HAyirli günleriniz olsun arkadaslar, bu söze kimler katiliyor, kimler nicin katilmiyor. Düsüncelerimizi paylasalim ve bakalim ortaya neler cikacak :) cevaplamak istemeyip baska soruya gecmek isteyen arkadas, bir kere daha düsün :D
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Eyvallah sağolasın bacım seninde günlerin hayırlı, bereketli olsun inşallah. Katılıyorum mesela erkek olarak düşünürsem bir kadının hayalleriyle oynarsam ileride evleneceğim kadının da zamanında bir erkek tarafından hayalleriyle oynanmış olacağına inanıyorum. Sonuçta Atalarımız boşuna dememiş;
" Ne ekersen, onu biçersin " diye :)10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ben katılıyorum.
Ama sadece katılıyorum, uyguluyorum demedim.112 Yorumla- +1 yıl
bisey olmuyor der insan aslinda dimi, dialog halindeyiz, biri güzel düsüncem icin beni tebrik edecek olur, bu benim hosuma gider muhakkak,baska bir zaman aynisi olur daha güzel dürüstce tebrikler iltifatlar gelebir,bakmisim icim oksaniyor bu durumdan cünkü nefsim var sever böyle seyleri.bi bakmissin sohbet muhabbet almis basini gidiyor,konustukca derin konulara dalabilir insan belkide uygun olmayan konulara,sonuctda insandir degilmi?pekiya bu konusmalar kimin hosuna gider?Seytanin mi Rabbininmi:)
- +1 yıl
Konuşmanın gidişatına yön veremediğini farkettiğin an, konuyu kapatırsın sende. Ama öyle "Bunlar erkek, bunlara cevap verirsem sevdiğime sadık olmamış olurum. hmm" diye düşünerek davranılmaz yani. Sadece mesafeli konuşursun. Benim bir sevgilim olsaydı, ben yine burada kız erkek herkesle konuşurdum. Sohbet bile ederdim, ama bir sınırı olurdu. Umarım anlatabiliyorumdur?
- +1 yıl
evet anlatabliyorsun tabiki :) bencede öyle, insan kapatir konuyu.güzelcede sohbetini eder. ama öyle yapamayanlarda var mesela.veya bos anina denk gelir,duygusal haline denk gelir.Nefis bu. Simdi bu tür insanlar icin ayri fetva gerekli.kendini bilenler konussun, kendinden emin olmayanlar konusmasin karsi cinsle.Tabi bu sefer nolur, herkes hurrraaa ben kendimi bilirim nasilsa günah degil diye baslar konusmaya..böyle dengesizlik kaos ve belirsiz kurallar sence hangi toplum icin faydali?
- +1 yıl
her koyun kendi bacagindan asilir sözü yahudilerden gelmedir, bizim anlayisimiza ters yani. bu gibi konularda insan kendini yoklayip fikir sahibi edinmemesi insanligin cökmesinin sebebidir bence. bizden sonra diger nesile neler aktarmak istiyoruz bu cok önemli, genis kapsamli düsnüyorum ben yani :) sahsen ben cocuguma kendi dogrularinda ol yeter demeyi istemem. onun dogrusu belkide su konustugumuz minik mevzudan cok daha ileride olup kendisinin felaketini getirecekdir, nerden bilebiliriz?
+1 yılçok doğru demiş diyen gerçekten çok hoş ve güzel bir söz ben katılıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben öyle birini duysamda inanmam bu devir hemde hadi canım sende
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
12Cevap
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılsadakat demek başını egmektir, aşık demek kaldırsa da görmemektir...
12 Yorumla- +1 yıl
eyvallah..
+1 yılSadakat kayıtsız şartsız boyun eğmek demek değildir. Sadakat karekterin ve kişiliğin ile yüreğinde hissetmek demektir.
00 YorumlaDiğer konusunda 13b cevap paylaştı. Şu salak sözleri söyleyenler de bunlara inananlar da ahmaktan başka bir şey değil.
15 Yorumlakülliyen yalan tanımdağın birine güvenemezsin mümkün değil eşim olsun çocuğum olsun tanımıyorsam güvenmem
07 Yorumla- +1 yıl
bi kizi tanima istegi nerden cika gelir? bir sekil bir yerden görmüssün, gözüne carpmisdir mesela degilmi? o zaman bir sefer bakmayla kalmayip cok kez bakarsin, ne derler kesismek :D. vs bu böyle devam eder ve tanisirsin.Dinimizde körü körüne evlenin diye emretmiyor zaten bunu cogu kisi yanlis bilir. Tavsiye üzerine kizla görüsülür uygun bir sekilde tanisilir evet ya da hayir olur. yani orda burada bakismaksizinda bu isler yürür demek istiyorum bende :D
+1 yılne sdakatinden baksediyosun o ahmaklıktır ya kafanı eydiklerinden bitanesi eşin olucaksa ve sen eydiğin için eşin olmadıysa
033 Yorumla- +1 yıl
evett bir mahsurumu varsenin için
- +1 yıl
yani sen diyorsunki ben (misal) cok yakisikliyim, karsimdakini etkilerim, agzim güzel laf yapar, kiz bana hayran kalir. Pekiya bu "marifetleri" sana vermis olan kimdir? Sen bir kiza takmissindir illa o olcak dersin, ne yaptiysan ne ettiysen ama kiz seni istemez, bu neyin aciklamasidir? Sence nasip diye bisey yokmudur? Olacaksa Allahin izniyle olmuyormudur bu isler zaten?
- +1 yıl
evet nasip kısmet işleri yok ben okadar marifetli oldumuidda etmedimmmm senin için
- +1 yıl
bu dedigin su anlama geliyor, beni yaratan Allahin, su koca evreni dengede tutan Rabbimin, benimle evlenen kisiyle tanismamla hic bir etkisi yok, ben daha kendi osurugumu bile tutmakdan aciz insan, bütün sepebleri elimde tutup, tüm olaylari ona göre oynatip kizi kendime asik etmeye gücüm yeter, anlamina geliyor
- +1 yıl
yok ya ben nasip kısmet işlerine çok inanırımmm :))) ama bilemessin nasibin kim onu demeye çalışıyorummmmm
- +1 yıl
keşkelerlemi geçsin bu hayat :))))9
- +1 yıl
sen eç evlenicen :)
- +1 yıl
yok şaka yapıyorum ya tabiyki bir kız senin gibi düşünmeli ki temiz kalsın müstakbel eşine
- +1 yıl
öle diyosun da temiz kalan erkekler çekici gelmiyo size tecrübeli arıyonuz siz :))) onu ne yapcazzz
- +1 yıl
ariyolarr :D arayan var evet, onlarda bozuk paralari kullansinlar, ama aramayanlar ne olacak? yok öyle insanlar deme, bu dünyada yok yok cünkü :) senin mantigin o halde, müstakbel esinde belki 30-40 sevgilisi olmus, cogunla yatip kalkmis affedersin, neler neler yapmis olacak taa ki SENI dogru insani bulana kadar, ve sen bundan asla ve katta rahatsiz olmicaksin.Senin mantigin buna ok diyor o halde. okse sorun yok :)
- +1 yıl
ne oku lan ben bile kimseyle yatıp kalkmadımm:)) kimsenin elini tutmadım benimkide tutmamış olsun istiyorumm ozaman senin mantığında :))))
- +1 yıl
peki ya o el tutmamis olani aradigin yerde nasil bulacaksin? sonucta ariyorsun, kizlarda ariyor o halde basini egmiyor, basini egmeyenler zaten cogunlukla belli (hal hareket kiyafet degil). iste o insan toplulugunda sevgili, tecrübe edinme, tanisma vs kavramlari varsa, muhakkak beyaz yalanda vardir. Sen düsünüyormusunki, senin buldugun kiz tam senin "seviyede" olacak.Kötü bisey yapmamis olur ok, elde tutmamisdir belki, peki ya konusmalar?uygunsuz sohbetler vs. benim en ilkim sensin diyebilcekmi
- +1 yıl
bana göre diyemez çünkü şu yaşıma geldim 22 yim benim yaşında olupta sevgilisi olmayan kız yoktur eminimm
- +1 yıl
:)))))) ya yapma elini tutsunfalan onlara bişe demicez artık napalım çaresi yok ya da bekar kalcaz
- +1 yıl
bekar mı kalıyoz yani senin elini tuttumu
- +1 yıl
yuvarlak konuşma eline el deydi mi:)
- +1 yıl
deymiş varsayıyom:)) benim deymedi ciddiyim:)
- +1 yıl
:)))bakalım ne alcaz
- +1 yıl
yemellnimiz tutmamış bir kız ama zor bulmak
- +1 yıl
yaa eli erkek eline deyymemiş masum bir kızı çıkarıcak ha:)) nasip diyosun ya belkidenasibim yoktur kapalıdır
- +1 yıl
nasibin kapaliysa aradigindada bulcaginimi zannediyorsun :D herkes hak ettgini buluyor bence, sanada sana göre birini cikarir elbet karsina, ya da daha iyisini, ya da kötüsünü. imtihan dünyasi bu bilemezsin imtihanin nasil olacagini. o yüzden hep düzgün bir insan olmaya bakmak gerek, önceden yapmis oldugun hatalarin acisi nasil cikcagi bilinmez :D
- +1 yıl
doğru :) bulamassam anama derim bana kız bul o bulur bana:9
Gizli Üye(30-35)+1 yılben bir ara katılmıyor değildim ama öyle olmuyormuş sonradan anladım
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsevgilim vardı sanaldan tanıştık ben uzunca bir süre onu etkilemeye çalıştım ve sonunda bana aşkım demeye başladı ilişkimiz çok güzel gidiyordu ben yoldan yürürken dikkatimi biri çekecek olsa vicdan azabı çekiyordum hiç görüşmediğim biri için.
Cevap sahibi+1 yılbir ara katılıyordum sadece :D ama belli etmez ya ben çok yumuşak kalpli biriyim bir seversem öok pis severim sevgimden bunalrı sevgilim :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılsadakat belki bu ancak ya sadakat duyduğun kıza da başını eğersen?
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhocam sen bildiğin yolda kız avına çıkanları sormuşsun ben biraz daha genel düşünüp kızlardan kaçanları utananları söyledim , senin sorunun cevabı evet sadakattir olacak sokaktan geçen kızla birşeyler yapmaya çalışmak saçmalık sadece
+1 yılsadakat bazen fırsat yoksunlugudur.. bazende bir erdem değil.. sevgiden kör olmaktır yeğeen:)
05 Yorumla- +1 yıl
asık olmadan kime sadık oluyosun kızım? biri olucakki aşık olucanki sadık kalasın demi:) ne hayalperest hatunsun sen:)
- +1 yıl
kezban seni:) önce kocayı bulda sonra unları düşün.D
Bir kere daha düşündüm.Cevaplamıyorum.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞu sözleri çok mu düşünüyorlar bilmem.
112 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl:)
Güzel bir insana bakılır. Sevgilisi varken de bakabilir bi' insan. Sadakatsizlik değil ki bu.
Cevap sahibi+1 yılGüzele bakılır. Sorun değil bu.
- +1 yıl
güzele bakilirda insanin beyni bos mu calisir o an sence :)ne düsünür,ne gecer icinden? yaninda esin olacak insan güzel kiza bir bakar,Allah sahibine bagislasin der ok,iki bar, masallah güzel kiz der ok,üc bakar tas gibiymis der sonra?dört bakar bes bakar ne olur acaba? insanin düsünceleri hep sabit degildir, onlarda degiskendir.niyetide degiskendir, cünkü insanin nefsi vardir, nefisini oksayan seylere karsi bir dizginleme cabasi olmazsa niyeti düsüncesi degismeye baslar.iste kötünün baslangici..
Cevap sahibi+1 yılYanımdaki o an benimleyse, ötesi var mı? Güzel bir kadına bakılır ve de güzel denir. Bakmamak için çırpınmak mantıksız bana göre. Yanındaki insan sağlam karakterli ise aklına onunla da yakın olmak geçmez.
Bu aynı kızlı erkekli mevzusu gibi. Bir erkek ile kadın bir arada oldu mu illa aralarında bir yakınlık olacak diye bi' kural yoktur.- +1 yıl
senin anlattigin olay hep ilk etapda olan mevzu.tabiki de demiyorum herkesde öyle olur, direk kötü sonuclanir. ama herkesin bir nefsinin olmasi bir gercek bence.insan saglam karakteri düzgün düsünce ve tavirlarla elde eder.Bir gün bakar iki gün bakar,artik beyiin alisir bakmalara,bunu sanirim herkes kendinde tecrübe edinmisdir her ne konuda olursa olsun.Insanin bos bir anina denk gelir,seytan dürtükler ve alisilmisinda ötesine gider.bunlar siyah ve gri ye gecis gibidir farkedilmez bunu kastediyorum
Cevap sahibi+1 yılBen seni anladım. Sen n'olur n'olmaz diyerek hiç olmasın düşüncesini savunuyorsun, saygı duyarım fakat aynı pencereden bakmıyoruz. Kısıtlamalar daha çok yanlışa sürükler düşüncesindeyim ben. Kendini kapattıkça, geri çektikçe daha çok cazip gelir. O yüzden asıl olan "irade" dir.
- +1 yıl
evet ayni pencereden bakmiyoruz, senin düsüncenede saygim var tabiki. Iradeyi saglam tutabilmek icin neler yapmak lazim buda önemli. o irade hep ayni güclükte kalmiyor. Tabi kendini muhafaza edip sonradan en pis insan haline gelenlerde var buda dogru.yasak cazip olandir. bu olayin kopma noktasi nerdedir o halde?Iradeyi güclü tutan imandir,imani güclü tutan Rabbine teslimiyet emir ve buyruklarina inancdir. bunlari muhafaza edebilmek icin yol aramakdir iyi niyetdir. zor bir mevzu ama düsüncem bu :)
Cevap sahibi+1 yılİradeyi sağlam tutmak çok kolay bence. Beyin çok önemli. Kişinin kendine duyduğu saygı önemli. İlla Allah inancı da şart değil. İnançla sadece taçlandırırsın. Kafada bitiyor.
Benim düşüncem de bu:)- +1 yıl
evet illa inanc sart degil irade olabilmesi icin. Bu tür konularda kendini "tutabilmen" icin birseylere inaniyor ollman gerekiyorki nefsini haramlardan uzak tutabilesin. yoksa haram degil zaten deyip ona buna bakarsan zaten iradeye gerek kalmaz. o irade belkide esini aldatip aldatmama mevzuunda zuhur eder. erkek kuyrugunu tutar affedersin iradelidir evet. yemek yemez zayiflamak icin iradelidir evet. konudan konuya degisir yani :)düsüncelerimiz farkli yinede bu güzel tartisma icin tsk ederim :)
Cevap sahibi+1 yılİnsanların mantığı önemli. Onunla bulunuyor doğru ve yanlışlar.
Ben de teşekkür ederim:) İyi akşamlar:)
- Diğer konusunda 751 cevap paylaştı.
+1 yılDogru soze ne denir ki?
10 Yorumla
+1 yılbaşlığa ; aynı ben :D
10 Yorumla
+1 yılkim demişşe helal olsun essaslı adammıs
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSadakatı sadaka diye okudum :)
11 Yorumla
+1 yılbence bu tip şeyler hakedilmeli
01 Yorumlacohos soz.
10 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?