Bugün girdiğim YGS sınavında çok üzüldüğüm bir olay yaşandı :(

Sınav salonumda yan taraftaki sırada önlerde oturan bir çocuk vardı, sınav başladı ve salon görevlileri sınavdan 12den önce çıkamayacağımızı söylediler... Bahsettiğim kişi de sanırım kendini tutamadı uzun süre ve üzerine yaptı... Şimdi bu çocuğun psikolojisini bir düşünsenize, o zor durumda kendini tutmaya çalışırken nasıl çözebildi o soruları? Veya o durum yaşandığında hissettikleri? O haldeyken sınava devam etmek zorunda olması? Başkaları farketmiş midir diye düşünmesi ve o yaşadığı utanç? Ne kadar kötü bir durum değil mi? Ben kendimi bir an onun yerine koydum ve çok üzüldüm... Sınav bitince teselli etmek istedim ama ne diyeceğimi de bilemedim hani :( sonra en iyisi hiç görmemiş gibi yapmak dedim... Sınav bittiğinde biz salondan çıkarken o yerinde oturuyordu biz çıktıktan sonra çıkmıştır heralde... Bugün bir kez daha anladım bu sınav sisteminin ne kadar saçma olduğunu, ne kadar insanlıktan uzak bir sınav sistemi olduğunu... Umarım herşeye rağmen sınavı iyi geçmiştir, umarım bu yaşadığı durum onu ileriki hayatında kötü bir şekilde etkilemez... Ve umarım bu sınav sistemi bir gün değişir de, hayatımız birkaç saatlik tek bir sınava bağlı olmaz artık...
Güncellemeler
+1 yıl
Sınavdan önce tuvalete gitmekle olmuyor öyle, heyecandan ya da bir rahatsızlık sebebiyle de bu durum olabilir, neden bu yönden de düşünmüyorsunuz?
Bugün girdiğim YGS sınavında çok üzüldüğüm bir olay yaşandı :(