İslamiyete en yakın incil olduğunu söylüyorlar. Okuyan var mı arkadaşlar?
Cevabın nedir?
Barnabas incili son peygamber Hz.Muhammedin geleceği hakkında ayetler barındırıyor. Bu yüzden hükümsüzlüğüne insanlar karar vermiştir :) Barnabas incili Hristiyan aleminin yumuşak karnıdır. Yani okunması bilinmesi istenmeyen kitabıdır. Bu sebeple mevcut 4 kitap saklanmıştır. Kitaplardan birinin kesin bilgi olmamakla birlikte Genelkurmay Başkanlığı tarih arşivinde en üst seviyede güvenlik önlemleri ile saklandığı konusu mevcuttur. Hatta rivayet odur ki, vatikan incilin Türkiye üzerinden dünyaya yayılmaması konusunda teminat istediği konuşulmaktadır. İnternetten araştırabilirsiniz. :)
24 Yorumla
Soran+1 yılbaktım baktım öyle, öldürülenler falan olmuş baya, bulunan nüshalardan okuyan bir Yahudi Müslüman olmuş falan, sorum şu, şu an barnabas incili diye satılanlar var, peki onlar uydurma mı oluyor acep?
- +1 yıl
Ben okumadım. Ama bildiğim kadarıyla, incilin matbaa baskıları için özel izin alınmıyor, önüne gelen bastırıyor. Sadece şu var, barnabas incilinin diğer bir aslının mescid-i aksa'nın altında olduğunu düşünen İsrail hükümeti "sözde" bu rivayetle mescid-i aksanın altını oyuyorlar. Amaç farklı da neyse...
Soran+1 yılamaç farklı tabi :) cevabın için çok teşekkür ediyorum :)
En İyi Cevaplar
+1 yılMatta, Markos, Luka ve Yuhanna Incillerini oku. Bunlar hükmü geçerli Incillerdir. :)
211 Yorumla
Soran+1 yılbunlar sanırım bildiğimiz inciller değil mi, kutsal kitap şeklinde zebur tevrat incil birlikte satılıyor onu mu diyorsun?
- +1 yıl
Yok oyle degil :) kiliselerin kabul ettiği 4 incil vardir. Barnabas incilini kilise kabul etmez. Doğru olmadigini söylerler. Bu dördü de İncildir. Zebur Tevrat ile bağlantısı yok :)
Soran+1 yılpeki ben bunları nereden bulabilirim? Burada kitapçılarda benim gördüklerim Kutsal kitap şeklinde ve zebur tevrat incil üçü birlikte, her yerde öyle satılıyor, ayrı satılan hiç görmedim
www.google.com.tr/search- +1 yıl
Yasadiginiz şehre bağlı her yerde bulunmuyor. İstanbul'da felan cok rahat bulabilirsiniz. Aslında yaşadığın şehirde klise varsa gidip papaza sorabilirsin. Bu incillerin icerigi geneli aynıdır çünkü heosini okumana gerek yok. Sana en uygun incili papaz sana söyler. Küçük sehirlerde incil bulmak zor. Hatta şimdi hangi incil okunmali onu bir arastirayim burdan yazarim size :)
Soran+1 yılankarada yaşıyorum :) bulabilirim sanırım, peki incili tek olarak alsam bunlar içinde var mı? Tek olarak satılan incillerde var dördünün birleşimi mi acaba?
- +1 yıl
Şu an yanlışımdan döndüm onemli bir bilgi buldum :) bu 4 incil dediğim aslinda incilin giriş bolumlerinden 4 tanesiymis. Barnabas incilini sakin almayin uydurma diyorlar :) . Ayrica bazı yayinevleri carpitip yaziyormus en iyisini bulmak lazim :) incilden sonra tevrat ve zebur okunabilir. Incil yeni ahit olarak geçiyor. Tevrat ve zebur ise eski ahit. Üç kitabin bir arada olduğu baskiyi alabilirsiniz :) tabi guvenilir ise :)
- +1 yıl
Kitab-i mukaddes olarak gecip hepsini kapsayan bir kitap varmış
Soran+1 yıldeğil mi tamam ben de öyle biliyorum, ya tek incil alırım ya da üçü birlikte olanı, üçünün birlikte olduğu en çok satılan zaten, muhtemele güvenilirdir, barnabas incili hakkında çok konuşuluyor evet ama aalıp okumak istiyorum yine de, normal incille baya zıtmış, kurana daha yakın ancak kuranla da çaliştiği yerler varmış, sırf merak ettiğim için alıp okumak istiyorum hepsini, umarım kafamı çok fazla karıştırmaz :D
Soran+1 yılteşekkür ediyorum ilgilendiğin için :)
- +1 yıl
kuranı kerim indikten sonra
önceki 3 kitabın hükmü kaldırılmıştır. - +1 yıl
Rica ederim :) okumanin bir zarari yok tabi ama en son okusan daha iyi olur :D
Diğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. Kur'an ı Kerim okuyorum diğer kitapların bir hükmü yok zaten hepsi değiştirilmiş onların
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle de Kuranı kerimi ben de okudum, ama diğer kitapları da okumak istiyorum, değiştirilmiş olabilir ama genel kültür okumak gerek bence, BArnabas incilinin de orjinale en yakını olduğu söyleniyor
+1 yılGizli arşiv sınıfına giriyor, halkın erişimine açık değil diye biliyorum.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
22Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBana incil gönderdiler ama fırsatını bulup okuyamadım. www.google.com.tr/search bundan.
00 Yorumlaevet bir Müslüman olarak yurt dışında uzun süre ikamet ettiğim için ve İslamı daha iyi insanlara aktarabilmek ve Hristiyanlıkla karşılaştırabilmek için okudum
17 Yorumla
Soran+1 yılnereden buldun peki? Nasıldı?
Soran+1 yılsağol teşekkürler peki bunlar orjinali mi ki acaba? yasaklı tutuluyor çünkü
- +1 yıl
https://www.hakikatkitabevi.net/books.php free download yapabilirsin güzel kitaplar
Soran+1 yılevet maalesef ki, okuyan bir Yahudi Müslüman oluyor falan, ama yine de okumak lazım teşekkür ettim çok :)
+1 yılÖzel harp dairesinde saklandığını, ve vatikanın bikaç milyon dolar teklif ettiğini duymuştum. Fakat dil ibranice olduğu için okunup tam anlamıyla çevrilmesi imkansız. Tabiki bazı çevreler bu barnabas incilinin islamiyetten, muhammedden bahsettiğini söylüyor ama bunlar söylentiden ileriye geçmiyor... Ki bu incilinde değiştirilip dönüştürülmesi muhtemeldir...
00 Yorumla
+1 yılislamiyete yakın olmaya çalışıyosan islamiyeti seçsene?
15 Yorumla
Soran+1 yılMüslümanım ben zaten, ama diğer kitapları da okumak istiyorum
- +1 yıl
ha araştırmak anlamında. güzel düşünce tamam. Oku incili kültür bakımından artarsın
Soran+1 yılevet o yüzden ya, hep bişeyleri bilmeden tartışıyoruz bileyim de doğrusunu öyle tartışırım :)
- +1 yıl
güzel düşünce en azından bilinçli bir müslüman olucaksın
Soran+1 yılöyle olmaya çalışıyoruz işte, ilahiyat çok güzel bir bölüm aslında, okumak isterdim, Müslümanlık hakkında daha akademik bilgilerle donanımlı olmak isterdim
Diğer konusunda 5,5b cevap paylaştı. valla onu okuyabilecek yetkim ve anlayabilecek antik diller bilgim olaydı vatikanın kasasında daha nice gün yüzü görmemiş eser var orada kaybolurdum ;)
01 Yorumla
Soran+1 yıl:)) d r de falan satılıyor ama onu aynı mı emin değilim, ben de okumak istiyorum
+1 yılevet. orjinal olduğunu duymuştum. ve şu an türk genelkurmayında olduğunu duymuştum
17 Yorumla
Soran+1 yılsatılanlar var, acaba onlar doğru mu değil mi, orjinali korunuyor, yasak diyorlar
- +1 yıl
ortaya çıkmadı daha. tahminim gerçek değildir onlar. vatikan peşinde ortaya çıkmasını istemiyolar
Soran+1 yılçıkarsa Hristiyanlar için çok şey değişir o yüzdendir
- +1 yıl
aynen öyle. şimdiki gibi hz. isayı Allahın oğlu diyen incil gibi değiştirilmiş değil çünki. işlerine gelmez...
Soran+1 yılevet Kurana çok yakınmış, hz muhammedin geleceğini müjdeliyor falan, kurandaki Hz İsaya çok benziyormuş anlatımı, yalnız kurandan tek farkı da İsa yı mesih olarak kabul etmiyormuş, kuranı kerimde de isa mesih olarak geçiyor çoğu yerde
- +1 yıl
hz. İsayı mesih olarak kabul etmiyor değil. yüzyıllar önce gelmiş sonuçta Kurandan. Sadece bahsi geçmemiştir. hakdin sonuçta. meraklısın galiba bu konuya. benimde çok ilgimi çekmişti. araştırmıştım baya
Soran+1 yılevet biraz merak var, Kuranı kerimi de okudum ama bu bana yetmez, her ne kadar değiştirilmiş olsa da hepsini alıp okumayı düşünüyorum
bulan varmıki okusun..Mardin tarafından bulunduğu ve Vatikan arşivlerinde olduğu söyleniyor..Duyduğuma göre o incilde bir sonraki din (son din) ve Son peygamberden (Hz.Muhammet S.A.V) bahsediyormuş.çıkartmazlar piyasaya.
04 Yorumla
Soran+1 yılevet öyle ya, piyasada var okumayı düşünüyorum ama orjinali değildir tabi
Soran+1 yılsatılıyor cidden barnabas incili adı altında, ben büyük kitapçılarda denk geldim de, orjinali değildir tabi ona bişey demiyrum
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYok be yaw ama tema hep aynıdır, ne kazandıracak, neyi çözecek, kafana göre yorum yapıp, kendine başka bir Allah uyduracaksın, olan bu değil mi? İlim oku da belki insanlığa bir hayrın olur.
04 Yorumla
Soran+1 yılyok öyle bir şey kardeşim, merak ettiğim için bütün büyük kitapları okumak istiyorum :)
Cevap sahibi+1 yılSen bilirsin tabii, benimkisi naçizane tavsiyedir, genç beyinlerin özgür kalabilmesini önemsediğim için tavsiye etmiştim.
Cevap sahibi+1 yıl"din akılda tek prüz kalmadan öğrenilmesi gereken bir olgudur" bunu nasıl yapabilirsin?
daha dogru duzgun kur'an okumadan onları okursam allah benı carpmazmı!
03 Yorumla
Soran+1 yılBen okudum kuranı, onları da okumak istiyorum, bu kadar yani, okuyunca din değiştirmicez ki :)
Soran+1 yıltamam :)
- Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılbarnabas incilini nereden bulacanda okuyacaksın en son ülkemiz genel kurmaylığında saklanıyordu o incel yüzünden ne canlar gitmiş..
05 Yorumla
Soran+1 yıld r satılıyor ama o mudur bilmiyorum, emin değilim çok da orjinali olmadığı garantili
- +1 yıl
orijinal değildir çok el değiştirmiş o kitap orijinali hakkari de köylüler tarafından bulunuyor rusya peşine düşüyor bu işin çünkü hristiyanlığı tamamen çökertecek bir kitap ve bu kitap 3 yıl boyunca zmnının çoğunu isa'nın yanında geçiren barnabas asıl adı joseph olan kişi tarafından yazılmış.. rus ajanlar ne canlar almış bu kitap uğruna.. ülkemizdeki bir albayı bile rus ajan bir kadın sayesinde kullanmışlar bu işte falan filann.. kaldıki sen orijinalini nasıl bulacan :D
Soran+1 yılhe ya öyle baya olaylar dönmüş üzerinden :) o ekipte ben olaydım :D, bir nüshası da israildeymiş falan, orjinali okuyanlardan Müslüman olan bir Yahudi var, ilginç, ben okuyayım da orjinalini bişey yapmam götürür yerine koyarım valla :)
- +1 yıl
oldu snra rus ölüm celladı lakaplı tam adını htrlamıyorum ivon senin de kelleni alsın :D adam tam bir ölüm makinesiymiş yaa.. abdullah çatlının ölümden bile bu şahıstan şüphe ediliyor çatlının kaza geçirdiği gece beyaz bir mercedes ile olsa çatlıyı takip ediyormuş ve o gündn sonra bu adamın izine rastlanılmamış.. kimileri zebaniler tarafından kaçırılıp cehenneme götürüldüğünü söylüyor.. kimileri ise lanetlendiğiğini ve boyut değiştirdiğini efsane bu yönde.. tamam o benim uydurmam :D
Soran+1 yıl:))
+1 yılokumayı seven bir toplum olsak önce kuranı kerimin mealini okur ders almaya çalışırız
01 Yorumla
Soran+1 yılokudum ben kuran meali tefsiri de okuycam, seni bilmem
Diğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. valla bütün dinler aynı zaten.Uslu bir çocuk olursan şirinleri görebilirsin diyorlar.
10 Yorumlaisâmiyete en yakın derken.bozulmamış incile en yakın olabilir
14 Yorumla
Soran+1 yılevet öyle diyorlar
Soran+1 yılöyle tabi
Gizli Üye(36-45)+1 yıl00 Yorumla
+1 yılsen hristiyan mısın? başta onu söyle arkadaş?
115 Yorumla
Soran+1 yılMüslümanım incili de okumak istiyorum da
- +1 yıl
Türkiye de incili ücretsiz gönderiyorlar iste bir tane olsun bitsin al sana incil.
Soran+1 yılkiliseden mi istiycem? Başka nerede ücretsiz satılsın
- +1 yıl
yok kiliiseden iste demedim ki? interentten yaz gelir ne bilim bana geldi ben okudum güzel ifadeler var. Türkiye'de Yuhanna grubu var deyim. Daha inançlı ve ciddiler.
Soran+1 yılhmm tamam, şu kutsal kitap şeklinde olanlar var Zebur Tevrat ve incil birlikte, ondan almayı da düşünüyodum
- +1 yıl
kendin bilirsin bana fark etmez ben senin araştırdığın dine inanıyorum o kadar basit.
Soran+1 yılhm öyleyse sen beni daha doğru yönlendirebilirsin :) bu kutsal kitap şeklinde satılanları üçlüsünü yani okudun mu sen? Peki tek başına bir İncil alsam matta, markos, luha, yuhanna bölümlerinin hepsi içinde var mı? Doğru olan yani, Hristiyanların çoğunun kabul ettiği neyse önce onu alıp okuyayım, Barnabas ı da okurum sonta
- +1 yıl
Hristiyanların çoğunun kabul ettiği diye bir şey yok.Asıl kitap Yuhannaya göre bizde. Ama şöyle ifde edim sana sen hanifi mi sünnü mi? hanifisindir. Aynı şekilde bir sünniye karşı hanifi farklıdır aynı şekilde alevide bence yuhanna. Niye Mesih zamanında olmuş olan durum öyle.
Soran+1 yılMezhep kavramı bana biraz saçma geliyor aslında. Ben sünniyim, Hanefi mezhebi, Türkiyede en yaygını o zaten. Demek istediğin şeyi anladım, ben en iyisi eski ve yeni ahitleri birlikte okuyayım, Kuranı da okumuş olduğum için sanırım hepsi birbirini tamamlar böylece, çok teşekkür ediyorum :) biraz daha araştırma yaparsam daha iyi fikir sahibi olabilirim.
- +1 yıl
amaç ne seninben de senin gibi araştırma yaparken dinden bşaka dine geçtim haberin var mı? kafandaki soruları kendi kitabına göre çöz çözemessen başkasına geç. ben mutluyorum her şeyden yaan dinimi de seviyorum yani araştırma yapman da gzüel.
Soran+1 yılBen çoğu Müslümanın Hristiyanlığı yanlış tanıdığını aynı şekilde Hristiyanların da Müslümanlığı yanlış tanıdığını düşünüyorum, hep kulaktan dolma bilgilerle, okuyup yanlışı varsa da kendim doğrusunu bilip öyle eleştirmek istiyorum, peygamber kıssaları özellikle Hz musa ve isa mesihle ilgili olanlar daha fazla onları okumak istiyorum, belki biraz kafa karışıklığına sebep olacak ama bunu yapıcam, sen hangi dinden geçtin?
- +1 yıl
hristyian. niye ki?
Soran+1 yıl'senin gibi araştırma yaparken dinden bşaka dine geçtim haberin var mı? ' yazdın ya o yüzden sordum
- +1 yıl
bak ben her şeyimi bıraktım girdiğim zahmetleri kimse bilmez ama şu anda ne kimse ile bağım var ne de bir şeyim var tek istediğim var bana dokunmasınlar yeter. bu benim düşüncem ve gelecekte çok insan isyan edecek. Sen müslüman gibi yaşa vya başka yaşa beni bağlamaz ama ben müslümanlıktan bir şey anlamıyorum. Başta uygulama yok. Bizde her şey uygulama okuldan hayata kadar. örnek vermek uygun olmaz benim buraddaki kişiliğime ama size kolay gelsin bayan.
Soran+1 yılaraştırıp göreceğiz, sağol cevabın için tekrar :)
Bosverin bu tur seylere kafanizi dahi yormayin ...
01 Yorumla
Soran+1 yılniye :) okumak istiyordum da sadece
+1 yılBilemiyorum ama okumak isterim
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen ben de
Diğer konusunda 496 cevap paylaştı. mitin elinde diyolar bacım nasıl bulupta okuyalım
03 Yorumla
Soran+1 yıl:) yok satılıyor :)
Soran+1 yıld r de var diyorlar ama cidden barnabas incili mi bilemiyorum
aklıma santiago bernabeu
06 Yorumla
Soran+1 yıl:D?
Soran+1 yıl:DD
Soran+1 yılMüslümanım :)
+1 yılvalla okumadım henüz ama okuruz
00 YorumlaYuhanna yı oku.
02 Yorumla
Soran+1 yılaşağıda bir arkadaş da onu tavsiye etti, neden sadece o 4 bölüm de birbiriyle bağlantılı değil mi, ben hepsini okumayı düşünüyorum, matta markos luka yuhanna
Diğer konusunda 64,1b cevap paylaştı. okumadım
00 YorumlaHükmü kaldırılmıştır
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri