Üstüme kuş kaka yaptı :D Bunun bır anlamı var diyorlar, ne demek olabilir? Kuşun üzerine pislemesi ne anlama gelir?
Üstüme kuş pisledi, bir anlamı varmış. Kuşun üzerine pislemesi ne anlama gelir?

Üstüme kuş kaka yaptı :D Bunun bır anlamı var diyorlar, ne demek olabilir? Kuşun üzerine pislemesi ne anlama gelir?
Selam,
Batıl inançlar günlük hayatta her yaştan bireyin karşılaştığı durumlardan biri. Bazı batıl inançlar o kadar yaygın ki herkes tarafından bilindiği için kolaylıkla günlük hayatımıza eklenen rutinler arasında yer alıyor. Bu batıl inançlar bazen bir hareket yapmak bazen de gerçekleşen bir olaya karşı iyi ya da kötü yorum yapma becerisi getiriyor. Örneğin; nazar değmesinden korkulan bir konu konuşulurken tahtaya vurulması, dilin ısırılması ya da kulağın çekilmesi batıl inançlardan. Bu şekilde belirli hareketlerin yapılması dışında günlük hayatta başımıza gelebilecek küçük olaylardan anlamlar çıkarmak batıl inanç sayılabilir. Ayna kırılması, üstüne kuşun pislemesi gibi durumlarda yine batıl inançlar arasında yer alıyor.
Üzerine kuş sıçması, herkesin zaman zaman başına gelebileceği durumlar arasında yer alıyor. Bu durum, ne kadar sıradan bir olay gibi gözükse de toplumda farklı şekilde yorumlanıyor. Üstüne kuşun pislemesi ne anlama gelir dersen kısaca iyi şans getirdiğini söyleyebilirim. Üzerine kuş pisleyen kişinin şanslı gününde olduğuna inanılıyor. Hatta bazı kişiler böyle bir durum yaşadığında piyango bileti alıyor. Kısaca kuş pislenmesinin güzel şans getirdiğine inanıldığını söyleyebilirim.
Ancak bu durum bir batıl inanç ve şansın kimi nasıl bulacağını biz bilemeyiz. Bu durum uzun yıllardır toplumda kabul gören inanışlar arasında yer alıyor.
batıl inanç
Yok ya kim demiş şans getirdiğini :) lisedeyken üst üste iki gün birincisinde omuzuma ertesi gün de koluma bileğime geldi pisledi ama şans falan görmedim :) bide evede uzaktım geç kalmamak için çeşmede iki saat ceket sildim :) :D
bunun tek bir anlamı var; tam s*çmak üzere olan bir kuşun altından geçmişsin demektir, bol şanslar :)
Cevap
12Cevap
Nazik olmana gerek yok.. biz bizeyiz burada.. Üzerime kuş sıçtı diyebilirsin :)
Bir gün dükkanda oturuyorum telefonla oynarken bileğime kuş kaka yaptı 😂 İşeri yıkamaya gittim geldiğimde telefona sicmis 😂😂 sonra ıslak bendil ile sildim sonra omuzuma sicmis o günden bu güne hep İşeri de oturuyorum 😂😂
Kuş seni alternatif alaturka tuvalet olarak görmüş demek ki.
Sende kuşa kaka yap kanks :) şans getırırmıs oyle derler
Bazen insanlara belalar gelir kuş sıçması gibi küçük belalar büyük belaları def eder
üstün boklanmış yıkamalısın
git sayısal süper loto bişeyler oyna :D
14 pro var babanızda nokta.
Şanssızın önde gidenisin.
Çok tatlısın, kısmet demek ;)
git elbiseni değiştir demek
Bir anlamı yoktur oyle denk gelmiş
Şans getırır derler
talih kusu :))
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevap