Aynaya bakıyorum kendimi beğeniyorum.Fotoğraflara bakıyorum ay çok çirkinim ya tipe bak diyorum.İnsanların da geneli beğenir ama bilemedim güzel miyim çirkin mi :D
Cevabın nedir?
insanların yüzleri tam simetrik değildir. aynaya baktığında kendini güzel görebilir. insanın kendisini aynada gördüğü hali diğer insanların ona baktığında gördüğü haliyle aynı değildir. tam tersidir. sağ sol değişir yani. fotoğraflar tam karşıdan çekilir. insanın yüzünün solu fotoğrafta sağdır. bu yüzden aynada göründüğünden farklı çıkarsın. ama fotoğrafın simetriğini alırsan aynadan kendini gördüğün şekilde olur. ama yine de tam aynısı olmaz. çünkü aynada sen kendini üç boyutlu olarak görürsün; saçının üstünü falan her şeyini. ayrıca aynada kendi göz hizandan bakarsın kendine. ama fotoğrafta seni çeken kişi senin göz hizana denk getirmez. bu yüzden fotoğrafın simetriğini alsan da aynı çıkmaz.
Uludag sözlükten alıntıdır. Ben de hep merak etmisimdir bunu. Açıklama mantıklı geldi.11 Yorumla
Soran+1 yılÇok karışık bence bu o kdr mantıklı gelmedi :)
En İyi Cevaplar
+1 yılayna olanı gösterir fotograflar yüz hatları belirgin kişileri daha iyi çıkarır. fotolarda iyi çıkabilmek için keskin çene hattı belirgin elmacık kemikleri belirgin burun konturune ihtiyacın var. bunlar yoksa da ışığa göre her şekli alabilirsin
22 Yorumla
Soran+1 yılEvet bir arkadaşım var.Bakıyorum güzel değil ama elmacık kemikleri çıkık aynı senin dediğin gibi çok iyi çıkıyo kız.Bunlar bende yok.Bide kasıyorum kendimi çekilirken foto
- +1 yıl
aaa eveett cidden öylee
Sen kendini güzel buluyorsan güzelsindir.Canlı canlı görmekle fotoğraf arasında çok fark var.O an ki durumun psikolojin çekim açısı falan daha bir sürü şey olabilir buna neden olan.Ama aynada her şey reel gözünün önünde.
011 Yorumla
Soran+1 yılAynada güzel buluyorum.İnsanlarda beğenir genelde.Ama fotoğraflarda beğenmediğim için kendimi çirkin miyim diyorum ondan.
Soran+1 yılYa çirkin değilsin bence gözlerin özellikle gayet hoş.Sadece hafif kilon var sanırım verdin mi tamamdır süpersin :D
Teşekkür ettim o zaman verdiğin moral için :) Fotojeniklik dersi alırım olmadı:D
Soran+1 yılTakılıyo insan bak yukarda arkadaş yazmış fotolarmış gerçek olan :D
Yoktur ya nerde olcak :D olsada kim uğraşçak bir o eksikti
Soran+1 yılbiz senle taktık kafayı gidiyoz ya :D
Bencede öyle ama acaba insanlar bizi aynadaki gibi mi görüyolar o var işte
Soran+1 yılaynadaki gibiysek sorun yok ya :D
Ayna doğaldır. Seni birebir yansıtır. Olay insan işi olmaktan çıkar. Ancak fotoğraf farklıdır. Çok kötü bir fotoğrafçı sana çileği satar salatalık diye. Aynaya takıl sen, fotoğraf iyi gün dostu. ;)
14 Yorumla
Soran+1 yılYa sonuçta profosyonel çekilmiyorum bildiğin telefonla
Soran+1 yılNeden yakışıklı değil misin ki?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
28Cevap
+1 yılOlay aslında tamamen ışık meselesi arkadaşım.aynı durum bende de var banyodaki aynada mükemmelim ama böyle gün ışığında baktığım aynada bütün kusurlarımı görebiliyorum aynı şekilde fotoğraflarda da öyle ortamdaki ışık iyise kusurların kapalı oluyo genelde ama değilse bütün kusurlar meydanda malesef (:
02 Yorumla
Soran+1 yılOlay kusur falan değil canım ya.Farklı çıkıyorum aynadakinden.
- +1 yıl
Ya kusur dediğim şey tüm detaylar.mesela banyodaki aynada saçım koyu kahverengi ama gün ışığına çıktığımda bildiğin açık turuncu :D
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılTabiki de gözler güzelliği gösterir sana güzel olduğunu bir hemcinsin söylüyorsa güzelsindir karşı cins genel olarak abartır...
13 Yorumla
Soran+1 yılİki taraftanda söyleyen var :D ama en önemlisi benm güzel hissetmem kendimi işte:)
- +1 yıl
İnsanlar kendine bakım yaptıktan sonra kendini beğenir ve mutlu hisseder güzel olduğunu hissetmek için ne fotoğrafa nede aynaya gerek var bence bu benim görüşüm tabiki de...
Soran+1 yılorası öyle ama insan sonuçta nasıl olduğunu bilmek istiyo :)
Ayna diyorum afa benim bilmeyipte çekilen fotolarım da super çıkar :)
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğal olunca daha iyi oluyo haklsıısın :)
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılgüzeller fptpğrafta çirkin çıkarmış demekki güzelmişsin :)
13 Yorumla
Soran+1 yılAA öyle bişey mi varmış D: yoksa bile saol canım :)
Cevap sahibi+1 yılevet güzeller çirkin çirkinler güzel çıkarmış fotoda arkadaşlarının fotolarına dikkat et anlarşılır :)
Soran+1 yılEvet çirkinler daha bir güzel çııkıyolar sanki :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyna.
Kimi insan çok güzel olsada fotojenik olmadigindan gerçekten alakasız bir şekilde çıkıyor fotografta.15 Yorumla
Soran+1 yılÇok fotojeniksizim ya herkes diyo bunu.
Cevap sahibi+1 yıl:) bende öyleyim
Soran+1 yılgel sarılalım :)
Cevap sahibi+1 yıl🙌🙌 açtim kollarımı :)
Soran+1 yılyupii :))
+1 yılayna sana gerçeği gösterir tabıkıde hem fotograflarda bakıyorumda ınsanlar o kadar farklı oluyokı bazen dıyorum bu bu mu gıbısınden yanı cok takma kafana ayna gerceklerı gosterır :)
00 Yorumlabugün youtube da izledim bununla alakalı video doğrusu fotoğraflarmış güya çünkü aynaya baktığımızda kendi gözümüzden gördüğümüz görüntüymüş o insanlar bizi fotolardaki gibi görüyomuş
03 Yorumla
Soran+1 yılAma herkes diyo fotoda güzel çıkamıyon diye. Ya da çirkinim tamam :D
Soran+1 yılAynen bende.Ama bazen hiç hiç beğenmiyorum :D
Fotograf makınelerı 10 megapıksel ama gözler 1 gıgapıksel hatta daha fazla. Hangısı guzellıgı daha cok ortaya cıkarır ya da çirkinliği. Çirkinsen fotograf makınesı guzelsen aynalar
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet mantıklı sanırım bu :)
bende hiç fotojenik değilimdir.aynada iyi ggerçektede iyi.azcuk burnumda kahverengi çillerüm var ama olsun :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen çok seksiyim. Allah beni özene bezene yaratmış. Her türlü seksiyim. İster tv ister kamera ister ayna ister fotoğraf fark etmez.
02 Yorumla
Soran+1 yılMaşallah
Cevap sahibi+1 yılElhamdülillah.
ikiside aynı değil mi ya :S
11 Yorumla
Soran+1 yılDeğil işte :S diyorum bu fotodaki ben miyim. BAzen güzel çıkıyorum işte arada
Diğer konusunda 49,8b cevap paylaştı. sen yine iyimişsin.kendini biliyosun ben bütün fotoğraflarda , resimlerde , aynalarda farklı biri olarak çıkıyorum, kendimi tanıyamıyorum.
06 Yorumla
Soran+1 yılO da güzel :D ya sen yakışıklısın bence
Soran+1 yılneden kii barış kendinle
Soran+1 yılSöyleme zaten kendini beğenmiş insanlar hoş değil
+1 yılİnsan aynada kendini 6 kat daha güzel görürmüş.
Ve kızlar retrica da olduğundan 3 kat daha güzel çıkarmış011 Yorumla
Soran+1 yılRetricam yok :)
- +1 yıl
Olmalı bence =>:)
Soran+1 yıldimi belki o düzeltir :D
- +1 yıl
Neden güzel bulmuyomusun kendini :)?
Soran+1 yılYa aynaya bakınca beğeniyorum ama fotoğraflarda beğenmiyorum yani 10 tane çekilsem anca 1 tanesi güzel çıkıyo
- +1 yıl
Bende öyleyim :D salla gitsin gerçekte aynadaki gibiyiz ;)
Soran+1 yılacaba gerçekten aynadaki gibi miyiz ben onuda merak ediorum :D
- +1 yıl
:)) inşallah öyleyizdir
Soran+1 yılinşallah :)
- +1 yıl
:))
+1 yılDoğrusu aynadır
Fotoğrafta bir ışık sistemi yüzünden bile kocaaamaan bir burnun olabilir :D03 Yorumla
Soran+1 yılgenel olarak kötü çıkıyorum ben :D
- +1 yıl
bende :D
bişey olmaz doğrusu aynadır.
Hatta bir arkadşında dene fotoğrafını çek gördüğünle kıyasla bak bakalım fotoğraftaki farklı senin gördüklerin ne kadar farklı :)
Soran+1 yılGüzel olmayan bir arkadaşım var ama fotoğrafları çok güzel yani :)
eger aynada begeniyosan fotolara bakma belkide poz veremiyon.d
05 Yorumla
Soran+1 yılPoz hiç veremiyorum zaten. Kasıyorum kendimi
Soran+1 yılbilmiyorum ya :(
Soran+1 yılevet değil haklısın :D
güzel olan fotğrafta çirkin çıkarmış çirkin olanda güzel bilmiyorum ama öyle duydum ben
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAynada ki görüntü ters.Yani yansıma.Yüzünde ufak bir asimetri varsa.Fotoğrafta çok göze batabilir.
01 Yorumla
Soran+1 yılAsimetri yok ya.Sadece bir kaşım daha düzgün diğer yerler aynı :)
aynı dert bendede var
15 Yorumla
Soran+1 yılÇok mu fotojeniksizsin benim gibi sende :(
Soran+1 yılBende anlayamıyorum onu ya.Çok ilginç geliyo.Aynada beğenip fotoda beğenmemek çok ilginç.Makyajsız halin güzelse güzelsindir ya
Soran+1 yılEvet ama millet her fotosunu çekip koyuyo sen kırk yılda bir :)
ayna çünkü aynada her an pozisyon değiştirebilir güzel olduğun pozisyonu çok kolay yakalaya bilirsin
00 Yorumla
+1 yılPislik, lanet, aksi, çekilmez adamın tekiyim her şey ruhumun pisliğini yansıtıyor :ASA:D:ADS:AS:D
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılAyna daha doğru diye düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılaynalar asla yalan söylemez
11 Yorumla
Soran+1 yılayna mı önemli diyosun
Diğer konusunda 881 cevap paylaştı. gözler gösterir.. gerileri yalan
00 Yorumla
+1 yılFotoğrafını görmeden bilemeyiz. :D
012 Yorumla
Soran+1 yılburada olay sizin beni beğenip beğenmemeniz değil :D Benim kendi güzellğime karar vermem :D
- +1 yıl
Sana katılıyorum.:D fikirlerimizi sorduğun için bende söyledim zaten.Aynı zamanda bu söylediklerim ilk yorumumum arkasında olmadığımı göztermiyor. :D
Soran+1 yılbişey demedim zten ona saygım var :D fotoğrafımı atamam kendimi açık etmiş olurum :D
- +1 yıl
benim mesajım açık :D
Soran+1 yıltanımadıgım insana fotomu yollayamam ben :)
- +1 yıl
ok.tanışırız :D (ben internetten değil ilişkiye arkadaşlığa dahi inanmıyorum.) aklındaki soru işaretini gidrmek istedim :D
Soran+1 yılbende inanmıyorum o yüzden ne foto ne bişey hiçbişeym yok bu sitede:D
- +1 yıl
Ne düşündüğün umrumda değil :D bir kaç gün sonra hesabı kapatacağım için koydum :D
Soran+1 yılbnmde hesabını kapatıp kapatmaman umrumda değil :D
- +1 yıl
bunun hakkında fikrini sormadım zaten. :D
Soran+1 yılsordun demedim zaten :D
- +1 yıl
sana iyi geceler :D
- Diğer konusunda 24b cevap paylaştı.
+1 yılNe güzel ne çirkinsin :'(
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet olabilir :)
+1 yılİkisinin aritmetik ortalaması kanka
01 Yorumla
Soran+1 yılorta şekerliyim o zaman :D
Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı. Daha bugun aynı olayı yaşadım
02 Yorumla- +1 yıl
sen burdan güzel görünüyosun pampa
temiz cevap photoshop :D
00 Yorumla- Diğer konusunda 459 cevap paylaştı.
+1 yılAynayı Dikkate Al, Fotoğraflar Yanıltabiliyor. :)
02 Yorumla
Soran+1 yılFotoğrafa aldanıp görünce şok olduğum insanlar oldu :)
- +1 yıl
Ah Ah, Bilirim Bilirim :D
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBakan gözler görür ancak ;)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende öyle :/ :( kötü bir duruum
012 Yorumla
Soran+1 yılnapçaz biz:(
Cevap sahibi+1 yılBen ölmeyi bile denedim :( ölemedim. Kendimi dünyaya gönderilen bir yaratık gibi hissediyorum bazeen :(
Soran+1 yılYok artık sende iyice saçmalamışsın.Sakat insanlar var. Ben şükrediyorum halime.Allah ı ma sonsuz şükürler olsun bizi yaratmış ve sağlıklıyız
Cevap sahibi+1 yılBen şükredemiyorum :( olmuyo. Herkesin konustugu cıktıgı varken benim böyle mal gibi olmam :(
Soran+1 yılE benimde yok napalım ölelim mi yani saçma
Cevap sahibi+1 yılZoruna gıtmyormu :( arkadasların mesajlaşırken buluşurken :(
Soran+1 yılistesem sevgilim olur ama benim istediğimkişiler değil.Gerçekten aşık olan çiftlere özeniyorum ama gerçek aşkı bulamadığım içn
Cevap sahibi+1 yıl:( senin oluyor işte benim olmuyor tipim yamuk :(
Soran+1 yılben kızım sonuçta her halğkarda olur.Sen de biraz kızlara açlmyı dene
Cevap sahibi+1 yılEtrafımda kız yok :( utangacım tipsizim :(
Soran+1 yıldurum vahim yaniçç
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle :( :(
forever photoshop ve selfie
00 YorumlaAynaya bakıyorum brad pitt fotoya bakıyorum "ben"
00 Yorumlaaynada Güzelsen Otamitakman Fotoda Güzelsindir :D
08 Yorumla
Soran+1 yılöyle değil işte :D
Soran+1 yılyok fotoşop kulnamayı blmiyorum ama gzel çkmıyorum
Soran+1 yılArkadaşlar çekiyo işte :)
Soran+1 yılgidip fotoğrafçı tutuyım :D
ana made güzelse hepsi güzel gösteriri
02 Yorumla
Soran+1 yılBende onu düşünüyorum demek ki güzel değilim diyorum ama hiç fotojenik değilim böyle bir kasılıyorum foto çeklirken.Kimi insan güzel değil fotoda güzel çıkıyo bende öyle bişey mi acaba dedim
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Fotojenik değilsin demekki :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılröntgen cihazı daha iyi gösterir.
10 YorumlaGuzel bakan guzel gorur.
00 Yorumla
+1 yılAynalaar :)
00 Yorumla
+1 yılAyna gosterir
00 YorumlaFındık ye aynı şey.
00 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi