lmeyenler = lmeyenler*
açıkla = açıkla*
:))
daha hiç izlemedim ama kısmetse aldığım bir kaç öneri film var, kısmetse bedava internet bulunca indirip izleme fırsatına erişeceğim 😀 tavsiyen varsa alırım ama dediğim gibi beleş internet bulunca izlerim. yarında olabilir 2 ay sonrada
hmm başlamayı düşünüyorsan ilk kısa olanlardan başla bence, yani direkt 500 bölümlük şeylere başlama, belki sıkılırsın daha izlemek istemezsin :))
yok ya ben film izlerim, dizi bana göre değil. ateşböceği varmış ismi şu an aklıma gelmiyor 😀 imdb puanı yüksek baya
hmm konusu hoşuna giderse izle o zaman ne diyeyim ki :D
Cevap
5Cevap
2012'den beri düzenli bir şekilde izliyorum. Bayağı bir anime izledim bugüne kadar :)
https://myanimelist.net/animelist/SalamanderTr Bu da izlediğim animelerin listesi :D
inanıyım mı şimdi o kadar izlediğine
yok yok yani baya fazla o anlamda dedim :))
ben de çok izledim, yalan olduğunu düşünmüyorum
Bu yaşta izlediğim anime sayısıyla övünmek için yalan atacak halim yok ya :D Ben de hem çok izliyorum hem de bölüm süresi 3 dakikalık olan kısa animeler var. Onları da izliyorum. Son 5 6 aydır da animeleri 2x hızda izliyorum. Bu sayede daha çabuk bitiyor bölümler :D Japonca öğrenmeye bayağı bir faydası var cidden.
yaaa üzüldüm çünkü 2x hızla izliyorsun, yapmaağağağa tadı kaçmıyor mu?
Konuyu kaçırmadan izleyebiliyorum o yüzden tadı kaçmıyor 😄 ve ben bolumum icabı japoncaya ciddi bir şekilde çalışıyorum 3 ay japonya'da kaldım hatta. Japonca dinlemeye 2x hızda alışınca, normal japonca konuşmalar ve japonca yeterlilik sınavındaki dinleme bölümünde konuşulan japonca cidden o kadar yavaş geliyor ki ne dediğini daha kolay anlıyorsun 😄
Aradan 9 gün geçmiş ama yeni gördüm, kusura bakma, çok sık girmiyorum da :3
Eğer faydasını aldıysan sevindim :)) ben de Japonca çalışıyorum ve artık o kadar fazla anime izlemekten kulaklarım sözcükleri rahatlıkla ayırt edebiliyor :3 ben senin kadar ciddi bir şekilde çalışmıyorum zamanımı çalışmaktan daha çok anime izlemeye harcıyorum :l bir de senden birkaç ricam olacak, çalışırken herhangi bir kaynak kullandın mı, kullandıysan nedir? Hangi kaynakları önerebilirsin? Yardımcı olursan çook sevinirim ^^
Eski adı learnihongo olan Asiology sitesinin kitaplarını kullanarak başladım. Eğer sen de anime izlerken kelimeleri seçecek kadar alıştıysan Japonca'ya bu sitenin videoları ve alırsan kaynak kitabı gelişmeni sağlar. İnternette pdf lerini bulabileceğin yabancı kaynak önerilerim ise "Minna no Nihongo ve "Nihongo So-Matome" Eğer Japon Hükümetinin düzenlediği Japonca Yeterlilik Sınavına katılma gibi bir düşüncen varsa önerdiğim Türkçe kaynak ile N5 seviyesinde (en basit seviye) Japonca yeterlilik belgesi alabilirsin. N4 için Nihongo So-Matome çok iyi. Sınava yönelik hazırlıyor seni kitapta çıkan sorulara çok benzer sorular asıl sınavda çıkıyor. Tabi bunlar çok detaylı bilgiler bu kadar ciddi öğrenmeyeceksen hobi olarak çalışacaksan asiology sitesinin kaynak kitapları en iyi seçenek :)
Aslında ben de ciddi bir şekilde bilmek istiyorum. Japonya'da yaşamını sürdürebilmek, orada işe girebilmek, rahatça kendini ifade edebilmek istiyorum :3 Dediğin Asiogoly adlı sitenin kitaplarını ben de biliyorum, uzun zamandır almak istiyorum fakat bulamadım :'l Minna no Nihongo yu biliyorum araştırmıştım önceden, aklımda kalanlardan biri de o, PDF olarak bulabileceğimi bilmiyordum. Ana dilimi nasıl biliyorsam Japonca' yı da o şekilde öğrenmek istiyorum. Her ince detayına kadaaar :D Hem dilini hem de kültürünü (genel olarak biliyorum ama hepsini bilmek istiyorum!!) öğrenmek istiyorum ^^ Kana karakterlerinden hiragana yı öğrendim katakana yı da öğrenmeye devam ediyorum birkaç da kanji biliyorum (-yoru- gibi basit olanlar)
hontou ni arigatou :3
İnternetten sipariş verebilirsin eğer kitaplarını almaya karar verirsen. Japonya'da çalışmak istiyorsan dediğin gibi çok iyi Japonca bilmen lazım. Japonca Yeterlilik Belgesini en az N2 ve ya N1 düzeyinden alman lazım çünkü geçerli olanlar onlar. N5'te 103 kanji var N4'te 300, N3'te 600. Git gide bilmen gereken kelime sayısı ve gramer konuları da artıyor tabii. O yüzden hiç kolay değil N2 almak. Bol bol çalışmak lazım :D Dou itashimashite!
gerçekten çook teşekkür ederim :) have a nice day ^^
Evet izlerimİçersinde bir çok farklı ve güzel duygular barındıran cizgi diziler sonuçta :) Motto Motto, haya ki
haya ki ne demek :D unuttum sanırım olamazz ://
wakarimashita :D aslında hayaku çabucak/ hızlıca gibi bir anlamı var diye biliyorum ama birden fazla anlamı da olabilir sonuçta :3
masaka/ja ne/ganbare 🤗 omae yi doğru yazmışsın
Bölüm yok güncel coronadan dolayı artık izleyemiyozzz
Eskilerden, tlanmış olanlardan izle o zan :))
ya neden bazı harfler çıkmıyor :l
Hmm, çok sık izliyor musun ki? Eğer çok sık izlemiyorsan bıkalirsin sanırım :D bence izle a ingilizce dublaj falan izlemiyorsundur umarım :D bazıları öyle yapıyor
Ben hep türkçe altyazılı izliyorum, bulayınca ingilizce altyazılı izliyorum dublaj izleyemiyorum kansere sebep bende// Boruto yu 60 küsür bölüme kadar falan izledim yanlış hatırlıyors a sonra bıraktım a dev etmem de gerekiyor Naruto/ Naruto Shippuden le bağlantılı sonuçta ehehe
onları izleyeceğim de uzun olanları yaz tatiline saklıyordum ben, corona yı hesaba katmıştım :D Boruto nun geliştiğini duymıştım r ara geri döner izlerim ilk diğerlerini tirmem gerekiyor, fairy tail var ya ona ara vermiştim altyazılı bölüm buladım diye ve hangi bölümde kaldım unuttum :'))
nE tmiş mi huh? üzer ya tmesi, 9. sezondaydım sanırım, son sezon hangisi lmiyorum// bence izle ben seviyordum fairy taili açıkçası çoğu animeyi seviyorum ben ya kjfdghkzd
ya uyku düzenini bk etme bence gün içinde izlersin işte
şu an benimde izleyesim yok keyfim izleyince açıyorum a o zan da baya izlemiş oluyorum
fhsferjkekjrmf ben oruç tutmuyorum ehehe o yüzden lemiyorum sana iyi oruç tutmalar diyim o zan
idk :))
idk= i don't know= lmiyorum ("lmem" anlında kullanmıştım)
bir de ing de büyük i yok eheh büyük I var
değilim oğliimmmm :D
ya i dont know un baş harflerine bak i d ve k dimi işte onlar idk kısaltma şeklinde kullanılıyor
Onlar da inanmıyor kiii :))
Bu arada inanmamak benim seçimimdi, kimse inanmamamı söylemedi. Ayrıca anneannem ve babaannemler inanıyor :D
bilime :))
karikat?
sen kendin "karikat" demişsin, anlamadığımdan sordum ben de
önemli değil yw bazen bana da oluyor hala düzeltmediler sanırım
fark ettimm
Nope.
Bayılırim
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?