Son zamanlarda benimde kafama takıldı sormak istedim
elektrik icat mı edildi yoksa bulundu mu?
elektrik icat mı edildi yoksa bulundu mu?
Keşfedildi..
İcat edildi..
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yav sen hiç şöyle bir soru duymadınmı Elektiriği kim icat etmiş diye. Yerçekiminde önle demezler bak Yerçekimini kim buldu keşvetti vsvs.
İcat daha önce bulunmayan bir şeyin insan çabasıyla geliştirilmesidir oysa keşif daha önce varolmakla birlikte bilinmeyen bir şeyin öğrenilmişidir.
elektrik icat edilmez ampul'ün icat edilmesiyle elektrik geliştiği için elektrik icat edildi derler ama oysa ki elektrik keşfedilmiştir
ben bulundumu icat edildimi demiyorum keşfedildimi icatmı diyorum gidin bir anlamına bakın
bulmak ile keşfetmek aynı şey benim söylemeye çalıştığım buluşmu demedim bulunmuşmu dedm
Elektrik akımı keşfedilmiştir ilk keşfeden kişi herkesin bildiği thomas edison DEĞİL Nikola tesladır ... edison tesladan çalmıştır bu araştırmayı ve sonra flamayı yapıp elektrik akımına karşı direnen telin ısınmasıyla ışık kaynağını elde etmiştir ...
sonunda mantıklı bir cevap geldi :))
rica ederim
Elektriğin keşfi nicola tesladan çok öncedir... Hatta ucu thales e kadar dayanır... Belgelenmesi ise benjamin franklin dönemindedir... Tesla alternatif akım la ilgili çalışmalar yapmıştır...
Keşfedilmiştir. Yani elektrik var olan bir güçtür fakat harekete geçmesi için bazı şeylere ihtiyaç vardır. Günümüzde de hala aynı. Şişmiş bir balonun bile kaç volt elektrik enerjisi var
Dogada var olan bir seydi yoktan var edilmedi sonucta hep vardi insan oglu bilmiyordu yani kesif :)
Cevap
13Cevap
Bana göre keşfetmek var olan birşeyi bulmaktır. İcat ise olmayan birşeyi orataya çıkartmaktır. Elektriğin bulunmasını keşif, ampulün bulunmasını icat olarak görüyorum.
Elekttrik bulundu faydalaanmak için icatlar geliştirildi
Elektrik keşfedildi çunku keşfi yüzlerce yıl oncesine dayanir doğada olan bişeydir basit bir sürtunmeyle bile olur ama , mesela ampul icat edilmiştir
icat edildi bence keşfetmek zor iş. durduk yere elektrik üretilmez. sürtünme yoluyla elektriki bulundu ama şimdi kullandığımız sonuçta icat edildi.
Bence bulunmuştur adamın işi yok gücü yok 2 hidrojen bir oksijenden oluşan sudan oluşturulan elektriği mi icat edecek
keşfedildi. çünkü gereken malzemeleri insan türetmedi. doğadan karşılandı.
keşif cınım
hiçbiri...;
ne ozaman?
Keşfedildi..
Keşfedildi..
Keşfedildi..
Keşfedildi..
bulunmuş tabiki :)
Keşfedildi :))
Keşfedildi
keşfedildi
A:keşfedildi