Üniversite hayatınızda hiç çalıştınız mı? Garson maaşları, çalışma saatleri, iş bulma olanakları nasıl?
Lütfen çalıştım diyip geçmeyin, yardımcı olabilecek varsa yazsın..
Lütfen çalıştım diyip geçmeyin, yardımcı olabilecek varsa yazsın..
Var tabi ki iş bulma şansın. Ama kurumsal firmaları tercih et ki paranı al hak ettiğin şekilde. Diğer turlu öğrencisin diye kıracaklar maaşını. Ben müşavir yanında çalıştım, fabrikada üretim elemanlığı yaptım, market reyonculuğu yaptım garsonluk yaptım. Market işkencedir zaten hiç bulaşma ben bir ay dayanabildim.
Garsonluk en iyisi ya ama part time çalışıcam.
Maaşlar hakkında bilgin var mı?
Ben gulhanede yaptım garsonluğu. 35-40 günlük verirlerdi.
markette asgariden çok alamazsın onu da vermez çoğu. Migros vs candır ama.
şart time dersen tavsiyem giyim mağazaları, mc burger tarzı mekanlar olur. Yanlış değilsem mc 500-600 tl arası veriyordu en son şart time çalışana. Ama yanlış biliyor olabilirim. Garsonluk ayakta durmak vs fiziksel yorgunluktan öte müşteri tavrına göre stres yapabilir haberin olsun.
Para kazanmam gerek zorundayim yani. Tesekkuler :)
Branşın ne ise, ona göre özel ders vermeyi düşünebilirsin. Bir enstrüman var ise kendi usta olarak adlandırabileceğin, yine ders vermeyi düşünebilirsin. Düzgün bir site bulup film, dizi çevirebilirsin. ( Hint filmi tavsiye etmem, öyle lanet bir dil yok, altyazı hatalıysa anlamanın imkanı yok ). Zamanında müşavirin işlerine baktığı bir kumaşçı vardı, müşterilerinin çoğu genç kızlardı, kızlardan biriyle sohbetim olmuştu, alıp dikip satıyormuş netten benden çok kazanıyordu. Ödev yapabilirsin, tez vs milyarlar demek. Gibi uzatılır bu liste. İş bulamazsan da kendin yaratmaya çalışırsın ;) bol şans şimdiden.
İş bulursun fakat öyle çok para almazsin maalesef, geneldr part time sistemi döner max alabileceğin 500.Heleki garsonluk zor bir iştir, çalıştığın yere görede değişir, onun haricinde üniversitede çalışma imkanı bulabilirsin, kütüphane, yemekhanede falan. Hem rahat hemde geliri iyi olur.
iş bulma olanakları biraz kısıtlı benim ailemin yakın dostlarından birinin cafesinde part time olarak başladım bende bu sene :) maaşın %80 i kiraya gidiyor zaten İstanbul gibi bir şehirde
Ne kadar peki maas?
800 falan tabi işler ağır
Ben çok işte çalıştım da garsonluk açıkçası pek bilemiyorum. İşletmeyle görüşmen gerek
Ne işlerde çalıştın?
Başka seçenekler neler?
Cevap
10Cevap
çalıştım. barmenlik, garsonluk yaptım. çoğu kişi karşı çıkacak ama en iyisi anketörlük. şirkelere öğrenci anketi çıktığında size haber vermelerini isteyin. anketleri alıp yurtlara dağıtıyordum. sonrki gün topla, şirkete götür.
İş bulma konusunda faydalı olabilir.
500-600 lira bir ücretle 6 saat ya da daha az gibi bir süre çalışırsın cafelerde çalışman senin için daha iyi olur arkadaş çevren genişler hem biraz yırtık bir insansan tabi
Şehirden şehire değişir.İş olanakları, garson haftalık/yevmiyeleri.Hangi şehir düşünüyosun onu da yaz daha sağlıklı yardım alırsın.
İstanbul.
Aylık almıyorlar mı?
Garson olarak girdim barmen olarak çıktım Kasım 2003 / 2006 Nisan arasında ;) şu an ki piyasayı hiç bilmiyorum yardimci olmayı isterdim :/
burger king lcw rodimod ünv kütüphanesinde part time ögrenci ünv yemek hanesinde part time ögrenci tez yazdım parayla ödev yaptım...kitap sattım..
çalışmadım uygun iş bulamadım hemde çok zor okul ve iş hayatı.
o şekilde değil de al sat ticaretle uğraştım.
Liseden çıktım kpssyle atandım bu konularda hiç bilgim yok Üzgünüm
Bilgin yoksa neden bos yapiyosun kardesim ya?
Şehrine göre değişir o.
İstanbul?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar