Kürk Mantolu Madonna'nın Raif Bey'ini sevmeyen var mı? Bir de Sabahattin Ali'nin yaşamını biliyor musunuz?

Sırf sevdiğine kavuşamadı diye izole olmuş, faydasız bir adam olan Raif Bey'e neden bu kadar övgü geliyor? Hayata faydası olmayan insanları, içlerinde sakladıklarına inandıkları sözde cevhere mi inandırıyor dersiniz?

Ayrıca yazarı Sabahattin Ali candır, kitabı elbette çok seviyorum iç dünya tespitleri ile ama kendisinin komünist olduğunu, faili meçhul öldürülen biri olduğunu bilen var mı kürk mantolu madonna sevdalıları içinde?

Yoksa ahmet kaya'ya denildiği gibi "ideolojisi beni bağlamaz yea, müziği aman romanı güzel" diye faydasız bir muhabbetle mi geçiştiriliyor?
Güncellemeler
+1 yıl
Anlamayanlar olmuş özet geçeyim dostlarım

Hem onu okuyup hem de onun mücadelelerinden haberi olmayanları eleştiriyorum ben. Onun değerli eserlerini Yeşilçam zihniyetine hapsedenleri eleştiriyorum.

İdeolojisini sevmeyip eserini seviyorum diyenlere de ayrıca dokunduruyorum ahmet kaya örneğiyle.

Raif bey de nazarımda makbul bir karakter değil, içine kapanmış tuhaf biri, örnek alınası hiç değil.
Kürk Mantolu Madonna'nın Raif Bey'ini sevmeyen var mı? Bir de Sabahattin Ali'nin yaşamını biliyor musunuz?