Arkadaşlar lütfen bildiklerinizi anlatın.
Şimdiden teşekkürler.
Şimdiden teşekkürler.
Ne taraftan baktığına göre değişir.
Ama şu bir gerçek , o bir vatanseverdi.
Bazı konularda yaptığı hareketler ve sözler tartışma konusu olmuş.
Mesela din iman bilmeyen bir insanmış.
Ateist yani , belki de deisttir.
Ondan başka , emperyalizm ve kapitalizm düşmanıymış. israil konsolosu mudur nedir , öyle birisini elleri arkadan kelepçeliyken tabancayla sırtından vurarak öldürmüş.
Bunun gibi kendisine eşkiya denmesine sebep olacak fiillerde bulunmuş.
Kısaca kendisini devrime adamış , son derece Atatürkçü birisi.
Sevilsin sevilmesin , ama savunduğu düşünceyi dimdik , dürüstçe , korkusuzca söyleyebilmesi , son derece diksiyonu düzgün bir insan olması , hitabetinin güçlü olması saygı duyulası özellikler benim kanaatim..
Deniz kahraman mı hain mi. O kadar yoruma açık ki bu. Taetışmıcam tabi, anlatmaya da gerek yok. Deniz ben de bir kahraman, devrimci halk kahramanı. Sen de de belli ki hain. Varsın öyle olsun. Ona biz nasılsa sahip çıkarız
Bende kahraman.
Ben devrimciyim agada su Che Guevara olayı bana ters geliyor
Ben Mustafa Kemal devrimcisiyim.
Hain kelim3si ile Deniz Gezmiş ı aynı kefeye koyman hakarettir. Once hainligi araştırın. Ve deniz gezmiş i araştırın. hain olsaydı şu an yaşıyor olurdu çoğu hainler gibi. Ama o 25 yaşında yol arkadaşlarıyla halkinın açlığına direndi ve idam edildi adelet bu mu? ATATÜRK sevdası olduğu için ATATÜRK yolundan gittigi için mi hain oldu? bir araştır önce... DENİZ GEZMİŞ CANDIR CAN... sozlerini anımsatmak isterim. vATAN ONU PARSEL PARSEL SATANLARIN DEĞIL UGRUNA DARAGACINA GIDENLERIN VATANIDIR.",❤😔
Helalsin✌✊❤CANDIR O CAN
Geldi 😀😀peki bu adam polisle askerle çatışmadımı
Banka soymadimi silah almadımı.
Silah açmadı. istese vurabilirdi mermi vardı yanında allah icin VEHBI BARDAKÇI nin AGLASIN GÖKYÜZÜ romanını oku kanıtlar var hem dagarcigin gelişir algılaman gelisir
Bankayi gerillalik icin soydular gerillalik halk için bunu bir türlü anlatamadık sizlere. Ha soydu diyelim😀diyelim bak. şu an ülkemizi soyanlara ne demeli
Eee devam et anlatmaya..
Soru sordum cevap verin
Ööf konuyu nerden nereye getirdin ya. sen denizin kahraman olacak birşey anlat.
Sana demedim😂sorana dedim
Anlattıklarım sadece bir kıvılcım oysa alevlerini sen arastiracaksin sana ⚽attim o kadar bilirsin umarim😀
Ulan Che Guevara diyip diyip duruyorsunuz Che Guevara Kendi ülkesinde devrim yapmış birisi siz napacaksınız Atatürk demiştir zaten komünizm görüldüğü yerde ezilmelidir.
Demiştir koskoca Atatürk komünizm bu kadar güzel bir şey olsaydı Atatürk koyardı zaten böyle bişeyi ülkeye demi.
Komünizmi tuttuğumuzu kim dedi? biz sosyalistiz!!! ha suanki durumumuza bakacaj olursak komünizm tek adamlik sistemine bin basar anladin kapiş
Maradoni aynen👍gelsin
Kahramandır. Hain diyenler bilgisiz önyargılı cahil insanlardır yani onlardır. Deniz Gezmiş hain olsa gençliğinin baharinds o yoldaslariyla yüksek okullarda okuyordu meslek sahibi olabilirdi ama o halkının aciligina boyun egmedi istese iktidar yanlısı olabilirdi ama olmadi o adamın hasidir. KURBAN OLURUM DENİZ GEZMİŞ e❤❤❤
Aynen✌✊
Cevap
10Cevap
Devrimci bir kahramandir. Boşu boşuna idam ettiler çünkü böyle büyük bir kahramanin varligi onlara ağır geldi. TCK'nin 146. maddesini ihlal ettiği için idam edildi.
Tamam da bir açıkla kahraman olacak ne yapmış.
Tek tek isim vermeye sag sol ayrımı yapmaya gerek yok. Bildiğim tek sey bu memleketin en verimli en bilgili en entelektüel en duyarli ve milleti bir anda muasır medeniyetler seviyesinin uzerine cikarmaya muktedir tek ama tek fırsatıydı 68 kuşağı.. onlarda sag-sol devrim-ihtilal kavgası ile kırdırıldılar birbirine.. Deniz gezmiş’te o kusaktan biriydi.. tipki muhsin yazicioglu gun sazak gibi
Soru altında yazmışsın Atatürk'ün komünizm her görüldüğü yerde ezilmelidir diye bir sözü yok. O söz söz eski Türkçü başbakanlardan Şükrü Saraçoğlu'na aittir. Komünizmin yükseliş furyasında olduğu zamanlarda komünizm karşıtları bu sözü Atatürk söylemiş gibi göstermeye çalışmıştır. Yani Atatürk'ün öyle bir sözü yok. Haa dersen Atatürk komünizm karşıtı diye bu doğruydu ama böyle bir sözü yok.
Devrimcilik ne zaman hainlik oldu. Gurur duyuyorum ben Deniz Gezmiş için
bu soruya inşallah Deniz_Che gelmezde görmez aman diyim aman..
Ahahaja gelse ne olur
Ya knk biz hain demedikki sadece hainmi kahraman mı diye sorduk oda gelir açıklar düşüncesi fikrini.. çağır sana reis.
@Che_Deniz gelir şimdi sorun mu var
Gelsin konuşalım bakalım.
Çok araştırma yapmış galiba.
Tamamdir sorun yok o zaman
Konuşalım hatta benle de konuş sen
Tamam demedi😂sadece polemik yaptık bitti
Deniz Gezmiş'in bir sözü vardır hatırlatıyım,
"Kaçabiliridim fakat askere kıyamadım."
O bu durumdayken bile askeri düşünen insandır.
Size anlatılanlar karalamadır, çekememezliktir. Kimse kimseyi kışkırtmasın.
Adam anti emperyalist kotu bir adam degil sol gorus dogrultusunda zengin ve guclulerin haksizliklarina boyun egmwmis
Ülkedeki amerikan hegamonyasına ilk başkaldıran adamdır kendisi.
kimi kesime göre kahraman kimisine göre vatan haini
Emperyalizme karşı mıydı?
Evet galiba
Hmm yani bundan anladın hee
Devrimci bir genç. Hain falan değil.
Hain değildi hiçbir zaman
Sebebler olmasaydı sonuçlara asla ulaşılmazdı.
Bana göre kahraman
Peki nasıl kahraman nerden bunun kanıtına vardınız anlatır mısınız?
Okuyorum şuanda
bilmiyorum kafam karışık o konuda
Ikisinde diyenler var.
kim hain dedi ona
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar