Photoshop, günümüz dünyasının vazgeçilmez programlarından oldu. Bazısı kendi doğa, şehir, manzara çekimlerini mükemmelleştirmek için kullanırken bazısı da selfie'lerindeki güzellik kusurlarını kapatmak için kullanmakta. Her ne amaçla olursa olsun fotoğraf uygulamaları sonrasında göz alıcı görsellerin ortaya çıktığı aşikar.
En İyi Photoshop Programı, Uygulaması Hangisi?
1-VSCO
VSCO
En iyi shop programı dendiğinde akla ilk gelen programdır. Hem Android hem de iOS cihazlar için sunulmuş fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. Bu uygulamayı en iyileri arasına sokan yegane özelliği; fotoğrafı düzenledikten sonra fotoğrafın kalitesini düşürmemesidir. Uygulamanın kullanımı ücretsiz ancak uygulama içerisinde bazı filtre ve özellikleri kullanmak istersen bu özellikleri satın alman gerekiyor.
iOS'ta yıllık üyelik 19.90 dolar iken, Android'de ise özellik başına 2,21 TL gibi bir ücret belirlenmiş. Tüm özellikleri açmak için toplamda 135 TL gibi bir bedel ödemen gerekiyor.
Fotoğraf efekt uygulamaları arasında başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için en iyi program diyebilirim. Filtreleri uygulamak, geri almak çok kolay. En önemlisi filtre ve özellikler arasında kaybolmak yok. Hem iOS hem de Android için sunulan uygulama tamamen ücretsiz.
Sırada en iyilerden Afterlight var. İçerisinde bulunan fotoğraf filtreleri oldukça tatmin edici. Hem iOS hem de Android için sunulan uygulama ücretsiz ancak VSCO'daki gibi uygulama içi satın almalar söz konusu. iOS'ta aylık üyelik 3,49 €, yıllık 19,49 €, sınırsız üyelik ise 39,99 €. Android'de ise açmak istediğin özellik başına 2,13 TL bir bedel ödemen gerekiyor.
İşte profesyonellerin en iyi photoshop programı olarak andığı Adobe Lightroom karşınızda. Birçok ayarı içerinde barındıran uygulama ücretsiz ancak bazı özelikleri açmak için ücret ödemek gerekiyor. iOS'ta aylık 100 GB limitli üyeliği 4,99 $, yıllık 100 GB limitli üyeliği ise 49,99 $. Android'de ise öğe başına 13,99 TL, tüm özellikleri açmak içinse 510 TL gibi bir ücret ödemen gerekiyor.
Yine giriş seviyesi için kullanımı oldukça basit bir fotoğraf filtre uygulamasıdır. Temel özelliklerini ücretsiz kullanabildiğin uygulamada bazı özellikler ücretli. iOS'ta aylık abonelik 12,99 TL, yıllık abonelik 82,99 TL. Android'de ise özellik başına 1 ile 12 dolar ödemek gerekiyor.
Capcanlı bir fotoğraf düzenleme uygulaması daha. Filtreleriyle fotoğraflarınız rengarenk. Temel özellikleri ücretsiz olan uygulama, bazı özellikleri açmak için bir bedel istiyor elbette. iOS'ta yıllık üyelik 24,99 $. Android'de ise öğe başına 2,89 TL ücret alıyor.
İsmi pek duyulmasa da fotoğraf uygulamaları arasında oldukça popüler olan uygulama, fotoğraflar içindeki objelerin silinmesinde ve fotoğraflara obje eklenmesinde oldukça başarılı. Ücretli olan uygulama, iOS'ta 2 dolar iken, Android'de ise 12,99 TL'den satılıyor.
Sadece iOS kullanıcılarına sunulmuş olan uygulama gayet keyifli özellikler barındırıyor. 3,99 dolar gibi bir ücreti bulunan uygulamayı daha çok profesyoneller tercih ediyor.
Sırada yine renkli bir fotoğraf düzenleme uygulaması yer alıyor. Oldukça popüler olan uygulama ile hep görsellerini hem de videolarını düzenleyebiliyorsun. Ücretsiz sunulan uygulamanın tüm özelliklerine sahip olmak için iOS'ta yıllık 55,99 dolar, Android'de 540 TL ödemek gerekiyor.
En iyi photoshop programı listemin sonuna geldim. Listede iOS ve android fotoğraf uygulamalarına yer verdim. Umarım içlerinden birisi senin aradığın uygulamadır.
@aykutPlus ın değinmediği diğer fotoğraf düzemleme programlarını da ben yazayım.
11- Mextures
mextures
IOS kullanıcılarına sunulmuş bir başka uygulama olan Mextures ile oldukça göz alıcı fotoğraflar ortaya koyabilirsin. 150'den fazla fotoğraf filtresi bulunan uygulama App Store'da 2 dolar karşılığında kullanıcılara sunuluyor.
Fotoğraf uygulamaları içerisinde en farklı düzenlemelere sahip uygulama Enlight diyebilirim.
enlight
Uygulamanın en öne çıkan özelliği, görselde de görüldüğü gibi 2 görseli birbirine oldukça iyi birleştirebilmesidir. Sadece iOS kullanıcılarına sunulan uygulama, 4,45 dolar.
iPhone kullanıcılarının çok iyi bildiği fotoğraf filtre uygulaması sadece iOS kullanıcılarına sunulmuş durumda. 3 dolar gibi bir fiyatı bulunan uygulama oldukça başarılı.
en iyisi adobe photoshop ki zaten fiyatı belli ediyor kendini ortalama 2 bin civarlarında bu fiyatta bir programı düşün gerisini senin yapmak istediklerini bırak bilgin varsa hayah ettiğin herşeyi yaparsın bu programla. ama kullanımı basit değildir eğitimleri vardır eğitim videolarına bakarak öğren bişeyler bu linkte beleşe var indir kur haram ama 2 bin lirayı kim verecek :)
ben adobe photoshop cs2 kullandım cs 6 denedim ama hoşuma gitmedi arkadaşların önerisiyle cs 5 deneyecem eğer biraz bilgin varsa photoshop kullanmak çok eğlencelidir bilgin yok ama merakın varsa öğrenebilirsin biraz kendin bulursun birazda internette photoshop dersleri var ordan bulursun
1- cektigin günlük fotoları editlemek ve düzenlemek...siyah beyaz yapmak kucuk efektler vermek
2- CEktigin sanatsal ve kaliteli fotoların renk ve histogram ayarlarını duzenlemek.
Bunların dışında ciddi afiş ve ayrıntılı photoshop oyunlarına girmek istersen elbette photoshop...fakat eger grafiker degilsen dijital oynamaları minimımda tutmak lazım.cok fazla efect cidden fotograf sanatında da kabul goren birsey degil.sevgiler
Bende CS2 var fakat eski bir sürümü. Son sürümünü alın herzaman daha iyidir. Bu arada internette de full yapılmış sürümler mevcut para vermek istemezseniz tabi.
Ben yıllardır photoshop 3 kullanıyorum ve tavsiye ederim . Bir program öğreneceksen o programın en iyisini öğreneceksin bu tür programlar içinde de en iyisi photoshop .
öyle yükledim yapamadımla olmaz ki...onu araştırmak lazım.ben photoshop c5 kullanıyorum.alışana kadar çok süre geçti fakat şuan bütün fotoğraf işlerimi oradan rahatlıkla yapabiliyorum.
Photoshop CS 3 kullanıyorum ben web tasarım okuyorum çok ihtiyacım oluyor ama kullanamazsın gibime geliyor photoscape senın ıcın uygundur kardeş kolay hemde güzel pratik
picbeauty..Fakat telefon için sivilceleri yok ediyor resmi parlaklaştırıyor yüzün bambaşka oluyor:D.Üstelik kendi otomatik yapıyor bunu zor değil yani..
Çeşitli torrent siteleri yada forum siteleri var. İsim vermek ne derece doğru olur ama internetten aradığında emin ol bulacaksin. Yada tanıdık arkadaşlarında var ise onlardan temin edebilirsin.
En İyi Cevaplar