Konu hakkında bilgisi olan aydınlatabilir mi?
Vikipedi'den bakıp yazanlar gelmesin lütfe. Bilginiz varsa yazın.
Vikipedi'den bakıp yazanlar gelmesin lütfe. Bilginiz varsa yazın.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Megolaman olarak bilinen kelime yanlış bilinmektedir kelimenin aslı Megaloman'dır. Megaloman kişilere hayatımızın her alanında rastlamamız mümkün gerek iş yaşantısında gerek sosyal yaşantıda bu tip kişilerle karşılaşırız. Megaloman; Megalomani hastalığına yakalanmış olan kimselere denilmektedir. Megalomani hastalığıysa; Kendini beğenmiş, kendini herşeyden büyük gören, sürekli kendisini övme gibi belirtileri olan bir hastalıktır. Yani Megaloman bir kişide kendini beğenme, kendini herşeyden büyük görme, sürekli kendisini övme gibi belirtiler görülürmegolaman
Megaloman kişi gösterdiği tavırlar karşısında çevresinde dost, arkadaş olarak kimseyi bulamazlar. Kendi işlerinde genelde başarılıdır. Megalomanlar her alanda görülebilir. Megalomani belirtilerini gösteren her kişide Megaloman değildir normal insanlarda bu tür davranışlar gösterebilirler. Tanısı ile birlikte tedaviside mümkün olabilmektedir.
Kaynak: https://megolaman.nedir.com/#ixzz31cDAMVHP
Aslında bir hezeyan türüdür ama bir kişilik bozukluğu olan narsistik kişilik bozukluğuyla karıştırılır genelde. Tabi bide bizim milletimiz ego muhabbeti yapmaya çok meraklı olduğu için bununla bağdaştırılır saçma bir şekilde.
Bir bakıma, kendini olağanüstü bir varlık olarak gören ruh hastası.Bknz : Narsist
Aynı anlama çıkar
Aynı takımın parçaları gibiler ama tam da aynı değiller.
Narsist insanda kendine aşırı hayranlık vardır. Lakin megoloman olan her insanda bu görülmez, ki megolomani'nin kökeninde aşırı özgüvensizlik yatar.
Ruh hastalığı da değildir. Sadece psikolojik bir rahatsızlıktır.
Yine de teşekkür ederim.
Detaylı bilgi istemiştim ben.
Cevap
4Cevap
Kendini aşırı beğenenlere deniliyo doğru hatırlıyosam tabi :D
O Narsist oluyor.
bende sanırım o megalomanlık var bazen konuşmada haddimi aşıyor hissediyorum
Makale yazan manyağa makalamanyak denir... Ben öyle biliyorum.
valla hiç kasılmaz, çok mütevazidir
Tam tersi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar