. .. ayrı olarak yeri geldiğinde subaysin yeri geldiğinde paralı asker
o sınavla belli olmuyormu arkadaş senin elinde olan bir şey değil diye biliyorum bizim zamanımızda seçme hakkı vermiyorlardı
Ben askerliğimi yaptım ve bence her Türk asker doğmaz ( sorana yönelik bir eleştiri değil bu yanlış anlaşılmasın )
Valla istediğin kadar rütbe versinler, maaş versinler hikaye. Ne kadar az kalırsan o kadar iyi. Boşver. Kısa dönem yap gel.
asteğmen diyeceğim de ben ne anlarım o işlerden :D
maaşı olmuyor mu? en azından maaşlı olur.
niye bir tek erkekler mi biliyor herşeyi?
normalde ne kadar kazanıyorsun az mı çok mu? az ise hiç düşünme derim. erlikte zaten süründürüyorlar :/
eğer ki iyi bir dayanağın yoksa askerlik güzel bir meslek aslında.
hmm öyle mi?
yine de 15 ay boyunca ölüm tehlikesiyle burun buruna olmaktansa diyeceğim ama çıkacak yer de çok önemli. batıda askerlik yapanlar çok şanslı. garanti bir şey olsa kesin astsubay ol denirdi :/
kararı ailenle ver pişman olmazsın.
yani mantıklı olsa da doğu gibi bir yerin çıkma ihtimali de var. hakkında hayırlısı olsun inşallah.
kısa dönem ama. ;)
sanıyor musun ki onları üstü yok? teğmenden üsteğmenden mutlaka ezilme yaşayacaksın zaten.
asker ailesiyim :)
karşıdaki insansa zaten rütbesine bakmaz sadece alt rütbe olduğu için hitaplarında o üstlüğü gösterir o da meslek gereği artık.
rica ederim :) Allah hayırlı yerler nasip etsin.
siz de...
ASt oarak yap kalırsın belki askerde iş bulmak zor : )
Asteğmen ol ezilmezsin en azından
6 ay kısa dönem er olarak yap bence
Kısa dönem yap
Artısını boşver ben göremedim ama anlatan arkadaşta çıkarsa onlara bak ama seviyeli bir ortam bekleme orda üni tozunu yutmuş biri zorlanır kısadan 5 ay yap gel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar