Aile & Toplum konusunda 388 cevap paylaştı. Bak canım duanın muhatabı Rabb'indir.Duanı hayırlıysa senin için ve dilerse kabul eder.Kabul etmezse dahi emin ol senin için hayırlı olan değildir üzülme.Bizler asla bilemeyiz ki duanı kabul edip etmediğini hem bence kabul edilip edilmediğini pek önemseme.Sen Rabb'inle muhatap olduğun için şükret ve içten , kalben dile ama de ki Allah'ım benim için hayırlı olanı bana yaşat , bana nasip et.
220 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAllahü teâlâ, edilen duâyı üç şekilde kabul eder:
1.Hemen, yani duâyı yaparken peşin kabul eder.
2.Kabul eder; ama hemen vermez,
3.Duamızın karşılığını dünyada vermez sevap olarak ahirette verir120 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 881 cevap paylaştı. allaha bağlı bir şey... merhameti olduğu kadar gaddarlığıda var.. içindeki niyet ve ona olan ihtiyacın önemli.. allahtan yardım dilemek onun büyüklüğünü göstermektir.. allahta kuranda şöyle der... isteyin benden ben veririm.. artık bu nasıl olacak ağlayarak mı zırlayarak mı çatlayarak mı o sana kalmış bir şey
50 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı. Yürekten gelerek dua edeceksin.
bir yerde okudum kendinden pay vererek edeceksin dua'yı ve kabul oluyor.
Gecenin bir yarısı uykundan kalk ve aç ellerini yürekten dua et kabul oluyor kardeşim.Denedim hiç şansım yoktu ama ertesi gün oldu Rabbime binlerce kez şükürler olsun.242 Yorumla- +1 yıl
Kendinden pay vererek nasıl dua ediliyor ki
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
+1 yıl"Bana dua edin, size cevab vereyim!" (Mümin/60)
Edilen her duaya cevap vardır.. Fakat, "hayır" da bir cevaptır!
Nasıl yani?
Mesela, hasta bir çocuk eczaneye gider:
"Ya hekim! Bana filanca ilacı ver!"
Hekim bakar; ya istediğini aynen verir; ya hastalığına faydalı daha iyisini verir; yahut istediği zararlıdır hiç vermez!
Allah'tan ne istediğinize dikkat edin!
"Hayırlısı" ne ise onu isteyin! Pişman ve mutsuz olmamak için!
#Vesselam33 Yorumla
Gizli Soran+1 yılHer zaman hayırlısınu istedim çok şükür :)
- +1 yıl
Rabbim herşeyin "hayırlısını" nasip etsin.. Amin.
Gizli Soran+1 yılAminn :))
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Eğer yüce rabbim için ağlıyorsan evet olur..
Ama eğer duan kabul olmadığı için duanın kabul olması için ağlıyorsan eyer içtense olur içten değilse o herşeyin en iyisini bilir..
Onu kandıramaz kimse zaten..70 Yorumla
+1 yılAllah ihlasla yapılan tüm duaları kabul eder O ÖYLE BÜYÜK BİR RABKİ İSTEYİN BENDEN BEN SİZE VEREYİM DİYOR BUNDAN BÜYÜK BİR RAB OLABİLİRMİ O HERŞEYİ HAKKIYLA BİLENDİR SENİN NİYETİNİ BİLİR ZİRA İÇTENMİ EDİYOSUN VEYA DİREK KABA TASLAKMI İSTEDİN ONU ZATEN BİLİYOR ŞAYET İHLAS İLE ETTİYSEN 3 SONUCU VARDIR BUNLAR: 1. KABUL EDER HAYIRLIYSA VERİR 2. KABUL EDER AMA HAYIRLI DEĞİLDİR VE SANA DAHA HAYIRLI OLANI VERİR Kİ (O VERDİĞİ DE ZATEN SENİN DAHA HOŞUNA GİDER) 3. kabul eder bu dünyada vermez ahirette verir. Velhasılkelam sen ihlasla duanı ETTİYSEN için rahat olsun senin duan kabul oldu ve en hayırlı olanını sana verecektir RABBİM.
40 Yorumlaaftikalılar 40 yıldır aglıyor.
bence Tanrı çok meşgul. kabul olsa bile sıra gelene kadar ömür biter.
bunun yerine istediğin şeyi elde edebilmek için kendini geliştir eksiklerini tamamla, hedefini koy. elde edersin. Allah akıl vermiş kullanasın diye. öğütlerini dinle diye.113 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTanrı çok mu meşgul hadsizleşme lütfen orda bir dur Birincisi allah diceksin tanrı değil ama senin gibiler diyebilir çokta bişey değişmez , ikincisi dua ediş tarzına göre değişir eğer içten dua etmiyorsan önden dua edip arkadan günah işliyosan kusura bakmada sana değil allah kimse yardım etmez işte o zaman kendine yol çare ararsın ve eğer tevekkülsüz bişeyler yapmaya çalışıyosan hiçbişey yapamazsın görüşün için teşekkür etmicem bunu yazacağına keşke hiçbişey yazmasaydın nokta.
- +1 yıl
Tanrı ve Allah kelimesi ikiside aynı anlamdır.
bana araplaşma çocuk.
Allah katillere yardım ediyor mu? ettiğini söyleyebilir misin? ya da Hırsızlara? etmiyor degil mi? ama hepsi de hem istediklerini elde ediyor hemde zenginler degil mi? peki bu durumda bu günahkarlar istediklerini elde ederken şunu diyor mudur? Allah isteseydi buna engel olurdu? diyordur degil mi? şimdi Allah mı suçlu oldu bu durum da?
sen önce demek istediğimi bile anlamamışın. ön yargın devreye girmiş, kendini beynini yetiştirmemişin demektir. bu durumda sana bir şey anlatmak anlamsız olacaktır , kendini geliştir sonra gel karşıma.
Gizli Soran+1 yılAllah sizi ıslah etsin
- +1 yıl
ne o işine mi gelmedi çocuk,? cehaletini kendine sakla. kendi cehaletinde boğul banane. Tanrı - Allah akıl vermiş. okuyasın kendini geliştiresin diye. ahlama ile dua kabul olsaydı. karım doğum yaptıktan 5 gün sonra kollarımda ölmezdi. kader dedik iman ettik, kendimizi koyvermedik. simdi delirtme beni, defol
- +1 yıl
büyük bir mahkeme var onların cezaları orada kesilecek milletin kafasını bulandırmaya çalışma
Gizli Soran+1 yılAllahın vardır bildiği sen defol git bir abdest al namaz kıl bre cahil allah seni affeylesin
Gizli Soran+1 yılAynı senin gibi ama tek farkımız senin cahil benim akıllı olmam yani boş ama zekiyim sen ise hem cahil hemde boşsun üstelik öbür tarafta cayır cayır yanıcaksın bence bu konuda kimin üstün olduğunu tartışmayalımda yaşından başından utanıp defolup git burdan
Gizli Soran+1 yılYa bir kes en azından müslümanız dede bu yaşa gelmişsin , dinden soğutmaya düştüğün iğrenç çukura sürüklemeye çalışma insanları hadi git yat uyu bak yaşına hürmeten ağzımı bozmak istemiyorum zorlama şansını da defol git
Gizli Soran+1 yılAllah seni affetsin YÜCE RABBİM SENİ AFFETSİN BEN CAHİL KALSAMDA OLUR
- +1 yıl
@sevdaaaaaa7 çok güzel cevap yazmışsın helal olsun
Çok istediğin şey için dua etmen güzel bişi. Ama dua ederken Allah'ım bu isteğimi hayırlıysa kabul eyle de Allah'ım hakkımda hayırlısını bana nasip et de. Bişeyi çok istemen onun senin hakkında hayırlısı olduğunu gerektirmez hayırlısını yalnızca Yüce Rabbim bilir. Hakkında hakkımda hakkımızda en hayırlısı neyse o olsun :)
24 Yorumla
Gizli Soran+1 yılEvet aynen o şekilde ettim dua mu hayırlı nasip et değilse gönlümü soğut o şeyi artık istemiyim diye ettim
Gizli Soran+1 yılAmin inşallah çok teşekkür ederim :)
+1 yılKalp'den edilen her dua kabul olur.
Tabi hakkımızda hayırlısıysa, eğer ki olmuyorsa'da kesinlikle vardır bir hayır üzülmemek gerekir.
Allah bizleri bizden çok düşünür ve sakınır.40 Yorumla
+1 yılCanım benim bende senin gibiyim. Allah'a dua etmeyi ve ibadet etmeyi sakın bırakma. Allah duanı kabul eder sadece şu an vakti değildir. Allah en hayırlı zamanda gerçekleştirir. Hem ağla bu içten bir şekilde dua ettiğini gösterir. Sabret :)
23 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSize özelen yazabilir miyim
- +1 yıl
tabiki
Gizli Soran+1 yılMesaj gitmiyomuş maalesef :((
Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Amuda kalkıp dua edersen daha hızlı kabul oluyormuş? Arkadaş ne yapacağınızı neye inanacağınızı şaşırdınız artık, işkemden şeyler çıkartıp durmayın! Duanın önemi içten gelmesidir, ağlamak zırlamak duanın kabul edilebilirliğini arttırmaz.
20 YorumlaBiz Tanrıyız ve bize sormakla en doğrusunu yaptın kızım.
Şimdi arkadaşlarla bir toplantı yapıp sana dönücez.
Beyler napsak ya kabul etsek mi?
La bize neden soruyon?32 Yorumla- +1 yıl
Sorması için tanrı olman şartmı görüşünüzü almak için sormuş işte ha cevaplamyacaksanda bu siteyi kullanman saçma zaten bu siteyi görüş yazmak için kullanıyorsun
Ağlayarak daha makbul olur. Ben üzgün kalplerdeyim buyuruyor Allah-ü teala. Ancak dünyalık şeyler için de kendini heba etmek de uygun değildir.
30 YorumlaDuaların kabul olması , senin istediğin şekilde olması anlamına gelmez , belki Allah sana acır da senin istediğini değilde daha hayırlı olanı gerçekleştirrir.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılbütün dualar kabul olur ama belli bir zamanı var. Allah hiçbir duayı ter çevirmez.
31 Yorumla- +1 yıl
Birisi seninle ilgili kötü dua etse allah onu kabul etmez
Kalpten yürekten edilen dua geri çevrilmez
Çevriliyorsa da o insan için mutlaka bir hayır vardır20 YorumlaAile & Toplum konusunda 24,1b cevap paylaştı. ağlamayla ılgısı oldugunu sanmıyorum. içtenlik ve samimiyet ön planda olması gerek kanımca !!!
20 Yorumlaöncelikle inanarak istemelisin.
ağlamanın temelinde inanç olmalı.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 331 cevap paylaştı. Allah bilir orasını sen dua et içten bir şekilde geri çevirmez allah umarım
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılinşallahh
+1 yılumarım eder benimkini pek etmedi ama belki sen sevdiği kulusundur etmeye devam
15 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTeşekkür ederim sizin içinde dua edicem
- +1 yıl
çok teşekkür ederim umarım herkes sevdiğine kavuşur
- +1 yıl
canım benim ya çok isteyince olmuyo valla harab etme bu kadar kendini
Gizli Soran+1 yılCanım instagramdsn ekliyimmi son çare
- +1 yıl
ekle ne olcak ki
+1 yılağlayınca içten mi oluyor bırak ya Allah aşkına, ayrıca kabul edilip edilmeyeceğini biz nereden bilelim
00 YorumlaAllaha havale etmek lazım kötü beddua etmemek lazın
20 Yorumlamutlaka sen dua et bu dünyada kabul olmasa öbür dünyada mükafatını alırsın
20 YorumlaHayir haykirarak ve arada kufr edersen cabuk duyulur ve insalah cabuk kabul olur
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılnası yani anlamadım küfür et mi diyosun
Gizli Üye(25-29)+1 yılİçten kalben edilen dualar kabul olur. Hem ağlayarak kendini harap etme. Olmuyorsa ya daha iyisi olacaktır ya da senin için hayırlı olan odur. Üzme kendini.
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTabiki öyledir çok sagolun ama elimde değil 2 aydır zaten kötüyüm ben ama bugun dahada kötü oldum
Cevap sahibi+1 yılSabır gerekli. Sabrın sonu selamet.
olmuyor. ben de olmadı en azında, yeterince temiz kalpli değilim demekki...
06 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBelki olur uzun sürer ama Şu an baya kötuyum
Gizli Soran+1 yıl😔😔😔
Gizli Soran+1 yılİnsallsh olur kendimi tutsmıyıtum sürekl ağlıyorum
- Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılİstediğiniz birşey olmuyorsa ya olmaması gerektiği için ya da daha iyisi olacağıniçin olmuyordur. Kendinizi bu kadar harap etmeyin
00 Yorumla
+1 yılallah kabul eder inşaallah bir gün hemen kabul edilecek diye bir şeyde yok bir bakarsın edilmişde olur herşey gönlüne göre olsun
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılamin hepimizin
+1 yılSelamun aleyküm hepinizden bir ricam var🌼
Herkez annelerimiz için annelerimize bişey olmasın onlar hastalıksız sağlıklı mutlu huzurlu vb olması için hepimiz canı gönülden dua yapabilirmisiniz bu benim ve sizin içinde çok önemlidir inşallah 🌼♥️00 Yorumla
+1 yılduanın makbul olması için ağlamaktan ziyade bazı şartları yerine getirmen gerekli
13 Yorumla
Gizli Soranneler mesela
- +1 yıl
öncelikle dua bir ibadettir bir yakarış bunu iyi bilmek gerekli Nasıl ki namaz kılarken Allahın huzuruna çıktığın için temiz giyinip abdest alıyorsun dua ederken de öyle yapmalısın
duaya başlamadan önce kıbleye dönmelisin ve ilk olarak tövde istiğfar etmelisin ki duaya masumane günahsız bir dille başlayasın daha sonra peygamber efendimize salatu selam etmelisin ki ettiğin duaya peygamber efendimiz şahit olsun ve duanı içten bir şekilde gerçekten isteyerek Allahtan c. c dilemelisin daha sonra kabul tekrar salatu selam edip makbul duaları sureleri okumalısın
Gizli Soran+1 yılçok sağol
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılOyle birsey yok kardeş ibadet edeceksin sadece zor durumda kalinca dua edim olmaz
04 Yorumla
Gizli Soranhaklısın kardeş
- +1 yıl
👍 ama yinede dua et her zaman allah kabul eder insallah
Gizli Soran+1 yılinşallah :D sağolasın
- +1 yıl
Sende saol dostum 👍
Hayır için huzursuz olduğu için ağlamışsın hem namaz bile kılmışsın isyan değil bu asla
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılÇok teşekkür ederim :)
Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı. dua etmek Allaha yalvarmak ne güzel ne mutlu o insana.. normelde namaz kılıyor musun
112 Yorumla
Gizli Soran+1 yılKılmaya çalışıyorum evet
- +1 yıl
Allah kabul edecek inşallah bütün namazlarını ve şeytandan sni korur.. bazen bu hissi yaşar insan hani işi olduğunda ona sığınmak ve dua etmek istemek.. oysa ki insan her zaman Allaha yakın olmalı ki o da ona yakın olsun nefsimize uymamalıyız Allah bizi yarattığı gibi bizi bizden daha iyi biliyor bu yüzden harzaman Allahla yakınlığını kesme
Gizli Soran+1 yılİnşallah gönlümdekinin hakkımda hayırlı olması ve bana nasip olması için dua eder misiniz? Lütfen. :(
- +1 yıl
benimde duaye ihtiyacım var :) bende gibi kötü durumdayim ve düşünmekten uyuyamıyorum.. ama artık güzel birşey yaptım o da İstihare Namazı kıldım ve hakkımda en hayirlisını Allahtan bekliyorum.. içime inanılmaz bir huzur var eminim Allah benim için en iyisini biliyor bende onu istedim ondan.
Allah gönlüne göre versin inşallah ne hakkında hayırlıysa ona tez vakitte kavuşursun ve neşe dolu bir hayat yaşarsın
Gizli Soran+1 yılAmin inşallah Allah razı olsun gönlüne göre hayırlısını verisn istiareyi bende kılıcam ama bişeyden emin değilim internetten araştırucam kılıcam inşallah geçen sene bir çocuk için yattım yeşillik gördüm ama olmadı o durumu da bir emin olamıyorum. Ayrca benimde dualarım seninle :)
- +1 yıl
Allah razı olsun senden.. ama mesajında birşey dikkatimi çekti istihareyle ilgili.. yattım söylemiştin.. evet maalesef birçok insanlarımız bunu böyle anlıyor oysa ki illaki rüyayla olmasına gerek yok hatta hiçte yok söylüyorlar bazı kaynaklardan öğrendiğim gibi ben çok araştırıyorum bunu bu yüzden rüyayla bağlama bunu kardeşim yanı şart değil rüya falan göreceksin diye sadece kıl duasınıda oku ve Allahtan hayırlısını bekle
Gizli Soran+1 yılHaklısın tabiki ya ben sana bir şey sormak istiyorum hemen bir adını açsan yazsam uzun da biraz :/
Gizli Soran+1 yılSağ üstte dakikanın yanında 3 nokta var ona bas çıkar
Gizli Soran+1 yılSenin görüşünün olduğu kısımda
Ediyorsa bazılarının canı çok feci yanacak benim dualarım yüzünden :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılne alakası var anlamadım içten olması için ağlamakmı lazım.İnanarak edilen dualar kabul edilir.
00 Yorumladuanın başında ve sonunda salavat getir
20 Yorumla
+1 yılben bir ya da iki kere denedim oldu
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılne istedin. dünyevi istekler için o kadar ağlamak isyandır
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılDünyevi isteğe değil ağlama isteği geldi içim doldu galiba Allahın huzurunda acizsin ona ağladm dua etim her şey için Allah rızası için ahirwt için dünyevi de var tabiki
- Aile & Toplum konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılBilemeyiz dua dediğini içten etmelisin ama.
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılteşekkür ederim
+1 yılİçten, yürekten edilen her dua kabul edilir...
10 YorumlaBiz nereden bilelim :/
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,3b cevap paylaştı. bu kafayla senin hiçbir duan kabul olmaz.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. kabul olur bu dünyada olmazsa ahirette
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılHayırlı olanı iste kuzum
00 Yorumla Dua et ama ağlamak nedir?
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yıldua ederken ağlarım bn hep kendimi tutamam
Gizli Soran+1 yılpeki haklısınn
Sen duanı et gerisine karışma
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılsağolasın haklısın
Aile & Toplum konusunda 593 cevap paylaştı. Olsaydı ben sevdiğime kavuşmuştum şimdiye.
04 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBen gerçekten olur olmaz ama isfeyerek oluyo elimde değil ağlıyorum suanda bile hala ağlıyorum gerçekten baya
Gizli Soran+1 yılYok bunu kimseye anlatanam ben cunku anlamazlar
Bizde senin gibi kuluz bunu bize sorman yanlışş
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. popoyu yerlere vurarak dua etmek gerekiyor
00 YorumlaOrasını allah biliiir. :D
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÇaba da göstermen lazım
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAğlayana dayanamaz hemen kabul eder.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı. Kaderinde varsa kabul olur. Ağlamak garanti degil.
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBiliyorum garanti olsun diye ağlayacak Halim yok zaten baya ağlıyorum içten suanda bile
+1 yılHayırlısı olsun herşeyin
00 YorumlaYapma sümuklu bir cocuk icin aglamaya degmezz
06 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBenim için öyle değil ama
Gizli Soran+1 yılHiç sevgili olmadık ki😭
Gizli Soran+1 yılSanırım
Aile & Toplum konusunda 19,2b cevap paylaştı. timsah göz yaşı olmamalı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 797 cevap paylaştı.
+1 yılolmayacak duaya amin denmez
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 909 cevap paylaştı. kim bilebilir ki
10 Yorumla
+1 yılNe dedin hiç bişi anlamadım
00 Yorumlainsallah eder..
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılinşallah
neydi o kadar paraladın kendini
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlur olur et sen 😛😛
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılpeki sağol
Cevap sahibi+1 yılYa bırak ne kabul olcak sende binkere etsen yine olmaz ne derdin var
Gizli Soran+1 yılyaa git işine be kardeşim kaç kere dua ettim oldu senden mi öğrencem
Gizli Üye(30-35)+1 yılne kadar ağlarsan o kadar garanti
00 Yorumla- Devamını Gör (7)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne