Yağlı kuşu nasıl temizlemeli?

muhabbet kuşum yağ olan bir kabın içine girdi. göğsü ve kuyruğu yağ oldu. normal suyla yıkadım geçmedi. sabunla biraz ovaladım falan hala yağlı gibi. kendisi de o yağlı tüyleri temizlemeye uğraşıyor ama başarabileceğini pek sanmıyorum. nasıl temizlemeli ne yapmalı? daha önce başına gelen biri varsa yardım etsin lütfen. ve yağlı kalırsa(temizlenemezse) herhangi bir rahatsızlık çeker mi. öyle çok yağlı değil şuan 3 kere yıkandı sayılır ama dokunduğumda elime yağ geliyor yani. kendi kafama yağ döküp bekleyemiycem bişey olacak mı diye :)
Güncellemeler
+1 yıl
veterinere götür diyen arkadaşlar. bu konunun veterinerlik bir durumu yok. bende veteriner fakültesi öğrencisiyim. bu konunun üstesinden ancak tecrübe gelebilir. sormamın nedeni de budur. ayrıca kuşumun ne durumda olduğunu biliyorum, sağlık durumunu tehlikeye atacak bir şeyde yapmam hava 28 30 derece. kuşun bu havada üşütüpte hasta olacağını da sanmıyorum. ki kuş bu durumdan çok rahatsız ki sürekli tüyleriyle uğraşıyor. onu bu halde bırakmak insafsızlık olur.
Güncellemeler
+1 yıl
arkadaşlar kuşu hem sirkeledim hem pudraladım. yağın büyük bölümü gitti gibi. bacaklarının o taraflar eskisi gibi sürdürtmedi oralara. sirkeyi uygulaması zor. pamukla yaymak çok zor anca suyun içine sirke katıp banyo yaptırabildim. ama pudralamak basit oldu. ıslanmadığından çok rahatsız da olmadı. ama şunu söyleyebilirim. bu durumu anında geçirecek birşey yok. zaman lazım. sanırım 1 haftaya eski haline dönecek. tabi gün aşırı banyo ile. yardımlarınız için çok sağolun.
Yağlı kuşu nasıl temizlemeli?
Cevapla