Kızlar, nefes alırken zorlanmak (boğazda)? bakar mısınız?

Arkadaşlar, nefes alırken böyle tam nefes alamıyorum hissiyati oluşuyor ve sanki boğazımda böyle tıkanma gibi bir baskı oluşuyor. Mesela telefonda ya da bilgisayarda filan bir şey le uğraşırken yani bir şey e odaklanırken hemen hemen hiç fark etmiyorum (az'da olsa yinede hissediyorum) fakat özellikle yürürken ya da yatacakken ya da kendi kendimle kaldığım yani uğraşacak bir şey im olmadığı zaman daha çok hissediyorum bu duyguyu. Sanki boğazımda bir şey varmışta o tıkıyor gibi. Bir de kalp atışımda bir farklılık var gibi hissediyorum.
Psikolojik olarak mı acaba diye düşünüyorum fakat boğazımda ki bir şeyin beni tıkadığına eminim. Bir baskı oluşturuyor. Hani sadece tam nefes alamıyormuşum hissi olsa psikoloik derim.

Arkadaşlar kendimi iyi hissetmiyorum kısacası böyle bir durum başına gelen arkadaş beni yönlendirebilir mi? doktora yarın gitmeyi düşünüyorumda hangi alan doktoruna gitmem gerekiyor. birde şu an böyle hissetmemin sebebi nedir arkadaşlar, yani bir hastalık türü bir şey mi var? ve de şu an için ne iyi gelir?
Kızlar, nefes alırken zorlanmak (boğazda)? bakar mısınız?