Bu konu benim için gerçekten çok ama çok önemli bir husus yardımcı olur musunuz detayı aşağıda okuyun yardıma ihtiyacım?

Herkese merhaba,

Şimdi ben 2014 yılından beri namaz kılan biriyim bu konuda özellikle TGRT ihlas yayınlarını takip ederdim dinî kitaplarını da aldım okudum da fakat bazı şeyleri aklımı çok karıştırdı, benim dişim de kaplama var, bu yüzden de TGRT de Osman Ünlü hoca diyor ki diş dolgusu olan Şafi mezhebi ya da maliki mezhebini taklit etmesi gerekir aksi takdirde gusül abdesti ağız da dişler ıslanmaz dolgu kapatır gusül abdesti olmaz diyor bir süre taklit ettim maliki mezhebine uymaya dedim şartlarına uyarak aldım, fakat daha sonra diyanet işleri başkanlığına sordum ve şöyle cevap geldi: Tedavi amacıyla diş doldurtmak veya kaplatmak caizdir. Dolgu, kaplama, tel taktırma, implant yaptırma veya sabit protez, abdest ve guslün sıhhatine engel olmaz. Ancak çıkarılıp takılabilen/sabit olmayan dişlerin gusül abdesti esnasında ağzı yıkarken (mazmaza) çıkarılması gerekir. Diş dolgusu yapıldıktan ve dolguyu korumak için üstü de kaplandıktan sonra, dolgu ve kaplamanın dışı, dişin dış kısmı hükmünü alır. Bu sebeple, ağız yıkanınca, kaplama yapılan dişler de yıkanmış sayılır. Bu nedenle kişi, tedavi amaçlı olarak dişlerine dolgu veya kaplama yaptırabilir ve abdest ya da gusül alıp, ibadetlerini yapabilir. Bu konuda başka mezhebi taklit etme gereği bulunmamaktadır. Söz konusu tedavinin abdestsiz, cünüp veya adetli iken yapılması da mümkündür.

Dolayısıyla sizin de Maliki mezhebini taklit etmeye devam etmenize gerek yoktur
Peki ben şimdi kime inanayım yardımcı olur musunuz?
TGRT grubu kaza namazı konusunda da sünnetleri kılarken kaza kılınca sünnet namaz da kılınmış olur diyor diyanet olmaz diyor sizce hangisine güvenilir ben şaşırdım kaldım günlerdir namaz kılamıyorum gusül abdesti alırken şüphe ediyorum taklit etmez de gusül olmazsa diye ne yapacağım yardımcı olursanız çok sevinirim lütfen uzun demeyin burada o kadar gereksiz soruya bir sürü cevap geliyor en azından önemli bir şey soruyorum cevap yazmak zor geliyor ise Ankette bırakıyorum en azından işaretleme yapın. Teşekkürler
Diyanet işleri başkanlığına göre hareket et.
TGRT Osman Ünlüye göre hareket et
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Ben bu hakikat Kitabevi yayınları tam ilmihal kitabı falan almıştım orada da yazıyordu diyanet işleri başkanlığı at o kitabı dedi fetva hattı attım aklım o yüzden karıştı
Güncellemeler
+1 yıl
12 Nisan Cuma Saat 09:22
Güncellemeler
+1 yıl
Diyanet işleri başkanlığı ilmihal kitabında sakıncası yoktur yazıyor peki değerleri neden akıl karışıklığı yapıyor
Bu konu benim için gerçekten çok ama çok önemli bir husus yardımcı olur musunuz detayı aşağıda okuyun yardıma ihtiyacım?