Merhaba bahcede besledigim yavru kedimin agzi cok kotü kokuyordu baktim dis eti siyah durumumuz da yok veterinere götüremiyorum sizce nesi var evde dogal yolla tedavi edebilirmiyim? Yardimci olur musunuz lutfen😟
Kedimin dis eti siyah ve cok kotu kokuyor yardimci olun?
Öncelikle geçmiş olsun yavruya. Veteriner daha iyi bilgiler verecektir size diye düşünüyorum ve gereken müdahaleyi yapacaktır. Bildiğim kadarıyla birşeyler yazıp yardımcı olmaya çalıştım.
Hayatlarının bir döneminde, kedilerin çoğunda, yetersiz diş hijyeni ya da viral enfeksiyonlar nedeniyle bir diş eti hastalığı (gingivitis) gelişir.
Yaygın belirtiler kötü ağız kokusu (haliosis) ve dişlerin kenar çizgisinde kırmızılık vardır.
Erken tedavi daha ciddi periodontal hastalığı önler. Ciddi ağız ülserleri ve diş eti hastalıklarına böbrek yetmezliği de neden olur.
Yaşlı kedilerde herhangi bir diş tedavisine başlamadan böbreklerin kontrol edilmesi doğru olur.
Tedavisi: Amaç ağzı ve enfeksiyonu yok etmek, diş ve diş etleri arasında sağlıklı bir bağlantı kurmak ve dişin kullanım ve işlevini uzatmaktır.
Dişler temizlenip parlatılır. “Boyun lezyonları” olan dişler insanlardaki çürük dişlerle aynıdır, çekilmeleri doğru olur.
Kedinin diş ve diş etlerinin sağlıklı kalmasının en iyi yolu onların parçalama, kemirme ve çiğneme için kullanılmasıdır. Kedinize çiğnemesi için kemik verme konusunda lehte ve aleyhte olanlar vardır.
Benim deneyimlerime göre, çoğu kedi dikkatlidir ve kemikleri tamamen çiğner. Sadece kemikleri köpekler gibi hapır hupur yiyen bazı nadir kedilerde gastroentestinal sorun çıkma riski vardır.
Benimde durumum yok. Karnını doyurabiliyorum tek. Üzgünüm ama veterinere götüremeyeceğine göre geriye kaldı tek şey ; burada veteriner olan bir üyeye rastlamak.
En İyi Cevaplar