sunta-MDF-plywood (kontraplak)- OSB 3 bunlardan hangisi en sağlıklısı-en doğalı ve en dayanıklısı?
sunta
MDF
plywood (kontraplak)
OSB 3
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
basit bir mantık ile en pahalısı diyorum. sanki sıralamada aynı anket'deki gibi geliyor bana ben yıllarca mobilyacılık yaptım ama sondaki nedir bilmiyorum. kontraplak nedir biliriz elbet biz çekmece yapardık ondan ama plywood nedir duymadım. yani en sağlamı ağaçtır. suntaya'da kaplama ve masif uygularsın gayet sağlam olur. ama ne sunta nede mdf suya dayanıklı değildir.
yani bunların arasında en iyisi kontraplak mı?
playwood ile kontraplak aynı şey değilmi hocam
yani haaa içel haa mersin
evet bunların arasında en pahalısı kontraplak
yatak altına çekmece yapmak için (72cm-95cm ölçülerinde 2 tane)
diyorum ya plywood'u yeni duydum ama kontraplak yıllardı var genelde kavak kontraplak olurdu kayın olan çok palalıydı monilyacı kısmı pek kullanmazdı. ama bu yeniler boyalı eskiler ham malzemeydi farkları bu galiba. aynen sunta ve suntalam gibi düşün. yani mdf işini görüyorsa onu kullan. tam olarak ne yapacağını anlamadım. plaka olarak yatağın altına koyacaksan ne koysan olur.
hocam ben daha çok doğallıktan yanayım en doğalı hangisiyse onu kullanmak istiyorum... ahşap haricinde ama çünkü çok pahalı
Cevap
2Cevap
Sunta mdf ve kontraplağı unut ama ne için kullanacaksın
Kontraplak ile plywood aynı malzeme değil, plywood filmli kontraplak olarak geçiyor ve yukarıdaki malzemeler içinde suya dayanıklılığı en fazla olan malzemedir.
Düzelir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?