Türkiyede yasamanin avantajlari nelerdir?
Nereyle kiyaslamak lazim?
Genel olarak avantaj olan birseyin dezavantajida oluyor.
Mesele benim Turkiye'de (Avrupa'ya kiyasla) hosuma giden sey insanlar cok cana yakin olmalari. Ama buda insanlarin birbirlerine cok kolay karismasina sebebiyet veriyor.
Turkiye'ye ne istiyorsan bir sekilde olma ihtimali var. Bu hosuma gidiyor ama buda rusvet ve yolsuzluga donusebiliyor. Gibi gibi..
Onun disinda, Turkiye'de yiyecekler cok guzel.
Düşünüyorum düşünüyorum aklıma hep olumsuzluklar geliyor ne yazık ki.
bende avrupaya gtmek istiyordum okul bitince arastırdım avrupada insanlık yok tek basınasın ve kaybolmus hissedeceksin.tek basına para kazanmaya odaklı calısmaya odaklı bir insan olacaksın kendine vakit ayıramayacaksın..su an farkında değilsin ama türkiyede aynı dili konustugun insanların içinde bile olmak cok ayrıcalıklı bişey..düşünsene avrupadasın cevren yok yapacak bişey yok mecbur calısacaksın.aslına bakarsan yurtdısının sadece adı var.
katiliyorum
iyi arastirmissin
evet bir sene sonra mezunum aklımda hep yurtdısına giderim iyi bir maas alır hayat kurarım diyordum.işin aslı öyle değilmiş benm ablalarım biri almanya biri isvecte sülalem isvecte cok arastırdım.cogunun pisolojisi bozuk 1 -2 sene rahat ol değişiklik iyi gelsin ama 10-20 sene yasamak ızdırap diyorlar.cogu geri dönüşün hayalini kuruyor..en azından ben böyle düşünüyorum
ekleyecek birsey kalmamis...
ayni dediklerin gibi hersey
gelmek istiyorsan bir kac sene kalabilirsin
ama ömrü boyunca yasanilir gibi degil burasi
manevi anlamda ac kalirsin
benimde tanidigim cogu kisi geri dönüs istiyor
hatta yillar yili bunun icin calisiyorlar
bazilari korkuyor buraya alismisken
türkiyede yapamayiz diye bende simdi gitmek istiyorum diye hep öyle sözler duyuyorum cevremden..
ve maddi durumlar insanlari burada tutuyor haliyle
ama bu dünyada maddiyattan önemli olan maneviyat
bunu yurtdisinda cok iyi anliyorsun
tebrik ederim manevi konuda bende böyle düşünüyorum ama söylemedim kişiliğini bilmeden...evet bir ezan sesine hasret kalmak kötü bişeydir.ben üni için adanada okuyorum türkiye müslüman olmasına ragmen insan burada bile maneviyatı zayıf diye etkileniyor.avrupada türklerde bile yok diye biliyorum o da cok büyük sıkıntı bence.para önemli ama hersey değil bencede.biliyormusun sevgilim yurtdısı için kanada için benden ayrıldı yurtdısında yasayan biriyle nişanlandı.en yakın arkadası bnmde cok sevdiğim bir kız almanyalıyla nişanlandı.herkes burada yurtdısına cok özeniyor sadece ismine aldanıyorlar nasıl bir hayatla karsılasacaklar düşünmüyorlar
offf ya aynen
ben cok kizardim türkiyedeki insanlarin
yurtdisi merakina zaten..
ama sonra anladim ki
bilmiyorlar burasini
o sevdigin kiz bin pismandir simdi veya olacak emin ol. ilk yillari atlatinca o yeni ülke sevinci ve toz pembe hayaller bir bir yikilinca ozaman görürüm onlari.
bizim burdaki kizlar türkiyeden evlenip eslerini
getiriyorlar. eslerinin türkiyede güzel isleri olsa burada gecmiyor kendi islerini yapamiyorlar..normal bir isci oluyorlar getir götür isleri yapiolar geri dönmek istiyorlar sonra. burada can sesi duymaktan biktim gercekten ezan sesine hasret kaliyor insan.. böyle kücük kücük detaylar var türkiyede insani mutlu eden..havasi bile yeter yaa
almanlar yasam nedir hayat nedir bilmiyor
saat 6 dan sonra yollar korku filmine benziyor
bombos sokaklar vsvs
ama yasamayan anlamiyor maalesef
Amin insallah
en iyisini yapmissin
ilahi adalete cok inaniyorum
elbet cikacaktir tabi ha yarin ha 10 yil sonra
Allah yolunu acik etsin seninde
huzurlu mutlu saglikli bir hayat dilerim sana
Bence en önemli avantajı sosyal hayat ve insan ilişkileri. Hayatında birkaç tane iyi insan oluyor. Az bişey arkadaşlık, akrabalık, komşuluk filan var Türk kültürünün küllenmiş hali de olsa bişeyler var burda.
İkinci avantajı rekabet az. Gelişmiş ülke olmadığı için gelişmiş ülkelere göre daha az çabayla daha değerli bulunup biyerlere gelebiliyorsun. İş kurarken, iş bulurken, sosyal statü için vs..
tesekkür ederim
almanya
Cevap
9Cevap
zekiysen, kurnazsan, serde birazda hırsızlık varsa, yasaların açıklarını biliyorsan milyoner olmaman için bir sebep kalmaz.
Doğal güzellikleri dışında ben bir avantajını görmedim..
güzel yemek, başın sıkışırsa etraftan kolay yardım, bide genelde güzel ve temiz hava sanırım bu kadar :D
Turkiyede yasamanin avantajlari: -
Turkiyede yasaminin dez avantajlari: yazmaya baslarsam karakter sayisi yetmeyecek bosuna ugrasmayayim
avantajımı varmış :) doğal güzellikleri ve tarihi başka bir cacık yok
vardir yahu
güzel ülkemizin kiymetini bilmiyorsunuz
tabi tabi bizde öyle diyorduk :)) yok öyle bişey güzelliği bu kadar
şimdiye kadar bir avantajını görmedim.
nefes alıyoruz mesela
her gece ölmedim diye şükredebilme keyfi
canım vatanım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar