Ezel'in sonunda fenerin kapısını kim açtı yeğenim?

Ya ben dizileri kaydedip izliyorum. Son oyunu yeni izledim. Burada da hastaları vardır elbet.

Final de güzel olmuş. Beyendim. Beyendim de, fenerin kapısını kim açtı?
Güncellemeler
+1 yıl
Valla kapıyı herkes açabilir aslında, Ezelde, Ali de, Cengiz de... Belki ölmemiştir Cengiz bile.

Biraz boyu kısa gibi geldi ama kapıyı açanın. Bide kafa kaşıma huyu Ali'de var en çok.

Öbür yandan son bölümde konuşurken bir yere gitmiyorum belki geri dönerim diyor Ezel, Ali ile konuştuğu sahnede.
Güncellemeler
+1 yıl
Dayı da bu yüzüğü bunu bitirmek için değil, yeni bir hayata başlayacağın zaman tak demişti. Buda manidar.

Kimisi trende bir tek baha gülüyor, ablası geldiği için. Ama Ezelin dostları ayakta değil, onu karşılamıyor demekki ölmedi diye yorum yapmış.

Can Uçar, babasına geldiğini söylese de 3 karakterde babası.

Ezel gerçek babası, Ali onu yetiştiren fiili baba, Cengiz de eskisi. Tabi cengize ihtimal verilmiyor ama dayı "herkes sevdiğini öldürdü diye ölmez" diyor şiirde. Buda var...
Güncellemeler
+1 yıl
Benim yorumum:

Dayı sıkıntılar yüzünden çaresizlik yüzünden değil, sadece diğer hayat için bir sebebi olduğunda, yeni bir hayata başlamak için tak o yüzüğü diye söz almıştı Ezelden ve sadece Eyşan ölürse sadece o zaman diğer hayat için bir sebebi olacağını biliyordu Ezelin. Ezelde Eyşan ölünce yüzüktekini içti. Ama Ramiz dayım Ezele son oyununu oynamıştı, yüzükte zehir yoktu. Bir sedativ, sakinleştirici, uyarıcı bir madde vardı. Öleceğini sandı ama hayatta kaldı ve yıllar sonra o kapıyı açtı.
Ezel'in sonunda fenerin kapısını kim açtı yeğenim?