Muhabbet kuşumun davranışları?

Merhaba arkadaşlar tam bir hafta bir muhabbet kuşu aldım ve yavruydu. 1 hafta geçti hiç salmadım arada bir elimi kafesine sokup yavaşça başını okşadım vs. Daha önce bir muhabbet kuşu edinmediğim için bilenlere birkaç sorum olacak. Kuşum dişi. Başını okşayınca sorun yok ama yanaklarına parmağımı götürünce hemen gagasıyla müdahale etmeye çalışıyor veya tüylerini kabartıyor. Yanağından okşanmayı seviyor mu tüy kabartmak ne anlama gelir? Biraz ürkek gibi çok az öttü 1 hafta boyunca. Ayrıca çok fazla dışkılıyor ama normal mi bilmem. Elimden yem yediremedim havuç dilimleyip ağzına götürüyprum havucu yemeye çalışıyor ama kemiremiyor. Normal yem yiyor yemliğinden. Bide uyuduğunu ve salıncakta sallandığını hiç görmedim gözlerini kapatıyor ama birkaç saniye sonra açıyor. Neden olabilir? Ayrıca ikram kabına koyduğum hiçbir şeyi ve yem çubuğu gibi olan şeye de dokunmuyor yemiyor. Bide gagası çok sivri bazen açıp kapayıp sesler çıkarıyor o da mı rahatsız oluyor bilmiyorum. Ayrıca yıkasam sorun olur mu nasıl yıkamalıyım? Aydınlatırsanız sevinirim.
Güncellemeler
+1 yıl
arkadaş kafesin kapısını açtım başta çıkmadı sonra çıktı her yere çarptı birçok kez ve zar zor yakaladık yakalayınca elimi ısırdı baya çarpmasından ötürü bir sorun çıkar mı korkuyorum
Muhabbet kuşumun davranışları?