Çamaşır makinesi çalışırken su kesilirse ne yapmak gerekir?

Çamaşır makinesi çalışırken sular kesildi napayım, fişi çekeyim mi bilemedim. Arkadaşlar bir yardımcı olun nolur, Çamaşır Makinesi Çalışırken Sular Kesilirse Ne Olur?

Merhaba sevgili dostlar...
Çamaşır makineleri akıllı cihazlardır, çamaşır makinesi çalışırken su kesilirse korkmayın, elektrik kesildiğinde ya da sular kesilince çamaşır makinesi nerede kaldığını unutmaz, sizin bir şey yapmanıza gerek yoktur.

Su kesilince çamaşır makinesi için sakin olup beklemek en güzeli. Elektrik kesintileri için akım korumalı prizler kullanırsanız sizin için daha iyi olur, ani elektrik gidip gelmeleri zaman zaman makinelerde bozulmalara neden olabiliyor akım korumalı prizler ile bunu engeller.
Bölgenizde elektrikler kesilirse, geri gelene kadar bekleyiniz ve çamaşırı yeniden başlatınız.
Çamaşır makinesi yıkama yaptığında evinizdeki güç kesiliyorsa, devre aşırı yüklenmiştir. Ev sahibi sizseniz, makinenin kendi devresinde olması için sonunda sistemi yükseltmeniz gerekir. Kiralıksa, çamaşır makinesi kullanılırken o elektrik devresindeki elektrikli diğer her şeyin kapalı olduğundan emin olun ki yüklenme olmasın.

Sular kesildiğinde hiç bir sey yapmanıza gerek yok makine içindeki suyu kullanacaktır. daha sonra su almak istediğinde su alamayınca işlemi durduracaktır. Ancak uzun süre su gelmeyecekse ki su kesintileri çok uzun sürebilir ki genelde uzun sürer.
Su geldiğinde çamaşır makinesi yıkamaya kaldığı yerden devam eder...Eğer elektrik kesintisi uzun sürerse, çamaşırları çıkarmanız ve elektrik bulunan bir alandaki çamaşırhanede bitirmeniz gerekecektir. Sular 3 gün sonra gelecekse siz makinedeki çamaşırı çıkartabilirsiniz eğer son durulama işleminde su kesilirse zaten makine içerdeki çamaşırı sıkıp çıkartacaktır...
Eğer son durulama kaldı ise çamaşırı makineden alıp durulayıp sadece sıkma yapması için makineye geri koyabilirsiniz
ya da tamamen makineyi fişten çekip elde devam edebilirsiniz bunlar tamamen tercihe kalmış meseleler fakat panik yapmak tedirgin olmak gibi bir duruma hiç gerek yok.
Makinanız çalışırken su ya da elektrik kesilmesi hiç panik yapılacak durum değil. ancak makine elektrik-su gelince çalışmıyorsa o zaman teknik servis çağırmak gerekebilir..
Sağlıcakla kalın...
fişini çek elektrik gelince yine takarsın :)
Teşekkürler öyle yaptım bende :)
Elinize sağlık :)
Rica ederim
Sana yardımcı bir bayan yollamamı ister misin? :)
Neden bayan :)
Erkek dersem beni yanlış anlar engellersin aman eksik kalsın engelin dimi :D
Sen kimi istiyorsun? de söz onu yollamaya çalışırım :)
Nıye bırını yollama kararı aldın anlamadım :)
www.....com/.../q1337206-ks-ekibi-gizliliginizi-acar-misiniz
Burada ben Senin istediklerini başkalarına yaptıran
Güvenilirbirdostundum onun için dedim.
Şimdi Sen makinedekileri asmak için uğraşma diye demiştim.
En güvenilir kişi bir bayandı.
Sen itiraz ettin.
Bana da
Senin istediğin kim? diye sormak kaldı
Bende sordum durum bu :/
En iyi cevap içinde teşekkür ederim.
Rica ederım :D
Selam Pıtırcık 💕
Elektrik kesintisi ne yazık ki hepimizin başına gelen olumsuz problemlerden birisi. Elektirikler kesildikten sonra çamaşır makinesine herhangi birşey olmaz sadece çamaşırları yıkamayı durdurur ve kendini beklemeye alır. Kendi kullandığım çamaşır makinemde çoğunlukla yaşadığım birşey bu kendini 'beklemeye alma ' modu. Elektrikler geldikten sonra kendi kendine çalışmak yerine düğmeye bastıktan sonra çalışıyor ve güzelcene yıkıyor. 🙂
Sürekli olarak fişi çekmek elektrikli aletleri bozabilir.
Cevap
11Cevap
Ya çıkar makinedekileri elde yıka iyi alıştınız tembelliğe :Pp :/
Benim gücüm yetmez onları yıkamaya
bizim de öyle olmuştu elektrik gelince işe devam etti makine ama çek istersen
Ben bu adamın çamaşır makinesiyim beni zorla çalıştırdı bozuldum yaptırmadı da çöpe attı çöpten yazıyorum
çek fişi kapat bozarsın makineyi ben anlıyorum o işlerden
Beklemeye alma modu varsa ona al.
Yok
fişi çek yoksa makine zarar görür
Durdurma düğmesine basıp durdur.
yok yahu kapat sadece baslatırsın sonra
çekme elektrik gelirse kaldığı yerden devam eder
Yanarsa
o yüzde 0.1 ihtimal. yanmaz yani korkma. garantisi yok mu
su geldiğinde tekrar devam eder
çekme kaldığı yerdn devam eder
Çektim
bişey olmaz bidaha baştan alırsın
proğramı durdur
çek bişey olmaz
kalsın bişi olmaz
yok çekme
patlayabilir :S
Napayım
şartelleri kaldırıp evi terket
Hahahhah
su kesilmişse makinayı kapat bir problem olmaz, ama çalıştırmaya devam edersen makinayı yakabilirsin.
Bende öyle düşündüm ne tesadüf
bu bir tesadüf olamaz, evlen benimle !
çek gitsin
fişi çek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?