hıdırellez yaklaşıyor peki kutlayacak mısınız? hangi şekilde dilek dileyeceksiniz? ben kutlayacağm bu geleneğe bayılıyorum yüzyıllar boyu yok olmadan nesilden nesile aktarılmasını büyüleyici buluyorum. siz ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
+1 yılBende inaniyorm.birde hersene diledigin dilekler tam bir ay icinde gerceklestiginden beri cok daha fazla inaniyorm.:) oncelikle hidrillez aksami uyumadan once bir kagida dileklerimi yazar, o kagidin icine 1 tl para koyar, gül agacinin dibine gömerim.ve sabah ezan okunmadan, hava aydinlanmadan icinden 1 tl yi alip dilek kagidimidenize atarim, dua ederek..o bir tl yide cuzdanimin bozuk para bolumune bir seye sarip koyarm.ve bereketli oluyo cuzdanim 1 sene.:))) hic para eksilmiyo masallah..abartmiyorm.hic param yoksa 500 liram oluyo en az:)
217 Yorumla
Soran+1 yıl:))) ben üşenirdim ya sabahın o saatinde kalkmaya. bakalım benim istediğim sadece 1 şey var o gerçekleşicek mi :)
- +1 yıl
Üsenirsen olmaz.:) valla ben 4 yildir falan usenmiyorm.ne diliyosamda oluuo.gecen sene araba diledim.1 ay sonra aldm:) dusun yani okadar
Soran+1 yıl:)) yani p.tesi gecesi yazıcak ya da çizicem salı gün doğmadan kalkıp geri alıcam bu yıl üşenmeden deniyeyim bakalım :) benim istediğim arabadan çok daha zor bir istek sanırım imkansız bir şey :)
- +1 yıl
Ohoo sen bastan inanmiuosn olabilcene bence hic yapma olmaz:)))
Soran+1 yıl:D umut ediyorum ama inançtan azıcık farklı sadece :) pekala bu yıl mantık ve üşengeçlik yok :))
- +1 yıl
Iste bu:) ne yaptiysam aynisi yap ama..he bide hava kararmadan mutlaka denize atman lazm.
Soran+1 yıldenizsiz bir yerde yaşıyorsam peki? :)
- +1 yıl
Onuda google a soruver cicim
Soran+1 yıltamam sağol bilgiler için :)
- +1 yıl
Rica ttlim:)
- +1 yıl
Bu yaptığınızın şirk olduğunun farkında mısınız peki. Ayrıca Kuran evliyaları kabul ediyormu.
Soran+1 yılsıkıldım artık böyle bir sorunun durmadan dine bağlanmasından lütfen dini yorum yapmayın bunu gelenek olarak düşünün din olarak değil
- +1 yıl
Ya birak Allahaskina. @kaan hezeyanmisin nesin.ne sacmaliyosn.bunudami dine bagladinz..srn cok mu namuslu yasiyosn.cokmu gunahsizsin.sorulur.:))) bikere bu şirk falan olmuuo.geleneklerimiz bole.ama senin givi mankafalar basmaz
- +1 yıl
Hıdırellezin ne olduğunu tam olarak biliniz ve ona göre yorum yapınız o kazan. Hdırellez diyorsanız belliki islama tabisiniz ve sen hıdırellezi değil senin yukarıda yaptıklarının şşirk olduğunu söylüyorum. Ben dinimi iyi bilmekle beraber hiçte muhafazakar da değilimdir. Biraz incelersen hatta beni birçok kişinin ateist sandığınıda görürsün. Bunudamı dine bağlıyorsunuz sözünün acık bir önyargı ve dan geldiği de zaten açıktır.
- +1 yıl
Hea he hee...ole
- +1 yıl
cüzdanına ben koyuyorum o paraları...
- +1 yıl
Ne dangalak bir cevap:)
En İyi Cevaplar
+1 yılBen en çok gün boyu tuzlu yemek yiyip aksama kadar su icmeyince evleneceğin adamin sana rüyada su verdiğini gördüğün günü merak ediyorum hangi gündü o bilen var mi dalga geçmemek lazim çünkü annem babami teyzemde enistemi görmüş ama ben lanet bir azamiggördüm şuan konusmuyoruz umarim onun gibi biriyle evlenmem!!!
01 Yorumla
Soran+1 yılbaktımda bugünmüş o :) bakalım kim su vericek :))
+1 yılpek bir bilgim yok açıkçası hiç de kutlamadım yanlız ÇİNGENELER ZAMANI isimli filmde ederlezi (hıdırellez) isimli şarkıyı dinlemeni tavsiye ederim büyüleyici bir melodiye sahip bilmiyorum hıdırellezi sorunca birden bu şarkı aklıma geldi :)
12 Yorumla
Soran+1 yılevet dinlemiştim hatta özgü namal ın söylediği versiyonu da dinledim baya güzel söylemişti :)
- +1 yıl
ben goran bregoviç i biliyorum özgü namalı dinlemedim bir bakim dinleyeyim nasıl söylemiş merak ettim..
serhat ahmet tan'dan zaman yolcusu hızır adlı kitabı okumanı tavsiye ederim. Orada hepsi açıklamaları ile hadisler ve yaşanmış olaylar ile anlatılıyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler tavsiye için ama islam ile ilgiliyse pek okuyacağımı sanmıyorum
Soran+1 yıltamam bakarım sağol :)
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
47Cevap
Ya aslında şenlikler falan çok güzel oluyor yok o ateşten atlama olayı vb. Ama dilek kısmına pek inanmıyorum. Dilek için Hıdırellez'i bekleyeceğine her gece yatmadan önce dua et daha karlı bence :D Saçma buluyorum biraz.
02 Yorumla
Soran+1 yıl:D evet düzgün bir şekilde kutlanınca baya eğlenceli. dilek kısmınıda eğlenceli buluyorum ben dileğin karlısı zararlısı olmaz sonuçta :)
Hıdır ve İlyas peygamberlere inanırım ama hıdırelleze falan inanmıyorum, tamamen batıl inanç olarak görüyorum
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılALLAHTAN ve Kalpten istedikten sonra Kabul olur benim dileğim kabul oldu sevdiğim kişiyle ikimizin resmini çizdim gelinlik damatlık falan ve şimdi o kişiyle nişanlıyım ALLAHın izniyle 2 ay sonrada düğünüm var :))
12 Yorumla
Soran+1 yılmutluluklar dilerim :))
Cevap sahibi+1 yılTşkler :)
+1 yılBunu kendime hiç sormadım.Kutladığımıda hatırlamıyorum.Ailem kutlar.Ben bir şey istedim mi ilk önce onun için çabalar sonra dua ederim Allaha.Günü farketmez benim için.
02 Yorumla
Soran+1 yıleğlence kısmını kaçırmışsın sanırım :) festivalleri olur tavsiye ederim eğlencelidir :)
- +1 yıl
bakalım neymiş :)
Ya ben yıllardır ne olduğunu bilmeden kutluyodum küçücük veletken halada ne olduğunu bilmiyorum anasını satayım.O günd saptım hala sapım.
01 Yorumla
Soran+1 yıl:D umudunu yitirme :D
aaa doğru edebiyat öğretmenim anlatmıştı bana 6 mayıs diye hatırlıyorum bir kağıda dilek yazıp denize ya da gül ağacının altına gömüyorduk.
00 Yorumla
+1 yılO ne diye sorsam... Yani duydum da merak edip sormadım daha önce
04 Yorumla
Soran+1 yılbahar kutlaması :)
- +1 yıl
Onu biliyorum. Sadece nasıl kutlandığını bilmiyordum
Soran+1 yılfestival varsa yakında direk ona katılırsan eğlenceli olur. ama onun dışında dilek dileyebilirsin kağıda yazıp ya da çizip gül ağacının altına gömebilirsin. bazen arkadaş grubu olarak ateş yakarız (yangın çıkmayacak şekilde :) ) dilek tutup üstünden atlarız bir sürü dilek dileme şekli var dene istersen :)
- +1 yıl
Nasıl dilek dileniyor bir de kimden diliyoruz
Inanmam kutlamam dilek dilemek gibi sacmaliklrla isim olmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılişin biraz daha pozitif veya eğlenceli yönüne bakmalısın bence ama bu sadece benim fikrim :)
- Diğer konusunda 963 cevap paylaştı.
+1 yılbir arkadaşım inandı yaptı ve oldu ben de yapacağım artık umarım olur :)
17 Yorumla
Soran+1 yılumarım :)
- +1 yıl
bakalım görecez:)
- +1 yıl
sen ateist değilmiydin panpa?:) nbr?
- +1 yıl
yok panpa değilim sen beni anlamamışsın ya :)
- +1 yıl
alla allaaa? Ahmet? sen değilmisin?:)))) neyi kiminle karıştırdım moruk ben yaaa? alalalaalaaaa
- +1 yıl
ahmet değil ben murtaza :D hahahha
- +1 yıl
:D.murtik:)
+1 yıldilek tutulacağına Allahtan isteyin bence.. Kutlama yapılacağına namaz kılınması en doğrusu
01 Yorumla
Soran+1 yılkime göre doğru? bu tarz şeyler eğlencelidir hatta akşamına festivaller bile olur bence işle aşkı birbirine karıştırma
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılDilek tutma işleri ile ugraşmazdım ama önceden o gün yemek falan yapılır yenirdi gider karnımı doyururdum sadece..
06 Yorumla
Soran+1 yıl:))) ateşte yakılıyor şarkılar danslarda oluyor tam olarak festival olan yerlere gidersen eminim daha iyi vakit geçirirsin
- +1 yıl
nerelerde yapılıyor bilmiyorum :) Artık yemek bile yapmıyor o durumdayım :D
Soran+1 yıl:D:D ben zaten yemek yapıldığını ilk kez duydum :D
- +1 yıl
:D dans festival falan olunca gidiyor musun? Gidiyorsan nerede bunlar ben denk gelmedim.d
Soran+1 yılgenelde ilçelerde oluyor zaten doğa içinde kutlanan etkinlik şehirde yapılamaz yer kalmadı çünkü :) hangi şehirdeysen oranın ilçelerine bak bulursun muhtemelen. bazen gidiyorum bazen arkadaşlar arası biz kendi başımıza parti yapıyoruz :)
- +1 yıl
Hıdırellez partisi güzelmiş :)
+1 yılKüçükken okula gitmemek için kullandığım bir gündü ama artık işime yaramadığı için umurumda olmaz. (kendimi açık sözlü hissettim)
02 Yorumla
Soran+1 yılo nasıl ya "anne bugün hıdırellez okula gidilmez" mi diyordun :D
- +1 yıl
yoo annem kendisi göndermezdi arkadaşlarınla piknik yap diye. resmi tatil olmasa da burada kimse okula gitmezdi o gün
Ben şahsen inanıyorum kesinlikle, 2 sene önce ev çizmiştim, yeni bir evim oldu, geçen sene dükkan çizdim bu sene dükkanım var, bu sene de bir kız çiziyim diyorum :)
01 Yorumla
Soran+1 yıl:)))) dene bakalım
+1 yılkutlanmasi bana sacma geliyor ben bir ramazan bayramini birde kurban bayramini kutluyorum hidrellez vede yilbasi beni pek acmiyor hidrellez zaten soguklarin bitisi yazin baslangici ya da baharin artik hangisi uyuyorsa o anki hava durumuna
00 YorumlaDiğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. Gelenektir.TÜm dünya ülkelerinin kendine has gelenekleri olduğu gibi.Kutlanmasında sakınca olmasa gerek.
010 Yorumla
Soran+1 yılsakıncası olan bir kutlama var mı ki :)
Soran+1 yılhaklısın onlar kutlamadan çok mitinge dönüştü
- +1 yıl
Kültürel etkinlikleri yaşatmak gerek.Japonya dünyanın en gelişmiş ülkesi ama geleneklerine de bir o kadar bağlılar.Bir bakıyorsun yerel kıyafet giymiş devlet büyükleri etkinliklere katılmış, akşama ülke liderlerini takım elbise ile karşılamış.Hatta düğünleri bile yerel kıyafetleri ile.Sadece Japonya değil bir çok Ülke bizden daha çok kültürüne sahip çıkıyor.Bizde ise kültürü yaşatmak cahillik, gericilik, dar kafalılık gibi algılanıyor.
Soran+1 yılkutlama şekliyle alakalı ygs tarihine denk gelen nevruzu hatırlamıyor musun çocuklara sınav esnasında pamuk dağıtmışlar kulaklarını tıkasınlar diye. açıkcası kutlama şekli cahilceyse ben de karşıyım. nevruz da hıdırellez gibi bir kutlama olmalıydı ama bunu siyasi boyuta taşıdılar bu cahillik değilde nedir
- +1 yıl
Cahillikten ziyade ideolojik kutlanıyor bayramlar ülkemizde.Nevruz-1 mayıs-cumhuriyet bayramı.Yazık oldu gürültünün içinde sınava giren çocuklara.sınav iptal edilmeliydi.Yazık oldu çok yazık.Ülkeyi yönetenlerin çok iyi analiz yapması ve uygulaması gerekiyor.Ama onlar günü kurtarmanın derdinde.Taksimde 24 nisanda ermenilerin anma törenlerine izin verdiler ama 1 mayısa hayır dediler.Ülke son sürat kutuplaşmaya gidiyor.Hiçbirşeyin tadı kalmadı.ne bayramların ne de hayatın.
Soran+1 yılsınavın iptal edilmesi imkansız sadece 1 okul dolusu öğrenci için tüm türkiyedeki sınav iptal edilse ortalık daha çok karışırdı. nasıl çözüme ulaştırılır bilmiyorum ulaştırabileceklerini de sanmıyorum o yüzden ilgilenmiyorum açıkcası. Yapabilecek bir şey yok olsa bile tadını çıkartmak gerek bana göre.
Soran+1 yıl:) sonuçta hayatımı olumsuz şeyleri düşünerek yaşarsam bence bu ziyan etmek olur pozitif düşünüp tadını çıkartmak daha iyi
Gizli Üye(36-45)+1 yılnesine inanıcaz baharın gelişini kutluyor işte insanlar. ateş yakıp üstünden atlıyor heyecan olsun diye. ben çok inanıyorum baharın gelişine. geliyosa kesin geliyodur yani. ateş de yanıyosa yanıyodur. atlamak da çok heyecanlı. gene kutlayacak ben.
00 YorumlaDiğer konusunda 532 cevap paylaştı. Yok ya dilek tutmak istedim nasıl tutulur onu bile bilmiyorum
05 Yorumla
Soran+1 yıl:)) genelde kağıda istediğin şey yazılır veya çizilir onuda geceleyin gülün dibine gömersin ama bu onlarca çeşitten sadece biri
Soran+1 yılbaşka bir sürü çeşidi var ateş yakılıp dilek tutup üstünden atlanır, başına kötülük gelmemesi için 7 tane nohutu toprağa gömersin, bereket için para gömersin ve sabahına tekrar alırsın bu tarz bir sürü dilek dileme şekli var ama bence gül yoksa başka baharı simgeleyen bir çiçekte olur sabah güneş doğmadan geri almayı unutma :)
Soran+1 yılolur :) sonuçta belli başlı kuralları yok bu olayın :) ama genede doğanın yanında ol sonuçta bahar kutlaması
evet İstanbul da sahilde kutlanmıştı kumkapı sahili o gece sabaha kadar orda kalmıştım. romanları çoşkusu beni oraya gençlerin çoşkusu oraya kilitlemişti
00 YorumlaDiğer konusunda 323 cevap paylaştı. her sene bir inanmayacak kısmı ne onu da söylermisin hıdırellezden sonra yaz gelir işte havalar ısınır buna nede inanılmıyoo
01 Yorumla
Soran+1 yıl:) eğlencesine dilek tutanlar için demiştim
kutlamıyorum hıdırellez benim için yas gnü 3 fidanımızın asıldığı tarih
10 Yorumla- Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılinancı falan bir kenara bırakarak eğlenmeye bakmalı,
01 Yorumla
Soran+1 yılinanç seçmeyle olmaz ama eğlence konsuunda haklısın hıdırellez neşeli bir gün sonuçta :)
gereksiz boş dilekler.
-Allah cc namaz kılmayanın duasını kabul etmez. -Hz.muhammed sav00 Yorumlageçen sene yazıp gömdüğüm şeyleri arkadaşlar açtığından beri vazgeçttim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılinanıp inanmamaktan çok mistik bir güzelliği var. ruhsal diriliş sağlayabiliyor.
10 Yorumla
+1 yılNe olduğu hakkında hiç bir fikrim yok, Araştırıp öğrenmeyi de düşünmüyorum.Muhtemelen saçma birşeydir.
00 Yorumla
+1 yılBana bir gül ağacının dibine dilek yazmak çok saçma geliyor. Kutlanılabilir sonuçta bahar geldi demek. Zaten neyi kutlamıyoruz ki!
00 Yorumlaevet inanıyorum hele gecen sene hıc olmayacağına ınandıgım bır sey oldu ve daha da ınanmaya başladım kutluyorum her sene
01 Yorumla
Soran+1 yıl:) bu yıl meteor yağmuruyla aynı tarihteymiş tadını çıkar güzel manzaranın
Gizli Üye(30-35)+1 yılinanırım gülün dibine kağıdımı koymayı düşünüyorum :D hatırlattığın iyi oldu :)
01 Yorumla
Soran+1 yıl:) meteor yağmuru da varmış aynı gün tadını çıkar :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılfarzet ki dilek diledim ve o dilekde olmadı
o zmn napcaz?
neticede gene kaderimizde olanı istemek dogru degilmi?
cok sacma cok05 Yorumla
Soran+1 yılbu olay "dilek dile yerine gelsin" den daha derin en azından bana göre bu olay atalarımla aramdaki bir bağ, türk dünyasındaki geleneğin devam ettirilmesi ve eğlence
Cevap sahibi+1 yıleglence diyorsunuz ama
din islerinide karısıor bu dilek olayı
sonucta allahtan diliyoruz?
Soran+1 yılbunu türbeleri ziyaret edenlere söyle o zaman ya da hacı hocadan iksir ya da muska yaptıranlara. ki genede birinin yaptığı hareketi düzeltme hakkını vermiyor sana herkes kendi doğrusunu yapmalı sonuçta
Cevap sahibi+1 yılbir kere ben bir baskasına laf etmek icin sizden akıl istemedim bunu aklınıza yazın.
ikincisi mahşerde hesap vericez , bırakalım kim dogru , kim yanlış :-)
iyi Günler : . .:
Soran+1 yılmüslüman değilim. iyi günler
Gizli Üye(30-35)+1 yılUnutulmaması gerekir çok geleneklerimizden aslında bizlerde unutursak :((
01 Yorumla
Soran+1 yılkatılıyorum sonuçta yüzyıllar boyu kutlamış atalarımız bence bu kökenimizi unutmamak için değer vermemiz gereken bir şey tabi biz artık kökenimizi umursamıyoruz ya da sıkıcı buluyoruz maalesef
+1 yılbaharın müjdesi olarak yeni umutlar ve beklentiler zamanı...
01 Yorumla
Soran+1 yılbazı kaynaklara göre hızır zaten baharmış ölümsüz olmasından yola çıkılmış sanırım :)
kutlanabilir ama bu günü saçma bir grup yonetmemeli ve onların bayramı gıbı gosterilmemeli
00 Yorumla
+1 yılşamanizm den bu güne taşınmış bir inanıştır.
08 Yorumla
Soran+1 yılatalarımız şamandı sonuçta :) şamanizm hayatımızda sadece bu kutlama ile yok mesela tahtaya vurmak da şamanizm kökenli bir batıl inanç hala yapıyoruz :)
- +1 yıl
birçok yerde çok fazla kalıntısı var. ve hatta bazıları bu gün islama bile mall edilmiştir.
Soran+1 yılevet peygamber hızır deniyordu sanırım :) bir çok yerde olması normal türkler dünya çapına yayılmış bir ırk ve bu gelenek türkler arası ama kökeni tam olarak bilinmiyor bildiğim kadarıyla. açıkcası şaman inancı olması beni büyülüyor her zaman şamanlığı kendime yakın bulmuşumdur
- +1 yıl
Merakımı bağışlayın ama bu bir yadırgama veya eliştiri anlamında değil ama şamanlığı kendime yakın buluyorum derken, dinen mi kültür olarak mı?
Soran+1 yılbu fazla kişisel bir soru o yüzden cevap vermek istemiyorum.
- +1 yıl
Tabikide bunu anlayışla karşılarım. Zaten sorumda dediğim gibi sizi inanış veya görüşlerinizden ötürü bir yargılama veya kınama gibi bir niyetim yoktu. Netice itibarı ile herkesin görüşü kendisinin örgürlüğü ile ilintilidir. Zira benimde düşüncelerim bir çok insana çok sıra dışı gelmektedir.
Soran+1 yılbu kutlamayı başka kişinin yorumunda dine bağlamanız hoş değil lütfen bu soruda böyle bir şey yapmayın.
- +1 yıl
hayır orada ben konuyu dine bağlamadım anlatan kişinin kendi görüşleri ile düştüğü çatışmayı kendisine fark ettirmek istedim.
benim dileklerm kabul olmadı bu sene dilemicem :(
10 Yorumla
+1 yılKutluyorum ailemle ama çok da gerekli değil...
10 Yorumla
+1 yılkutlamam ama inanırım
01 Yorumla
Soran+1 yılbu enteresanmış :) neden?
+1 yılBence saçma bişey bir takım batıl inanç ya da hurafe ne demek isterseniz ama bence saçmalık. İneğe tapan insanla ateş yakıp dilek tutan insan arasında ki fark ne ki? :)
04 Yorumla
Soran+1 yılpeki senin yaptığın ile terbiyesizlik arasındaki fark ne? inanmamayı tabiki hoş karşılarım ama inananlara hakaret etmeni kesinlikle hoş karşılamam bu yaptığını normal göreni de! bence eleştiri ile dalga geçme arasındaki farkı öğren. ayrıca başka insanların dinleri hakkındaki eleştirini tam olarak cahilliğine veriyorum! lütfen cevap yazma.
- +1 yıl
rabbim insanlara akıl vermiş ve öğütlemiş kullanın diye bu kadar şey ortadaykeyn gerçeği görememek sencede tuhaf değil mi? Evet ben cahilim peki sen cahil olmayan insan gördün mü? şu şartlar altında bu teknoloji bu kadar bilgi varken körü körüne inanmak diyorum bu da cahilliğin bir parçası olmalı neyse
- +1 yıl
çok afedersin ama bir soru sorabilir miyim sana?
Soran+1 yılhayır soramazsın şuanda sen dediğim laflar yüzünden egonu tatmin etmek için saldırcaksın sadece. ayrıca bir not daha onlara göre senin rabbin yerine başkası var bu tarz bilgiler kanıtlanamadığı için inanç diyoruz ölene kadar emin olamayız ama inanabiliriz bu yüzden bir sürü din var dünyada.
Hayır "benim inancımda" batıl...
00 Yorumlahıdırellezin neyine inanalım anlamadım?:D
04 Yorumla
Soran+1 yıldilek tutanların bir kısmı dileklerinin kabul olacaklarına inanır buna inanmak. hıdırellezin gerçekten kutlanabilecek olmasına inanmayı kastetmedim yani :)
Soran+1 yıl:D hıdırellez işin içine biraz aksiyon katıyor diyim o halde :D festivalleri eğlencelidir bir gün denk gelirsen katıl dilek dileme zorunluluğu yok :D
Diğer konusunda 3,4b cevap paylaştı. Evet kutlarız. Trakyalı olarak.
00 Yorumlabu sene denesem mi bilemedim
04 Yorumla
Soran+1 yıleğlenceli olur dene bence :)
Soran+1 yılp.tesi akşamı dilekler dilenir kutlanır salı günü akşamı festivalleri olur (ama belki haftasonuna çekebilirler etkinlikleri)
Diğer konusunda 634 cevap paylaştı. Gereksiz bir gün işte.
00 Yorumla
+1 yılusulü neyse riayet ederim
01 Yorumla
Soran+1 yılonlarca çeşit şey var hepsini yapıcak mısın
Diğer konusunda 7,9b cevap paylaştı. Ben oralete inanıyorum bir tek.
00 Yorumla- Diğer konusunda 24b cevap paylaştı.
+1 yılHıdırellez de ne olaki?
01 Yorumla
Soran+1 yılbahar bayramı gibi bir şey baharın gelişi kutlanır dilekler yazılır çizilir gerçekleşiceğine inanılır tam anlatamadım ama internetten bakmanı öneririm :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılNedir bu? İlk defa duyuyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılbaharın gelişi kutlanıyor bir nevi bir sürü efsane var hakkında hızırın dileğini gerçekleştireceği gibi araştırmanı öneririm :)
biz feztival gibi kutlarız
015 Yorumla
Soran+1 yılen harikası o :))
Soran+1 yılgüreş müsabakası mı oluyor enteresan mış :) neresi oluyor orası belki bir gün yolum düşerse katılırım şenliğe :)
- +1 yıl
www.sinopcity.net/.../...koyu_hidirellez_afisi.jpg
ev kadınlarının hazırladığı yöresel yemekler eşliğinde güzel bir gün geçirirsin geldiğine pişman olmazsın
Soran+1 yılaa sinopmuymuş harika :) bir ilçesine gitmiştim ama bura değildi sanırım şelalesi olan bir ilçeydi çok şanslısın gerçekten bir gün kesinlikle katılacağım :)
Soran+1 yılha evet peki oradan tepeye doğru baya tepede bir köy vardı oranın ismini hatırlıyor musun? hazır sinoplu bulmuşken sorayım :)
- +1 yıl
gezegeze.biz/.../
birde buna bakın bizim burada burası https://www.tdf.gov.tr/?p=5885
Soran+1 yıldeğildi sanırım çünkü farklı farklı yollardan gittik galiba bir daha bulamayacağım o köyü :) ayrıca bu şelale güzeldi ama tepeye çıkmak aşırı yorucuydu ya sanırım birdahaki gidişimde tepeye çıkmam :) çok teşekkür ederim :)
Soran+1 yılevet harika bir yermiş orası :) 2 kez sinop a gittim ama kimse bana "buraya da git kesin" tarzı bir şey demedi kaydettim siteyi bir dahaki gidişimde kesin uğrayacağım :)
- +1 yıl
bakir derler ya tam bakir :) kimseler bilmiyo bile o link bizim ilçemizin şelaleleri daha yeni keşfedildi ağustos ayı içinde yayla şenliği var ona denk getirirseniz keyif alırsınız ama onun dışında bir gün geldiğinizde hüsrana uğayabilirsiniz çünkü daha yeni yeni düzene sokuluyor oralar
Soran+1 yıldaha güzel daha kimse bozmaya vakit bulamamışken gezmek iyi olur ben doğayı doğal halinde seviyorum :))
öyle şeylere inanmam sizede tavsiye etmem
01 Yorumla
Soran+1 yılinanç tavsiyeyle olmaz
+1 yılİlk defa duyuyorum ne o :-?
02 Yorumla
Soran+1 yılbahar müjdecisi internetten araştırmanı tavsiye ederim :)
- +1 yıl
Yok ya gerek yok saçma saçma şeylere -_-
Ben çocukken birşeyler yapmıştık hala aklımda ^^
02 Yorumla
Soran+1 yılne yapmıştınız
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen inanıyorum genelde kaçırmam;)
04 Yorumla
Soran+1 yıl:)) nasıl dilek dileyeceksin peki
Cevap sahibi+1 yılO bana kalsın:) ne zamandı?
Soran+1 yılp.tesi akşamı :)
Cevap sahibi+1 yıltamam canım sağol :)
Kutlamam, inanmam, vakit kaybı.
00 Yorumla- Diğer konusunda 797 cevap paylaştı.
+1 yılhayır inanmam son derece saçmasapan bir şey
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDiyer günlerden farkı yok dilek diliyosun işte
00 YorumlaTrakyaliyiz kutlariz her sene :)
00 Yorumlabence batıl boş bir inanç
10 Yorumla
+1 yılUmut dünyası
00 Yorumlasaçma sapan bir inanış
00 Yorumla
+1 yılhayır inanmıyorum
00 Yorumla- Diğer konusunda 802 cevap paylaştı.
+1 yılevet inanirim.
00 Yorumla - Devamını Gör (18)
Devamını Gör(63)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği