Aynadaki görüntümüz yalanmış. İki aynayı 90 derece açıyla birbirine birleştirip kendime baktım ve çirkinmişim geldi bunu yaşayan?

Yani bilmiyorum zaten fotoğraflarda iyi çıkmıyorum çoğunlukla ama aynada düz kendime baktığımda herşey normal burnum normal kaşlarımın hizası gözlerim herşey güzel. Gülüncede güzel.

Sonra internette bir deneye denk geldim. İki tane aynayı daha doğrusu duvarda duran düz aynaya ilave olarak bir aynayı 90 derece açıyla dik olarak birleştirince bizim gerçek görüntümüzü yani insanlar bizi nasıl görüyorsa normalde o görüntüyü görüyormuşuz sonucunda diye bir deney.

Fakat bana hala tam olarak mantıklı gelmiyor ya da ben kabul etmek istemiyorum. Selfie ve fotoğraf çekiyorum burnum yamuk değil yüzümün bir tarafı diğerinden daha büyük değil. Fakat iki aynayı birleştirip 90 derece ve ortaya bakınca sağ yüzüm sol yüzümden sanki özellikle kaş ve göz bölgesi daha yukarda ve daha büyük, çenem yamuk ve burnumda yamuk gibi görünüyor kafamın şeklide yamuk. Ama video da veya fotoğrafta öyle bir yamukluk yok.

Acaba bu 90 derece iki aynayı birleştirince yüzün bir tarafını daha mı büyük gösteriyor? Bu kadar aşırı derecede fark olamaz. Yani gerçek hayatta hep yakışıklı ortalama üzerisin gibi övgüler ama yani o ortadaki görüntüye bakınca intihar edesim geldi yemin ediyorum.
Aynadaki görüntümüz yalanmış. İki aynayı 90 derece açıyla birbirine birleştirip kendime baktım ve çirkinmişim geldi bunu yaşayan?