hapishanede bir tanıdığım yok ama gönüllü olarak mektup arkadaşı falan olamıyozmu ya ***?
Çok bilmişlik yapcaklar yazmasın?
Çok bilmişlik yapcaklar yazmasın?
Bu konuda bir bilgim yok ama düşüncelerimi belirtmek isterim.
Böyle bir niyetin varsa ve yapacaksan kesinlikle bayanlar ile iletişime geçmeni tavsiye ederim. Çünkü erkekler konusunda başına bela alma ihtimalin yüksek. Ayrıca sende kadın olduğun için birbirinizin özel sorunlarını daha iyi anlayacak, birbirinize daha çok güveneceksiniz.
Karşındaki kadının neler yaşadığını bir kadın olarak daha iyi düşünebileceksin. Onların hatalarından ders çıkaracaksın ve onlarda bu durumdan ders çıkaracak. Ancak şu ihtimal her zaman vardır. İçerideki kişi seni tuzağı altına alarak maddi veya manevi bir şekilde seni sömürebilir.
Yaptığın şey iç dünyanın ne kadar geniş ve ufkunun ne kadar geniş olduğunu gösteriyor. Ancak bu durumun eksilerinide düşünmek gerekir. İşte o zaman daha akıllı olduğun ortaya çıkar. Bunları hesap etmek zor.
Bu konuda tek yapabileceğin görüş gününde bir cezaevine giderek oradaki yetkililer ile görüşmek olacaktır. Ziyaretcisi olmayan, iyi niyetli ve yüz kızartıcı bir suçtan içeriye girmemiş birilerini sana önerebilirler. Onunla görüş günlerinde muhabbet edebilir veya mektup arkadaşı olabilirsin...
kımseyı oyle kafasına göre almazlar görüşlere bayan bı arkadaşım olsun bende ısterım
görüş günündede almazlar
Kendini tatmin edeceksin diye mahkum olan insanların duyguları ile oynama be kadın! Çok yardım seversen mahkum olan aileleri ziyaret git, geride kalanlara yardımcı ol. Merak etme aileleri onları yalnız bırakmaz! Ama tabi fantezi dünyası geniş. Haklısın da.
ne fantazisi salakmısınız yaa? dışarda ınsanmı kalmadıda ben kendımı tatmın etmek ıcın mahkumları kulannıyım allah akıl fıkır versın
olursun birazcık neti kurcala bir kere öyle bir ilan görmüştüm. ben de bir kere heves ettim mektup arkadaşlığına sonuç fiyaskoydu ptt tam rezalet 1 ayda getiriyodu mektubu
ya ben arastırdım bulamadım?
İlginç. Yorum yazanların saydığı bir kısım olumsuz yönleri dışında hoş bir davranış olurdu.İyi de sebebi vardır durduk yere aklına gelemez ya şimdi merak etti insanlar yani :)
:) fazla merak iyi değil
Ben bir zararını görmedim :) meraklı biriyimdir paylaşmak istemiyorum diyebilirsin :)
Cevap
43Cevap
Nasıl bir mantıktır bu? İnsanlara zarar verdikleri için içerde değiller mi bu şahıslar? Sen insanlara zarar verenleri teselli mi etmek istiyorsun? Madem öyle bir niyetin var neden her cumartesi gitmiyorsun cezaevlerine seni açık görüşe çıkarırlar müdürüyle iyi bir şekilde anlaşrsan. Ama hiçmi düşünmüyorsun bunlar seni tanıdıktan sonra çıkınca peşine takılırlar. Anlaşılan sen fetiş seviyorsun.
ne dıyosun ya duzgun konuş ağzını topla sızın gıbı gerizelılar yorum yapmasın allasen herkes hata yapar anlıyomusun benı ılgılendırmez naptıgıda benım abım cezaevınde öldü anlıyomusun o yuzden yardım etmek ıstıyorum evet?
sizene neyden girdiyse girdi her insanın başına kötü şeyler gelebilir
Neyden girdiyse girdi diye birşey yok. İnsanlar içeri iki türlü girer. Ya iftiraya uğrarlar. ya da haketmişlerdir. Buna objektif bakın lütfen. Abiniz diye ordakileri korumayın. Benimde eniştem içerde. Ancak bunu hakkettikleri için içerdeler. Onu sevmediğimden değil ancak bazı kuralların olması gerek masum insanların rahat yaşaması için.
ya ben tutupta cani psikopat bırını korumuyorum ama oyle olsa bıle herkesin icinde bıraz insanlık vardır
Kesinlikle herkesin içinde bir insanlaık vardır. O yüzden hapisanelerde belli başlı aktiviteler oluyor. İçeren dışardaki ailesini besleyen bir çok mahkum var. Ancak bir söz var bilirmisiniz. 7sinde neyse 70n de de odur diye. Onların içerde olmaları çıkmyacakları anlamına gelmiyor. Cezalarını çekiyorlar ancak bu ceza dolayısıyla kendi iç dünyalarında kendilerini affetmeleri ve kendilerine çeki düzen verilmesi gerektiğini anlamaya çalıştırılıyor. Böylece çıktıklarında topluma faydalı olsunlar.
ben hepsiyle igileniyom siz kafanızı yormayın emın ol ıcerdekıne bı tane farklı ınsan cok mutluluk verır
bı sıktır gıt ya
Tek korkum senin yaşadığını yaşamak çünkü oğlumda alışkın degil cezaevinde psikolojisi iyi değil sevgilisi aldattı onu daha yeni korkuyorum kendisine bir şey yapmasından
@SengülÖzlem ilkkez mi cezaevine girdi
hapsanedeki adam neden mektup arkadaşı olsun.. hep senimi düşünüp merak etsin.. anlatacaklarını hayal etmeye çlaışcak orda olmak istiycek..sözler vaatler..ama nezamna bitcek hapsi.günler geçmek bilmiycek.. eger bir beklenti umut içerisine girerse günler daha yavaş geçer..
olabiliyorsun.. ama 2 durum var.. ya gercekten keyifli bir arkadaslık yaparsın.. orda yazacagın insan için bu cok önemlidir.. o mektup gelsin diye haftalarca bekleyen hayata baglayan tek sey o oluyor bazen.. yapmışlıgım var.. ama diger taraftan ümit vermiş olursan cıktıgında görüsmek isteyecek vs.. iyi düsünmen gerek
görüşürüm yanı hatta benı arkadaş görüşüne yazdırırsa ve gıtme ımkanım olursa görüşede giderim
peki neden böyle bir riske giriyorsun? hayat filmlerdeki gibi değil.. ya azılı bir sucluysa ya da psikopat eğilimliyse.. amac nedir? neden böyle bir isek olustu sende.. okadarmı yokluk? :)
ne alaka? ne alaka yanı ben onceden hapishnede biriyle mektuplaştım ne yanı nolmus gayet güzel bir duygu ne yoklugu?
bir insan nie böyle bişey yapmak isterki onu soruyorm.. mektuplaş tabi kötü bişey değil..
sevıyom suclulular
suc potansiyelim cok yüksek..:) birini dövsem nezaretten cıkarmaya gelirmisin? :)
nasıl çıkarcam :D
100 200 kefaret ödersin.. dövdüğüm adma sikayet ederse.. cıkınca onu daha fazla parcalayacagımı söylersin.. şikayetini geri aldırırsın.. cıkıncada banka soygununa gideriz senle :D
olur :D
tamam gizliden cık önce takibe al :D
oldu
olmamış:D
net üzernden mektup arkadaşı olsan sonuçta içerideki insanın tutunacak bir dalı sen oluyorsun zamansız sebepsiz gidişin onu çökertir yabancı bir ülkenden birisyile ol mektup arkadaşı sen ona Türkçe Onsana kendi dilini öğretsin
nasıl olcak o ve ben kımseyı bırakmam
ben ıcerdekıyle sevgılı olcam demedım sadece arkadas her ne olursa olsun ben brıne umut verıp bırakmam
ohhooo nerden nereye
Benim oğlum cezaevinde onun için bir mektup arkadaşı arıyorum 24 yaşında benim arkadasligimla olmuyor çünkü annesiyim üzülürüm diye bana hiçbirsey anlatmıyor adresinide yazıyorum umarım yardımcı olursunuz terbiyesi konusunda kefilim oğluma
Ad: Batuhan Ayverdi Edirne L tipi kapalı cezaevi C/3 koğuşu
@SengülÖzlem hangi sehirde
Suçu neydi ayrıca 🤔
belki bu yaptığın o kişi için güzel bir şey olabilir.zamanını geçirmiş olursun fakat nasıl bulabilirsin ki biraz zor sanırsam.
öyle hemen de pat diye mektuplaşmaya da kim sıcak bakar bilmiyorum.
içerdekı ınsan sıcak bakar emınım kı zaten zaman gecırmekle alakası yok sonucta haftada bır falan mektup alabılıyoruz zaman gecırmek ıstesem dısarda ınsan cok ama buraya hıc bısey bılmeden o kadar aptal yorumlar yapanlar varkı
zaman geçirmekden kastım içerdeki kişi için farklı bir uğraş olmuş olur senin için pek bir fark olacağını sanmıyorum ama mahkum olan kişi için güzel bir uğraş olur fakat nasıl bir mahkum seçeceğinde önemli.sapık bir kişilik karşına gelirse hapishaneden çıktığında seni bulma ihtimalini düşündün mü hiç?
öyle olmıcak
bende öyle umuyuorum.mahkum olarak çok takıntılı insanlar var zaten takıntılı olduğu için suç işlerler ya zaten.dikkat et derim.
düşüncen güzel ama suçsuz yere yatanlardan birini tercih et derim.suçu kesinleşmemiş ya da suç işlemek istememiş ama mecbura kalmış evine giren hırsız vuran adam gibi
neden
sorun yok isterım
eğer illa uzaktan biri ile mektuplaşmak istiyorsan ben yurt dısında yaşıyorum. dilersen yazışırız. bende özledim eski tip yazısmayı
Olursun ama ileride sana sorun ve sıkıntı yaratabilir
bısey olmaz
O zaman bir hapishane den birisinin ismini öğren ona mektup yolla gerisi gelir.
Bununla ilgili bir dernek mi gönüllüler topluluğumu bilemedim ama yardıncı olacak bir yer var
neresi
Adını hatırlayamadım inan ama netten bir araştır kesin bulursun.
nasıl araştırcam ya
cepten giriyorum pc başına geçtiğimde adresi veririm.
tamama
ağrısız başına dert almayı sever bizim millet derlerdi de bu kadarına inanmazdım
manen destek için sanırım. iyi niyetle atılmış bir adım sanırım canım.
bı anlayan sensın ssağol
hapishanede dayım var ama mektup arkadaşı olma boşver :D
sorun saçma
içerdekiler sana çekici gizemli geiyor ama emin ol dışardakilerden hiç farkları yok. başlarına bir felaket gelmiş yapmışlar bir hata girmişler içeri. bunun dışında değişik insanlar değiller. bu arada içeride tanıdığım var.
ya ne çekici gelmesı boyle sorulara bende boyle cevap verırım hey allahım ya ben yardımcı olmak amaclı ıcerdekıler ıcın uzuldugum ıcın sadece
dün minübüsteyim önümde bir kız duruyor ayaktayız. en fazla 16 17 yaşında. bir dayı bindi münübüse pazardan geliyor alışveriş yapmış bir torbada erik vardı. araca binerken dengesini kaybetti eriklerin bir kısmı yere döküldü. bizim olduğumuz yere kadar yuvarlandılar. yanımdaki kız eriklere baktı bir süre sonra eğildi toplamaya başladı adama vermek için. bende güldüm bırak bırak onlar düştü artık dedim utandı bıraktı. kızın iç yüzü bu işte. masum hala iyi niyetli. yardımcı olmak istiyor. ama erikleri dökülen dayı o eriklere tenezzül edermi hayır tabi. dayıda güldü saol kızım bırak dedi. niye yazıyorum bunu. şunu anlatmaya çalışıyorum. yaş itibariyle sen şu an okadar temizsinki benim yaşıtlarıma göre sen bunu anlayamazsın. niyetinin iyi olduğunu biliyorum. ama uğraşma bu işlerle. o adam iyi biri olsa toplum onu dışlayıp kodese tıkmazdı. zamanla anlıycaksın ama sana abi tavsiyesi kimseye acıma
Pastahanenin camını kırdım yarın teslim olacağım... ekle beni :)))
hmm.sen fazla afacan çocuk serisi izlemişin anlaşılan :)) gerçi orada anası değil çocuk mesajlaşıyordu değil mi? :D
tanımadıgın biriyle dertleşmek... ama neden hapishane onu anlayamadım?
Bir subayla tanış zaten hapse atılır Türkiyede 1 yıl içinde :D
kızım piskopat mısın sen ya da değişik fantaziler mi istiyon amacın nedir senin?
sanane *
Kardeşim Sen Utanmiyomusun Kizla Boyle Konusmaya Ya Ne Terbiyesiz Adamsin Lan
Ahh şu fakirler neden böylesiniz yüreğim parçalanıyor çok üzülüyorum çok zenginiz biz
mutluluklaar snaa
benim tanıdığım var mesaj atarsan bana yardımcı olurum...
mesaj atamıyorum
xperım yetmıyo
Noldu mektup işi 😊
hapishanede değilde illa mektuplascak birini arıyosam verıyom ev adresimi yaz.D
umutsuz ev kadınlarında vardı öyle bir kız sonu ölüm olmuştu :D
hayırlısı
işin çok zor ve emin ol sendeki bu duyarlığı burada bulamazsın.
bulamam
ben eve hapsoldum kpss çalışıyorum benle yazışsana:/ kpss mahkumu
basına iş alırsın kızım
yok
dertsiz basina dert mi ariosun...
ben varım hapishanedeyim ben.
Allah akıl fikir versin ne diyeyim
Amme hizmeti mi yapacaksın? :)
Bilmem ki mümkünmü öyle bir şey ama iyi olurda hee
olsa keske
Lan bu nası bir mantıkdır ya zevkine tüküreyim
sen aynada gördüğüne tükür
hangi mahkumlar ilgi alanınızda
ne alaka
nıye onlar ınsan değilmi
benimle gönüllü mektup arkadaşlığı yapabilirsn
ne dıyon
olabilrsin tabi istersen benim bir tanıdığım var onunla mektuplaşabilirsin
kım
bana yazsanaa
adını falan nerdekı hem
koğuş
ne zaman görüşürsün
tamam
mesaj at ordan tanıtıyım takıp ederım senı atarsın aamıyorum ben
takıpcılernden bak adım eda
yagmur bnım
tamam.
20 yasındaym
anntalya
inşallah
nereye kadar derken? kaç yıl ceza aldı sorabılırmıyım
ben hep yazarım sorun yok hem bakarsınız af cıkar bellı olmaz yanı :)
amin :)
nasıl girdi neden?
inşallah cıkar ya
çıkar ya heralde
anlatıyımda mesajda anlatırım
çalısıyorum ben
oteldee
ne için çalışmayamı
hmm
antalya merkez
ney yazan
var
1 kişi yeterli.
yoo kımseyle ileytişime geçmeye çalıştığım yok sonucta ben birine umut verıp bırakmak ıcın yapmıyorum bunu devamlı konusmak ıcın
herneyse onlar sızden once konustuklarımdırkı ben bu konuda cıddıyım dalga gecmek amaclı değil ben şimdi kızlar soruyor hesabımı sılıcem sıze ulaşabılıcegım facebook adresı falan varsa?
olur
sen aç bı face
sen acana kadar bekler sorun yok
tamam pekı
hoscakal
neden illa hapishane?
Hapisten olması şart mı
neden hapıshanede arıyon
nedenı yok
Olabiliyosun herhalde bir filmde görmüştüm
filmde hersey olur
Realist bir filmdi
bana gerçek lazım
Tamam
çok bilmişlik yapasım geldi.
ne dıyon
Amacın ne olduğunu öğrenebilir miyim
nıye polismisn
Sorunu saçma bulacağız.
Shhehshds piskopat :)
rahatsızmısınız sayın beybi
yoooo
zorla sürtünenler olurya onlar geldi aklıma.
hayırdır
arkadasım var vereyim adresi yaz mektubunu?
olur
özelden yaz bana yazayım isim soy isim adresi lakin benim verdiğimi söylemeyeceksen?
özelden yazamıyorum ya soylemem
ben de burdan isim soy isim adres veremem üzgünüm zaten art bir niyetim olsa sana bu şekilde yaklaşmazdım
xper puanım yetmıyo ya mesaj atmak ıcın
sen takip et beni ben yazarım
tamam bekle
Tecsvuz suclusunun birisi ile mektuplasmak iimidir
benim dayı var hapiste
Bizim evde hapishane gibi nerdeyse olmazmı :)
bikere yapsam?
yap
bunu niçin istiyosun?
nedenı yok dısardan daha zararszılar benım ıcın
olabiliyor diye biliyorum
vardır inş
FANTEZİye bak :)
Yok tanıdığım
Neden arkadaş olcan
söyledik ya :S
amcam var
Nasil yani?