Akli dengesi yerinde olmayan biri için akli dengesi yerinde değildir raporu nasıl alınır?

Benim annem şizofreni hastası bir ara psikiyatra gitti ilaç ve iğne tedavisi gördü. Ama hastalığını kabul etmiyor. Mantıklı konuşmuyor. Gerçekleri çarpıtıyor. Bilerek ya da bilmeyerek yalan söylüyor. Geçenlerde benim altız olduğumu benden altı tane olduğunu bile söyledi. Bugün seçim var. Babam eyt mağduru. Ben atanamıyorum. Kardeşim işsiz. Her şey çok pahalı, bu hafta pazara çıkacak paramız dahi kalmadı. Dolap bomboş üzerimizde 5 kuruş paramız yok. Oy meselesi açıldı sabah ben MHP oy vereceğim dedi. Biz Kürt falan değiliz. Türküz. Neden MHP’ye oy vereceksin dedim. Babanın adı M harfiyle başlıyor ben de Mhp’ye oy vereceğim dedi. Ben de sinirlendim. Senin kocana çift dikiş diyen emekli olma yaşı geldiği halde emekli olamasına engel olan bir partiye nasıl oy verirsin dedim. Kavga ettik. Seçmen kağıdını yırttım. Bunun hapis cezası olduğunu bilmiyordum. Orada annem olacak deli seçmen kağıdımı yırttı derse hapse girebilirmişim. Babam da ne benim oy kullanmama izin veriyor ne kendisi ne de kardeşime oy kullandırıyor. Kimseye izin vermiyor. Babamın maaşı yetmiyor eve doğru düzgün çalışan elektrikli eşya olmadığı halde eve 250-286 liralık 2 fatura geldi. Hep böyle babam kazandığı parayı faturalara gömüyor çok maaş da almıyor emekli olduktan sonra da çalışmak zorunda. Evimiz de yok. Babam o deliye de kaç sefer anlattı emekli olamıyorum tazminatımı alamıyorum diye anlattı. Her seçimde akpye oy veriyor. Neden diyorum akpnin Nimet Çubukçu adında milletvekili var o yüzden oy veriyorum diyor. Kendi adı da Nimet olduğu için oy veriyormuş. Böyle anlam veremediğim akıl yürütmeleri var zaten psikiyatr ona XEPLİON diye bir iğne yazdı iğnenin tanesi 1039 lira gibi bir şey. Bunu her ay vuruluyordu. Babamın maaşı 2800 lira falan biz bir de kira fatura falan da ödüyoruz. Ben bugün olan olaylardan ötürü bana küfür etmesinden dolayı seçmen kağıdını sinirlendim yırttım. Benim geleceğimi karartmasın diye. Bu psikolojide birinin oy kullanması doğru değil çünkü.
Güncellemeler
+1 yıl
Bu sadece oy için de geçerli değil. Benimle kavga ettiğinde öz babamın yanında bana babanı benden boşatacaksın da sen mi varacaksın sen mi gireceksin babanın koynuna diyor. Ben diyorum ki doğruyu yanlışı ayırt edemiyor hayalle gerçeği ayrıt edemiyor. Bunu psikiyatr söyledi. Bu kadına akli dengesi yerinde değildir raporu alınsa ve oy verme resmi belgeye imza atma gibi hakları olmasa çünkü dedeme anneanneme vurmuşluğu, evinden kovmuşluğu var. dedemlerden ona bir daire kalacak
Güncellemeler
+1 yıl
Dairenin en az değeri 300 bin vardır bu o daireyi sadece gördüğü bir sanrı sonucunda 50 bine de satabilir. Anneme bu raporu alsak mirastan mahrum kalma gibi bir durumu olur mu? Bütün haklarını babam kontrolünde olsun istiyorum. bunu nasıl yaparız
Akli dengesi yerinde olmayan biri için akli dengesi yerinde değildir raporu nasıl alınır?