Ablamla anlaşamıyorum sizce neden?

6 Kardeşiz 2 ablam 3 abim var çoğu evlendi sadece ben,1 abim ve 1 ablam kaldık. Benden 5 yaş büyük olan ablamla anlaşamıyorum. Sürekli özel hayatıma karışıyor, arkadaşlarıma karışıyor, telefonumu vs. elimden alıyor aileme beni iğrenç biri olarak gösteriyor. Ben sosyal aktivitelerde pek becerikli değilim sanal dünya da yaşıyorum genelde. Odamdan pek çıkmıyorum kendi halimde bir yaşantım var. Aile üyeleriyle hiç bir şekilde iletişim kuramıyorum gerçekçi davranmıyorlar. Bunu sadece ben mi görebiliyorum bilmiyorum. Ablam'ın beni kısıtlamalarını ilk başlarda iyiliğim için yaptığını düşünsemde artık işler çığrından çıktı. Telefonda takılırken birden telefonumu elimden çekiyor, çeşitli programlarla sosyal medya hesaplarıma girip mesajlarımı okuyor, eşyalarımı karıştırıp notlarımı okuyor sürekli bir açığımı bulmaya çalışıyor bu çok sinir bozucu bir durum. Kendisinin hiç erkek arkadaşı olmadı daha doğrusu beğenmiyor. İlgilenmiyor diyeceğim öyle şeylerle ama çeyiz işlerinde baya gayreti var. Ben erkeklerle konuşunca kafayı yiyor affedersiniz ama şeytana dönüşüyor ezikliyor sanki kötü bir şeymiş gibi beni aileme %!+½$ olarak gösteriyor ailem de beni öyle biri sanıyor alttan alttan laf sokuyorlar. Sizce ablam beni kıskanıyor mu yoksa iyiliğimi mi istiyor? ama dediğim gibi artık davranışları hiç normal değil.
Ablamla anlaşamıyorum sizce neden?