Kendin için yaşamak mı yoksa başkaları için yaşamak mı?
Kendin için yaşamak...
Başkaları için yaşamak...
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kadınlar daha bencil sanki bu konuda.
Sürekli kendim için yaşamam gerektiği konusunda kendimi gazlasam da, istemesem de, başkaları için yaşıyorum, başkaları için az yiyorum, başkaları için uykusuz kalıyorum, ileride başkaları için nefes alacağım, çünkü her zaman başkaları giydirecek ve başkaları yedirecek beni ve ben de borcumu onlara gerektiğinde canımı vererek ödeyeceğim, aslında buradan bakınca bir hayli adaletli görünüyor. Biraz da budur aslında, vazgeçememek, toplumun bir parçası olmak, topluma karışmak ve toplum olmak.
Herkes kendinden birazcık ödün vermeyi becerebilseydi ve l*net bencilliklerini bir kenara bırakabilseydi bu dünya daha yaşanılabilir bir yer olabilirdi.
Sözüm meclisten dışarı değil hanımlar, bir an önce sıyrılın şu bencilliğinizden, altmışınıza geldiğinizde pazar arabasıyla pazarda dolaşan çocukların ayaklarını ezen ninelerden olursanız çocukların sizi ve gelmişinizi geçmişinizi güzel yâd edeceğini düşünmüyorum.
kendim için tabiki ben bu dünyaya bir kere geliyorum
"Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir."
Cevap
1Cevap
Kendim için tabiki başkaları için yaşasam bnim değil başkalarının hayati olur.
Başkası için neden yasayım ailevi diyosan evet onlar için yaşarım
şu an bile öyle başkaları için yaşıyorum
Nsskks niye e okul fotosunu koydun reis
Yaratan için yaşamak
MaşaAllah...
Halıyı sopayla dövenin maksadı onu incitmek değildir..
Eğer bir yaşındaki bir çocuğun Aklı bulunsa
ve ondan sual edilse: "En leziz ve en tatlı haletin nedir?" Belki diyecek: "Aczimi, za'fımı anlayıp, vâlidemin tatlı tokatından korkarak yine vâlidemin şefkatli sinesine sığındığım halettir." Halbuki bütün vâlidelerin şefkatleri, ancak bir Lem'a-i Tecelli-i Rahmettir. Onun içindir ki: Kâmil İnsanlar, aczde ve Havfullahta öyle bir lezzet bulmuşlar ki; kendi havl ve kuvvetlerinden şiddetle teberri edip, Allah'a acz ile sığınmışlar. Aczi ve havfı, kendilerine Şefaatçı yapmışlar.
Sözler/Yedinci Söz
Evet, cok güzel anlatıyor.
Kendim için yaşamak.
Kendim için
Kendim için
Başkaları
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar