Yaklaşık 3 ay önce bir metal parçanın üzerime düşmesi sonucu bu yanık meydana geldi önce kabuk falan bağladı ama bu kızarık izi gitmedi sizce gider mi yoksa iz mi kalmış? Daha önce bu şekilde başına gelmiş biri varsa cevaplayabilir mi. Teşekkürler
Arkadaşlar sizce bu yanık izi geçer mi yoksa kalır mı artık bu şekilde?
Madecassol iz kremi al ve kullanmaya başla. İmkanın varsa biraz daha pahalı olan Contractubex krem al. Ameliyat izlerinde kullanılıyor daha güçlü bir iz kremi. 70 tl falandır en fazla.
Geçer de hemen geçmez. Uğraştırır. Sen düzenli olarak sürekli sür. Kremsiz bırakma hiç o izi. Geçen sene maşayla boynumu yaktım. aynı böyleydi ama ben kapuk gittikten hemen sonra başladım kremi kullanmaya ve solmaya başladı yavaş yavaş şu an hiç iz yok. Seninki de geçer ya da en azından o kırmızılık solar minimuma iner..
skt geçen kremleri, uygun koşullarda sakladıysak bir 2-3 ay daha kullanabiliriz çünkü insanlar son ana kadar kullanıp da zarar görmesin diye, asıl son kullanma tarihinden 4-5 ay kadar öncesini yazıyorlar. Senin kremin neredeyse 2 yıl geçmiş. Yani içindeki moleküller parçalanmış ve etkisini kaybetmiştir. Zararı olur mu? Zannetmiyorum ne zararı olacak, istersen dene ama fayda etmezse daha çok zaman kaybedersin, zaten epey zaman kaybetmişsin iz kremi tedavisine başlamak için. şu an durumun yoksa madecassol al, 20 tl gibi bir şey.
Fucidin antibiyotikli kremdir. Çok da etkili bir kremdir, izlere de kullanılır ama asıl amacı iltihap kurutması, yaranın büyümesini önlemek. Tarihi geçmediyse şimdilik kullanabilirsin ama iz kremini tercih et derim.. diğer kremleri hiç kullanmadım fikrim yok.
Anladım son birşey daha sorucam kusura bakma vaktinide aldım ama sizin yaranizda mi hemen hemen benim ki gibiydi yoksa benimki daha mi kötü yanmış bide derinizin eski haline kavuşması tam olarak kaç ayinizi aldı
Farkı yok çünkü maşa da metal ve sıcaktı ve ben acil çıkacağım için, yanık yere buz koyacağıma kapatıcı sürdüm belli olmasın diye. Bu mahvetti işte, belki de hemen tedavi etseydim yara dahi olmayacaktı... Yara olarak epey kaldı, o süre zarfında sadece fucidin sürdüm mikrop kapmasın, iltihap olmasın diye; yaranın kabuğu düşünce de iz kremine geçtim çünkü yaraya iz kremi sürülmez. bu süre neredeyse 1,5 hafta sürdü. Daha sonrasında kırmızı, ortası beyazımsı bir iz olarak kaldı ve 6-7 ay iz kremi sürdüm, bazen günde 3-5 defa. Artık belli olmuyor dediğimde de bıraktım.
Tam hatırlamıyorum ilk zamanlar acısından pansumana gidiyordum. Sonra hiçbir şey kullanmadım kendiliğinden geçti. Derin yenilendikçe seninki de geçer inşallah
Diz kapağından bileğime kadar yanmıştım. Su toplamıştı bazı yerleri bazı yerleri mosmor olmuştu. Tam anlayamıyorum fotoğraftan derin büzüldü mü? Yoksa sadece yara gibi mi
En İyi Cevaplar