Ve bunu tavsiye ederim : blog.milliyet.com.tr/.../?BlogNo=38991
pkk'li örgütcüler , Deniz gezmiş'in Türk oldugunu bile bile neden önderleri gibi tutuyorlar? :o?
Ve bunu tavsiye ederim : blog.milliyet.com.tr/.../?BlogNo=38991
Deniz Gezmiş'in pkk gibi marksist-leninist olduğundan, TÜRK ve KÜRT halklarının tam bağımsızlığını savunduğundan haberin yok sanırım. Bu konuda ünlü bir sözü var ki , aşağıdaki cevaplarda da arkadaşlar paylaşmış zaten.
E pkk kendisi gibi düşünen, halkının bağımsızlığını savunan, önemli bir devrimciyi önder olarak görmeyecek de ne yapacak? Türk ve Atatürkçü deyip düşman mı kesilecek? Yok öyle bir dünya...
Atatürk konusuna gelirsek, Deniz Gezmiş'in Mamak'ta savcıya 'Atatürk'ü en çok koruyan biziz.' diye bir cevabı var. Haklı. Atatürk öldükten sonra sözde kemalizm kisvesi altında ülkeye en çok zararı bu ırkçı, burjuvacı, kapitalist zihniyet vermiştir.
Deniz Gezmiş'in idamı oylandığı zamanlar ülkenin başbakanı, chp'li de olan partiler üstü 33. hükümetin başı Nihat Erim idi. 24 Nisan 1972'de Deniz Gezmiş'in meclisteki idam oylamasında 273 kişi idama evet demiştir. Ne ilginçtir ki bugün yere göğe sığdıramadıkları Deniz Gezmiş'in asılmasına evet diyen onlarca chp'li olmuştur. Süleyman Demirel ve Alpaslan Türkeş gibi sağcıların evet demelerine ise hiç şaşırmadım zaten.
sen pkk lisin , belli ettin kendini , tamam hadi yol verdim s git.
Gotunden element uydurma, nerde pkk'yı savunmuşum?
"pkk'li örgütcüler , Deniz gezmiş'in Türk oldugunu bile bile neden önderleri gibi tutuyorlar? :o?" diye sormuşsun, ben de sebebini açıkladım. pkk'lı olduğumu söylediğim cümlelerim neler? bir ispatlasana.
Antitez'in, onu geçtim açıklayıcı uzun bir cümlen bile yok. Onun yerine pkk'lı olduğumu söyleyip hakaret ediyorsun direkt :) Çünkü cahil ve muhtemelen de ergensin.
İdam edilmeden önce Alman Der Spiegel dergisinde çıkan son yazısında "Yaşasın tam bağımsız Türkiye! yaşasın marksizm-leninizm. yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği! yaşasın işçiler, köylüler! kahrolsun emperyalizm!" dediği belirtildi.[3]
İdama tanık olan avukatı Halit Çelenk'e göre ise son sözleri "Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Yaşasın Marksizm-Leninizm'in yüce ideolojisi. Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi. Kahrolsun emperyalizm. Yaşasın işçiler, köylüler" olmuştur
tr.wikipedia.org/wiki/Deniz_Gezmis
Sorumla alakasi nedir? ben pkk lilardan bahs ettim.
PKK'nın ideolojik yapısının Marksizm-Leninizm, Maoculuk kaynaklı olduğunu bilsen ve Deniz Gezmiş'in yukarıda bahsettiğim son sözlerinden ideolojisini anlasan PKK'nın ideolojik yapısıyla ne kadar paralel ideolojide olduklarını görürsün. Nasıl alakası yok, kime laf anlatıyorum ki ben? :(
pkk ideolojisinde bozukluk var , hani Türk'le kardeslik şu bu nerede , fasist topu fasist!
İdeolojide marksist-leninist solcular sözde, hep öyle olduklarını iddia edeler ama ağızlarından "kürt " veya "kürt halkı" eksik olmaz. ötekileştirmenin uç buyutlarında yaşarlar. kürt olmayan türk vatandaşlarına "te ce" diye hitap edenlerin toparlandığı, faşizan bir terör örgütüdür.
sosyalizmin veya komünizmin sözlük anlamlarını sorsan bilmezler
PKKCI orgutlerin deniz gezmisi onder olarak gordugunu kim soyledi? onlar sadece bir devrimci oldugu icin tutuyorlardir. Pkkcilar apoyu onder goruyorlar.
Deniz gecmisi bir ideol olarak goren solcu kesimidir. solcu kesim pkk yandaslarimi demektir? tabikide hayir. Deniz gecmis herzaman iscilerin haklarini ve her irkin kendi haklarini savunmasi icin savas vermis bir bireydir.
resim gördüm cildirdim , bana dokaniyor ben sol görüslü bir ailedenim.
Atatürkcü oldugunu bilseler koymazlardi resmini eminim , bdpliler fasist olur , örgüt sempatizanidirlar.
bdp fashist olur derken ne demek istiyorsun? insanalri yargilamak hic hos degil. Kurt bir aile eger kendi haklari icin bdp tutuyor ise onlar fashist mi oluyor, tabikide hayir.
simdi diyeceksin ki bdp ve pkk zaten is birliginde, bunu bilen zaten tutmaz, ama kurt aileler kendilerini anlayan ve yakin gorduugu tek partidir.
benim kisisel fikrim herkezin ozgurce, demokrasi icinde yasamasi, fashist olan bunu isgtemeyen insandir benim icin. fashist olan isciyi kurtu alevisini sunnisini turkunu cerkezini ayiran insandir benim icin.
bdp fasist iste örgütcü, ve hep sucluyorlar , ve asiri millieyciler daha ne bu mu normal?
Bdp kurt haklarini arayan bir parti, hernekdr insansak ya da inanmasakta. Kurt toplumu en cok kime yakin goruyorlar kendilerini o partiye dmi?
Bakarsak soyle butun partiler bir kisim icin savasiyor? yani hangisi tarafsizki? hangisi tum ulke icin savasiyorki? hepsinin amacladigi bir toplum var, turkiyede hangisi daha cok agir basiyorsa o her zaman oylari aliyor.
Toplum degilde , adam olan parti yok.
bdp mi temsil edecekmis , fasistlige devam etsinler o halde , zerre kadar acimam teröriste
Kurt aile terrorist mi oluyor? dusuncen cok yanlis. mademki solcu bir ailenin cocugu isin hic bir irki oyle yargilmaamn gerektini bilmen gerekiyor
sen bunu bir Türk sol'una diyorsun, hatirlatayim bdp yle dalga geceriz , hor görürüz demek ki bilmiyorsun bizim davamizindan anlamiyorsun.
Ben kurt degilim, ama bu insan olmadigim anlmina gelmez. basta dedigim gbi toplum degil adam givi parti yok dedim.
ben herkezin kendi haklarini savuniyorum bunu anlamamk zor degl
soran atatürk de milliyetçi değil miydi sanki bunu diyiver.o da Türkçü işte
PKK demokratik sosyalist bir örgüttür solcu görmemek yanlış bence
Pkk desteklemek yanlistir. demokratik bir orgut degildir.
ondan da ilginci , o gün asılması için EVET verenler, bugün nasılda kahraman olarak ona sığınıyorlar !
kimler?
İnce vermişsin ben yazmadan yazdıgın için teşekkür ederim :)
ardı ardına yeşil oka basmak istedim.harika cevap
Chp liler istemismis hadi yol al en iyisi, Deniz gezmiş chpli oldugunu bile bilmiyorsun demek ki, Türk sol'u oldugunuda kabullenemiyor zavallilar!
Bunu neye dayanarak inkar edebiliyosun soran? herkesin bildigi kanitli bir sey bu.deniz gezmisi chp astirmistir
kısa öz net... işine gelmiyor çünkü al sana meclis tutanakları bak bakalım 144 chp li vekilden 97 si evet vermiş mi?
cmsmedya.zaman.com.tr/2013/05/07/tutanak.pdf
Cevap
33Cevap
Üye olmadan önce yorumları okudum yaşım 26 tüm dünya da özellikle Avrupa da sağ görüş milliyetçi ırkçı Anti sosyalist ve anti komünist görüşünü yansıtır Sol görüş bunun da tam tersidir örnekler verelim ülkemizden akp ne diyor mesala milliyetçiliğe karşıyım diyor onlar biraz daha aşırı şağ İslamcılığı osmanlıcılığı önemseyen parti konumundalar mhp ve bbp bu iki parti milliyetçiliği İslamcılığı ideolojilerin de önemserler chp sosyalizmi Atatürkçülüğü vs önemser iyp de Türkçü Atatürkçü sağ parti yalnız bunlar sanırsam ki diğer sağ partiler gibi İslamcılık anlayışı pek yoktur esas gelelim şunlara ülkeyi karıştıranlara hdp bunlar var ya bunlar şeytana pabucu ters giydirir siyasi ideolojileri sol gibi gösterirler ama içlerin de inanılmaz bir Kürt milliyetçiliği vardır bunlar bir de muhafazakarlıktan falan bahsederler Deniz Gezmiş konusun da görüşümü söyleyeyim Adam Polise Askere kurşun sıkmamıştır zaten sıksa rahatlıkla o zamanların şartlarına göre kaçabilirdi başka bir ülkeye pkk lılar da hdp liler gibi ideoloji özürlülüğü yaşıyor her solcu yu Devrim görüşü olanı sahipleniyorlar sırf ülkemizi bölmek için 2023 te oy atmayacağım zaten hiç bir partiye
pkk ile denizi yanyana getirmen saçmalık kim kullanabilir onun ismini iş, emek, özgürlük simgesidir deniz.. has solcuların simgesidir ne türk milletçisi ne kürt allah bizi sagcılardan ve pkk gibi faşist örgütlerden korusun diyicem de ülkenin başında şerefsizin biri onu napıcaz bunu bırakın
Muharrem ince gibileri lazim.
konusmalari , ve attigi adimlar bana M Kemal Atatürk'ü hatirlatiyor.
muharrem inceyi savunan deniz gezmişi de savunuyor... muharrem ince gibileri lazım diyen 'solcuyum' diyor! bir dediklerine göz geçir
''Türk solu'' hanimefendi
deniz gezmiş ulusalcı da değildi
türk solcusu diye terim uydurma
Yas kac? Daha Türk solunu ilk kez duyuyor zavalli
PKK nın açılımı kürt kominist partisi
Deniz gezmişte kominizm le bir alakası olabilir mi?
Yoksa ikisi de türkiyede belli şekilde yayılmak gruplaşmak için aynı kişiler tarafından mı kullanıyor ya da kullanıldı?==?
O dönemde darbe yapanlar koministler milliyetciler aynı gruplar tarafından kullanılıp halk birbirine mi kırdırıldı_?
Ulan pkk bilerek yapıyor bu haltları, bakmayın gerektiğinde Atatürk' ü bile önderleri gibi gösterir.
Bölünme olsun diye. Millet çatışsın diye. Bak saldırdılar bizde saldıralım diye.
Öyle bir terör belası musallat ettiler ki bu ülkeye, bir dünya savaşının 100 yıllık versiyonu oldu :)
cut.
burdaki olay deniz gezmişi sevmeleri değil kendilerine propaganda çıkarmaları. mesela berkin elvan olayı, cebinde patlayıcı maddeler olan elinde örgüt bayrağı olan güya ekmek almaya gidiyormuş havası yaratan bir çocuk gibi göstermeleri.burdaki olay çocuğun mağdur olup olmaması değil kendilerine malzeme çıkarmaları.
Bende bir komünistin atatürkçü olabileceğini sanan insanlara sinir oluyorum biliyor musun? Atatürk komünizmin toplumda ahlaki çöküşe yol açacağı tezini savunmuş ve "Komünizm görüldüğü yerde ezilmelidir" demiştir.
Deniz Gezmiş ne demiştir peki idam sehpasında? Şöyle demiştir: "Yaşasın Marksizm-Leninizm! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği! Yaşasın işçiler! Kahrolsun Emperyalizm!"
Fazla söze gerek yok sanırım.
devrimci oldugu icin, ve Atatürkcüydü, isciler, köylülerdir slogani.
onlar bir şeyi tutmuyor, herşeyin ucundan çekeliyorlar ki ortalık karışsın
belli oluyor , sinir oluyorum , koymazin picler , apo mikropunun yanina , gebertmek istiyorum!
Onlar halt etmişler ne dhkp c ne de terör grupları Deniz Geçmişi liderleri olarak göremezler masum insanları öldürt memiştir deniz gezmiş
bundan emin olmalisinki bende rahatsiz oluyorum, haklisin
deniz gezmiş thko örgütü ile gerilla mücadelesi örgütlemeye hazırlanırken yakalandı dostum yani bir süre daha dışarıda kalsaydı pkk gibi dağlarda mücadele verecekti onlar da bilmeden konuşmayın şurda
Ikisinin gorusleri birbirinden cok farkli. Komunistler Ataturku sevmezler. Pkk orgutunun siyasi partileri ile komunist partiler kardes partilerdir. Her ikisi de turk ve kurt kardesligini savunur. Tabii pkknin bu kardeslik konusunda samimiyeti ne derece o tartisilir. Bana gore kardeslik taraflardan kan akitarak degil fikirler tartisilarak dusuncelerde ortak yan bularak saglanir.
O devrimciydi, komünist degildi hanimefendi.
Türk solunun pkk gibi terörist örgütlere asla tutmaz , ve tavri nettir. Ve 'iki' farkli cesit sol vardir.
var! Türk solu Atatürkçü oluyor mallar sizi !
hani ortalığı darma dağan edenler'se , molotof atanlarsa pkk'li oluyor!
"Türk Solu" değil "Türkiye Solu" o. Seni şovenist ve oportünist cahil ergen. Solun milliyetçilikle alakası yoktur, zıt kavramlardır. Marksizme aykırı bir kere. Gelmiş bir de "Türk Solu " diyor ve "mallar sizi" diye hakaret ediyor.
Türkiye'de gerçek solcular az. Her fırsatta darbe çığırtkanlığı yapan, kapitalist düzenin bir parçası olan, geçmişte Deniz'leri asan, Atatürk öldükten sonra ülkenin içine eden bir parti (chp), ne de çocuk katili sözde devrimci ama gerçekte olan faşist bir örgütü (pkk) savunanlar solcu olamaz. geçmişte pkk lideri öcalan ile kandil'de kardeşlik pozları veren işçi partisi liderinden ( doğu perinçek) bahsetmeyecem bile.
Şu siyaset ile ilgili kavramları az oku, öğren sonra gel bıdı bıdı yap. İşin gücün hakaret. Soruna cevap verdim, beni pkk'lı yapmışsın. İspat et, o yorumları göster dedim. Cevap bile veremedin. Neyse ergenliğine ve bilgisizliğine veriyorum.
teror orgutu deniz gezmısle ne alaka ben hicbir yerde bunu destekleyen bir yazı gormedim
pkk ocagi gibi bir resim gördüm bdp liler Deniz'in resmini koymuslar , sinir oluyorum
ben hıc rastlamadım ama olabilir ona bakıcak olursan adamlar utanmasa leninnin kurt oldugunu bile soylicekler sasırma propaganda aracı olarak kullanmaya calısıyolar okadar
onlarda mantik ne gezer , ziviklerde , gidip milleti öldürür p...
deniz gezmis turk halkları ozgurluk ordusundan bunların kurtluk turkluk gibi bir ideallerı yokki o donemde zaten turk kurt ayrımı yok emperyalızme karsı mucadele etmısler
Evet , böyledir tam olarak yasain köylüler yasasin ezilenler , amerika'ya karsi bir tavir Esergilemistir , ve öz be öz Türktür! ülkesinin sömürülmesine karsi bir tavir sergilemistir Deniz gezmiş.
ama anlamayan anlamiyor iste
yani tepkisini isciler , köylüler diye yapti, kardes.
ben san adamaların turk kurt diye bir ayrımcılıgı yok dıyorum sen hala turk diye yaptı dıyosun adamlar Turkiye Cumhuriyetı icin yaptılar ne yaptılarsa anladın kardes
ben aksini mi iddia ettim , isciler , köylüler dedim anlaman kitmi
anlatımın bozuk. ( ve öz be öz Türktür! ) gibi
-_- onu önderi gören örgütcüler onu tutamaz gibisinden diyorum onu , amaci belli neye varmak istedigi'de.
:) peki
biz Türkçülerin Türkiye'de komunizm-sosyalizm ermeni-kürt milliyetçiliğidir demesinin nedeni budur.adamlar bu siyasi görüşleri kalkan yaparak kendi faşistliğini yapıyor.herkeste bunu özgürlük falan diye yutuyor.
Kurtleri cok severim, pkkyi savunan butun insanlarin bacisini skeyim, gerci bitti artik pkk falan kalmadi
kalmadi nedir ya? inaniyormusun buna hala var bitmedi oyunlara gelmeyin
Deniz için Atatürkçü denmez ama iki emperyalizme düşman kişinin yolları her daim kesişir.
hgfdhfhfhgfhghgjh
deniz gezmiş atatürkün devrimlerini desteklemiş olabilir fakat atatürkçü asla değildi.çünkü atatürkle denizin istediği düzen birbirinden çok farklı.
pkk lisin anladim , simdi yol görüldü sana.
hahhah bu nasıl bir önyargı.söylediğimden pkkli olduğumu nasıl çıkardın şaşıyorum nerden çıkardı bir de bunu
Bnce arkds pkkli değil ve söylediği çok makul
Atatürkcüydü bugünün chp'si.
kardesinin'de Atatürkcü olduguna dair sözleri var.
deniz gezmişin kuzeninden mi konuşuyoruz kendisinden mi önce bunu ayırt edelim.
linkteki yazıyı yazan turhan feyzioğlu da deniz gezmişlerin idamına evet oyu vermiştir.
ayrıca denizin 'yabancılardan nefret ettim' 'kemalist ideolojiyle büyüdüm' gibi sözler etmesi mümkün değildir zira denizin herkesin bildiği son sözlerinde de deniz marksizmi savunur.ve marksist bir devrimci de yabancılardan nefret etmez, ulusalcı değildir, atatürkçü olamaz
tabiki.çünkü emperyalizme karşıydılar
Hepsinin sonu geldi!! Az kaldi ins !
insallah , kurtulalim yeter artik
Zaten milletin son dayanma noktasina gelmis, bundan sonra en ufak bir tehdit direk ic savas cikar!
molotofu alacaksin gidip bdp ocaklarina atacaksin, rahat edeceksin , ha söyle
Merk etme boke dusunen bir tek sn deilsin (: allah senin gibi kizlarida basimizdan eksik etmesin!! Gnlde bayanlar uzak durur bu konularada
Puan verirdim canım, artık yıldız veremiyoruz :D
olsun katilman mühim olani
sağ ol
mantık olsa pkk da ne işleri var
hakkikaten
İnsanları o taraftanmış gibi gösterip sempati yaratmak için, aptal olan inanıyor.
Solcu olduklarini iddaa ettikleri icin
degiller ama , öyle olsalar Türkler hakkinda atip tutmazlar nalet olasicalar
Üzerinden prim yapıyor serefsizleer.
Önderleri? Bu da başka bir sorunlu. Ayrıca PKK'da sadece kürtler yok ki. Türkler de var.
pkk'da Türk yok! kökenleri Türke dayanmiyor!
okudum bir yerde , ben bu tür seyler hakkinda okudum , örgütü tek bir etnige dayatmam cabalaridir bunlar , biz'de yedik ya!
olmadiklarini biliyorum ve okudum dedigim gibi köken olarak yok!
söyle bakalim neymis neciymis anne baba tarafi neymis , teker teker söyle bakalim
ne diyorum , sen bölge veriyorsun bu olmadi !
gercekci gelmiyor , inandirici degilsin ;) uydurmaya devam et bakalim!
ermeni kürtler yaygin pkk'da ve soyunda kürt ermenilik olmayan oraya girmez kolay kolay uydurmaya devam et uydur uydur!!! biz'de izleyelim
ne diyorsun sen , ben ne dedim , sen ne diyorsun
benim okudugum kadariyla degiller , soylarinda hem baba hem anne tarfinda krtlük var , ve bazilari baba tarfindan krtler pkk'da !
pkk içinde sadece silahlı kanadını ele alsak bile yanlış hatırlamıyorsam 36 milletten insan var kürtten sonra en çok olan da türkler. enternasyonalist bir mücadele olduğu için bunu kavramaya beyni yeten insanlar katılıyor. sizin gibi solcu olan örgütün silahla ne işi var diye bakan ve sonra da ciddiye alınmayı bekleyen insanlar da bıdı bıdı ediyor...
Deniz gezmis kürtdu ve kürdistan kurma cabasi icinde olan bir haindi, sizde kahraman diye gezdirin adamin ismini
ya bir defol git'de , hayatini ve kökenini oku be , oguz boyundandir Deniz gezmiş , bir nevi Türkmen olur oguzlar!
Duzgun konus it, ne demek defol git sizi yemisler o hain oguz boyundan filan degildi, azcik okusan boyle cahil olmazdin, adam kürtdu kürt
degildi agzimi bozdurtma benim
Boz lan sen bozsan nolur.once gizliden cik yuregin varsa
blog.milliyet.com.tr/.../?BlogNo=38991
al mal herif
ben kaynak veriyorum, birisi bu zivik ibneyi artiliyor
o* cocu gizlden ciksana kaynaga bak * ayni sana benzer, piç gizliden cik kodumun kevasesi
cahil kafa, ne desek bos , s git
Beni takip etsene bir ya da mesaj at anani skim senin kodumun haini,
ya tabi tabi
Deniz gezmiş türk solundandır. Türk solunun tek amacı tam bağımsız türkiyedir. Tüm sloganlardada bu ifade edilmiştir. türk solunun %90 ı ppk yı hiç desteklemedi. Türkiye nufusunun &61 ı sağcı %39 u solcudur. Pkk nın %39 dan oy alıyor gibi halimi var. Deniz Gezmiş'in kurduğu partinin adı bile TÜRKİYE Halk Kurtuluş Ordusu'dur. Türkiyeyi gözlerin iyi seçsin diye büyük yazıyorum. Cahil cahil zihniyet. Ne sosyalizm bilirsiniz ne komunizm. Sosyalizmle komünizmi aynı şey sanırsınız. Felsefeden uzak anca küfür edersin. Büyük ihtimalle şu an banada küfür etceksin. O yüzden bu cevap harici yazmıcam bile
Pkk sol örgut cahilcim, tabi soldan oy alacak
pkk'mi sol? güldürme beni , pkk sol olsa millete kursun sıkmaz ! örgütcülük yapmaz!
Ya olm sosyalizmin ne olduğunu öğrende gel. Her sosyalistim diyen sosyalist olsaydı stalin en büyük sosyalist lider olurdu. şu an solun gözünde dikdatörden öteye gitmez bile. Pkk bdp de sosyalistlerden oy almaya çalışmış alamamış hdp yi kurmuştur. Boşunamı oyları böldüğünü sanıyorsun. HDP nin başına 2-3 tane solcu kişi konulmuş bakın biz sosyalistiz oy verin denmiştir. Sosyalistlerden yine oy alamamıştır. Ben sosyal demokrat düşüncede biriyim. Bu ülkenin bölünmesine en çok biz karşıyız. PKK sosyalistiz diyor diye sosyalist olmuyor. Solun gözünde kürt milletcisi faşizme yakın bir partidir. Esnafdan haraç kesen solcumu olur. PKK yı başımıza sosyalist diye çıkarmayın. Çıkaranlara inanmayın. Sosyalizmin anlamını araştırın ve bir bakın bakalım pkk bu özelliklere uyuyormu. Birileri bunlar sosyalist diyor sizde araştırmadan istişare etmeden inanıyorsunuz. Kafanız beyniniz yok mu herkezin her söylediğine inanıyorsunuz. Kendimi bildim bileli solun içindeyim Pkk ya sosyalist diyeni görmedim
Kardes bende onlarin yalancisiyim iste dersanede bizim bir pkkli i*ne var, sosyalist, solcuyuz filan diye geziyo bilemedim simdi, ayrica koyu deniz gezmis taraftari
Yok kardeş ya. Sosyalistiz diyecekler ne diyecekler. Bunlar zamanında sivil halkın içinde bomba patlatıyolardı. PKK nın üst düzey yöneticileri üstleniyordu. Milleti öldüren solcumu olur lan diyince biz yapmadık devlet yaptı biz yapmışız gibi gösterdi diyorlardı. E olm üst düzey yöneticileriniz üstleniyordu diyince inkar ediyorlardı. 33 asker kurşuna dizildi. Asker yahu. Sıradan er. İçimizden giden çocuklar 3 ay sonra bende asker olucam büyük ihtimalle. belkide beni öldürcekler. 33 Tane silahsız çocugu öldürdüler. öyle solculuk mu olur. Silahsız adama kurşun sıkmak ancak şerefsizlik olur başka birşey değil
Adiler iste, lafta anlatamiyosun bunlara dava da dava diyip duruyolar neyin davasiysa bilemedim.Sivil oldurmeyle dava mi olurmus
Aynen öyle
pkk nin hepsi kürt değil ayrıca Deniz Geçmiş koministtir ve koministler Atatürk'u sevmezler
kominist degildi.
Devrimciydi.
Atatürk yürüyüsü'nü anlamayan alamaz.
Biraz komünist olduğu için olabilir. Pkk da komünist ya. Kürdistan işçi partisi türkçe manası.
hayir Deniz gezmiş Türk soluydu, isciler , köylülerdir slogani , komünist dediklerin bambaska.
Hepsi marksist işte. Bunlar biraz daha ulusalcılık ilavesi yaptı. Şimdilerin işçi partisi gibi. O da bir zamanlar pkk ile yakındı. Fikren. Eylemsel değil tabi
isci partisi ile alakasi yok türk solunun.
Türk solu derken kastettiğin nasyonal sosyalizm mi ne yani
Sen çok yanlış gelmişin ablacım
Ne fark ederki her iki tarafta vatan haini
Hain dediklerin haindir herkes biliyor, fakat Deniz' e ve denizciler Türkiye icin ugras veriyor, hain deme bize, carpilirsin sonra.
Türk solunun farkını anlayamadılar
çok haklısın %100
degil mi ama
az bile demişsin 6.filoyu protesto edenler onlar dı yiğit gençlerdi ama şimdiki emsalleri halklrın kardeşliği diye ülkeyi bölmeyi çalışıyo ne yazık oysa onlar Atatürkçüydü yani
Solcu eşittir pekeke
hayir katilmiyorum kardesim , benim ailem'de Türk solu o soysuzlara alakamiz bile yoktur!
Muharrem İnce de türk solundan. 40 sefer tv lerde söylemiştir ben türk solundanım diye. PKK'lıya benzer halimi var. Adam milliyetcilerden çok savunur :)
yanlış bir istihbarat gibi geldi bana
onlar daha kimlik arayışı içindelerde ondan.
bu sorunun kapanmasını talep ediyorum :)
deniz gezmiş atatürkçü değildir :)
Atatürk yürüyüsü, tam bagimsiz bir Türkiye, kardesinin'de Atatürkcü olduguna dair sözleri var.
tabi tabi , yürü git!
sakin ol şampiyon araştır öğren gel öyle burada ahkam kes :)
Bence teröristtir.Ve hakettiği gibi ölmüştür
Herseyi Türkiyenin bagimsizligi icin bilerek yapti, belli etmesede Atatürkü örnek aldigini rahatlikla anlasilir.
Ne alaka teröristmis? Cahil misin
benim düşüncelerime niye saygı göstermiyorsun:) sakin ol bakalım.Cahillikle alakası yok güzelim.Bu benim görüşüm.Senin kahramınındır olabilir ben buna saygı gösteriorum
Çünkü Deniz Gezmiş tam bir o* çocuğudur
Neden nedenini dile getir!!
Türk Polisine, Türk Askerine kurşun sıkmıştır bu şerefsiz
yalnisin var
kursun mursun sıkmadı,
ne yaptı.
daha seviyeli yorum yaparsan seviniriz, düzeyi bozmana gerek yok..
çünkü pkkyı kuran devrimcilerdir.
Türk sol'u ayri diger solcu'lar ayri , sen aradaki farki göremiyorsan bana laf düsmez..
Pkk nın neresi sosyalist yahu. Tamamen kürt milliyetcileri. Sosyalistiz diyip sosyalistlerden oy almaya çalışıyorlar o kadar. bence deniz gezmiş olayıda oy alma çabası
gidin bir araştırın türk komünistleri kurmuştur a.öcalanla beraber.kürtler o zamanlar ne anlardı siyasetten politikadan örgütlenmeden
uzun lafın kısası Türk milliyetçiliği yani Türk düşmanları kimlerse onlar kurdu destekledi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar