Ayakkabının beyaz kısmı sarardı nasıl temizlenir? Beyaz Sporlar nasıl temizlenir? Ayakkabıların beyaz yerleri nasıl temizlenir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Ben bununla boyadım. Beyaz ayakkabılar için iş görüyor.
Selamm 🎈
Ayakkabılar çoğumuz için olmazsa olmazlardan birisidir. Her kıyafete uygun mutlaka bir ayakkabımız olur. Eskimemesi ya da yıpranmaması içinde birçok bakım ve temizliğini yaparız fakat bazı ayakkabı renkleri kirleri ve yıpranmaları çabucak göstere bilir. Bunlardan biriside beyaz ayakkabılar ( çoğunlukla tercih edilen spor ayakkabılar ve converse oluyor. )

Beyaz ayakkabılar diğer renkli ayakkabılara bakış lekeleri ve yıpranmaları oldukça fazla belli edebilir. Bunu bir nebzede olsa önlemek adına sana beyaz ayakkabı boyası önerebilirim fakat boyayı kullanmadan önce ayakkabıları güzelce temizlemeni tavsiye ederim.
İlk yapmamız gereken yöntemlerden birisi beyaz ayakkabımızı ( converse ayakkabı) makineye atmak olacak. Ayakkabıların bağcığını ayakkabıyla beraber yıkaya bilirsin istersen de ayrı. ( ayakkabı bağcıkları elde yıkama ve sulu sabunla çabucak lekelerden kurtulabiliyor fakat makinede de yıkamak mümkün )
Bağcık işini hallettiğimize göre beyaz ayakkabıları makineye atıyoruz fakat çamaşır yıkama filesini koymayı ihmal etmiyoruz. Çamaşır yıkama filesi sayesinde ayakkabılar makinede yıpranmaz ve zarar görmez. ( evde çamaşır yıkama filen yoksa da yastık kılıfı tercih edebilirsin )

Gelelim ayakkabılarımızı temizleyen o mükemmel deterjana . Ben beyaz ayakkabılarım için Rinso Deniz Mineralleri toz deterjan / Rinso Limon ve Karbonat toz deterjan kullanıyorum. Toz deterjanlar oldukça ekonomik ve kullanışlı olduğu için beyazlarıma sıkça kullanıyorum. Birkaç gün önce beyaz ayakkabılarımızı Rinso toz deterjan ile yıkadım ve sonuç inanılmazdı. Sarı lekeler ve kirler kısa sürede çıkıverdi ve ortaya yepyeni bir ayakkabı geliverdi. Herhangi bir çekme ya da deterjan izi söz konusu bile olamaz tavsiye ederim.

Makinede beyaz ayakkabılarımızı yıkadık fakat hala çıkmadıysa bu dünyanın sonu değil çünkü daha denemediğimiz bir çok yöntem var. Bunların çoğunu da senin için derleyip topladım umarım tavsiyelerimden memnun kalırsın. :)

Aseton adeta hayatımızın bir parçası haline geldi. Çoğumuzun bildiği '' oje çıkarmaya '' yarayan aseton birçok temizlikte kullanılmakla beraber kıyafetlerdeki hatta ayakkabılardaki lekelerden bile kurtulmamızı mümkün kılıyor.
Yapmamız gereken ise çok basit , elimizde bulunan herhangi bir beze ya da pamuğa asetonu damlatıp ayakkabımızda kirli olan bölgeye masaj yaparak uyguluyoruz. Bu şekilde kısa sürede lekelerden kurtulmuş olacağız.

Gelelim karbonatın süper gücüne. Çoğu temizlikte kullanılan karbonatın asıl amacı beyazlatmaktır. Ayakkabılarımızda bulunan sararmalar ya da kirleri de işte bu şekilde halledeceğiz.
İlk yapmamız gereken 1 kap su dolu kasemizin içerisine karbonatımızı ve sıvı sabunumuzu ekleyip karıştırmak olacak. ( köpürene kadar ) En son işlememiz ise herhangi bir bezi köpüklü suda ıslatıp ayakkabımızı güzelce sileceğiz. Bu işlem sayesinde lekeler kısa sürede çıkmış olacak.

Son yöntemimiz ise diş macunundan ve fırçadan geçiyor. Diş macunu bir çok yöntemde işe yaramakla beraber , ayakkabı lekelerinden kurtulmak içinde mümkün. İlk yapmamız gereken beyaz diş macunumuzu beyaz ayakkabımıza fırça ile beraber yedirmek olacak ( diş macunu yeşil ya da mavi olmamalı ) .
Ardından bir güzel fırça ile lekeli bölgeleri çitileyeceğiz . Bu sayede hem ayakkabımız lekelerden kurtulmuş olacak hem de istenilen beyazlığı elde edeceğiz. Son alarak ıslattığımız bez ile ayakkabımızı silelim.

beyaz kalıp sabun ile elde yıka.. mekinaya at, beyazlar için olan deterjan kullan, makina suyu çekerken yumuşatıcı yerine bir çay bardağından az fazla elma sirkesi dök.. başkada bişe atma makinaya. olmazsa elma sirkeli suya yatır birde öyle dene..
Cevap
17Cevap
Konvers gayet amacından şaşmış gibi. Bir fakire ver bence.
atık beyaz converse giyen kızlara potansiyel kezban gözüyle bakıyorum <3
niye çok mu kötü duruyo
Annem baya uğraştı onları temizlemek için hala lekeleri var..
Benimde öyle olmuştu iplerin geçtiği delikler paslanmis onlar sarartmis meğer. Limon tozunu suda eritip dök geçiriyor.
vayy harikaymış
makinaya at tekrar ne kaybedersin? baktın düzelmedi rengi o zmn verirsin birine.
Sina gerekli olan görüşü yazmış eline sağlık
ne olacak onu bulamayan var neden çöpe atasın ki giyin ne olacak...
Atma beyaz ayakkabı bayalari var kesin çözüm ilk günkü gibi oluyor ben de çok şey denedim ama malesef sadece boyayla duzeltebildim
Çöpe atmak yerine alamayan , yoksul olan birisine verebilirsin.
Dis macunu dis fircasina koy sürt
çamaşır makinesinde yıka.
neden çöpe atıyosun onu bulamayanlarda var.
çöpe atma fakir birisine ver
Şeytan işemiş ona ^_^
Omoyla yıka kirlenmek güzeldir.
çöp olmuş o çöp :) geçmiş olsn
Soran olursa sarı renk aldım dersin.
çamaşır makinasına at
Aspirinle temizle
Uğraşma Yenisini al
30 derecede yıka.
yıkamalısın
yıka
Başka renge boya