İnşaat okumayı cok istiyorum :) simdi okursam sınıfta tek kız ben mı olurum :( veya cok mu sorun olur iş hayatımda?
Cevabın nedir?
+1 yıltek kız sen olmazsın iki-üç kişi daha olur yanında:) inşaat mühendisliği sürekli uygulamalı eğitim görür.dağa tepe arazi dolaşır.sıcağın alnında saatlerce beklersin. bir erkek için uygun meslek.çevremden ve okulumdan gördüğüm şu.inşaat-makine mühendisliği okuyan kızlar okulda kalıp araştırmak görevlisi olmak için can atıyolar.hilalcim:)
02 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılkız oranı az baya 100 kişide en fazla 10 kız düşün.ama güzel meslek inşaat mühendisi kız arkadaşlarım var.iş hayatında sorun olmaz proje onaylıcan arada bir şantiye gezicen okadar
02 Yorumla- +1 yıl
rica ederim:D
+1 yılÇok yakıştırırım. Olmak istedim ama tercihlerde gelmedi. Eğitimi biraz ağır. Tek kız olmazsın ama 2 elin parmaklarını geçmez kız sayısı. Bende mühendislik okuyorum sorun da olmuyor. Hayalinde varsa gerçekleştir
08 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca inşaatta çalışmıyorsun halk arasında söylendiği gibi şantiyelerle erkek mühendisler ilgileniyorlar. Babam okumuş amele mi olacaksın diye tercih listemde altlara yazdırdı :/ sen dinleme kimseyi
- +1 yıl
Teşekkür ederim bu arada :)
- +1 yıl
sen niye böyle çok bilmişssin ya.ne demek şantiyelerde erkekler takılıyo.uygulama derslerini kızlar oturarak mı veriyomuş.inşaat mühendisliği deyince aklına şehir içi bina mı geliyo senin.şehir dışındaki karayollarına ait yol köprü viyadük hepsine gider inşaat mühendisi.özel sektördeyse o iş bitene kadar orda kalabilir.
- +1 yıl
Ben yakıştırıyorum arkadaşım ne yapayım. Uygulama dersinde gider tabi ama iş hayatında fazla yüz göz olmaz. Hem inşaatın içinden geçen bir bayan değil oranın mühendisi olarak bulunur bulunsa da. Bence bunda kötü birşey yok.
+1 yılben şu an okuyorum 2, sınıfım bizde 10 gündüz öğretimde 20 kız var artık kızlar arasında da tutlan bir meslek bence düşün derim
18 Yorumla- +1 yıl
cumhuriyet
- +1 yıl
330 du yanlış hatırlamıyorsam
- +1 yıl
o bide ilk yıl tercih yaptığım için kesintili puan ama ailem yanlarında kalmamı istedi o yüzden
- +1 yıl
bence de istiyorsan tercih et
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
25Cevap
Hiç bir yoruma kulak asma..okudugun universiteye baglı ayrıca bazı turfanda hıyarlar var şantiye amelelerinden bahsetmiş meraklanma biri bile bir laf diyemez + seni zaten zor gönderirler inş. müh. bitirirsen..Birde sınıfta tek kız sen olmazsın Çukurova üni. den biliyorum sınıf mankenlik ajansı gibi erkekden cok kız var
01 YorumlaBence çok güzel olur derim kadınların yaratıcı fikirlerine hayranım her kadın olmasada hem ne o hep erkek hep erkek bayanlarda bu sektöre girmeli hemde inşşat sektöründen bahsediyorsun...
01 Yorumlabizim sınıfta baya kız var artık tercih ediliyor yani kadınların yapamayacağı bir meslek değil zaten ayrıca iş imkanı çok geniş sadece şantiye ve büro işleri olarak düşünmemek gerek başka soracağın birşey var mı?
05 Yorumla- +1 yıl
ama çok mezun veriyo yani bu tabiri hiç sevmem ama derler ya hani kendini geliştiriceksin öyle çok çok paralara çalışan insanlarda var şansı yaver giden karşyer yapanda... ayrıca kpss puanlarıda yüksek genelde özelde sürüneceğine devlete girmek mantıklı geliyor ki devletin verdiği para da çok iyi...işte bu tarz genel sıkıntılar var
- +1 yıl
deneyimli mühendisler isim yapmış adamlar proje müdürleri şantiye şefleri veya statikçiler çok iyi kazanır ama şantiye falan zordur çekilecek iş değil tatilin yok uzakta toz toprak kar soğuk ama gözün korkmasın dediğim gibi başka bir sürü birim var sektörde zevkine göre bir departman bulursun yani yol mühendisimi su-baraj mühendisi mi geoteknikçi mi yapıcı mı olursun sana kalmış inşallah gönlüne göre olur
+1 yılCok insaat ile ilgileniyosan mimar ol. Santiyeye girip cikabileceksen amelelerle iyi muhabbet kurarim diyorsan camur toz toprak sallamam 300 erkegin icinde rahat ederim diyosan eyw sozum yok. Bizzatihi arkadasimdan bilip soyluyorum
01 Yorumla
+1 yılbende inşaat mühendisiyim... sınıfımızda az kız vardı o anlamda sıkıntı çekebilirsiniz... ama iş hayatınızda şantiyecilik değilde ofis te çok güzel çalışabilirsinşz... çevremde örnekleri fazla...
14 Yorumla- +1 yıl
o sektörde tek kız olacağınızı bilseniz dahi hayallerinizde ki mesleği seçin derim :) şimdiden başarılar :)
- +1 yıl
rica ederim...:)
inşşata giden arkadaşlarım var kız sayısı sınfta çok az oluyor 2 3 tane fakan sadece İzmir boğaziçi flan olunca kızların sayısı artıyor iş hayatında pek sorun olmaz
01 Yorumla
+1 yılbayan beton ya da pirket gibi şeylerle uğraşmıyorki mimar gibi bşi değil mi bu tasarı felan yapmıyor mubence oku bence ve sorun da olmaz iş hayatında yani bence tek sen değilsin inşaat mühendisi
02 Yorumla- +1 yıl
r.e
bırakın biraz doğa yeşil kalsın beton beton cidden midem bulanıyor..
01 Yorumla
+1 yılBence ol abicim. Bak, ameleler doluşmuş bile soruya :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhemşirelik senin için daha uygun
inşaat mühendisi erkekler için daha iyi
kızlar için çalışma şartları genelde az
ama baban inşaat sektöründeyse ozaman belki00 YorumlaDiğer konusunda 517 cevap paylaştı. inşaatta yere para atarlar. sakın kibarlık yapma :)
07 Yorumla- +1 yıl
hahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Güzelll. İnşaat mühendisi illa ki inşaatlarda çalışacak hali yokya.
02 Yorumlabence çok iyidir benim kuzenimde 23 yaşında inşaat mühendisi hiç kimseye bakma sen oku kendi hayatına kendin yön ver ilerde pişman olma derim
01 YorumlaSen mutlu olacaksan başkalarının ne düşündüğünü umursama çünkü hayat senin, sen yaşayacaksın mutsuz olmaktansa tercihini sen yap :D
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende yzıcam bu sene :) 50 kısılık sınıfta 8-10 kız oluyormus tabı okula gore degısırde :) ben ıstıyorum cok da guzel yakısır ;9
041 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılçok para kazancam kendı ınsaat sırketımı accam :D
Cevap sahibi+1 yılsonra bıze laf atanlar görür zengin olunca ;)
Cevap sahibi+1 yılahahaahah :D :D
Cevap sahibi+1 yılhangi sehır?
Cevap sahibi+1 yılikiside :)
Cevap sahibi+1 yılizmirdeyim izmiri yazıcam zaten unıversıtemde bellı gedız :)
Cevap sahibi+1 yılizmire gel :D
Cevap sahibi+1 yılozmn sıvas falan yaz tokatta olur tokatın puanlar dusuk baya
Cevap sahibi+1 yılYGS puaınn kactı sıralamayı degılde puanı de :D
Cevap sahibi+1 yıl335 aldıysan sen ıyımısın bacım.Gidiyon kucuk sehırde okuyon tovpee yaaaa
Cevap sahibi+1 yılne iş imkanın olcak gıt ıstanbula ızmıre Ankara ya
Cevap sahibi+1 yılkızım okuldan da gelıyo kafayı mı yedın sen tobe tobee gıt buyuk sehıre anam ya
Cevap sahibi+1 yılkız 350 yı gecse ort yeter
Cevap sahibi+1 yılmanısada 318 ızmıre 30 dk
Cevap sahibi+1 yılbir link atsana bakmadım :(
Cevap sahibi+1 yıldershaneye gıtmıyorum da ıkıncı tercıh puanı ne oluyor kı bu taban puan mı?
Cevap sahibi+1 yılay cokkk sevınırım ^_^ ama ben celal bayar ıstıyorum manısa oraya baksana :))
Cevap sahibi+1 yılege yuksek sen celal bayara bak :)
Cevap sahibi+1 yılsenden haber beklıyorummm :)
Cevap sahibi+1 yılyok kız celal bayar zaten taban puanı 318 nasıl 338 olsun :D
Cevap sahibi+1 yılovvvv amaneyynnn :(
Oku ya gidermi gitmezmi diye düşünme :)
Mimarlıkta bir seçenek ama.04 Yorumlaşantiyede çalıştığında amelelerin yoğun ilgisiyle karşılaşman mümkündür :D
07 Yorumla
+1 yıltek olmasssında aranan olabilirisn :) boşver sen bölüm için ordasın başka ne olabilir dimi:)
12 Yorumla- +1 yıl
:) boşver..
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Çok iyi diyemem mühendislik olarak sadece endüstri önerebilirim bayanlara
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence mutlaka oku ben inşaat müh bölümünde öğretim üyesiyim... bu konularda hiç sorun yaşamazsın...
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıleskiden bir sınıfta 2-3 kız olurdu şimdi 15-20 arasında bayan sayısı var oda avantaj :)
+1 yılNeden inşaat bölümü okumak istiyorsun?
05 Yorumla- +1 yıl
Hayalin konusunda emin misin? Kolay değil hem okumak açısından hem çalışma iş bulma açısından. Bayan olman yerine göre artı getirisi olur yerine göre eksi. Gerçekten eminsen hayallerinin peşinden git. Basit bir heves olup bunu çok ciddi bir şeymiş gibi düşünürsen ileride hayal kırıklığına düşersin. Peki inşaat olmazsa B planın var mı?
- +1 yıl
Güzel o halde şansını gönül rahatlığıyla deneyebilirsin. Olur da dört yıllığı gidemezsen iki yıllık olursa derslerini sıkı tut. Bu dört yıllık içinde geçerli ama iki yıllık baştan sıkı tutmazsan fazla bir şey öğrenemezsin. Çünkü dört yılda öğreneceğin şeyleri iki yıla sığdırıyorlar bazı konularda yüzeysel anlatım geçiyorlar. Tanıdıklarımdan biliyorum şimdiden başarılar dilerim.
+1 yılsenden sonra daha birsürü kız olacak emin ol :)
06 Yorumla- +1 yıl
bende üniversite son sınıf öğrencisiyim inşaat müühendisi olan tanıdığım bayanlar var yani dert etme bunları ;)
- +1 yıl
mevcut 40 15 tane kız var yeterlimi :)
- +1 yıl
o kadarda az olmaz canım ya
+1 yılBirazda güzelsen bütün bölüm sana çeker:)
01 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. İyidir iyi, bir de bitirsem harika olacak... :(
01 YorumlaDiğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. topun inşaata kaçtığını düşün
00 Yorumlaneden olmasın.hayat müşterek.
010 Yorumla
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri