Ayetullah Humeyni %18 halk desteği olmasına rağmen İran'a Şia Şeriat'ını getirmiş. Erdoğan öyle böyle yüzde 50 halk desteğine sahip... üstelik de sürekli İslamdan Müslümanlıktan dem vuruyor. "İslamı hayatın merkezine yerleştireceğiz" diyor ama şeriatı ilan etmiyor. AKP kendisini islamcı olarak tanımlayan bir parti üstelik. Bunu sorduğum akpli yozgatlı bir arkadaş "şeriyad aslında en eyi ganun da uygulanamıyor" dedi (uygulanamayan bir şey nasıl en eyi ganun oluyor; ayrıca bu arkadaşın kızı taytla geziyor ve kıbrıs üniversitesinde okuyor). Bazı akpli arkadaşlar da "toplum şeriata henüz hazır değil!" diyorlar. Oysa Hz. Peygamber, Mekke kapılarından içeri girdiğinde kabe putlarla doluydu ve mekke halkı %100'e yakın putperestti. O dakkaya kadar müslüman olmayan halk bir anda islamın güzelliklerini görüp müslüman oldular. İbn'i Hatal ve bir kaç kişi hariç. Demek ki islam şeriatı hakim olduktan sonra saatler içinde toplumu hazırlayabiliyor. benim yorumum değil, Bakara 282 Diyanet Mealidir.Bir de toplum nasıl Şeriat'a hazır hale gelecek: toplumda tüm kadınların cilbab giymesi mi beklenecek? Tüm kadınlar mirastan yarım pay almaya razı olduklarını mı söyleyecekler. Ya da mahkemeye şahitliğe çağrılan tüm kadınlar "hakim bey bizim şahitliğimizi yarım kabul et" mi diyecekler? Nasıl hazır hale gelecekler? Bin yıl bekleseler bile toplum kendiliğinden şeriat'a hazır hale gelmez; en azından yüzde yüz gelmez. Şeriat gelince toplumu gayet güzel hazır hale getirir... şekil bir de görüldüğü gibi... Tamam tamam kızmayın! Afganlılar ğerçek müslüman deel! Zaten ğerçek müslümanlık bir tek Laik Türkiye'de yaşanıyor! Ama Laik sistemi getirdiği için de Atatürk'e küfür ediliyor. "Cilbab/Tesettür deyince çarşaf ve burka mı anlıyorsun?" diye bana haraket eden, süper zekalar; Atatürk'ten de "kadınların çarşafını çıkardı" diye nefret ediyorlar.1970 yılındaki Afganistan ve günümüz AfganistanıFotoğraftanda görüleceği üzere Şeriat geldikten sonra toplumu gayet güzel hazırlıyor. "Sen Afganistanda şeriyat mı vaaağ zannedooon; orda gerçek şeriat uygulanmıyor ki; Afganlılar araplar ğerçek müslüman dööl!" şeklinde dınılayacak arkadaşlar; siz mutlaka doğru şeriatı biliyorsunuzdur... Reis'e söyleyin onu getirsin.
"Şeriatla Müslümanlık farklı şeylerdir" diyen kankalar olursa linkten anlamına bakabilirler. https://islamansiklopedisi.org.tr/seriat aynı şekilde Wikipedia'dan ve Sorularla İslam Sitesinden de bakabilirler... Haydi İslamcı AKP, getir şeriatı... ama ğerçek şeriyatı... afganistandakini deel ha!Tabii önce bunlara müslüman bir kadın nasıl örtünür? onu öğret.
Dostum iyi hoş diyorsunda herkes müslüman mı kabul etmeyenlere ne yapacaksın sonuçta herkes özgür bu deiğin sadece kaos ortamı yaratır başka birşey değil
4
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gerçeğin Kaosu Yalan'ın Düzeninden İyi'dir. Etrafımda klimalı ortamlarda yaşayıp çöl sıcaklarına övgüler düzen o kadar çok insan var ki... adamın kendisi çevre mühendisi, polislikten mühendisliğe geçmiş. Eşi başı açık kotlu modern bir kadın ve tekniker... aynı zamanda kadın inşaat mühendisliğinde öğrenci... kocası ülkücü islamcı geçiniyor... akşama kadar Atatürk'e verip veriştiriyor... o bunları yaparken karısı da odaısında sınıfındaki erkek arkadaşıyla kankasıyla az ötelerinde kafaya kafaya ders çalışıyor... karısı da tıpkı kocası gibi Atatürkü beğenmiyor... cahabeyi sevmiyor... islamcılar! hani islamcı olmalarına bir şey demiyorum da, en azından müslüman kadın nasıl örtünür... mahrem nedir, namahrem nedir? yahu Hz. Peygamber kadınlarını kapısına gelen kör adamdan sahabsiinden kıskanırmış... hemde hanımları müminlerin anacuğu olduğu halde. Hani İslamcıya saygım var da bunlar gibi çakma islamcılara uyuz oluyorum...
Valla ancak. Bu kadar güzel ironi yapılır beyinsizlerr beyin yoksunlukları ancsk bu kadar iyi anlatilir da tabi beyin olmadığı için yine anlamayacaklar
İslam Peygamberi mekke kapılarından girdiğinde Mekke halkının yüzde kaçı onu istiyordu? Kabedeki putları kırmak için referandum mu yaptı? Hz. Muhammed vefat ettiğinde bazı kabileler islamdan çıktılar... Ebu Bekir onların üzerlerine ordu gönderdi. Onların yani dinden irtidat eden kabilelerin yüzde altmışının dine dönmesini beklemedi. AKP muhazakar orta sağcı bir parti olsaydı; bu soruyu sormazdım. "Özal neden şeriat getirmiyor?" sorusu sorulmadı. Çünkü Özal islamcı değildi. Muhazakardı. Oysa Erdoğan "İslamcıyım" diyen birisi ve AKP de öyle.. Şeriat istemeyen islamcı... komünist yönetime karşı bir komünist gibi bir şey olmuyor mu? ya da Atatürk'ü sevmeyen Atatürkçü gibi bir şey olmuyor mu?
Haklısınız. Keşke AKP'lilerin tamamı Şeriatçi olsaydılar. Ama degiller işte. Bir millete Allah cc kanunlarını "öcü"gibi gösterirsen sonuç bu olur. Milletin beyni "Cumhutiyet"kanunlarıyla bu şekilde yıkandı. Aslında Şeriat'ten kim korkar? Örtünmeyen dekolte kadınlar, Zinacılar, Tecavüzcüler, Katiller, Teroristler, Hırsızlar, Eşkiyakar, Uyuşturucu, satan ve kullananlar, Eskortkar, İçkiciler, Rüşvetćiler, Vs. Bunun dışındaki vatandaşlarín korkmasına gerek yok.
hiç biri değilim iranda bir müddet yaşadım şimdi bana oradaki şeriat tam şeriat ayaklarıyla gelme şeriat istemeyen müslümanların idam edilişlerine şahitlik ettim şeriat şeriat diye tutturmuşsunuz zaten zor kaçtım şeriattan birde burada mı olacak. şeriat komünizm gibidir, ikiside kağıt üzerinde muhteşem uygulanınca berbat :)
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İç savaş çıkmasın herkes islamcı değil şeriat getirsin bakalım noluyor çok basit söyleyeyim ekonomi çöp dolar yok arabistan iran gibi petrol yok ki onlar oda olmasa cumhuriyeti yalaya yalaya kabul edicekler bana burda islamcı kesilmeyin as kes parçala hukukunuzu kimse istemez şeriat isteyenlerin hepsi laikliğe oy verir atatürke şükredin arabistanda doğsaydınız boğulmayı göze alıp GAVUR diye nitelendirdiniz ülkelere götünüzdeki bokla kaçardınız benden söylemesi müslümanmısın şeriatı istiyormusun şeriat bir ülkede yaşıyormusun özgürlük demokrasi mutluluk yerlerde olucaktır sizin gibiler anca oturduğu yerden şeriat gelsin şeriat gelsin yallah arabistana biz cumhuriyet çocuklarıyız şerait gelsin iç savaş çıkar ben şeriatçı olsam giderim ölümüne şeraitı savunurdum ama değilim ölümünüe laiklik cumhuriyet (Habu arada sizler şey değilmisiniz iran gerçek müslüman değil falan sadsadasd) Has ve has şeriat ışid mantığı as kes parçala yorum atma cevap vermem
isteyemez çünkü şeriatta devlet malından çalmak idamdır cezası :D o yüzden asla şeriati istemezler. bende istemiyorum isteyen varsa gitsin iranda yaşasın
En İyi Cevaplar