Dünyanın merkezine gittikçe çekim azalır. Çünkü aşağı indikçe ayaklarınızı bastığınız yerin altında daha az kütle vardır.
Tabi Dünya'nın iç bölgeleinün (çekirdek, manto vs) yoğunlukları farklı olduğu için lineer azalmaz, ama azalır eni sonu

Yer çekimi artar sanırım. Dış manto altındaki kademeler ısıya göre farklı bir koyuluk ve tokluk gösteriyor. Denizler de bile derinlere inildikçe basınç seviyesi artıyorsa, bu da yer çekiminin derine inildikçe arttığını gösteriyor olabilir.
Diğer gezegenlerin kütle çekim yasaları farklılık gösterebilir sanırım.
Fikrimi söyledim ve çok güzel bir soru. Farkındalık amaçlı olduğunu düşünüyorum.
Böyle renklilikler devam eder umarım.
Bilgilendim bu konuda, merkeze yaklaştıkça azalıyor ve sebebi de aradaki mesafenin artması ve azalmasıyla cismin merkeze doğru hız farklılığı göstermesi.
Yerçekimi dediğimiz şey, eni sonu kütleçekimi. Dünya'yı homojen düşün. Çekşrdek öanto vs aynı düşün. Aşaüı indikçe, seni çekecek daha az kütle kalacağı için çekim azalır.
Dünya özelinde mantonun bir bçlümi jariç azalıyor. O bölümü de yoğunşuk olaral fazla olduğu için. Dur görsel şeydiim.
Evet bu soru bir nevi teşvik oldu teşekkür ederim öncelikle.
Gerçekten anladım ve gayette mantıklı bir biçimde. Bir kütle belli bir mesafeden bırakılırsa mesafenin uzunluğundan ötürü ivme kazanıyor. En üst atmosfer seviyesi ve en alt kabuk seviyesi arasında bir denge noktası var sanırım o da üzerinde yaşadığımız dış kabuk oluyor.
hatırladığım üzere yer çekimi merkezden gelir, merkeze geldikçe çekim artar, hatta şöyle bir tez vardı, dünyanın bir ucundan diğer ucuna delik olsa atlayan adama ne olur diye, bir diğer uca bir diğer uca gider gider gelir diyorlardı.
Yerçekimi azalır basınç artar diye biliyorum ben
Cevap
3Cevap
Çekirdeğin çekim kuvveti var. Yer çekimi buradan geliyor zaten. Mantıken artması lazım. Çünkü aradaki mesafeyi kısaltıyorsun
Azalmayacağı kesin de biraz artar sonra durur diyorum
artması gerek
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?