Evet arkadaslar bunu sorudan ziyade tavsiye ve öneri İcin paylasacam bir cogumuz strese ya da cocukluktan alışkanlığa dayalı tırnak yemenin önüne gecemiyoruz acı ojeler olsun vs bir cok cözümü varken malesef bunların bazıları etkili bile olamıyo peki ne yapmak gerekiyo? Ben 20 senelik alışkanlığımı cok sükür yendim. Tırnaklarımı artık yemiyorum aşagı size resmini de paylasacam öncesi sonrası olarak tabi bu 1 bucuk 2 aylık süreç daha önümde cok zaman var ve zamanla uzamalarına sizde şahit olun belki sizin tırnak yeme sorununuza da cözüm olurum diye düsünüyorum o yüzden soru baslıgı adı altında açtım. Aşağı benim gibi tırnak yiyenler yazabilir mi 🙏 ne denli yiyorsunuz bazıları etlerini yiyo sadece. Hepinize tavsiye ve cözümüm var ben bıraktıysam sizlerde bırakırsınız 👍😇 1 bucuk aylık serüvenimin öncesi ve sonrasını aşagı da paylasıyorum. Bu tür sorunları olan herkes asagı gelsin nolur sohbet amaclı ve tavsiye amaclı soruyu actım sizler İcin 🙏🥰
Ofisde biri var 23 yaşında bir erkek. Stresden yemeye başlamış sonra alışkanlık olmuş. 3-4 ay olmuştur bıraktı yemeyi. Onu çok ağır eleştirmiştim fakat işe yaradı. Bembe bir cila sürüyor tadı iğrenç oda etkili oldu. Ş, mdi tırnakları uzun ve düzgün.
Ben tırnak ile başladım, sonra parmaklarımla devam ettim, şimdide kolumu kemiriyorum. Şu an dilim'le yazıyorum. Kendimi tutamıyorum, Seni tebrik ediyorum. Al sana çiçek 🌲
Acı cila al elin agzına gittikce o tadı alır kendini frenlersin önce kafanda bitir yemicem de yemezsin 20 yıldır yiyordum ve tırnaklarım hic yok gibiydi resimde görüldüğü gibi yukarıda öncesi sonrası var. Ama cok sükür bıraktım oje bile sürüyorum
Sebebi yok sadece yiyorum öyle böyle değil ama tirnak kalmadığı için bu sefer ters taraftan yemeğe başlıyorum senin eski halin bile benim için iyi her şeyi denedim acı oje yeşil acı biberin suyu o kadar para verdikten sonra belki kıyamam yemem diye düşünüp protez tirnak protez tırnaktan sonra yaklasik 1 ay kadar durdu çıktıktan sonra tekrar yedim 1 Ay dayandiw afedersin idrarla ojeyi karıştırdım tırnağıma sürdüm bırakmak için yok oda durdurmadi beni
Inttw takılırken ders çalışırken TV izlerken uykuya dalarken dersteyken vs.
Acı cila olsun protez, takma hepsini denedim ama yok. İstemeden de olsa film dizi izlerken elim ağzıma gidiyor ya da heycanlandığım da veya strese girdiğimde. Bir ara baya güzel uzatmıştım ama tekrar başladım. Ne yapabilirim ki?
İyide bu bir alıskanlık insanın elinde olmayan bisey sigara bagımlılıgı gibi düsün. Ben 20 senelik alıskanlıgımı bile zor yendim. Bunu yaşamayan bilemez
Sigara icen kiz da istemiyorum zaten, aliskanlik oldugunu sanmiyorum psikolojik sorun bence. Cozulebilir mi? Evet. Ama yalan yok, yardimci olurdum ama eger kendisi sicak bakmazsa ciddi dusunmem.
Psikolojik diyorsun da ben 4 yaşımda baslamıştım yemeye. Kücücük bir cocugun nasıl psikolojik sorunları olabilir? Bu tamamen cevreden gördügünü örnek alarak yapılan sonralarda alıskanlık olan bir durum ve emin ol bir cok insan cok bırakmak istemesine ragmen bırakamıyor. Bende baya zorlandım artk eldiven falan takacaktım elime o derece asırı zorlandım ama basardım destekleyen olsa basarılır yine basarılmıcak bisey de degil istek olması lazm bırakma istegi
Bende onu diyorum, aliskanlik olabilir. Fakat bunu yenmek zor degil diye dusunuyorum. Bende bazi hastaliklarimdan dolayi bazi seylerden aninda vazgectim, yani cozulebilecek durum bence tirnak yemek :) Ama sozumun arkasindayim.
Olma zaten. Ay canım sıkıldı tırnak yiyeyim değil durum. Mesela akran zorbalığına uğramıştır çok ağır ölmek istemiştir o derece. Sürekli sen israfsin vb. Şeyler duymuştur sende bu kadar yaşadığı şeyin üstüne sakin destek olma tamam mı. Sonuca sevgilin kusursuz olmalı herkese hava atmalısın. Destek Falan olma adam vs. Derler hani
Yaşına veriyorum canım ergensin belli farkındaysan kendini kahpe konumuna sokan sensin ne demek ben bir sürü kisiyle konusur bıkarım senin gibi tek biriyle kalmam ne demek 😂 resmen orspu oldugunu ele verdin. Canım ben senin gibi namussuz olmadıgım İcin evlenip güzel düşüncemi belli ettm yaprak hastalıgından degil yani annende mi hastaydı evlenmiş seni dogurmus yazık olmuş anneye evlenenler bacım olmuyo asıl orspu evlenmeyip bir cok kisiyle sevgili olup yatıp kalkıp sıkılan insanlara deniyo 😂 smdi uza orspu ergen seni😂😂
Tırnaklarıma kurban ol öl sen 😂😂 git büyü de öyle gel konusalım ablacım. Bu arada yaşca senden büyüğüm smdilik anlamazsın belki ama bir cok kisiyle konusup sevgili olma yoluna girme harcarlar seni 😂 evlenmiceksen erkeklerden uzak dur yoksa meze olursun kerhaneye düsersin maazallah hemcinsin olarak uyarıyorum seni smdi cevap vermicem hic bir yazdıgına kudur sende. Orspu olup kendini ele verdigin İcin acıdım sana
bilmiyorum ya ben kemiriyorum daha çok yinede iyi bir görüntü değildir sanırım ben çok alıştım artık bana abez gelmiyor ama iyi değildir muhtemelen dışardan :D
Dışarıdan cok kötü 😅 yorumları da oku kimisi tırnak yiyen insanla asla olmam demiş. Ve toplumda malesef bunu alıskanlık tan degilde psikolojik rahatsızlıktan dolayı oldugu öngörülüyor. O yüzden elin agzına gittigi an kendini şartlandır direk elini çek ve elini oyalanacak Baska seylere ver. Mesela telefonda oyun oynayabilirsin ya da stres küpü stres topu vs bunlardan stresini cıkarabilirsin. Herseyden önce ben tırnaklarımı yemicem diyip kafanda bitirirsen zaten elin agzına gittigi an sen kendin cekersin hemen 😉👍
Tabiki yardımcı olmak istiyorum bosuna acmadm konuyu 🤗 toplu taşımalarda iş ve okul yerlerinde elleri saklamakla ellerimizden utanmakla ömür gecmiyo 😇 hepsini yaşadığım İcin artık buna bir dur demem gerekiyordu ve kafamda bitirdim ben yemicem ne olursa olsun strese de girsem yemicem ellerimden cıkarmıcam bunların acısını dedm kendimi tuttu elim agzıma gittigi an direk ellerimi oyalanacak seylere verdm mesela telefonda oyun oynamak gibi 😇 herseyden önemlisi kafanda bitir yaşım 24 25 ve artk ilerde eş ve baba olacam ellerimin kötü görüntüsü benim psikolojik rahatsız oldugumu gösterir o yüzden kendime bakacam ve özgüvenli bir birey olacam de 👍 ilerde cocugun baba diger babaların elleri böyle seninki neden böyle dediginde verecek cevabının olmaması. Bunları düsün. Ve kafanda bitir 😉 ben bıraktıysam sen hayli hayli bırakırsın sadece iste ve kendine inan 💪 başarırsın
En İyi Cevaplar