12 Mart askeri darbesinde halk kanadının sembol isimlerinden biri haline gelen Deniz Gezmiş Markist-Lenist çizgisiyle tanınan genç bir devrimcidir. 1947'de Ankara Ayaş'ta doğmuştur. Kendisine isnad edilen Siyasi suçlardan aranmaktaydı. Arkadaşı Yusuf Aslan ile birlikte yakalanarak mahkemeye çıkarıldı, ekim 1971 tarihinde hakkında idam kararı çıktı ve 6 mayıs 1972 tarihinde asıldı.
Yasadışı sol örgüt kurmak suçundan idama hükmedilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile birlikte 6 Mayıs 1972 tarihinde, gece 1:00-3:00 arası, Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nde asılarak idam edildi. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 1969'da öldürülen Taylan Özgür'ün yanına gömülme isteği, yerine getirilmez ve apar topar gömülür.
İdamından sonra bayraklaşarak devrim mücadelesinin çok önemli bir sembolü oldu; bir çok sol örgüt başka konularda fikir ayrılıkları olmasına rağmen mutabık kaldıkları nadir konulardan birisi Deniz Gezmiş'in devrim önderliğidir.
İdama tanık olan avukatı Halit Çelenk'e göre ise son sözleri "Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Yaşasın Marksizm-Leninizm'in yüce ideolojisi. Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi. Kahrolsun emperyalizm. Yaşasın işçiler, köylüler" olmuştur.
Sıradışı ve mücadeleci yaşamıyla Bir çok edebiyat, tiyatro, sinema ve belgesele konu olan Deniz Gezmiş'in Mezarı Ankara Karşıyaka mezarlığındadır. Arkadaşları Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'da kendisiyle benzer kaderi paylaşmıştır.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıldeniz gezmişi savunup kemalistim diyenlere gülüyorum. adam hem mustafa kemalin devrimlerina karşı çıksın hem onun kurmuş olduğu denilen ülkede devrim yapmaya çalışsın ama hem onu sev hem mustafa kemali enteresan...
415 Yorumla- +1 yıl
Ozaman aynısı şimdiki devrimci kemalistlerede geçerli degilmi? Hem mustafa kemal'i sev hem onun kurdugu ülkene zarar ver
- +1 yıl
gençler bilinçlensin https://www.turksolu.com.tr/235/gezmis235.htm
- +1 yıl
Mustafa kemalin kurduğu ülkede devrim yapmak niye mustafa kemale saygısızlık olsun. Mustafa Kemal cumhuriyeti ilan edince tüm padişahlara saygısızlık mı yapmış oldu. Yıllarca Osmanlı monarşiyle yönetildi. Atatürk'de cumhuriyeti ilan etti. Yönetim şeklini değiştirdi diye tüm padişahlara saygısızlıkmı etmiş oldu yane. Sosyalizmin gelmesi demek Atatürk'e saygısızlık demek değil. Geçin bu zihniyeti. Türk sosyalizminin bu ülkeden istediği tek şey adalet ve tam bağımsızlık. Batının kölesi olmıyan bir türkiye için mücadele etmiş biridir Deniz'de. Hem onu hem Atatürk'ü gönülden severiz. İkiside Batıya köle olmıyan adil bir türkiye istemiş ve bu uğurda çabalamıştır.
- +1 yıl
atıya köle olmadığı için masa başında sattı dimi ülkeyi padişahlara hakaret etmediği için sildi dimi 1000 yıllık geçmişi bir gecede batı hayranı olmadığı için yaptı dimi yenilik dediği onca ipe sapa gelmez şeyleri diktadör olmadığı için kendi halkını bombalayıp zulm yaptı dimi git müfredatında boğul.
- +1 yıl
arkadaş ne cahilsin Atatürk mü soktu amerikayı, israili, pkk yı bu ülkeye.
madem Atatürk e karşı ne diye onun ismiyle yürüyüş yapsın? element uydurmayalım. - +1 yıl
rizeyi ağrıyı trabzonu van ı dersimi kim bombaladı şapka için?
islama o kadar saygılıydı ki o kadar alimi bağrına b/astı dimi?
bırak kardeş müfredatla konuşuyorsun gerçekleri göreceksiniz ama siz o zamanda gözlerinizi yumarsınız. - +1 yıl
Batıya köle olcak adam o kadar devletle boşuna savaştı dimi. Herkez "bırak paşam. Elimizde az bir toprak kaldı onuda kaybetcez derken o kurtuluş savaşını batıya köle olmak için açtı dimi. Sosyalist bir adam değildi. Batıyıda taklitden yanaydı evet ama, köle olmayı hep reddetmiş bir adamdı. Batıyı taklit etmeye çalışması demek onlara köle olmak değildir. Batı kadar güçlü olmak istemiştir. Bağımsız ve buyundurluk altında olmıyan bir türkiye için mücadele etmiştir. Bazı büyük hataları olduğuda doğrudur. Ama 2 hata için tüm çabasını hiçe saymakda haksızlıktır bence
- +1 yıl
hangi devletle savaştı yunanlıları denize döktün fransızlar amerilkanlar ingilizler yunanlar rumlar ermeniler ruslar el sallayarak mı gitti ülkeden kurtuluş savaşını başlatan sütçü imam neden asıldı 4,5 milyon metre kare vatan toprağını 780 bin metre kare ye düşürmek mi vatan kurtarmak musulu kerkükü batumu 12 adaları batı trakyayı balatı boğazları madenleri yok pahasına peşkek çekmek mi vatan kurtarmak çanakkale savaşını kurtuluş savaşı göstermek mi 1 aşiret için tüm dersimi bombalamak mı kadın çocuuk demeden şapka için rizeyi denizden bombalamak mı erzurumlu şalcı bacıyı asmak mı bir kaç çuval una osmanlı arşivlerini batıya satmak mı vatan kurtarmak git müfredatında boğul.
- +1 yıl
Arkadaş. Bunlar askeri liderler. Askeriyede düşünce tarzı bellidir. 15 yaşından 25 yaşına kadar sana bir sistem öğretilmiştir. "Rütben yetiyorsa emrin sorgusuz uygulanır" Bu adamlar bu zihniyetle yetiştirilmesine rağmen askeri kökenli olupda halkına en adil davranan lider Atatürk'dür. Hataları yokmudur. Elbette vardır. Dersimi bombaladı diyorsun. Emin ol atatürk olmasaydı oradaki halkın bir kısmı değil tamamı yok edilirdi. Buradaki halkı tüm türkiyeye yayın. Birlik olmasınlar diye emir vermiştir. Halkın göç edip türkiyeye dağılması sağlanmıştır. Dersim bölgesi o dönemde nerdeyse bağımsızlığını ilan etme durumuna geliyor. Askerlerin çoğu tüm halkı öldürelim, kimse sağ çıkmasın derken o nufusu dagıtmayı seçmiş. Ben bir aleviyim. Bugün git bir cem evine gir. Duvarlarda Atatürk ve türk bayrağını mutlaka görürsün. Atatürk'ü bu ülkede alevilerin %90 ı sever. Akp zihniyeti gibi dersim katliamı diyip insanları Atatürkden soğutma çalışmayın
- +1 yıl
kendi halkına zulm yaptı diyorum sen hataları vardr diyorsun ülkeyi sattı diyorum sen hataları vardır diyorsun arkadaşım bumudur vatana sahip çıkmak o değilmiydi ingiliz pasaportuyla samsuna çıkan İstanbul'da ingiliz pasaportuyla dolaşan. hata başka bir şey bunun yaptığı vatan hainliği zulumdür.
necip fazılında dediği gibi "mustafa kemalin yaptığı gölde boğulmak üzere olan bir kızı kurtarıp kıyıda tecavüz etmektir" . - +1 yıl
Neyse hoca. Bu mesele konuş konuş bitmez. Sen beni anlıyamazsın ben seni. Atatürk'ü işbirlikçi hain ilan eden nadir insanlardansın. Halka zulmetti bombaladı diyorsun. Bende hata yapmıştır. Ama yaptığı hatalar yüzündende o kadar çabasını görmeyip işbirlikçi ilan etmek haksızlıktır diyorum. Sen hainlik diyorsun. Ben türkiye için çabalamıştır diyorum. Herzaman doğru yapmamıştır ama niyetinin hiç bir zaman ülkeyi satmak olduğuna inanmam. Kimsede inandıramaz. Konu nerden nereye geldi bu arada. Neyse. Birbirimizi anlıyamıyoruz. Onlar senin fikirlerin. Herkezin fikri kendini bağlar. Bu meselede konuş konuş bitmez. En iyisi burada bitirmek. İyi geceler :)
- +1 yıl
iyi geceler :)
- +1 yıl
Teşekkürler Maximummmm :) Sizde sevgiyle kalın :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılCumhuriyet kurulduğunda ülke sol anlayışı benimsemişti yani şimdiki chp ye bakarsak alakasız da olsa adı sol olarak kalmış bir parti.. Fakat Atatürkün ölümünün ardırdan İnönüyüde atlıyorum 50-60 yıllarında sol çok büyük darbeler aldı bunlar emperyallerin yavaş ve sağlam adımlarıydı Deniz Gezmiş bu ülkenin evladı olmayı hak eden ve bu yapılanlara karşı dik duran bu vatanın Atatürkün'de hitab edebildiği bu toprağın gencidir. O dönemki tek yanlış israil elçisinin öldürülmesidir.
20 Yorumla
+1 yılBu ülkede Solculuğu yanlış tanıtmış, ve maalesef asılmış kişidir. Banka soyguncusu olduğu ve adam kaçırdığı gerçeği doğrudur. bu gibi yanlışlar yapılmasaydı zaten başarılı olurlardı, şimdi Şekilci olarak Onun gibi parka giymek ile vs olmuyor solculuk.. seveni de var sevmeyeni de..sağcı değilim, Deniz gezmiş i ben severmiyim hayır ama asılmaması gerekirdi.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
Deniz Gezmiş hukuksuz olarak asıldı. Haksızca asıldı bunu çok net söyleyebilirim. Kendisini devrimci olarak tanımlar. Fakat ne tür bir devrimci oldugunu nasıl yeni bir yönetim istediği ile ilgili kimseninde pek bir fikri yok bence. Marxsist ve leninist mi bilmiyorum. Fakat bence sosyalist olamayacak kadar milliyetçi di. Gercekten işlediği suçlar adam kaçırma, örgüt faliyetlerinde kullanılmak üzere banka soygunu planlama gibi suçlar. Bu suçlar hapis cezasını gerektiriyordu belki dönemin yasalarına göre fkat idam değildi. Tam bir pozitivist ve materyalistti. faşist diyebileceğim ölçüde milliyetçi idi.Kanatimce sosyalist birinin milliyetçi olması mümkün değildir. Ve bence sosyalist birinin atatürkçü olmasıda mümkün değildir. Okuduğum bir çok ifadesi kafasının karısık oldugunu gösteriyor. Bğımsızlıkta bağımsızlık diye tutturdukları net anlasılıyor. ve anlaşılıyorki bu günün uluslar arası yakınlasmlarının ınsan hakları demokrasi ve çogulculuk gibi kavrammlarını öngöremmeişlerdi. beni cezbeden tek yani samimi, ve zulme karşı direnme gayretidir. Temiz bir insan olusudur.
22 Yorumla- +1 yıl
Sosyalizmi komünizmle karıştırmışsınız bence. Komünizm ve sosyalizm arasında çok ciddi farklar vardır. Komünizmde evet doğru milletcilik kavramı yoktur. Devlet ve sınırlar kavramları yoktur. Ama sosyalizmde vardır. Devlet kavramının olduğu yerdede milliyetcilik kavramı her zaman olacaktır. Devleti devlet yapan milletin iradesidir çünkü. Deniz sosyalist bir adamdır komünist değildir. Geri kalan herşeyde aynen katılıyorum size. Suçları konusundada sadece yukardaki suçlardan yargılanmadı. Darbecilik, vatan hainliği gibi konular gündeme getirildi. Tam emin olmamakla beraber, Bildiğim kadarıylada hakim kendisine "neden darbe yapmak istediniz" diye sormuş
- +1 yıl
Her sosyalistin amacı kominizmdir. sosyalizm kominizmden önce toplumu komün yaşam biçimine hazılamak için makxın ifadesi ile bir sıçrama tahtasıdır. Sosyalist biri milliyetçi olamaz işçi sınıfı ve diğer sınıflar vardır. Tekrar baktım emin olamadığım şeyler için kendisini marxsist ve leninist olarak tanımlamış. aynı zamanda atürkçü olduğunu söyleyen ifadeleride var. bu yüzden kafası karsıkmıs izlenimi doğuruyor. kısıtlı bir tartışma alanı bu nedenle uzun uzun yazamıyorum. Fakat sundan eminm merkezi kırallıklar gelince derebeylikleri direndiler. Ulus devlet gelince de merkezi kırallıklar direndi. Bu gün ulus devletler avrupa birliği, şangay beşlisi, latin amerika birliği, abd, kanada almanya gibi fedarasyonlarla yerel yönetimlerin güçlü olduğu zayıf merkezli yönetimlere karşı bizimki gibi ulus devletler direniyor. beyhude çabadır. İnsanlığıda kavimlere ve dolayısı ile savaşlara sevk ettiği için sınır çizen vize uygulayan çıkar çatışması yaratn doğal olmayan bir yapıdır. teşekkürler:)
O yıllarda o şartlarda o dönemin ülke siyaseti ve yabancı ülkelerin siyasi davranışları neticesinde Amerikan emperyalizmine kucak açan devlete bayrak açmışlardır. Rusya'dan bu sebeple destek aldıkları doğrudur. Devlete ve kolluk kuvvetlere kafa tuttukları doğrudur. Bu ülke Deniz Gezmiş gibi adamlar o tarihte asıldıkları için bugün tam anlamıyla dışa bağımlı ülke haline gelmiştir. Bu sbepledir ki amerikan merkez bankası faiz açıklasın diye merkez bankamız beklemekte, siyasetimiz amerikanın belirlediği yönde işlemektedir. Bkz 2003 amerikan parlementosunda ki büyük ortadoğu projesinin kabulü bakınız başbakanımızın büyük ortadoğu projesindeki misyonu. O gün türk bayrağına sahip çıkmak için içimizdeki amerikalılara kafa tutan adamları asanlar ogünden sonra amerikanın köpeği olmuş devlet adamlarına seslerini çıkartmamıştır. Bugün deniz gezmiş ve adamlarına vatan haini diyenler tarih bilmez, siyaset bilmez, çarkların nasıl döndüğünden bihaber cahilleştirilmek istenen bir güruhun tohumlarıdır. Yaşasın Türk ve kürt halklarının kardeşliği diyerek idam sehpasına çıkan adamlar onlar. Bu söz o zaman kimlere neden battı bilmezler ama 2 ay önce Diyarbakır'da yalandan bu narayı atan devlet adamlarına alkış tutuyorlar.
Yaşasın tam bağımsız Türkiye, yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği.
Unutursak ciğerimiz kurusun.10 Yorumla
+1 yılgençliğinde kemalist olmasına rağmen zamanla marksist leninist ideolojiye yaklaşmıştır idam sehpasında Yaşasın tam bağımsız Türkiye! yaşasın marksizm-leninizm. yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği! yaşasın işçiler, köylüler! kahrolsun emperyalizm! diyerek kemalizmle ilişkisinin koptuğunu açıkça belli etmiştir. kemalist chp de kendisinin idamı için 147 vekilinden 97si asılsın yönünde oy kullanmıştır.
İbrahim Kaypakkaya'nın bilincinin yanında sıfır kalsa da solcu bir önderdi asılmasını hiçbir gerekçe haklı gösteremez.Bugün AKP'nin bile denizleri anmaya hakkı var ama CHP'nin yok.14 Yorumla- +1 yıl
İLK OYLAMADA CHP ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURUP OYLAMAYI GEÇERSİZ SAYDIRMIŞTIR.
2. OYLAMADA TÜRKEŞ, SÜLEYMAN DEMİREL, ERBAKAN EVET OYU VERMİŞTİR. .MECLİS İDAMLARI KABUL ETMİŞTİR.
Ret’ oyu veren bazı tanınmış isimler ise şunlardı: İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Mehmet Ali Aybar, Necdet Uğur, Kamil Kırıkoğlu, Nermin Neftçi, Celal Kargılı... - +1 yıl
bülent eceviti zaten biliyoruz onun kişisel bir duruşu var da deniz asılırken chpli nihat erim başbakandı..
- +1 yıl
adnan mendereste chp cıkışlı şimdi menderstemi chpli oldu?
ayrıca nihat erim chp çıkışlı diye chpli kimseyi yargılayamazsın.
ona bakarsan şu anda ülkenin %50 si hırsız olmalı - +1 yıl
alakasız konuşmayın karşim chpnin zihniyeti budur ulusalcı hitler zihniyeti
+1 yılabdullah öcalan ile aynı evde kalmıştır. öcalanan yakın dostuydu zaten. sol mol hikaye bunların amacı devleti yıkıp komünist devlet kurmak rusya uşağı bunlar. isteyen pkk sitelerine baksın hepsinde deniz gezmişler ilgili yazılar resimler var. Atatürk ne demiş Komünizm görüldüğü yerde ezilmelidir demiş. Biz Türk milleti olarak dış güdümlü ideolojilere kapılmamalıyız Türk-İslam ülküsü bize yeter. Türk kültürü ve Rabbimizin bize verdiği kuran ve sünnet bize yeter. Ayrıca Deniz Gezmiş o ünlü paltosunu Amerikan üssünden çalmıştı konteynırın içinden abd malıdır, abd üssü ankaradaydı o zaman. başka çok bilgi var inanmayın şu herife vatan evladı değil.
03 Yorumla- +1 yıl
türkçü değilim, nizamı alem ülkücüsüyüm. soluda sağıda bilirim anlatmana gerek yok kimin ne olduğu bellidir. solcuyum dersiniz babası uyuşturucu kaçakçısı olan serseri che'yi pek seversiniz. ama ondan daha büyük ihtilal yapmış olan osman baturun ismi geçtiğinde aa o kim dersiniz ama onun suçu Türk olmasıydı size tabi uzaktır böyle şeyler solcu ise komünist ise ondan iyisi yoktur sizin için. milliyetçiyim deyipte ırkçılık yapmakta kitabımızda yoktur, yaratılanı severiz yaratandan ötürü. arapların türkleri kestiği bir yalandır bir tarihçi olarak bunu kısaca anlatıyım bilmiyorsan az araştır emperyalizmin yalanına kanma.
- +1 yıl
Çok yanlış konuşuyorsun. Git biraz kitap oku bence pkk faşist bir örgüttür en başta. Ve Amerika'nın köpekliğini yapar. Onu geçtim zaten Deniz Gezmiş ve arkadaşları faşizm ve emperyalizme karşı savasmıstır. Birçok pkk sitelerinde var evet, bunun nedeni Deniz Gezmişin özgürlük, halkların kardeşliği için vermiş olduğu çabadır. Ve devrimcilik birçok gruba ayrılabilir. şu an ki dağdakiler de devrimcilik evet , bende devrimci biriyim ve dağdakilerle tek ortak noktamız özgürlük istememiz. Yani farklı şeyler
Gizli Üye(36-45)+1 yılDeniz Gezmiş ve onun ekibi sözde Tam Bağımsız Türkiye diye yola çıktılar fakat Sovyet yayılmacılığını Türkiyede körüklediler.
https://www.youtube.com/watch?v=Tlp46-qXsqA
Anarşist Komunizmi benimseyerek Tam bir demokrasi düşmanı olduğunu göstermişlerdir.
Kendi milli değerlerimiz varken Marx, Che vs. den bize ne20 Yorumla
+1 yılAmerikan emperyalizmine karşı koyan bir insan fakat uyguladığı yöntem kontrgerilla olduğu için terörist ilan edilmiştir. Yıllarca terörist bildiğin insan i objektif okuyunca Ülkücüluk davasindan sogudugum zaman ( günümüz Ülkücüluk anlayışı ) anladım ki bu ülkenin birliğini sağlayan insanlar merkez sol culardir.. Tabiki Atatürk cu olanları.
00 Yorumla- Diğer konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılOlur mu ecelsiz 3 canı almak
Olur mu gülleri dalından kırmak
Utansın karanlık utansın toprak
Ağlasın gökyüzü kızarsın şafak
3 yürek 3 fidan 3 güzel insan
Devrimin 3 gülü dillere destan
Denizim Ol Yusufum Ol Yoldaşım Ol Hüseyinim Ol30 Yorumla yazık oldu çocuklara genç yaşta bu düşünce olduguna göre bu cesaret şimdi ne olurdu çok yazdık oldu... ama milyonlar deniz oldu istedigide buydu denizin.
20 Yorumla
+1 yılOlaylar, vuku buldukları döneme göre değerlendirilir. Tarihte siyasi bir suç ile yargılanıp idam edilen tek kişi Deniz Gezmiş ya da arkadaşları değil.
20 YorumlaKendisi çok abartılan insan. Yaptıklarını hep kibir amaçlı olduğu görünüyor. Ondan çok daha süper insanları kaybetti bu ülke. medyanın şerefsiğliğinden dolayı büyütülmüş bir şahsiyet...
33 Yorumla- +1 yıl
24 yaşında yaptıklarını dikkate alırsak.
yaşasaydı yapacaklarını hayal etmek zor olmasa gerek
+1 yılyarın banka soymam lazım öbür günde adam kaçırayım sonra ver elini devrim diye gezeriz artık...meşrulaştırmayın
00 Yorumlaatatürkle bağdaştığını düşünmediğim şahıstır evet bir çok yasalar için yürüyüş başları ve önderlik etmiştir ama kabul edelim ki atarkün düşünce tarzina sadece yenilikleriyle uyabilir diğer çoğu ters
16 Yorumla- +1 yıl
:) samsundan başlayan, mustafa kemal yürüyüşünü organize edenlerden biri kimdi?
- +1 yıl
Bak kardeşim 1972 ye kadar 1923-1972 49 senede daha çok sol görüş îktidar oldu. Baan arkadaşımın dediği bazı söylemler soğru. Ortak yönleri olsada aynı ideolojide birleşmiuorladı. Bence sen Deniz Abiyi iyi araştır. Mustafa Kemal'i de. Farklı ideolojileri vardı. Bide Deniz Abi kimseyi kullanmaz saf insandı o. Tüm bildiklerini hetkese anlattı. Siyaset yapsa o kadar çok kişiyi arkasına alan birisi bakan bilr olursu. Saf ve temiz insandır Deniz Gszmiş.
- +1 yıl
deniz gezmiş siyaset adamı değildi ki siyaset yapsın.
örgüt lideri siyasetçi değil direnişci mücadelecidir.
ideolojileri farklıydı ikisi aynı demedim ben zaten. ama bağdaşırlar. son 200 yıl içinde hiçbir lider zaten Atatürk'le kıyaslanamaz.deniz gezmişin söylemleri ve hareketleri gösteriyorki dış ülkelerin bize müdahale etmesine karşı. yardım edenlerede karşı. kurtuluş savaşı ne için verildi? savaşan herkes atatürkçümüydü? ama ortak yönlerden herkes bağdaşır.
Kendini, inançları doğrultusunda, Halkına adamış bir devrimci...
Neyi sorguluyorsun ki?10 YorumlaDiğer konusunda 3,8b cevap paylaştı. "Tam bağımsız Türkiye" istediğine ve bu uğurda öldüğüne göre çok iyi bir insan...
10 YorumlaUzun uzun yazmayacagım Adam gibi adammış ve Denizler asla ölmez
20 YorumlaDiğer konusunda 640 cevap paylaştı. Doğru bildiğinden şaşmayan zalime boyun eğmeyen, adına türküler, kitaplar yazılmış düşünce adamı.
20 Yorumlabanka soymanın, insan kaçırmanın haklı gösterildiği şahsiyet
12 Yorumla- +1 yıl
ilginç :)
yorum yapmak ıstemıyorum kımıne gore sadece kendını astırdı
kımıne gore mılyonları astırdı20 YorumlaDevrimci hareketin içerisinden, ölümünden sonra da idol olabilmiş, sömürüye karşı durabilen korkak olmayan, iz bırakan tek adam
10 YorumlaDiğer konusunda 517 cevap paylaştı. Deniz Abi benim ismimim sahibidir. Ona hitaben konulmuştur. Nasıl objektif olabilirim ki böyle bit durm karşısında. :(
10 YorumlaBoyu diger arkadaslarindan uzun oldugundan idam edilirken 30dakika can cekisti ve onun canini alan cellat bogularak oldu
10 Yorumla
+1 yılMarksizmden etkilenmiş Kemalistlerin bir versiyon üstü. Doğan Avcıoğlu ekibinin bir gömlek üstü
00 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Denizi kelimler yetmez anlatmaya..
O ölmedi o yaşıyor..
O hep yüreğimizde yaşıyor..
O bir deniz..00 YorumlaSağ sol döneminin sol görüşteki önde gelen ismi idi... olay budur...
10 YorumlaŞimdi buraya banka soygununu yazan var, biraz kitap okusaydınız soydukları bankanın Amerika'ya hizmet ettigini bilirsiniz.
Tek Yol Devrim...00 YorumlaDiğer konusunda 626 cevap paylaştı. keşke herkes bu adam gibi yiğit ve kocama yürekli olsaydı o zaman bu ülke bu şekilde sömürücülerin kan emicilerin başta olduğu ülke olmazdı
10 Yorumlasadece atatürkün bursa nutkuna göre dvranmıştır bu gençler bence.ama türkiye onları anlammış.anlamasınıda beklemem
10 Yorumlaiyide diyen var kötüde yinede sağda solda okuduklarıma bakıp doğru diye nitelendirsem idamı yanlıştı diyorum
00 Yorumla
+1 yılKökümüz Mustafa Kemal, cesaretimiz Deniz Gezmiş :)
"Ben Amerikan emperyalizmine, Sovyet revizyonizmine, Romen soytarılığına, Bulgar dalkavukluğuna karşı bir Türk devrimcisiyim." -Deniz Gezmiş21 Yorumla
+1 yılallaha kitaba küfür eder peygamberi tanımayan dinsiz kominist bir insan ben onun yüzünden gençliğimizin durumuna üzülüyorum
00 Yorumlaher kafadan bir ses çıkar ve yanlış olur o yüzden kütüphanelerden veya arşivlerden araştırman daha sağlıklı olur
00 Yorumlageçse de yolumuz bozkırlardan
DENİZlere çıkar sokaklar.00 YorumlaBen ne yazacağımı bilmiyorum ama sadece bunu biliyorum ölümsüzdür!!
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldeniz gezmiş hakkındaki bildiklerim yeterince genç olması ve davasına gönülden sahip çıkmasıdır ama çok mantıklı birisi olduğunu düşünmüyorum boş iş
00 Yorumla
+1 yıldar agcında 3 fıdan kıtabını okuyarak herseyı ogrenebılırsın.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılvalla tek bildiğim asılırken 52 dakika boyunca ölmediği
10 Yorumla
+1 yılGerçekten doğru bir şey yapsaydı devrimi gerçkleşirdi:)
10 Yorumla
+1 yıl/watch? v=K3KJmVSnFRE
onurlu, sağlam karakterli. 24 yaşında ölüme gülerek gidebilen bir liderr!!!10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılburdan anladıgım kımse bırsey bılmıyormus sadece devrımcı dıye ezberlesmıs
10 Yorumla- Diğer konusunda 802 cevap paylaştı.
+1 yıldeniz olduk astiniz, okyanus olduk geliyoruz!
21 Yorumla
+1 yıldevrimci tek bildiğim bu
00 Yorumla
+1 yılboşyere harcanmış bir ömür.
10 YorumlaAnlatılmalara doyulmaz.
00 YorumlaDiğer konusunda 13b cevap paylaştı. Bildiğim her şey buraya sığmaz.
00 Yorumla
+1 yılyeşil bir parkası vardı :)
00 Yorumla6.mayıs asılma yıl donumu başımız saolsun
00 YorumlaAnlatılamaz ki kelimelerle
10 Yorumlainsan olabilmiş diye düşünüyorum.
10 Yorumla- Diğer konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılAnkara da Deniz yok vardı astılar.
00 Yorumla Diğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. o ne güzel hitabettir öyle yaş 24
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılher dagin golgesi Deniz'e duser...
00 Yorumla
+1 yılAsılması yanlıştı.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılşerefsizin önde gideni
01 Yorumla- +1 yıl
Çünkü arkasında sen varsın
- Diğer konusunda 718 cevap paylaştı.
+1 yılDeniz GEZMİŞ adamdır
10 Yorumla
+1 yılBilmiyorum.
00 Yorumla
Detaylı bilgi