çok iyi ingilizce bilen ve konuşan var mı?lütfn nasıl öğrendiyinizi paylaşırmısınız?günümüzde artık her genç ingilizce bilmeli,benim için daha önemli çünkü tourism okuyorum ve mutlaka çabuk öğrenmeliyim ki iş bulabileyim,kursa gidiyorum ama yetmiyo,filim izlemeyi sevmiyorum tabi buda geç öğrenmeme sebeb oluyor,yardım edin lütfan,
Cevabın nedir?
Cok kiniyorum zaten Türkiyedeki egitim sistemini. Anlamadigim konu adam/kadin Ingilizce Ögretmenligi bölümünden mezun olup okula ataniyor ve ögrettigi anca "Hello ve Bye". Merak ettigim neden Türkiyede ögretilen Ingilizce düzgünce ögretilmiyor, neden kiyasla Avrupaya göre cok daha gerideyiz simdi anlayabiliyorum. Avrupadaki Ingilizce egitimi iyi ve daha kolay oldugu gibi orada daha ilkokuldan basliyorlar ögretmeye ki ben ilkögretim 4. sinifta Ingilizce ögrenmeye basladim. Ögretmenimizin aksani dahil herseyi ingiliz diline yatkindi, kendisi hirvatistanli idi fakat cok kez Ingilterede kalmis orada "Temel Ingilizce Egitimi" almis. Sanirim bizim sansimiz vardi, eger Türkiyede okumus olsaydim asla ve asla Ingilizceyi sökemezdim. Zaten hayatima Ingilizcenin girdigi andan itibaren ben ögrenmeye merakliydim o dili, sinavlarim bastan beri basariliydi. Uzun yillar oldu ve hala Ingilizceyi gelistiriyorum ve şu an Upper Indermediate dedigimiz (5. Level) Ingilizce Kursuna gidiyorum Ingilizcemi daha ileri seviyede gelistirmek icin.
Benden sana tavsiye ise eger birikimin varsa veya ailenin durumu iyi ise ilk önce herhangi bir Ingilizcenin Anadil olarak gectigi bir Ülkeye, bu Ingiltere olur, Irlanda olur veya Amerika, ki sana hem orjinal Ingilizce konusunda temel egitim görebilcegin tek ülke Ingiltere, orada bir dil okuluna katilmani öneririm tabi bunun da bir süresi var ve taleplerde bulunacaksin hemen istedigin an gidemiyorsun (sinifla beraber).
Ayrica kendine ingilizce kücük hikayeler kitaplari alip birazcik kelime dagarcigini gelistirebilirsin (Kitapevlerinde satiliyor, seviyeleri de kitaplarin arka kapaklarinda mevcut).
Audio-CD dedigimiz materyaller var, bunlar Amerikan Kültür Derneklerinde bildigim kadar mevcut (hangi sehirde oturuyorsun bilmiyorum ama Izmirde var) neyse Kurs gibi yerlerde mutlaka kütüphane olur oradan seviyene uygun materyaller edin kendine en cok da Audio-CD al ki Konusma-Dinleme yetenegi cok önemlidir.
Dinledigin bir kelimeyi konusursan zaten sökmüssündür demektir.
Ingilizce sirf Grammardan degil Konusma-Dinleme-Okuma konusunda da ciddi basari sarf edeceksin ki Ingilizcenin temelini olusturasin.
Bol bol vocabulary oku ve ögren bu arada.
Bizim Kurs hocamiz hep derdi; Writing is more important than speaking and if you can do writing than you can do speaking, too. Bu demek oluyor ki: Yazmak konusmaktan daha önemlidir ve eger yazmayi cözebilirsen o vakit konusmayi da cözebilirsin.
Haydi sana Basarilar dilerim.01 Yorumla- +1 yıl
cok tesekkur ederiiiiiiiim...
En İyi Cevaplar
yabancılarla internetten cha yap ;) kelime haznen gelişecektir aynı anda yabancı dizilerin muptelası ol ama dinleyerek izle.. biraz ilerleme katedince yabancı dizileri ingilizce alt yazı ile izle.. alt yazıyı ikide irde cevirmek için filmi durdurman gerekecek ama zamanla allışacaksın ve filmi daha az durdurduğunu göreceksın. oda oturunca alt yazısız seyret... bunlar pratıksel öğrenme yollarıdır. Hiç kitap boşuna oturup test çözerek boşluk doldurarak ingilizceyi öğrenmeyi denemedim.. bu şekilde kendiliğimden öğrendim.
10 Yorumla
+1 yılTürkiye'de asla öğrenemezsin. Türkiye'de ingilizce öğretmeyi bilen adam yok. Sistem sömürü ve para tırtıklama üzrine kurulu. 30 Yıllık öğretmenler bile neyi nasıl öğreteceklerini bilmiyorlar. İng. için en önem şey yöntemdir. Türkiyede yöntem karmaşası var. Yanlış bir kanı var: Gramer ingilizce öğretilir. Komik. Yapman gerekenler:
1. Betty S. Azar'ın Gramer kitaplarını bul (1-2-3),
2. Özel Öğretmen tut. ve bu kitapları bitir.
3. Gramer ve kelime sorununu halletmiş oldun.
(buraya kadar 6 AY)
4. Şimdi bol bol makale ve gazete oku. (ODTÜ'nün Reader kitaplarını da bitir.)
5. İng. mp3 hikayeler dinle ve gözünle yazılışlarını takip et.
6. Okuma-Dİnleme-Anlama sorunun çözüldü.
(buraya kadar 3 AY)
7. Konuşmak için 3 ay İng.'de bir kursa git.
(3 AY da bu)
=
1 YILDA TAŞ GİBİ İNGİLİZCEN OLUR
TÜRKİYE HARİÇ HER YERDE BU YÖNTEM UYGULANIR. YABANCILAR ÇOK ÇABUK İNG. ÖĞRENİR NEDEN? DAHA MI ZEKİ? HAYIR. SORUN ÖĞRENCİDE DEĞİL ÖĞRETMENDEDİR.
NOT: SAKIN İNGİLİZCE KURSUNA GİTME. PARALARIN VE ZAMANINI BOŞA HARCARSIN.514 Yorumla- +1 yıl
aynen canim,iran da yasiyorum ve buradada ayni sorunlar var aynen oradaki gibi,grammeri ne yapicam konusmak istiyorum ben diye gidiyosun kursa hem para gidiyo hem zaman...
aaaayyyy cooooooook tesekkur ederiiiiiiiiiiiim.cooooooook coooooook cooooooooooook,tamamen soyledigin yontemi yapicam ve bu metoda konsntre olucam...sagol yaaa...:) - +1 yıl
Grameri kçümseme. Gramerin yanında diğer 3 unsurda öğrenirsin. Hem gramer bilmeden tarzanca cümleler kurarsın. Seni Türkten başkası anlamaz. Dediğim gibi yöntem önemli. Türkiyede yöntem bilen öğretmen yok.
- +1 yıl
ama bize iranda ilk orta okuldan itibaren grammeri ogretiyorlarda ooo oluyrum artik :))
- +1 yıl
öğrenemiyorsun... sadece iğreniyorsun
- +1 yıl
nerden anladiiii?aaa olmaz ama sen cok zekisiiiinnn...
- +1 yıl
ben zeki değilim. şeytan zekidir. ben analiz ettim.
- +1 yıl
hem zeki hem mutevaziii
- +1 yıl
rica ederim...
- +1 yıl
speeker ingilicesi:)
- +1 yıl
ne de olsa benim arkadasim hedon...
- +1 yıl
Evinizden en pratik şekilde ingilizce öğrenmek istiyorsanız bu konuda native speakerlarla konuşabileceğiniz ve zamanınıza göre uygun öğretmenleri seçebileceğiniz "preply" sitesini inceleenizi tavsiye ederim. birçok deneyimli öğretmenleri ile istediğiniz seviyede ve konuda ders vermeye hazır bir platform. Ders ücretleri olarak da oldukça uygun fiyata. ingilizce ders alabileceğiniz ve ingilizcenizdeki eksikleri giderebileceğiniz veya ingilizce öğrenmeye sıfırdan başlayacağınız bu siteyi mutlaka inceleyin derim. İyi çalışmalar
- +1 yıl
Özür dilerim konuya bir yıl gec dahil oluyormum ama merak ettim bise var 7 maddeyi anlamdım acıklarmısın
Çok iyi biliyorum ve çok iyi konuşuyorum diye düşünüyorum. Fakat benim ingilizceyi bu kadar iyi bilmemin nedeni liseyi ve üniversiteyi ingilizce okuuş olmam.
Sana önerebileceğim ingilizceni geliştirmene yardımcı olacak şeyler şunlar olabilir.
İngilice dil İngilice altyazı dizi film izlemek.
Bol bol kelime ezberlemek.
Mümkünse Diğer dillere kapalı alanlarda gününün bir kısmını geçirmen.
İstanbulda isen speaking cafe ler var içerisinde garsonlarının bile ingilizce konuştuğu cafeler. Oralara gidebilirsin. İçeride ingilizce konuşuyor herkes ve pratik yapabiliyorsun.21 Yorumla- +1 yıl
iran da yasiyorum,
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
42Cevap
ingiliz dili ve edebiyatı okudum. öğretmenlik ve tercümanlık yapmışlığım da var . bu işin sihirli bir formülü olmadığını belirteyim öncelikle. Ancak, bir sıralama yapmak gerekirse, ben en listenin en tepesine kişisel merak ve çabanızı koyardım. bu olmadan hiç birşey olmaz. sonra sistematik bir şekilde çalışmanız lazım. dil, değişik boyutlardan oluşur ( okuma, yazma, dinleme, konuşma gibi)
Günümüzde ingilizce biliyor musunuz ? sorusuna bir çok insan "yes" diye cevap verir, ancak gerisini getirirken dile "ne kadar" hakim olduğunu anlarsınız. Kursların faydası yoktur demek haksızlık olur, ancak dediğim gibi kendi istek ve çabanızla birleşmezse "eksik" kalır. bahsettiğim 4 boyuttan hangisi sizin için çok önemliyse onu geliştirmeye yönelik kaynaklar bulabilirsiniz. Ancak, lisan bilgisi çoğu zaman "okuduğunu anlamak" olarak- tek başına yetersiz olmasına rağmen- ölçüldüğü için bol bol okumaya başlamakla doğru bir başlangıç yapmış olursunuz.10 YorumlaTurizm okuyorsan turistlerle zaman harcaman lazım sultanahmette gez varsa bir rehber arkadaşın onun yanında takıl haftada 1-2 gün. Altyazılı ingilizce film izlemek benim işime yaramadı altyazılara kaydı gözüm replikleri genelde kaçırdım. Netten yabancılarla ingilizce konuş yazılı olarak bu yazılı dilini geliştirir. Bir de yabancı arkadaşlar edin mesela couchsurfing'in istanbulda toplantıları var her ay toplanıyorlar bir sürü yabancı orada çat pat öğrenirsin ingilizce.
Bir de bu işin çabuğu olmaz 1 senede öğrendiğin ingilizce ne olursa olsun çat pat olur dil öğrenmeye aşırı yatkınlığın yoksa. Ben " tamam şimdi ingilizce öğrendim" dediğimde yaşım 27ydi 11 yaşında başlamışım demek ki 16 yıl olmuş. Ama benim kriterlerim farklı mesela bir yunanlı ile türkiyenin ABye girmesinde kıbrıs meselesinin önemini tartışabiliyorsam ingilizce olarak ancak o zaman benim için yeterlidir ingilizce.05 Yorumla- +1 yıl
sorun su:ben iran da yasiyorum ve yasadigim sehirde pek tourist yok olursada oyle konusabilecegim bir ortam yok.almamater ben filim sevmiyorum filim konusunda haklisin kesinlikle,senin ulastigin ingilizce konusma seviyesine ulasabilmem icin once temel cumleleri bilmem gerekiyo,ben bunu bilmiyorum:kurs mu daha iyi evde calismak mi?kurs sikici evde nasil ogrenirim mesela?ben 4 yillik universite okuyorum 2.5 sene var bitmesine,ve ben en son o zamana kadr ogrenmeliyim... :(
- +1 yıl
peki ozel bir sebebi var mi farsca ogrenme isteginiz?
- +1 yıl
tamam tesekkrler...
Cok iyi değilim ama yetecek kadar var
oncelikli temeli saglama almalı sonrada kendiliginden gelişir
eger hiç1 sey bilmiorsan yurt dısı tecrubesi muhtesem olabilir ama bilmemen gerekli biliorsan 3-5 kelime takılıp kalırsın
grammer ing ve sokak dili olarka 2 farklı sistem var cok kasma grammer cok işe yaramz turkiyede gecerli olan bu sistem ama yurtdısında kendi anlatabiliorsan anlayabiliorsan sıkıntı olmaz
temelin varsa ing filmler izle haberler oku bildigin hikayeleri ing dinle oku faydası olur benim ing geliştirmem oyun ve filmlerden oldu :)00 Yorumla
+1 yılProfilini inceledim sana özel mesaj yollayacaktım ama olmadı ne yazıkki.Ben de seninle aynı sektördeyim.Sen öğrencisin ben çalışıyorum.Sana tavsiyem ingizlizce değil almanca veya rusça öğrenmen.Ben Antalya'da yaşıyorum ve antalya da ingilizce arandığını özellikle turizm sektöründe hiç durmadım.Tavsiyeme uyarsan turizm de şansın artar acem kızı :)
13 Yorumla- +1 yıl
ama ben iran da yasiyorum,oyle mi dersin?orada oyle olabilir haklisin ama burada ingilizce bilmeyene is yok...
- +1 yıl
Ben de Türkiye'ye geliceksin sanmıştım:):) O zaman bilemem tabi sen daha iyi bilirsin.İlk yazdıım tavsiyeme uyarsan işin kolaylaşır.
- +1 yıl
tamam tskkur ederim
- Eğitim & Kariyer konusunda 354 cevap paylaştı.
+1 yılkardeşim 2 kur kursa gitti kursa gittiği süre içindede sürekli ingilizce alt yazısız film izledi sürekli ingilizce hikaye kitapları okudu bayağı bi öğrendi şimdide akıcı konuşmak için kanadaya gitti ama dediğin gibi çabuk olmuyo bunlar 1 senedir uğraşıyo daha yeni yeni akıcı konuşmaya başladı.
00 Yorumla
+1 yılkisa zamanda imkansiz.. turkce ve ingilizce cok zit.. ben ingilterede dogup buyudugum icin sorun cekmiyorum.. ama burada seneleridir olupta hala basaramiyan yuzlerce insan taniyorum.. tek yolu pratik yap bol bol ingilizce konusan insanlarla arkadaslik et onlarla konus..
00 Yorumla
+1 yılilkokul 2. sınıftan lise 2 ye kadar tamamen ingilizce eğitim veren bi okulda olunca ister istemez öğrendim sonrada 1 sene ingilterede kalınca iyice sağlamlaştı, ciddi ingilizce öğrenmek sadece derdini değilde hayat hikayeni anlatabilmek ve karşındakini tam olarak anlayabilmek için uzun bir zaman harcamak ve mümkünse yurt dışına çıkmak (gidip türk mahallesine kalıp hiç ingilizce öğrenemeyenler var) en iyisi olucaktır.
00 Yorumlasana tavsiyemi kursa sadece grammer bilgisi verir sana.önemli olan ilk aşama kelime bilgisi bol bol kelime ezberle. imkanın varsa yurtdışına çık emin ol burda 1 yılda öğreneceğin ingilizceyi yurtdışında 1 ayda öğrenirsin en azından pratiğin gelişir. zaten öğrenmek isteyenlerin en büyük sorunu karşısındakini anlamamak yani mesela eminim altyazılı filmleri altyazısız izlemeyi çok istiyosundur :) ama bunun için yurtdışı tecrüben şart :) umarım biraz yardımcı olabilmişimdir..:)
11 Yorumla- +1 yıl
sagol...
+1 yıltürkçeyi daha düzgün konuşamıyorum ingilizce nasıl konuşacağım. şaka bir yana türkçe hiç bir kelime okuma. örneğin evinde ki ya da odandaki tüm eşyaları nesneleri ingilizce etiketle. tv, pc, ve telefon menüsünü ingilizce yap. her gün 5 tane yeni ingilizce kelime öğren. sanki ingiltere de yaşıyormuş gibi yaşa. böyle öğrenirsin.
11 Yorumla- +1 yıl
hiiiimmm...
hergün en kötü bi 10 kelime ezberlemek sonrasında olaylar kendi akışına gider simple present ve present perfect gibi tenseleri yani zaman kiplerini kapsadıktan sonra yawaş yawaş olur herşey bir anda öğrenmek zordur yurt dışına gitmen gerekir onun için mesela arkadaşım sırf ingilizce için kanadaya gitti özel okul sayesinde
00 Yorumlahangi kursa gidiyosun,reklam gibi olmasın ama british culture varsa yaşadığın yerde ona git.kalitelidir.ondan sonrası tecrübe ister.ingilizce konuşabileceğin birilerini bulman şart,bide bu sitede yardımcı olabilir.www.busuu.com
12 Yorumla- +1 yıl
burada yok ki...
yabancı dil öğrenmenin tek yolu birasz zor olacak ama
1- gramer bilginiz olmalı
2-yabancı alt yazılı filmleri izlemelisiniz
3-öğrendiğiniz kelimleri unutmamak için yazmalısınız
4-nasıl telfuz edildiğini dinleyerek öpğrenmelisin
5-mümkünse her kelimeyi resimlerle desteklemelisin görsel olmazsa cabuk unutursun
6-İmkan varsa praik yapacaksın konsabileceğin biisi yoksa yabancı kişilerlel chet yapmalısın00 Yorumlainsanlar yillarini veriyo yabanci dil ogrenmek icin kisa surede ogrenilebilecek bisey degil bu,vaat edenlere de inanmamanizi oneririm...cogu tersini yapar,ancak belli bir seviyedeyseniz bir tavsiyede bulunayim;ingilizce altyazili tr dublajli film izleyin,yararli olacaktir
00 Yorumla
+1 yılKısa zamanda ingilizce öğrenilmez.boşuna paranızı öyle kurslara falan vermeyin.dil öğrenmek bi süreç işidir, çalışma işidir hatta yetenek işidir.kısa zamanda anca çat pat bişeyler öğrenirsin ama ingilizce öğrenemezsin hele kursa giderek en azından akıcı konuşmayı öğrenemezsin.
01 Yorumla- +1 yıl
ya nasıl öğrencez?
Eğitim & Kariyer konusunda 396 cevap paylaştı. Çok iyi İngilizce bilmiyorum ve konuşamıyorum ama sana tavsiyem kelimeleri öğrenmeye bak bunun en kolay ve en eğlenceli yolu da bence altyazılı film izlemek ve yabancı şarkı dinlemek.. Aşina oluyorsun bir süre sonra gerisi gramer zaten..
00 YorumlaÖnce kursa git gramer temelini oluştur sonra Turistik bir tesiste pratik yapabileceğin herhangi biryerde sezonluk çalış ve sık sık yabancı muzik dinle,yabancı film izle ve orta seviyede ingilizce kitaplar okumaya çalış.En onemli şey gramer ve pratik
00 YorumlaBence ingilizce altyazılı dizi izlemek çok güzel olur ben öyle yapıyorum bir de nofdefter iki üç kez üzerinden geçiyorum konunun bakıyorum sonra filmi bir daha açıyorum ve anlama oranım artıyor tabi her gün düzenli şekilde bir film ve bir de çizgi film izliyorum arada bir de dizi katıyorum hem kulağım alııyor hemde kelime ezberliyorum :)
ingilizcealtyazilifilmizle. com yeni buldum burayı arada bir bakıyorum reklamsız falan da01 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 485 cevap paylaştı. 2 yıl dil okuluna gittim
,nasıl öğreneceksin bak şimdi alacaksın eline sözlük yutacaksın onu
kendi kendine konuşacaksın bu şekilde01 Yorumla- +1 yıl
haaaa fakat tadi kotudur yaaa sozluugun hahahaaaa
en çok ingilizce konuşulan ortamlarda bulunmalısın bence ona imkanın yoksa ingilizce chat yapmalısın ve en önemlisi KELİME bilmelisin hemde çoook.. Sonrası gelir zaten.
00 Yorumla
+1 yılEn pratik yolu önce kelimeleri öğren mesela bi kağıda 10 kelime yaz bunları hep tekrar et..bunu böyle bi süre devam et bu arada temel şeylerini öğren ingilizcenin...
00 Yorumla
+1 yılyabancı dizi izlemenin de acayip etkisi var. bnde turizm okuyorum yabancı dizi izleneye basladgmdan beri kelime kapasitem daha da genişledi.
03 Yorumla- +1 yıl
oyle mi tesekkurler
- +1 yıl
rica ederim bi dene bnce. ben 5-6 tane dizi bitirdim hala devam ediyorum
- +1 yıl
tamam tatlim.tskk
ingilizcem ve fransizcam cok iyi derecede. turkiyede ogrenemezsin, dili ogrenmek istedigin ulkeye git.1 yil kal. harika ogrenirsin...
04 Yorumla- +1 yıl
nasil yani seker hakli malesef daha okuyorum...
Zamanları ve fiilleri anla çöz . sonra al sözlüğü eline sözcükleri ezberle. her gün 5 tane ezberle ücretsizdir. ha
Saygılarımla00 YorumlaÇok iyi bir İngilizce'm yoktu,hani "derdimi anlatacak kadar" derler ya,o kadar işte. İngiltere'ye gittim geliştirdim. Çok fazla pratik yapman lazım,zor bir dil değil. Pratik yaptığın sürece çok rahat öğrenirsin.
00 Yorumla- 00 Yorumla
pratik yazı alt yazılı filmler izle chat sitelerinde filan sohbet var kamerasız orada ki elemanlarla konusmaya calısmalısın google çeviriciyide kullan sonra gelir kendiliginden
00 Yorumlaen etkili yol yurt dışında özelikle Malta da dili öğrenmek
ama imkanım yok dersen yabancı bulduğun kişiyle konuşman iyi olur bir de
bol bol hikaye kitabı okuman00 Yorumla
+1 yılCnbc e . E2 izle yabanci sarki dinle kulagin asina olsun. kursa gitsen daha faydali gerci ama grammer olarak. En kolayi git yurtdisina. Kal biraz az cok ogrenirsin
00 Yorumla
+1 yılaslında fılm veya dızı ızlesen kısa surede ogrenırsın..
00 Yorumla
+1 yılİnternet üzerinden yabancılarla konuşmak en faydalı öğrenme yöntemi.
10 Yorumla
+1 yılönce kelime ezberi yapıcaksın boool bol.sonra internetten FONO nun ingilizce temel eğitim kitabını RAPİDSHARE den indiriceksin bol bol çalışıcaksın:)
01 Yorumla- +1 yıl
Ben de Türkiye'ye geliceksin sanmıştım:):) O zaman bilemem tabi sen daha iyi bilirsin.İlk yazdıım tavsiyeme uyarsan işin kolaylaşır.
bol bol ingilizce şarkı ve mesela içinden bir bardak su içicem derken bile bunun ingilizcesini düşün bunun gbi şeyler pratiğini artırır
11 Yorumla- +1 yıl
tamam...
dipnot: internette satılan eğitim setleri zaman kaybıdır.
01 Yorumla- +1 yıl
tamam.tesekkurleeer
türkçe filmleri ingilizce altyazı izle tabii altyapın varsa ingilizce filmleri ingilzce altyazıda izleyebilirsn
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılingilizce öğretmenliği okuyorum ben, çok çabuk öğrenmek istiyorsan, güle güle ingiltereye sana, türkiyede zor. öğrensen bile konuşamazsın.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılbol bol cnbc e izle. youtube de işe yarar bir de dvd al altyazılı
00 Yorumla gramer şart öncelikle, sonra hikayeler, alıştırmai şarkılar falan.
00 Yorumla
+1 yılİngilizce altyazılı film ve busu(nokta)com var orda ingilizceyi zevkli bir şekilde bir çok etkinlik yaparak öğrenebilirsin...
00 Yorumla
+1 yılingilizce antibiyotikleri var al 14 gün sabah akşam içi 15 günde resmi ingiliz vatandaşısın :9
00 Yorumla
+1 yılingilizce alt yazılı ingilizce film izle tabi belli bir seviyeden sonra baya iyi geliyor..
00 YorumlaYabancı dizi izle bol bol. En faydalı ve zevkli öğrenme biçimidir.
00 Yorumla
+1 yılingilizcem türkçemden iyi...çok iyiden ne anladığınız önemli bu konuda
00 Yorumlaiyi bir ingilizce öğretmeni arkadaş edin ben öyle yaptım
00 Yorumla
+1 yılİgiltereye dil eğitimine gitmek.
06 Yorumla- +1 yıl
buyuk miktar da para lazim mi?masraflari falan nekadar bilgin var mi>?
- +1 yıl
Malta veya kanada en uygun olanıdır. 6 haftalık bir dönem için ulaşım dahil 5000 tl gerekir. Ben Size bir numara vereyim arayıp daha iyi bilgiye ulaşabilirsiniz. Ben aynı yerden faydalandım gayet menmunum.
0212 38458 24 Fulya Hanım. - +1 yıl
tesekkurler
- +1 yıl
günaydın telefonu numarasında şehir kodunu yanlış yazmışım. 0216 384 58 24 olacak.
- +1 yıl
hangi şirketle gittiniz?
- +1 yıl
kişisel çalışan bir küçük firma idi. Ama çoğu aracı kurum gibi para hususunda kandırmaya çalıştı. Bende ilişiği kestim. Ama İngiltereye gidip geldik. Geçen hafta sonu Hilton otelinde fuar vardı katılmadınız mı?
İşe önce Türkçeyi düzgün kullanmakla başlamalısın.
12 Yorumla- +1 yıl
Bu çok önemli. Türkçe bikmeyen ingilizce asla öğrenemez +1
- +1 yıl
hedon sen benimle dalga geciyorsun!
Türkçeyi nasıl ögrendin.
13 Yorumla- +1 yıl
dizileri seyrederek ve muzikleri dinleyerek.ama az 100 de 20 bile olsa temeli vardi bende babam azeri,
- +1 yıl
tesekkur ederim dunden basladim bile...
alt yazılı diziler falan izle
12 Yorumla
+1 yılöğrenmişsin İngilizceyi, turizm yerine tourizm
01 Yorumla- +1 yıl
ben turkce kursuna gitmedigim icin ve kendim ogrendigim icin olabiliyo oyle hatalar,bilincli degil iste, :)
dil dile değmeden öğrenilmez
10 Yorumla
+1 yılyabancılarla konuşmak
00 Yorumlakısazamanda olmaz pratık yapman lazım
00 Yorumla
+1 yılmaltaya dil kursuna git.
00 Yorumla
+1 yılyurt dışına git 2 ayda şakır şakır öğrenirsin
00 YorumlaAltyazı film.
Tekrar.00 Yorumla
+1 yılben sana ingilizceyi öğretebilirim
00 YorumlaPratik yap sultan ahmet'te