Saçım çok uzun, yıkadığımda ne yapmalıyım, aranızda uzun saçlı olan biri var mı? Tabii ki kestirmek istemiyorum, hatta kesinlikle hayır ama yıkadığımda çok rahatsız ediyor, çabuk kuruması için ne yapmalıyım?
Fön çekmek istemiyorum, saçımı çok yıpratıyor. Onun haricinde ne yapabilirim? Yattığımda havlu seriyorum başımın altına ama yine de yetmiyor. Daha neler yapabilirim, başka bir fikriniz var mı?hızlı saç kurutma yöntemleri
Uzun saçlarımı yıkadığımda nasıl kurutabilirim? (fön hariç)
Saçların yapısına, uzunluğuna göre kurutma süreleri de değişiklik gösterebiliyor. Gür ve kalın telli saçlar daha geç kururken, ince telli saçlar daha çabuk kuruyor. Aynı şekilde yıpranmış saçların da kuruma süresi maalesef ki uzuyor. Hızlı saç kurutma yöntemleriyle saç yapımıza uygun olan tekniği seçebiliriz.
Hızlı saç kurutma yöntemleri nelerdir?
Hızlı saç kurutma yöntemleri nelerdir?
1. Saçlarınız çok ıslak olmasın
Kurutmaya ıpıslak saçlarla başlamamalı, saçın fazla suyu iyice alınmalıdır. Bunu da havlu yardımıyla saçlarınızı iyice sıkarak yapabilirsiniz. Saçlarınız kurutma aşamasında nemli olmalıdır. Bu şekilde daha hızlı kurutma sağlanır.
2. Tarayarak kurutmak süreyi kısaltır
Kurutma aşamasında sık dişli bir tarakla sürekli olarak saçlarınızı taramanız kurutma süresini kısaltacaktır. Çünkü sık dişli tarakla taramak, saçların birbirine yapışmasını engeller ve tel tel çabuk kurutma sağlar.
3. Saç kurutma makinesi seçimi hepsinden önemli!
Saç kurutma makineleri fön makinelerine göre daha geniş ağızlı oluyor ve daha çok alana hava üflüyor. Yine de güçlü motor çabuk ve hızlı kurutma demektir. Saç kurutma makinesi seçiminiz bu sebeple önemlidir.
Fönsüz saç kurutma yöntemleri nelerdir? (Isı olmadan saç kurutma)
Öncelikle duştan sonra saçlarınızı havluda sarılı olarak bekletin. Böylece saçlarınızın fazla suyu havluda kalacaktır.
Saçlarınızı ısı olmadan kurutmak için mikrofiber havluları kullanmayı tercih edebilirsiniz.
20 dakika kadar havluda beklettikten sonra saçlarınızı açın ve tarayın.
Dilerseniz bu aşamada saçlarınıza soğuk fön de uygulayabilirsiniz, bu da saç kurutma işleminizi hızlandıracaktır.
Taradıktan sonra saçlarınızı tekrar havluya sarın ve 10 dakika daha bekletin.
Bu aşamadan sonra saçlarınızda hafif bir nem kalacaktır sadece :)
Saç kendi kendine kaç saatte kurur?
Saç kendi kendine kaç saatte kurur?
Eğer hiçbir şey yapılmazsa uzun saçların kendi kendine kuruması 1-1,5 saati bulabilir. Bu süre içerisinde de hastalıklara davetiye çıkarmış olursunuz. Saçlarınızı mutlaka ısı ile ya da ısısız bir şekilde kurutmanızı tavsiye ederim.
Aşırı ısı olmadan, saçların yıpranmadan kurut: Dyson Supersonic Saç Kurutma Makinesi
V9 dijital motora sahip Dyson Supersonic diğer saç kurutma makinelerinden ortalama 6 kat daha güçlüdür. Hızlı kurutma için yüksek hızlı ve kontrollü hava jeti üretir ve saçları çabucak kurutur. Aynı zamanda ısıyı her saniye ölçer ve saçlarınıza uygun olan seviyede tutar, bu da saçlarınızın yıpranmasını, ısıdan zarar görmesini engeller.
Hassas kurutma, düzleştirme, geniş dişli tarak, difüzör, şekillendirme başlıkları sayesinde bir yandan hızlı saç kurutma sağlarken bir yandan da saçlarınızı şekillendirmenize yardımcı olur. Hızlı saç kurutma makinesi önerileri için buraya da göz atabilirsiniz:En hızlı saç kurutma makinesi hangisi?
benim de saçlarım çok uzundur ve çok sık duş alırım. saçlarına fön makinesi dokundurma bile derim, ben sadece tararım şeklini veririm, havluyla nemini alırım ve omuzlarımı ıslatmaması için altına bir havlu koyarım. kendi kendine kuruyunca daha güzel ve doğal oluyor :)
işte evet bana da bu lazımdı.. ben de kadında uzun saç sevdiğimden ve meraktan saçımı uzatıyorum. Yıkaması bir dert, kurutması bir dert.. nedir çözümü? Ben havluyla cebelleşmekten yoruldum, bırakıyorum doğal haline, sıcakta kuruyor kendi kendine ama yaz bitince çok dert olacak..
(gerçi benimki bir kadına göre hala kısa, kısa kadın saçı kadar birşey yada biraz daha kısa işte)
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
valla cok zor kisa sac bile ayni ama uzun sacin derdi de bi baska tabi.
Saçın için birden hazla havlu kullanabilirsin. Normal kurulama için bir adet, sonrasında kafanda tutacağın bir ikincisi ve yastığa bir üçüncüsü... Saç kurutma makinası olmadan başka yolu yok gibi...
Benim saçlarım belimin biraz daha aşağısına kadar uzanıyor, ve bırakıyorum kendi haline, kuruyup gidiyor. Saçınızın fazla suyunu havluyla tabi ki alacaksınız ama o havlu ya da başka bir örtü kafanızda olduğu sürece saçınız tabi kurumaz. Sıcak olması veya bir şeylere sarılı olması değil, hava ile teması önemli. Saçınız çok gürse bu da işinizi uzatır ama ben sabahları duş alıp giyinme kahvaltı şudur budur derken 30-40 dakika sonra evden çıkabiliyorum mesela, kurumuş oluyor.
En İyi Cevaplar