Aklıma 1 aydır giren bir soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Eğer adem ile Havva yaratılmışlar ise göbek delikleri yoktur. Ben göbek deliklerinin olmayışının düşüncesindeyim ve taksonomik olarak bakarsak memelilerde kordon vardır. Yani birileri tarafından doğurulup doğurlmadıklarının kanıtları arasında yer alır bence. Evrimi de çürütebilecek bir teori olabilir. Sizce?
Cevabın nedir?
evrimi cürütecek olan tek bir kitap var oda KUR'AN
adem topraktan yaratıldı
havva ise
"Sizi bir tek nefisten yaratan, onunla sükûnet bulsun diye eşini de ondan yaratan Allah'tır. O, eşini kucaklayıp sarılınca (ona yaklaşınca), eşi hafif bir yük yüklendi (hâmile kaldı). Bir müddet böyle geçti, derken yükü ağırlaştı. O vakit ikisi birden Rableri olan Allah'a şöyle dua ettiler: "Eğer bize salih bir evlat verirsen, biz muhakkak şükredenlerden olacağız." (A’raf, 7/189)
ayetlerinden anlaşıldığı üzere, topraktan seçilerek yaratılmıştır. Hz. Havva da, Âdem (as)'in kendisinden ayrılarak yaratılmıştır. Bu mânâ hadislerde,
"Havva, Âdem'in bir kaburga kemiğinden yaratıldı."
Bir sahih hadiste de şöyle buyurulmuştur:
"Kadın bir kaburga kemiği gibidir. Kadın bir kaburga kemiğinden, bir eğri kaburga kemiğinden yaratıldı, onu doğrultmaya kalkarsan kırarsın, kırılması da boşanmasıdır."(3)17 Yorumla- +1 yıl
ben cürütmedim Kur'an çürütmüştür.
3 kitap hak kitaptır sonradan Kur'an gelince o kitapların hükmü kalkmıştır.
eğer şimdi orjinal gerçek incil olsaydı Karşısında Kur'an olduğu için hükümler gecersizdir cünkü son kitap olduğu için mesela
isa AS zamanında içki helal iken
islam gelip kur'an inince HARAM olmuştır buda bunun gibi işte
En İyi Cevaplar
+1 yılEvrime inandığımı farzederekten bir yer bilimci olarak ve fosillerin birçoğunun ismini bilerekten insanların hadi maymundan geldiğini varsayaraktan çok sallamadan öz şekilde söyleyeceğim size bunu.
Eğer öyle birşey varsa bu insan fosilleri yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 70bin yıl öncesine ait en eskisi ve maymunlarınki ise çok daha eski. Asıl sorum ise şu olacak. Bu dünya 4.5 milyar yıl önce oluşmuş olup yaklaşık 545 milyon yıl önce iyice soğudu ve fosil izlerine (gözle görülür) rastlandı. 2 milyar yıl öncesine kadar da tamamen ateş topu idi. Daha sonra bakteriler oluşmaya başladı ve 545 milyon yıl önce Trilobit adı verilen denizlerde yaşayan böcekler ortaya çıktı. Biz böcekten mi türedik ulan o zaman? Mantıklı hiçbir açıklaması yok evrimin şimdi yatıp uyuyun gençler...02 Yorumla- +1 yıl
Derin konu. Tabii ki de bir Müslüman olarak burada yazdım Evrimin belirli kısımlarına evet dediğimi. Ne bilimden kopuk yaşama ne de dinden uzak durma benim için olmuyor. Yani din ile bilim her ne kadar ayrılsa da bu şekildeki sorular her iki tarafın da kendi lehine çekebileceği esneklikte.
- +1 yıl
Yok güzel kardeşim ben tamamen bu konuyu okuyan birisi olaraktan bilimsel olarak aklım almıyor. Mümkün değil bir böcekten ya da bakteriden bu hale gelmemiz, hadi mümkün olsun diyelim o bakteri nasıl oluşur? Açıklayabilecek kimse yok, bol keseden boş yapmasın kimse. Ateistler gelir az sonra yorum yaparlar, açıklayamazlar ama... Herkes saygı göstermeli birbirinin inanışına o yüzden boş yapmayın diyorum...
+1 yılBu kadar mucizeyi meydana getiren yaratıcı iki gobek deligini yerlestirmekten aciz degildir mutemelen. velev ki gobek deligi yoktu bunu ispat edebilecek bir bilimden bahsedebilir miyiz? Şu an icin hayir.
03 Yorumla- +1 yıl
yok ben diger yorumlarina ithafen bir sey yazmadim zaten. inancin celiskilerine deginmek istedim sadece. teoloji ve pozitif bilimlerin terkip noktalari tam bir muamma teskil ediyo. su an icun sinirli bilinenlerle analiz yapmaya calisiyoruz ama omur yetecek gibi degil.
+1 yılÇok sağlam bir tez cidden de birazcık imkansız değil mi? Ama takdr ettim seni. Umarım azminle güzel sonuçlara ulasıp bizleri de aydınlatırsın :))
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
48Cevap
Adem ve Hava hic yasamadilar. Kuranda, Incilde ve Tevrata gecen yaratilis masali, masaldan öte degildir.
Bir Masal, Evrim gibi bir Bilimsel gercegi cürütemez, bunu idda eden Cahilin tekidir.
burada "Evrime göre insanlar maymundan geliyor" ve "Hicbir fossil yok" diyen yobazlar, hayatlarinda 10 dakkika oturup Evrim Teorisini arastirmamis yobazlar burada Evrim teorisi cürütüldü demesi Dindarlarin nekadar bilim disi olduklarinin kanitidir.
Kusura bakmayin ama cürütülmüs olan tek sey var oda Kutsal dediginiz Kitap Kuran.06 Yorumla- +1 yıl
Tartismaya gerek bile yok seninle onu anladim suan.
Alma camla taharet yirtilirsin,
Etme cahil ile muhabbet fittirirsin - +1 yıl
Cevaplayan kişi bana görede Yaratıcıyı reddedenler ve evrimi destekleyenler dünya düz diyenler kadar cahil, bunun sana göresi ya da onun düşüncesi gibi bir kısmı yok!
şimdi napıcaz?
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. çok düşündün bumu çıktı , adem ile havva yaratıldığında , cennettelerdi cennette tuvalet ihtiyacı olmadığı için anüsünün olmadığı düşüncesindeyim ve taksonomik olarak memelilerde anüs vardır , işte evrimi çürütecek bir teori daha.
22 Yorumla- +1 yıl
asghjhgkk
evrimi çürütmek mi? evrim neden Adem'le Havvay'ı var saysın ki? Evrimde Adem&Havva ne arıyor? Senin sorduğun açıdan bakacak olursak o zaman Havva'nın memeleri Adem'inkiler gibi olmalı, nasıl olsa ilk zamanlarda insanların dünyaya gönderilmesi ya da üremesi falan düşünülmemiş yani meme fantezi için yoksa gerek yoktu.
04 Yorumla- +1 yıl
Fantezi dışında sut keseleri bakımından biraz daha boyut farklılığı görülürdü. Sorduğum onca kişi bana farklı vasıflar yükledi (dinsiz, aha da ateistleri dara düşürecek soru , imanlı kız falan , malca şeyler.) gerçi iki zıt kutbunda ilgileneceği türden bir soru, bir de sizin görüşlerinizi görmek istedim :)
- +1 yıl
bende dinlerle alakalı sıkıntı yok :) göğüs benzerliği dışında da çok fark olurdu. hatta insanın üremeyecek bir varlık olarak yaratıldığını düşünürsek iç organların dizaynından tut da dış görünümün bir çok kısmında değişim olmalı. yani böyle bile düşünsek ortada bir tür evrim oluyor
+1 yılEvrim teorileri sacmaliktan ibaret.
Maymun insana donusmus sonra valik olmusuz sonra tekrar insan.
Milyonlarca yil icinde olmus bunlar.
Peki bunu hangi yasayqn vqrlik kendi gozleri ile gormuste ispatlayabilmis?
Maymunlar madem insanin an babasi ise neden maymunluk yapiyorlar bence onlarda okuyup yazabilmeli okula gitmeli. kizlarla flort etmwli. universite bitirip doktor muhendis olmalilar.
Hani nerede?
Baliklardan bahsetmiyorum bile :-))016 Yorumla- +1 yıl
Evrim'e katılıyorum ama çarpıtılmış olan evrime değil. Her canlı oluşumundan sonra (ister yaratılsın ister , evrilsin) bunca milyon--milyar yıl içinde yaşayacağı modifikasyonlar, adaptasyonlar ve mutasyonlar sonucu evrim geçirir ve bu oldukça yavaş bir işlemdir. Çünkü kazanılan mutasyonların pek çoğu öldürücüdür. Bu mutasyonun yararlı olması, canlının o mutasyonu kalıtsal olarak dokularının kabul edip yavrularına aktarabilmesi ve o yavruların da üreyebilmesi ve o kalıtsal değişimi taşıyıp fenotip olarak gösterebilme süreci çok uzundur. İslam'a göre Allah her tür canlıyı yaratmıştır (tabi o canlıların değişim geçirmediği veya geçiremeyeceği anlamına gelmez.). Zaten din ve bilim bu nedenle ayrılmıştır. Materyalizm ile metafiziğin zıt olduğu noktalar var ve bu soru da iki tarafın da açıkça fikir beyan edebileceği bir olanak sağlıyor.
- +1 yıl
Mutasyon sonucu en basiti ispinoz kuslari gagalari degismistir degil mi belli vir mutasyona ugramislar.
Eee peki o hala kus turunden midir?
Evet o hala bir ispinoz kusudur.
Darvin evrimine gore maymun insan balik ve tekrar insan olmusuz.
İste carpiklik burda. - +1 yıl
Kisaca soyle ornek vereyim.
1 sekil insan mi vardir?
Kimimizin burnu uzun kimimizin boyu
Kiminin kulaklari buyuk kiminin gozleri.
Kiminin elleri kucuk kiminin tirnaklari.
Kisacasi bunu Darvin in teorisine verirsek.
İnsanlar devamli mutasyona ugruyor diiyebiliriz
Lakin.
Cuce anne ve babadan normal bir evlat dogdugu gibi
Uzun bir baba anneden cuce bir evlat dogabilir.
Yani ayni sekli semali bire bir taklit eden ve devam eden bir yapimiz yok.
Buda teoriyi curuten en buyuk ispatlardan biri.
Allah oyle bir yapida yaratmis ki kainati.
İnsan ile hayvan veya farkli bir hayvan ile baska turden bir hayvanida ciftlestirdiginiz zaman ureyemiyorlar.
O yumurtalik dedigimiz ragmin icindeki yerler farkli turden gelen dna lari kabul etmiyorlar.
Evrim mumkun olsaydi bunun onundeki engelde kalkmis olurdu.
Bu arada ateistlerin savundugu ornekler.
Gozle gorulmus ve ispatlanmis. ornekler degillerdir.
50 60 milyon yilda degismistir denir.
Ateistler inanclari geregi gormeden inanmazlar. - +1 yıl
Peki buna naail inaniyor ateistler?
- +1 yıl
Ben Müslüman olarak evrimin belirli kısımlarına "Evet" diyorum. Ve bu konuya dalarsak epey sürer. Öncelikle her insan yok saç, burun, el olarak benzemez. Doğru, kalıtsal olarak crossingover olunca fenotip her iki kişiyi ve onları ana babalarını diye fraktal gibi gider ve bu VARYASYON'A (tür içi çeşitlilik) girer. Mesela ben esmerim, siyah göz siyah saçlıyım ve kardeşim sarışın mavi gözlü beyaz tenli ama annemde babam da esmer. Bu da hani şu BEZELYELER var ya işte ona girer. Demek ki babam da annem de melez gen taşıyor veya biri melez diğeri çekinik olabilir (XX-baskın, xx-çekinik, Xx-melez). Bu durumda da mavi gözlü olabilir ve annemin babası Sarışın mavı gözlü ama nenem esmer yani XX ile xx çarprazlanınca çocuklar Xx olur yani dış özellik olarak baskındır (esmerlik gibi) ama gende çekinik de taşıyabilir (sarışınlık, turunculuk gibi). Taksonomik olarak da türün tanımında verimli dol verebilme özelliği de geçer. Ve o döllenmeme olayı da uzun.
- +1 yıl
Sakin, hemen atağa geçiyorsunuz. Milyon kere yazdım,"cevabı tam olarak bilinemez, her iki tarafın da kendi düşünceleriyle kendi lehine çevirebileceği esnek bir sorudur , ben tanrı varlığı derim sen evrim dersin" diye. Benim inancımı hemen eleştirip Müslümanlığımı sorgulaman kırıcı oluyor inan. Ki ben kuran okumayı bilirim, namaz da kılar oruç da tutarım. Ama bu beni sorgulamaktan veya sormaktan neden alıkoysun ki?
- +1 yıl
Kabullenemezler cenemizi yormaya degmez.
Biz neler anlattik onlar neler anlamis ve saldiriya gecmisler.
Ayni seyleri tekrarlamayacagim.
Mantikli dusunebilen insan mantikli karar verir.
Bunca ispata ve de ornege ragmen Kur-an a inanmayan insanlarElle tutulup gozle gorulmeyen TEORİ lere inaniyorlar :-)
Daha ne diyebiloriznki bu insanlara. - +1 yıl
Bu arada madem Allah diye bir Yaraticinin olmadigina inaniyorlar.
Allah a inan kesime neden gicik oluyorlar.
Hersey karsilikli biz onlari umursamayacagiz ama lafi gelipte bize catarlarsa ben her sekilde koyarim lafimi ortaya. - +1 yıl
Lafim Dinleri ayirmak degil.
ALLAH I VE KİTAPLARINI ANLATMAK. - +1 yıl
Anladim
Düşüncende haklısın. Fakat olaya bilimsel açıdan bakarsan zaten Adem ve Havva diye bir inanışın olmaz. Belden aşağısı çamurmuş da sonradan olmuş falan. Hem biliyorsun ki tek bir dişi ve erkekden nesil devam etmez. Bir süre sonra sakat doğumlar olur ve tür eradike olur. Dolayısıyla bilimsel açıdan baktığında bu zaten imkansız. İnanç sisteminin güzelliği sorgulamana gerek yok. İnanacaksın :) Mantıklı mı? Tabi ki değil ama inanıyorlar görüyorsun
13 Yorumla
+1 yılne evrimi ya asıl o inanmayanlar evrim geçirememiş gelişememişler düşünseler zaten allahın varlıgını bilirler ama şeytan artık tamamen ele geçirmiş onları isteselerde inanamazlar mucize görseler agaçın yürüdügünü konuştugunu görseler gökten sofralar inse yine inanmazlar allah hidayet vermedigi sürece imkansız o yüzden hiç muhatap olmıcaksın
01 YorumlaDiğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. İlk insan Hz Havva ve Hz Adem topraktan yaratılmıştır. Yani bir doğum söz konusu olamaz. Tahminimce göbek delikleri vardı çünkü insan neslinin devamında olacağı için onların da olmak zorundaydı dimi. Bunu doğurganlıkla bağdaştırmamak gerek. Çünkü bu biyolojik bir konudur insanın kulağında kabarcık çıkması gibi Her şeye güvü yeten Allahın bunada gücü yeter.
04 Yorumla- +1 yıl
Göbek deliği ile doğurganlığın alakası yok. Bence onlar yaratıldılar ve göbek delikleri yoktu o göbek deliğine bağlı kordon anne rahmindeyken işe yarıyor , biliyorsundur. İşte onlar da doğurulmadıklarına göre kordonun kesilmesiyle oluşan bir deformasyon taşımaları büyük ihtimalle olmaz.
+1 yılcevap burada
www.sorularlaislamiyet.com/.../...delil-midir.html01 YorumlaDiğer konusunda 18,4b cevap paylaştı. Çok kısa bir cümle.. Tüm canlılar bir C yani karbon formudur.. Bilim zaten protestanlık kabul edildikten sonra ilerleme kaydetmiştir.. Yaradana da inanın evrimede.. Allah insana akıl vermiş onu kullanınca sorgulama doğaldır...
00 Yorumla
+1 yılVarsa, bir anneden doğulmadan nasıl göbek deliği olur? Yoksa, insanın evrim sonucu meydana geldiğini ispatlıyor. Ancak bu bir bilinmezliktir, agnostiğim bu konuda.
13 Yorumla- +1 yıl
Hahahahha komik.
Adem ve Havva'nın göbek deliklerinin olup olmadığı bilinmiyor. Hoş, bu kişilerin gerçekliği de tartışılır iken.
dolayısıyla bu tür varsayımlarla yaratılışı kanıtlama çaban komik.
+1 yılben hep şeyi merak etmişimdir havva ile ademin mezarı nerede ki onların mezarı bulunsa ve genleri ortaya çıkarılsa bütün sırlar çözülür. yani yaşamın başlangıcı, Tanrının varlığı gibi
10 Yorumlamılyonlar ca ınsan geldı gectı gelıyor ve var onlar bunu dusunmedı akıl edemedı de sen ettıysen mılyon dolarlık bebek sensın
01 Yorumla
+1 yıl20. ve 21. yüzyılın tanrının varlığı ile birlikte en oyalayıcı, tartışılması en boş meselelerden biridir evrim. hadi bana karşı çıkın, evrimin olup olmadığını, tanrının olup olmadığını tartışmak dünyayı daha güzel hale getirecek diyin.
03 Yorumla- +1 yıl
amin amin.
- +1 yıl
Dediklerinize karşı çıkmam , saygı duyarım. Bence her ne kadar böyle düşünülse bile her zaman tanrı varlığı ile ilgili tartışmalar vs. Asla bitmeyecek gibi. Her zaman insan kendinden üst bir rütbedeki yaratıcıyı arar. Bence farklı dinlerin oluşu pek de sorun değil tanrının biçim ve şekil değişikliği ile ayrılıyor ama geneli pozitif yargıların yapılmasını tembihliyor.
Diğer konusunda 10,7b cevap paylaştı. İslamik kafalar evrim vardır istediğiniz yeri yirtin curutemezsiniz Yani var.50 bin çeşit kopek var çoğu insanlarin katkisiyla evrimlestirildi. Doğa da milyon ornek var.
11 Yorumla
+1 yılAteyizler kamon !
çürüttük onları ehe lkdsjflksdjlj >:)12 Yorumla- +1 yıl
:((((
Diğer konusunda 11,8b cevap paylaştı. Adem le havva masal kahramanlarıdır. İnanma böyle şeylere.
10 YorumlaHz. Adem ve Hz. Havva yaratılmış ise gobek deliği yoktu demişsin neden olduğunu söyle cevap vericem istekle
03 Yorumla- +1 yıl
Diğer yorumlara da yazdım. Birincisi onlardan öncesi veya sonrası (nasıl ürediler vs.) umurumda şu anlık değil. Sonuç olarak memeliler ise bu adem veya Havva kendileri bir başkası tarafından doğdurulmadıkça bir kordon benzeri yapının doğumdan sonra işlevini kaybedip kesilmesi nedeniyle oluşan bir deformasyona neden sahip olsunlar ki? Aklıma takılan bu. Ateistler evrime , Müslümanlar vb. Din grupları bunu tanrı varlığı olarak çevirebilirler , ki çok müsait bir soru.
- +1 yıl
Felsefe olarak doğru olabilir. Evrim konusunda şöyle bir düşüncem var neden devamı gelmiyor bu evrimin. Öncesinin olmayisindan dolayı kondama Allah ihtiyaç duymamış denebilir bu yüzden deforme olmamış da olabilir düşüncene saygım sonsuz fakat bence bilmemiz gereken bu kadariymis diye düşünüyorum
- +1 yıl
Daha uzun bir metin yazdım ama kabul etmedi neyse kopyala yapıştır oldu üsttekiyle ama olsun. Her canlı oluşumundan sonra (ister yaratılsın ister , evrilsin) bunca milyon--milyar yıl içinde yaşayacağı modifikasyonlar, adaptasyonlar ve mutasyonlar sonucu evrim geçirir ve bu oldukça yavaş bir işlemdir. Çünkü kazanılan mutasyonların pek çoğu öldürücüdür. Bu mutasyonun yararlı olması, canlının o mutasyonu kalıtsal olarak dokularının kabul edip yavrularına aktarabilmesi ve o yavruların da üreyebilmesi ve o kalıtsal değişimi taşıyıp fenotip olarak gösterebilme süreci çok uzundur. İslam'a göre Allah her tür canlıyı yaratmıştır (tabi o canlıların değişim geçirmediği veya geçiremeyeceği anlamına gelmez.). Zaten din ve bilim bu nedenle ayrılmıştır. Materyalizm ile metafiziğin zıt olduğu noktalar var ve bu soru da iki tarafın da açıkça fikir beyan edebileceği bir olanak sağlıyor.
kafayı bunlara yorarsak cozuturuz. nslsa ölünce görcez kaç bucak. bari burada heranın değerini bilelim. yazın güneşin kışın karın keyfini çıkaralım. aşık olalım. sevincinide acısınıda tadalım...
08 Yorumla- +1 yıl
Allahım ya... Neyse bak abi biz anne rahmindeyken kordonla plesentaya bağlıydık. Ve doğduğumuzda artık o kordon kesilince görevini yitirir. İşte o kesilen kordon sonrası göbek deliği oluşur ve bu da doğurulduğumuzu kanıtlar. Ama allah onları yarattıysa doğurulmadıklarından sonradan bir işlevi olmayan bir organa sahip olmaları saçma. Bu evrime ve tanrı varlığına da çekilebilir, esnek bir soru. Bu nedenle göbek deliği.
Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı. çok haklısın kesinlikle ama nasıl müslüman olunuyor biri bana anlatsın?
20 Yorumla
+1 yılEvrim falan hikaye evrimi ortaya atanda inanmıyorda ne yapsın garibim ünlü oldu bu sayede.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPeki ya cennet denen yerde üreme mevcut mu orada çiftler varsa bu üreme meselesi orada yaşanmıyor mu?
yeni sorular arkasından yeni soruları da beraberinde getirir,00 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Ben severim böyle şeyleri düşünmeyi ama ne kadar boş vaktin varda böyle şeyleri merak ediyon :) Yaratılış bir muammadır. Çok iddia var bu konuda. Düşüne düşüne çözülmezi mi buldun
10 Yorumla
+1 yıl00 Yorumla
+1 yılyuh be.. bu kadar da düşmeyin amanın ha okumadım yazını bile denemeyiniz sakın e yuh yani çüşşşş burası kalmıştı teqq
00 Yorumla
+1 yılelhamdulillah yaratildilar
Allah sadece ol der oda oluverir20 Yorumlaademle -havva hiç olmadı. ilkin evrimi anlaman gerekir , onu çürütmek için
02 Yorumla- +1 yıl
Merak etme ben araştırmamı vs. Yeterli ölçüde yaptım. Büyük buradan neden hep tabiri caizse"ateyizler kamon!" uyarısı alıyorsunuz? Yorumlara cevap olarak yazdım, Müslüman olan yaratılışa , ateist olan evrime çekebilir, esnek bir soru dedim. Herhangi bir düşünceye sahip kişilerin düşüncelerine saygısızlık yapmak değil amacım.
+1 yılfosillerini bulsak zaten evrim çöker ama... allahıb yaradıcı oldugunu onlarca kanıtı var zaten
012 Yorumla- +1 yıl
belkide bulundu gizleniyo böyle şeylere büyük devletler karar veriri.. ayın ortasında yarık var peygamber efendimizin mucuzesidir... gayrimüslimler bunu yıllarca sakladı..
- +1 yıl
Senin dediğin de farklı bir fikir , saklanan ve gizlenen bir çok şey var. Tıpkı verdiğin örnekteki gibi de olabilir. Ama bunun bulunması ve bulunduğunda "Vay mk. Bu Havva ile adem kesin !" diyen çıkmaz (zaten böyle bir üslupla diyecek olan varsa çıkmasın.) . Eski dönemlerde de böyle bir şeyin bulunup anlaşılıp SAKLANMADAN gizleneceğini pek de sanmam. Yalnız Müslümanlar için değil, diğer din çeşitleri için de önemli bir şey olur sonuçta.
- +1 yıl
işte diger dinler için önemli zaten hz adem ve havvanın mezarlarını bulursak islamiyet dışındaki tüm dinler biter onun içinde hristiyanlar bunu saklar kabul etmez?
- +1 yıl
Hristiyanlıkla pek zıt özellik gösteren bir değil islamiyet,(baba oğul ve kutsal ruh , değiştirilen kitap vs.) . Ama nasıl bulacaksın ki , şimdi o atomlar belki yediğin bir elmanın içinde, ya da başka bir organizmanın parçası. Baya uzun bir süre öncesi için çok mükemmel korunmuş olması lazım. Ne yazık ki İslamiyet'te öldüğünde cesedin toprakta çürümesi gerekir.
- +1 yıl
çürümüştür tabi kemiklerinin yaşına bakılır.. yoksa öyle bişey kalmamıştır yani.. olurmu hrst ile islamiyet çok farkı... hiç benzer bir yönü yok...
- +1 yıl
Hristiyanlikta Baba Ogul ve Kutsal Ruh oldugunu iddia ediyorlar ve ucunede sordugunuzda Tanri diyorlar.
Lakin Tanri tekdir diyede ekliyorlar.
Madem Yaratici tek Bunlardan Hangisi Yaratici?
Madem bunlarin 3 ude Yaratici Neden Tanri tek diyoraunuz?
Bence Ateistlikte Hristiyanliktan gelme bir inanistir.
CUNKU 3 TANRİ VAR LAKİN TEK TANRİ OLDUGUNU İDDİA EDİYORLAR.
:-) - +1 yıl
Onlara da Allah peygamber , kitap ve peygamberle mucize gönderdi. Hz. İsa doğar doğmaz konuştu. Ayrıca hep Hz. Meryem in bakire olduğu halde doğurmasıyla sapıttı. Yani sapıtmasaydı aynıydı. Bunlar tanrıyı baba , cebraili kutsal ruh Hz. İsa yı oğul olarak belleyip illa ki geriye dönük putperestliğe dayatıyorlar (çarmıh ile.). Politeizm de var tabi , çok tanrıcılığı bırakamıyorlar. Yoksa bozulmuş incil ve bozulan üçleme olmasaydı , geçerli olabilirdi.
- +1 yıl
tabiki asıl incile inanıyoruz... bizimde peygamberimiz hz isa as. ama bozulmayan din... yoksa şimdiki putpereslik... biz hz isa as peygamberimiz diyoruz hz musa as peygamberimiz diyoruz ama onlar hz muhmmed sav e peygamber demiyolar bu bile yeter küfre
- +1 yıl
en güzel islamiyet... ama hayatımıza uygularsak... dışarda bakıyorumda pek kimsede uygulamıyor hayatına...
+1 yılinsanı topraktan yaratan tanrı ıkı tane insana gobek deliği mi koymayı dusunmedi komiksin
03 Yorumla- +1 yıl
ilk insan nasıl meydana geldi onu acıkla tam olsun Gaz bulutları havada carpıstı kendılıgınden mı olduk bır yaratıcı olmadan nasıl olacak Salona gıtsen odan dagınık hemen hırsız gırmıs dersın kendılıgınden demezsın Komıksınız yemınle
- +1 yıl
Önceki yorum yapan arkadaşlara verdiğim cevaplara da bir göz at. O zaman beni ateist zannetmezsin, ki değilim. Dediklerini açıklama çabası içerisinde değilim, ki ne haddime onca bilim insanının açıklayamadığı bir varsayımı kanıtlamak veya kabul ettirmek... Ayrıca eleştirilerin hiç de yapıcı nitelik taşımıyor. Ben Müslüman olduğumdan bu yargımı tanrının varlığına nitelik kullanırım ama yorum yapan ateist arkadaşlar da evrim lehine çevirir. Bunu sorma nedenini de diğer yorumlara cevap olarak bol bol yazdım. Birbirinden Ayrılan ama her iki tarafın da (materyalizm ve metafiziğin) yorum yapabileceği ve aklıma takılan bir soruyu (ki birçok kişiye sordum.) bir de sizlerce duymak isterim , bu nedenle de sordum.
+1 yıleğer Allahın mucizesi varsa sizin taksonomik işe yaramaz
10 YorumlaDiğer konusunda 689 cevap paylaştı. çok güzel çözümleme yapmışşsında sanane la mılletın delıgınden :D
00 Yorumla- Diğer konusunda 384 cevap paylaştı.
+1 yılarkadaş cevabı vermş sorularla ilsamiyet hiç canlı olmadan kendi kendine nasıl olur aklın alıyormu
00 Yorumla
+1 yılnasıl kanıtlayacaksın göbek deliği olmadığını
01 Yorumlaharcanıyorsun kardeşim :) not ciddili cevap
02 YorumlaAferim kızıma... büyüyünce olcan bakiyimmm
00 YorumlaKanıt degil seninki tez
00 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Güzel düşünce tebrikler.
01 Yorumlatek eksik bir şey var, fosillerini bulmak
05 Yorumla
+1 yıl:D Ulan evrimi çürütmek yerine sağlamlaştırdın :D
16 Yorumla- +1 yıl
Ya bunlara kafa yordum bende bı ara beyin pert oluyor fazla yuklenme
öncelikle adem ve havvayı bosver koskoca bir evren var içinde gazlar falan fılan var sonsuz bir evren mılyonlarca gunes sıstemı var bu sonsuzluk nasıl oldu nerden geldı herşeyi başlaması için bu uzaya bu atomlar nerden geldi asıl soru bir bir yaratıcı var ise o nasıl oluştu ben ınanmıyorum hıc bır dıne ıyıce arastırırsan eger sende bana hak verırsın emnıım ateist olanlar kolay oldugu ıcın degıl her seyın mantıklı bır acıklaması oldugu ıcın ateıst oluyorlar - +1 yıl
Dayılarım, ev sahiplerimiz, arkadaşlarımın çoğu ateist. Emin ol dediğin gibi beyin pert oluyor araştıra araştıra. Din hocalarıma arkadaşlarıma ve mahalle imamına bile sordum artık bu tur kafama takılan soruları. Artık ne zaman ağzımı açsam bu konularla ilgili susturuyorlar :D
- +1 yıl
Ben imamın yanıda gittim imam bana dediki sus olgum beni dinden çıkarıcan resmen kovdu :D
- +1 yıl
Aynı şeyi bizim din hocasına arkadaşlarla yapıyoruz. Artık kadıncağız okul değiştirdi. Sorularımızın sonucu olarak donemi din dersi görmeden bitirdik. Ateist ya da diğer herhangi dine inanan arkadaşlarımın tepkisi çeken kotu şeyler değil yalnız sorularımız ki ateist de değilim onca ateist aile ve arkadaşlarımın yanında , yanlış anlaşılmasın :D
- +1 yıl
:D ahah tamam :D ben inanmıyorum farklı bir şey var ama hadi bakalım fazla yormuyorum kafayı beyin yancak gıbı oluyor
Geç oldu hadi uyu :()
00 Yorumla
+1 yılMezarları açar bakarız, düşündüğün şeye bak
01 Yorumlagöbek delikli yaratılmışlardır belki
01 Yorumla
+1 yılVaay güzeldi mantıklı 👍😌
00 Yorumlabravo harika bir tespit...
00 Yorumla
+1 yılanlamadım ama güzel teze benziyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbelki göbek delikli doğmuşlardır hiç düşündün mü
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılünlü bilim adamlarının evrim teorilerini incele aradığın yanıt orda. insanlar milyarlarca yılda onlarda kez evrim geçirdiler. maymunu kastetmiyorum
- +1 yıl
Allah cc cebrail as diyor ki git dünyadan 7 çeşit toprak getir ve cebrail as getiriyor alemlerin yaratıcısı Allah cc orada adem ve havva as yaratıyor ama henüz ruhunu üflemiyor şeytanı çağırıyor huzuruna ve adem havva as a secde et diyor ve şeytan adem ve havva as bakıyor ve tükürüp ben bunlara secde etmem diyor Allah cc cibrile o tükürüğü almasını emrediyor şeytanı huzurundan kovuyor ebedi cehennemlik oluyor o tükürüklü kısım alınınca bu göbek deliği oluşuyor ve o tükürüklü topraktan da köpek yaratılıyor vesselâm
Evrim mi kaldı ya çürümeyi çektik fosilleşti bile
00 Yorumla- Diğer konusunda 368 cevap paylaştı.
+1 yılanlamadım ki :D soruyu
00 Yorumla güzel düşünmüşsün ama kanıtlaman imkansız :(
00 YorumlaGerçekten çok zekisin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKafa yormaya gerek duymadım.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBasinc ve terleme acisindan vs. O kadar!!!
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO zman neden bizde adem elmasi var !!!
Cevap sahibi+1 yılO elmayi biz yemedik ki bizde neden var. Kardesim sunu demek istiyorum insan farki olmasin diye...
+1 yılDaha önce hiç düşünmemiştim farklı bir bakış açısı
00 Yorumladogmatik olaylarla kafanızı yormayın :)
00 Yorumla
+1 yılNe diyor bu?
10 YorumlaDiğer konusunda 653 cevap paylaştı. harbiden var mıydı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılama bu ispatlanamaz
00 Yorumla
Devamını Gör(41)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi