Yok arkadaş sabah ezanında öyle bir şey var ki, beni benden alıyor mayıştırıyor dinleyesim geliyor.
Sizde hiç farkettiniz mi bunu ?
Sizde hiç farkettiniz mi bunu ?
Namazın uykudan daha tatlı oldugunu fark ettirmek için. .
Birgün Bilal ezan okur ve Peygamberimize gider bakar ki daha uyanmamıstır ve ona Ey Resulullah "Namaz uykudan hayırlıdır" diye seslenir.. Efendimiz de bu lafı duyunca hoşuna gider ve ona bu sözü ezana kat buyurur..O günden bugüne sabah ezanları hep daha tatlı olmuş ve hep sadece sabah ezanında olmak kaydı ile sonundan bir önce Namaz uykudan hayırlıdır denir...
+1
ALLAH cümlemizden razı olsun kardeşim ;)
Eğer kopyala yapıştır değilde kendin yazdıysan hakettin.
Eyvallah mesaj alındı :)
guzel olmus +1 de benden
+1
Allah gunah yazmasın benım yatak odamın camı tam mınarenin yanında sabah hoca hoparlorden okumaya baslayınca onceleri guzel geliyodu da arkada hoperloru değıstırmısler cam kapalı bildigin sankı benım odada okuyo ezanı gittim hocadan rıca ettım ya sunun yonunu degıstır barı dıye tık yok butun bina aynı dertten muzdarıp napıcamı sasırdım
Sabah ezanının yeri gerçekten başkadır. Hele birde Ramazan ayıysa. Gerçi her ay hergün güzeldir de... Sabah ezanında etraf birde daha bir sessiz olur kimseden çıt çıkmaz. Sadece namaz için kalkanlar duyar o güzel sesi. O yüzden bu kadar güzeldir sabah ezanı.. Diğer ezanlarda insanlar televizyonun sesini kısmaya bile üşenir haldeler. Buarada bugün bende sabah ezanı okunurken uyanıktım oturdum ezanı dinledim.
bütün ezanlar öyle ki çok şükür ki kulağımız duyuyor ve duyabiliyoruz :)
Orası öyle tabikide sabah ezanı daha bir tatlı geliyor. :)
Cevap
3Cevap
Aynen öyle, ezan sesi cok guzel birsey heleki bana ayri bir guzel geliyor sene nin 11 ay i 5 vakit ezan sesi duymayinca tr ye gzldigimde bir farkli oluyo bir ayri guzel geliyo :) huzur un baslamasi dir ezan & namaz ♥
Al bütün gün dinle fgsddsf
Lan öyle değil
Sorudaki duyguyu iki dakikada çürüttün. fsdasdsa
Uykudan sonra insanda manevi bir açlık olur
Ortam derin bir sessizlik içindedir
Ayni zamanda sabah namazi vaktinde okunan Kuran da farklıdır
İnsan hem daha guzel okur hem de daha çok etkilenir
farkettik.
Dövecek gibi '' Farkettik. '' asdf
Şanslısınız keşke buradada olsa
Yurtdışındamisin ki
Ben müslümanım diyen insanı ezan mayıştırmaz kalbine ruhuna huzur katar moruk
Mayışmak sözlük anlamı ; Sıcaktan ya da hafifçe kaşınmaktan gevşemek, rahatlamak.
Gevşemek, rahatlamak sözlük anlamı; Huzur bulmak, mutluluk, miskinlik.
Düşünmeden konuşmasak daha iyi olabilir.
Evet..sessizlikte hafif yankili..muthis
Evet banada huzur veriyor daha fazla
Yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar