Çok kapalı kız tanıdım kızlar bu işten memnun olmadıklarını ifade ettiler mecburu takıyoruz diye haykırıyorlardı çoğu Aile baskısı ile gerici yobaz Aileler tarafından uygulanıyor bu uygulama ne kadar doğru bilmiyorum ama bu Müslümanlık değil Arkadaşlar Bir İnsanın istemediğini bir şeye zorlayamazsınız Siz insan değilsiniz Sizin Ben Din Anlayışınızı Kabul etmiyorum reddediyorum
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesinlikle başörtüsü karşıtı değilim. isteyen açar isteyen kapatır. kendi annemden örnek vereyim kendisi 5 vakit namazında, orucunu tutar her türlü ibadetini yapar ama başı açık. he her başı kapalı olan çok mu inançlı? kesinlikle değil. başı kapalı olup annemin yaptıklarını yapmayanlar var. her açık inançsız mı? değil.
karşıma geçip epilasyon yaptırmak günah-haram vs gibi bir şey söyleyen tesettürlü bir arkadaşım olmuştu kendisinin bilmem kaç senedir sevgilisi vardı, tatlım o günah değil mi? diyememiştim. sonra başka bir arkadaşıma sormuştum, "kendi bilir, herkesin kendi tercihi" demişti. artık mottom bu herkes kendi bilir.12 Yorumla- +1 yıl
Eşarp kutsal falan değil; önemli olan Allah'ın emrine layığıyla uymak. Yoksa her baş örtüsü, örtünme gayesi ile takılmaz.
Bu arada yorumu yapan arkadaş, o sohbet sırasında arkadaşına bunu sorman gerekirdi. Bakımlı olmak günah değil; ama kadının kadına mahremi var. Yani kendi başına yapması evladır. Gösteriş dersen bakım adı altında, o zaten ayrı sıkıntı.
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. aile baskısıyla da kapanan var, kendi isteğiyle de. Hepsi değil.
04 Yorumla- +1 yıl
Hepsi Öyle İnanmıyorum Şu dediklerinizi Ben kendi Gözümle görüyorum sizin gibi hayali değil
- +1 yıl
Onlar size demez Aile Baskısı İle kapandım diye
Diğer konusunda 829 cevap paylaştı. Aga burada yazacaklarım a kimse kızmasın ama kız resmen kaşar ama belli bir yaşa gelince evlenip birine yaranmak için türbanı kullanıyor zorla güzellik olmaz istemiyorsanız takmayın eşarp dinen bizim için önemli sen bunu böyle kullanırsan kullanma ricamdır kaşar dedim diye kızmayın dünya da satılması eskimeyenler arasında kadın eti birincidir acı ama gerçek
12 Yorumla- +1 yıl
Yok Haklısın Kardeşim ben yadırgamıyorum çok haklısın
+1 yılDoğru yoldadasın. İnsanlar Din'in kapalı olmak ve namaz kılmaktan ibaret olduğunu düşünüyorlar ve yanılıyorlar. Çogu dediğin gibi yobaz.
326 Yorumla- +1 yıl
Nedense bazıları da dini niyet yeter olarak sanıyorlar.
- +1 yıl
@Sebâne Yobaz kelimesinin anlamını gayet iyi bilirim ve tanıklığım da var. İnsanları zorla kapatmak, poşete geçirip ellerini, yüzlerini kapatmak nedir? Kadına en büyük işkencedir bu.
"Dinde Zorlama Yoktur" ayetini hatırlatarak dinde zorlamanın mantıksız olduğunu söylüyorum. Zorlama kişi de travmaya yol açarak kişinin inançtan soğumayla beraber ateizme veya deizme doğru yol almasını sağlar. - +1 yıl
Ben genelde sevmem şu arap kılıklıları baskı ile kapanıyorlar ve söylemiyorlar çok dine alet oluyorlar bu sefer yobazlaşıyorlar cahilleşiyorlar
- +1 yıl
2 yaşındaki kız bebeklerin saçını mahrem zannedip kapatan yobazlara tanık oldun mu hiç? Ben oldum. Yobaz kelimesini sık sık kullanırım Teist, Ateist, Deist fark etmeksizin.
- +1 yıl
Ya biz kime ne anlatıyoruz Dostum orta doğunun ortasında yaşıyoruz şu iran ırak tarafından farkımız yok o kadar dil döküyoruz boş yere
- +1 yıl
1,5 milyar nüfusa sahip olan sözde İslam ülkelerinin Emevi dini ve Arap örf, adetlerini alıp insanlara din tacirleri, beyin yamyamları aracılığı ile kakalamasının sonucudur bu.
1,5 milyar nüfusa sahip İslam Ülkeleri 7,5 milyonluk nüfusa sahi olan İsrail kadar üretemiyor. Beyniniz ancak yamyamlar tarafından yenir. Sonra da niye yobaz diyorsun? Yobaz demeyeyim de ne diyeyim? - +1 yıl
Kadını zorla kapatan yok Allahın ayetlerini isinize geldigi gibi kullanmayin aynı zamanda Allahın ayetinde
(Mümin kadınlara söyle: [Yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, ziynetlerini [Saç ve gerdan gibi ziynet takılan yerleri] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31] da bulunuyor (Kur’anı kendi görüşüyle açıklayan, verdiği mânâ doğru olsa bile, muhakkak hata etmiştir.) der Nesai ayrıca aile bireyleri eblatlarından sorumludur onları elbetteki güzel bir sekilde uyaracak ne yani onları Tesetture yoneltmeleri veyahut sokmaları hırsızlık mı adam öldürmemi vatana ihanet mi bu kadar ağır suçlar mi keza sizin gorusunuze tesettur konusunda bir yorumda bulunmadim "İnsanlar Din'in kapalı olmak ve namaz kılmaktan ibaret olduğunu düşünüyorlar ve yanılıyorlar. Çogu dediğin gibi yobaz" bu yoruma isdinaden bir goruste bulundum konuyu saptirmaya calismayin kelime oyunuda yapmayın bunlar dinin temelidir ne namazsiz tam din nede dinsiz bir namaz olur birbirini butunleyen unsurlardir zira bu gorusunuzden isdinaden yobaz kelimesinin anlamini bilmediginiz acikca ortada - +1 yıl
- +1 yıl
@Sebâne
Yazdıklarımın tamamını okuduğunu düşünmüyorum. Kelime kelime alıp işine geldiği gibi anlamışsın. Ben namazın Din'de olmadığını falan mı söyledim?
Anlamını bilmediğim bir kelimeyi kullanmaktan sakınırım fakat anlamını bildiğim, hele ki tanık olduğum bir kelimeyi kullanmaktan asla kaçınmam.
Lütfen okuduğunuz şeyin manasını tam olarak kavradıktan sonra görüşünüzü yazın.
Kuran'da baş örtü konusunu açmak, girmek dahi istemiyorum. İnsanlar nasıl giyinmek isterlerse giyinsinler fakat kızına bunu zorla dayatan hatta üstüne üstlük döven kişiye elbette yobaz derim
- +1 yıl
- +1 yıl
@Sebâne Her Müslüman kadına başının örtmesi zorunluluk haline getirilse bu ülkede deist oranı bir nebze artardı.
din denen olguyu yobazların yanı sıra böyle tatlı su inançlıları da besliyor. adam/kadın inancının hiç bir gereğini yerine getirmiyor, kalkıp din, iman, allah, kitap saydırıyor. he onun inandığı dinin de kuran ile ilgisi yok. "kocana dört eş makbulmüş" desen ortalığı yıkar. nikahında bir erkeğe karşılık iki kadın şahit olmak zorunda desen "a aaaa o ne saçma şey ya :/" der.
bu ülke özünde deist yüzeyde müslüman dolu. - +1 yıl
Yazdiklarini gayet guzel bir sekilde idrak ederek sana yoeum yaptim yazdihim gorusu yine anlamak istediginiz tarafa cekmeyiniz dogrular acikca ortadadir bu sekilde yaparak sadece ve sadece kendini kandirisin yazdigim yaziyi anlayana kadar oku orada red ettigin mi yaziyor bak bakalim ben ne yazmisim
- +1 yıl
@Sebâne
Çogu dediğin gibi yobaz" bu yoruma isdinaden bir goruste bulundum konuyu saptirmaya calismayin kelime oyunuda yapmayın bunlar dinin temelidir ne namazsiz tam din nede dinsiz bir namaz olur birbirini butunleyen unsurlardir zira bu gorusunuzden isdinaden yobaz kelimesinin anlamini bilmediginiz acikca ortada
Burada neyi çıkarmalıyım? İlk yazdığım yorumda namazın dinin bir parçası olduğunu reddetmedim zaten fakat zorla dayatarak ibadet yaptırılamayacağını söyledim. Yanlış anladığın bariz. - +1 yıl
Sen ayetleri yalanlyamazsın ayette açıkca belirtiliyor her müslüman kadına farz yukariya acikca ayeti yazdim sen daha neyin tartismasini yapmaya calisiyorsun bu bireylerin sorunudur ayrica atalarimizin bir sozu vardir para ile iman kimde oldugu bilinmez diye fey almani siddet ile tavsiye etmekteyim 4 es meselesine gelince onunda gerekceleri var ki bunu gunumuzde uygun kilmak imkansiz
- +1 yıl
@Sebâne
Anlamadığım konu bu yorum da neden bu kadar sert çıktığın. Ben insanların zorla kapatıldığına şahit olan biriyim. Doğu'luyum ve ailemde, akrabalarımda çok yaygın olan bir şey bu
Çoğu Kuran'ın anlamını dahi bilmeden sadece namaz ve baş örtü ile Din'i yaşadıklarını düşünüyorlar.
İkimiz anladığım kadarıyla birbirimizi anlamadan kısır bir döngünün içinde yüzüp durduk. Din'in zorlama ile dayatma ile olmadığını söylüyorum ve yine tekrarlıyorum.
İyi Geceler. - +1 yıl
Doğru Bende doğuda yaşıyorum aşırı baskı var ama gel de şu salağaa anlat ya neyse ne iyi geceler kardeşim
- +1 yıl
Benim sohbet etrigim cogu insanda kendi istekleri dogrultusunda kapandiklarini iddia etmekte cok sık seyehat ederim ve insanlarla ister istemez bir ilesiim icinde olurum ve sohbet ettigim cogu insan aksini iddia etmedi 21. Yy da yasiyoruz doguda ancak ve ancak dediginiz sey yaygin olabilir lakin gunumuz sehirlerinde veyahut illerinde yazdiginiz sey isdisnai bir durumdur bunun sebebide insanlarin bilincsiz olamsindan kaynaklanmakta biz taklidi iman sahibiyiz yani anneden ve babadan gorduklerimizi yapmaktayiz bunu takiki imana cevirmekte biz insanlarin elindedir okuyarak ve arastirararak fakat sunuda göz ardı edemeyiz ki bu Allahın bir emridir aile evladindan sorumludur daha evelde yazdihim gibi güzel bir sekilde uyararak onu heveslendiri seyler yaparak veya soyleyerek dini alatarak yapması makuldur dövmel zorlamak degil bahsettigim sey size tepkimde turbandan degildi zaten ne de namaz kılmaktandı size tepkim bunları yapan insanların ibadet etrigini dusunuyorlar yaniliyorlar bu cumlenizde zaten bunuda kopyalayip aynen bu sekilde diger gorusume yazdim ve size tesetturu ve dinde namazi acikladım her ne olursa olsun namaz ibadettir bunu yapan insanlar ibadet ettigini zan etmiyorlar ibadet ediyorlar
- +1 yıl
1. bu dogu meselesine aciklik getirdim bu dinin degil bireylerin kendi sahsi sorunudur dine tasimak veya dini sorumlu kilmak dogru dehgil sozum sana 2. insanlara hakaret ederek ve sordugun soeunun cevabini kabul etmeyerek ne kadar kucuk ve dar beyinli bir insan oldugunu kanitladin bana cevap verme seni kaideye almiyorum su saaten sonra 😊
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
6Cevap
+1 yılDogru. Gecen bir komsumuz gelmisti dedi ki: bizim kiz acilmak istiyor kavga ettik dedi kac defa konustuk acilmak istiyor hala dedi şimdi açılırsın ama liseye geçtiğinde mutlaka kapanacaksın dedim dedi. Ben şok. Annem konuştu ikna etti kendi istegine birakmasina Allahtan
10 Yorumla
+1 yılBen gayet kendi özgür irademle tesettüre girdim ve hatta ailemi karşıma aldım bununla mutluyum. Ailem tesettüre karşı değiller ama ferace vs ağır geldi. Ben ise böyle olması gerektiğinden Rabbimin emri için bu şekilde kapandım.
51 Yorumla- +1 yıl
Eksileyen çekemiyor bunu catlayin😄
+1 yılBen kendi isteğimle kapandım. Çok şükür mutluyum. Ne için kapandığını biliyorum. Baskı ile kapanan çok az kişi gördüm. O da aile baskısı değil:Sevgili, nişanlı baskısı.
40 Yorumla
+1 yılevet var sonrada birsürü yargısız infaz kapalısın şuna bak neler yapıyo kafası kapalı çünkü bizim türk milleti dıştan yargılamayı pek sever kapanınca insanların gözünde okeyleniyorsun ya beyinler?
20 YorumlaBenim gorduklerim de aileleri asiri rahat olan mahalle de adi cikipta kendisini akladigini sanan tiplerdi...
00 Yorumla
+1 yılÇok da umurunuzdaydi derler adama. İslam Hukuku hakkında ne biliyorsun? Ya fıkıh? Ya Kur'an? Yok yobaz yok gerici... Konuşun öyle kafaniza gore tabi.
01 Yorumla- +1 yıl
İyi bari. Şimdiden bilmiyorum diyen 4 kişi gördük. Öğrenirsiniz ve uygularsiniz inşaallah.
+1 yılHaklısın ama buna zorlanan çok arkadaşım var
21 Yorumla- +1 yıl
Bunu ben diyorum diyorlar yok ayret bişey illa kendi gözleri ile görmeden inanmıyacaklar inatçı Türk insanı ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen isteyerek kapandım 11 yaşında. Hiç bir zaman da pişman olmadım. Ailem de sen bilirsin ama daha küçüksün iyi düşün dediler tamamen kendim çok güzel bir karar verdiğimi düşünüyorum.
54 Yorumla- +1 yıl
Kafanda Çok güzel Senaryo Kurmuşsun dizi olsa kabul etmez şu yalanına
Cevap sahibi+1 yılNeyin yalanı be yaşayan benim. Bence siz kabullenmek istemiyorsunuz herkesi zorla kapanmış görüyorsunuz. Benim ailem eğitimli çok anlayışlı bir aile. Asla bana karışmadılar zorlamadılar hep ne karar versem desteklediler.
- +1 yıl
İnanmıyorum kendi gözümle görmeyen şeye inanmam
Cevap sahibi+1 yılAptl aptl sorular sorma o zaman at kafalı
+1 yılKapalıyım cogu arkadasim da kapali yillardir hur irademizle takiyoruz. artik kabullenin sunu bir .
54 Yorumla- +1 yıl
İnanmıyorum Size
- +1 yıl
O zaman n i ye soruyosun? Sana gore bu konuda istekli olanlarim hepsi yalan. Ben de sana inanmiyorum bu kadar sig dusuncene de sana da
- +1 yıl
Hayvandan daha asagisin kes
- +1 yıl
Kabullenemiyor beyin ozurluler
Diğer konusunda 439 cevap paylaştı. Doğru mu, diye soruyorsun. Farklı görüşlere inanmıyorsun.
Sen onlardan daha fazla baskı altında kalmışsın canım benim.02 Yorumla- +1 yıl
İnanmıyorum Doğru Çünkü Baskılı bir inanç bu kim inansın yahu
- +1 yıl
Baskılı bir inanç?
Senin tanıdıkların baskı uyguluyorsa, herkes baskılı olarak yapıyor demek değil bu.
Bir insan bir davranışı bir sebep yüzünden yapıyorsa, herkes aynı sebepten yapıyor demek yanlış bir varsayım olur.
Her davranışın tek sebebi olsaydı ne kadar basit olurdu? Savunduğun şey mantıklı değil.
- Diğer konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılBaskiyla kapanmadim. Genelleme
30 Yorumla Diğer konusunda 499 cevap paylaştı. Yoo 21. Yy da kimse kimseye baski yapmiyor
46 Yorumla- +1 yıl
Yapıyorlar Siz bunu yediremiyorsunuz kendinize
- +1 yıl
Türbanlıları ben çok tanıdım sen ne diyorsun ya hepsi bana dedi baskı ile kapanıyoruz ya üff uzatma ya
- +1 yıl
Hadi ya ne uydurması yahu cidden siz çok kalın kafalısınız
+1 yıl%75 doğru
10 YorumlaHem doğru hem yanlıl tükşyelye alakası yok
00 Yorumla
+1 yılMüslümanlığı senden öğrenecek değiliz işine bak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇoğu insanda kendi isteğiyle kapanıyor ne alaka
12 Yorumla- +1 yıl
Bir Kere bu laf düşmüş ağzınıza Kendu istegu ile kapanıyor ya bir hadi ordan git hiç çekemem seni
Cevap sahibi+1 yılKapalıyım ve kendi isteğimle kapandim sen kimsin de sana yalan söyleyim pardon
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih