Mesela sıcak havalarda açık olamamak bir eksi sayılabilir ya da Allah'ın istediği gibi birisi olmak artı ve en büyük artı sanırım :)
redturtle sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
+1 yılYa şimdi artıları ve eksileri olarak bir şey diyemicem ama çoğu insan gerçekten din ve iman amaçlı değil tarz olduğu için gi yor arabistanda erkekleri toplamışlar twerk yapıyorlar kapalı kadınlar türkiye de o*rospulukta ileri gitmiş durumdalar ney mis namusu gitmesin diye arkadan veriyor muş ya sen onu eline aldığında onlara göre namusu gitmiş oluyor böyle bu şekilde olan insanlardan nefret ediyorum namusuyla kapanan kızlara iyi olmuyor onlarada yansıyor kurunun yanında yaş da yanıyor misali
111 Yorumla- +1 yıl
Haksızlığı sevmem gerekene gerektiği gibi konuşurum 😇😇😇
- +1 yıl
Tabi buyur
- +1 yıl
Seni görmedim seni tanımadım neyini elestiriyim 26 yaşında olduğundan emin misin sen
- +1 yıl
Nasıl olucak o 🙄
- +1 yıl
Tamam gönder
En İyi Cevaplar
Tesettürlü giyinmenin eksisi, tesettür giymen gerekmediğini bilmemektir. Gerçekten okuyan bir inanan, Allah'ın isteğinin bu olmadığını bilir. Saldıracak cevapları kendinize saklayın, varsa kaynak gösteren cevaplar ((AA) yazarları kaynak değildir) yazın hep birlikte öğrenelim
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar Ne Diyor
24
+1 yılEksisi var, artısı yok.

11 YorumlaTek eksisi denize girerken haşemayla yüzememek onun haricinde ben hep artılarıyla karşılaşıyorum. Yola çıktığımda insanlar başörtülüyüm diye daha çok güveniyor ve evlerinde misafir etmek, koruyup kollamak falan istiyorlar. Hiç rahatsız değilim bu durumdan
16 YorumlaHerkesin kendi tercihidir. Ama hakkiyla oldugun müddetçe oyle kapanmak farki kendini sergilemeden vücudunu teşhir etmeden olmalı. Bazen bir kapaliyla yanyana geliyoruz ben ondan daha kapali duruyorum sadece baş açıkligi kapaliligi olmamali kapalılık
016 Yorumla- +1 yıl
Tanımadan sizi eleştiremezler ki abla tarz sonuçta bu
- +1 yıl
abla eleştirmeni istemiş ya o yüzden ona demiştim neden bana kızdığını anlamadım :(
- +1 yıl
Alınganım bu aralar ablacım idare et artık kız :(
- +1 yıl
Gülemiyorum malesef ablacım :( bunaldım iyice artık :(
- +1 yıl
İçimde kopan fırtınalar yüzünden :(
- +1 yıl
b a na yaz a r mısın abla, fikir almak istediğim şeyler var :( yeniyim sitede
+1 yılİnsanın kendi istediği biçimde yaşayabilmesi açıksa da kapalıysa da artı, insanın birinin zoruyla bir şey yapması ise eksidir. Onun dışında tesettürün artı ve eksileri kişiye göre değişecektir. Süslenememeyi ben eksi görürken bir başkası artı görebilir.
00 YorumlaÇok güzel ve bir o kadar da önemli olan artısı; Allah'ın rızasının olması ve özgürsün. Eksisi ise istediğin her işte çalışamıyorsun. Bu tabiki örtünün kesinlikle suçu değil olamaz da. Bu suç devletin. Örtü mazeret olarak görülüyor. Başörtü yasağı kalktı evet ama tesettür yasağı hala devam ediyor. İnşallah bir an önce bu yasağı da hallederler de herkes rahat bir nefes alır İnşallah.
02 Yorumla
+1 yılinsan istediği şekilde giyindiği sürece o kişi için artısı veya eksisi olmasının önemi yoktur bence. Her kapalı giysi sıcak günlerde terletir diye bir şey yok. terletmeyen bol rahat kumaşlardan oluşan kıyafetler de var. onları tercih edebilirler.
11 YorumlaTek eksisi bazı beyinden hasarlilar kapanmadan kapalilari eleştiriyorlar , neymis her kapali kiz bu devirde açıktan daha namussuzmus.
Allah belâlarını versin insaAllah010 Yorumla
+1 yılherkes kendi tercihini yaşar. tesettür için değil her konuda söylüyorum. istediğin gibi yaşıyorsan artı bir değerdir. artısı muhtemelen kendini rahat ve güvenli hissetmesidir.
eksisi bana göre yaşamını kısıtlaması olabilir.02 Yorumla- +1 yıl
bana göre diyeyim görüş olarak giyimde kuşamda yapılacak etkinliklerde vb. başka kararlarda duruma göre rahat hareket edemiyorsun. toplumda tesettürlü kızlarımızdan ve kadınlarımızdan beklenen davranışlar var. kılık kıyafet tarzı belli.
+1 yılAllah serinliğini öyle bir veriyor ki aklımıza gelmiyor - vs. en azından benim öyle
317 Yorumla- +1 yıl
Kadınalr plajında giyiyorm Evt Güneş değsin için
- +1 yıl
Hayır Kadın kadına da belirli bölgeler haram olduğu için göster memeye dikkat ediyorum ( göğüs ve diz kapağı arası )
- +1 yıl
Hmm Duymamış olabilirsiniz ama haram kadın kadına da göğüsle diz kapağı arasını göstermek haramdır
- +1 yıl
Tabi
- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
Doktor konusunda İslamiyet cevaz vermiştir erkek doktora muayneyi sakıncası yoktur gidebilirsiniz
- +1 yıl
Ya tabiki kadını tercih edeceksin
Ama kadın yoksa erkeğede gidilmez deyip gitmemezlik yapmayacaksın
- +1 yıl
Tabiki sorabilirsiniz seve seve cevaplarım
- +1 yıl
Ben yazarım size özelden
+1 yılKapalı bir kızım tesettürlü giyinmenin bir eksi si olduğunu düşünmüyorum dinimizd3 eksi sayılacak bir şey yok fakat artıları saymakla bitmez
15 Yorumla- +1 yıl
En büyük artıları tabiki bir müslümana uygun yaşadıktan sonra cennetiala fakat neden geldin bu dünya ya ne için amacın ne veya şükür etmeyi biliyosun mesela bir insanın bile bu fani dünya ya ne için geldiğini sebebinin ne olduğunu bilmesi dinimizce küçük bir şey olabilir fakat insan oğlu için oldukça büyük neden Çünki bu yani bir başlangıç bir işin nedeni neyse sen o işi ona göre yaparsın hah işte onun gibi bir şey bilim ve hayla dinimiz o kadar çok yaygın olduğu halde hiristiyanlar dünya ya asıl gelme sebebini bilmiyor bilselerdi ki şayet hiristiyanlik hiç olmazdı ve daha bir çoğu unutmayalım ki bişeyler için bireylerden vazgecmek gerek o huzur dolu yemekten yemek içinde dünya sevdasindan vazgeçip ALLAHC. C yolunda yürümek için dunya zevklerimizden vazgecmek gerek çünki neden biz gerçek varken yalana gidelim
- +1 yıl
Teşeküredrim 🙂🧕🙏
- Diğer konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılO kadar çok artısı var ki 😊eksisi yok bence varsa da ben bilmiyorum sanırım.
Ama eğer gerçekten kapanmadıysa eksisi olur 😊14 Yorumla- +1 yıl
Evet çoğunluk öyle 😕Rabbim hidayet versin 😊
- +1 yıl
Amin ecmain 😊
+1 yılKapalı bir kızım ve ben dışarda bir yerim acık kalsa kendimi cıplak gibi hissediyorum alışıyor insan
30 Yorumla
+1 yılSenin mahremini tek bir kişinin görmesi yeterince özel bir artı bence :)
110 Yorumla- +1 yıl
Yoo düşünenlerdenim :)
- +1 yıl
O isteseydi düşünmezdim :) çünkü bu insanın kendi vereceği bir karar..
- +1 yıl
Genelleme yapamam. Ama bazılarını görüyorum sadece başı kapalı başka yerler ortada :) sanırım insanın önce beynini değiştirmesi lazım.
- +1 yıl
Acaba nedir nedir :)
+1 yılBilemicem yorum yapmayayım en iyisi. Açığım ama sadece saç yönünden.
05 Yorumla- +1 yıl
Benim ablam tesettürlü tabi moda için kapananlardan değil. Öyle çok güzel giyinir falan bu yönden eksisi yok. Eksi yönleri kamu kurumunda olduğu için bazen katıldığı etkinliklerde siyasi görüşlere maruz kalması.
- +1 yıl
28 yaşında. Kapanacağım elbet bir gün inşallah.
+1 yılNiye eksi olsun ki amele yanığı gibi yanıkların olmuyor.
19 Yorumla- +1 yıl
Aynen :)
- +1 yıl
Yıllardır bir eksi görmedim. Ne eksisi var
- +1 yıl
Yoo tesettürlüyüm ki
- +1 yıl
Denize girmiyorum. O tarz tatil beldelerinde bulunmuyorum. Benim için tatil deniz kum güneş değildir. Toprak su havadır
- Diğer konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılKapanırsan dünyada cehennem yaşarsın açılırsan ahirette cehennem yaşarsın aşağı tükürsen bıyık yukarı tükürsen sakal 😬
03 Yorumla- +1 yıl
Yazın sıcak ya tesettür içinde pişer insan
+1 yılBence tek eksisi dediğin gibi sıcak havalarda çok terliyosun
02 Yorumla- +1 yıl
Hayır
+1 yılNiye aciklara sicak olmuyor mu ki kapalilar alisiyor sicagada hep artisi olur iyi sekilde kapanana
09 Yorumla- +1 yıl
bizde hava aliyoruz merak etme😉
- +1 yıl
nerden bilecem ki
- +1 yıl
Sünger bop var
- +1 yıl
belli olmuyorki
- +1 yıl
BN fark etmedim sadece emojiyi gördüm ondan
+1 yılAçık giyinen herkes yirmi erkekden 18 inin bakışından rahatsız olur eksisi bu kapalı giyinen ise eşi tarafından güven ve sadakat konusunda yıprstılamaz kolayca
00 Yorumla
+1 yılÖzgürlük kesinlikle 💪💪💪
15 Yorumla- +1 yıl
Artii +++++
- +1 yıl
Istediğim gibi her türlü ortama rahatlikla giriyorum oram acildi buram acildi derdi yok taciz derdi yok dahada var bir sürü sebep zamanim yok Şu an yazamiyorum😘😘
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılArtısı yoktur eksisi vardır.
011 Yorumla- +1 yıl
Terletir, baskı yapar, rahat olamazsın, sürekli saçını kestirmek zorunda kalırsın, süslenip gezemezsin (tesettürü süs diye takmıyor isen) bir yeri açılsa endişelenirsin o aceleyle yine ayrı bir baskı oluşur, belirli önyargılara maruz kalırsın... vs.
- +1 yıl
Tabii?
- +1 yıl
Oldukça kaba olabilirim, bunu istemezsiniz :)
Dinim islam değil bu sebeple pek olumlu sonuçalr alamazsınız. - +1 yıl
Saygı çerçevesi içerisinde evet haklısın fakat sorun şu ki saygısız birisiyim.
- +1 yıl
Garip, nasıl istersen öyle olsun o zaman..
İnce şeyler giyinirim rahat ince şalar serin:-)
06 Yorumla
+1 yılZor ama güzel
111 Yorumla- +1 yıl
Denemeden bilemezsin anlayamazsın. Kendin dene ve öğren
- +1 yıl
O zaman bilmen gerekir. Tabi hakkıyla kapalıysan
- +1 yıl
Hepimizin eksiği var
- +1 yıl
Şimdi çıkmam gerekiyor
- +1 yıl
Geldim buyurun