Yaw Apollon'u ne yapacaksın ki madem mitolojik Tanrılara dua etmek istiyorsun git babası Zeus'a dua et.. Babası dururken oğluna laf düşer mi? Ama işin kötü yanı Yunan mitolojisi Sümer mitolojisinin kötü bir kopyası.. Sümerliler'in bazı şeylerini tam almışlar bazı şeylerini de tam anlayamadıkları için yarım yamalak almışlar.. Bu durumda da konuya hakim olabilmen bakımından senin Sümer Tanrısı Enlil'e dua etmen daha doğru olur.. Üstelik çok da avantajlı olursun.. Çünkü Enlil'e senden başka dua edecek olmayacağı için sırada bekleyen trilyonlarca duayı da bertaraf edip şikayetlerini kendisine çarçabuk iletme şansın da olur.. Ama senin Tanrılar konusunda çok seçici olduğunu duydum.. Apollon seni güneşle etkilemiş olabilir ama İskandiv Tanrıları da çok karizma.. Mesela Thor var.. Şimşek Tanrısı.. O da fena değil.. Üstelik filmi de var.. Ya da Dionysus var.. Şarap Tanrısı.. Apollon gibi sinirli de değil.. Yer içer keyfine bakar.. Relax yani 😂😂😂
Knk kimse sana konu hakkında yorum yap dememiş yardım istemiş sadece fikrini belirtebilirsin ama insanların dini ne kadar az inanılsada böyle şöyle diyemezsin ona bakılırsa tüm dinler insanları iyiliğe yöneltir o zaman tüm dinler birbirinin kopyası?
Ben ateisttim. Apollon ne kadar saçmaysa Allahta o kadar saçmadır. Tanrıların saçmalığı üzerinden ironi yapacaktım. Geldin kendininkine bakmadan benimkileri sorgulamaya başladın.
Ben sana müslümanların yaratıcısına inan diye bişey dedim mi veya savundum mu? Ben diyorum ki gece seni terkeden birşeye neden dua ediyorsun diyorum güneş sana ne yapıyor güneşin doğuşunu batışını kim belirliyor önce güneşi yöneten sistemi öğren
Ben senin bana allaha inanmalısın diye bir şey dediğini iddia etmedim zaten. Sen boş ithamlarla Apollon'u sorguladın. Bende önce git kendi tanrını sorgula diyorum. Apollon gece terketmiyor gece rahat bırakıyor. Gündüz sıcaklığı ile bizi ısıtırken gece karanlığın huzurunu yaşamamıza izin veriyor.
Güneş doğmaz veya batmaz. Dünya döner. Yönetende bir sistem yoktur.
Ben yunan tanrıları gibi mantıksız tanrıları savunarak bile seni bu tartışmada alt edebilirim.
İnancın görüşün beni alakadar etmiyor özgürsün dusuncende yani herşey tesadüf dünya dönüyor ve yöneten sistem yok öyle mi? Yani bir günde batıdan doğsun güneş neden hiç batıdan dogmadi hep aynı yönden aynı açıdan doğuyor sistem yok diyorsun da o zman güneş özgürdür istediği gibi hareket etsin
Fizik nedir biliyor musun acaba? Dünya tersi yönde dönemez güneş batıdan doğamaz yani. Tabi çok büyük bir gök cismiyle dünya çarpışıp momentumunu kaybedebilir. Yörüngeside kayar ve dediklerin olabilir. Güneş hareket etmez bu arada bunuda ekleyim. Kütle çekim ve merkez kaç kuvveti dünyayı yörüngesinde tutar. Bunun bir yöneticiye ihyiyacı yok. Sentilyonlarca gezegenin içinde bir tanesinin bu ayarda olması gayet olası ve mümkün. Cosmos diye bir belgesel var. Astrofizik hakkında bilgini arşa dedirmez ama bir şeyleri anlamanı belki sağlayabilir.
Ve kendi dediklerin ile ispatladın dedin ki güneş gece bizi rahat bırakıyor örtü veriyor peki kuran ne diyor o (Allah) geceyi durmadan onu kovalayan gündüze bürüp örter yani güneşi bürdüğünü söylüyor bu neyin kanıtı demekki güneşe emir veren bir yaratıcı var?
Güneşin ısısı her zaman aynıdır. Bizim hissettiğimiz ısı dünyanın o anki konumuna göre veya senin dünyadaki o anki konumuna göre değişir.
Uzaydaki hidrojen bulutlarının kütle çekimi ile bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Kütlesi büyüdükçe daha çok kütle çekimine sahip olmuş ve bu çekim kuvvetiyle içinde bulunan hidrojen atomları tepkimeye girip yanmaya başlamıştır. Güneş dev bir füzyon reaktörüdür.
Ayriyetten ben apollon a inanmıyorum. O sadece ironi yapmak için yaptığım bir avukatlıktı. Yobaz mantığının bilimsellikten uzak dogma söylemlerinin ne kadar itibar sahibi olabileceğini göstermeye çalıştım.
Ne yani bir hristiyan burada isayi savundu yobaz olmuyor ben Allah'ı savunduğum için mi yobaz oluyorum asıl sen comarsin bir gömlek alırken ne hammaddeden yapıldığını biliyoruz bu evrenin hammaddesi oluşumunuda duzeninide Allah yapmıştır
Sakin ol bir dakika ben sana yobaz demiş miyim? Ben Apollonu savunurken yobaz gibi davrandığımi söylemişim olmadık yerden olmadık şeyler çıkarmışsın. Zaten orda ayırmamışım apollonu savunanda yobazdır başka bir tanrıyı savunanda yobazdır demeye getirmişim olayı. Yani isa filan farketmiyor benim için.
Ayriyetten çomar ile yobaz farklı anlamlardadır. Birisi bir siyasi partinin seçmenine takılmış lakaptır. Diğeri ise senin gibi dogma düşünceleri savunanlara denir.
Allah nasıl varoldu peki desem doğmamış falan diye eveleyip geveleyeceksin. Doğmamış doğrulmamış her şeye gücü yeten bir varlığın adem havva şeytan yaratıp böyle boş boş işlerle uğraşmasıda ayrı bir ironi doğrusu.
seni kısıtlayan bişey vardır yani insan zekası beyni sınırlıdır bazı şeylere insan akıl yurutemez bilim insanları bile beyninin yuzde kaçını kullanabiliyor ki? İndeterminizmi ister savun-savunma insan her zaman sınırlı bir varlıktır ve bazı şeylere akıl yurutemez
Tamam bunu reddetmiyorum. şu an cevap veremediğimiz bazı şeyleri hemen akıl yürütemeyeceğiz doğaüstü varlıklara adamak ne kadar doğru? Yıllar öncede depreme yıldırıma cevap bulamayan insanlar tanrı bizi cezalandırıyor diyordu.
doğaüstü varlığa inanmamizin sebebi evreni yaratması herşey düzene göre 2 nehrin acı ve tuzlu sular birbirine kavusmuyor ve Kuran'da geçen bir olay, yağan yağmur tanelerinin hepsi standart 6mm büyüklüğünde yağar ve hiç birbirine değmez yani nasıl oluyor bu buda mi bir tesadüf bu gibi durumlar düşündürüyor işte yaratıcınin varlığını
Dediğin olay cebelitarık boğazında oluyor. Okyanusa akan tatlı su tuzlu suyla yoğunluk farkından dolayı birden karışmıyor. Daha yavas karıştığı için iki su arasında renk farkı cıplak gözle görülebilir oluyor. Hiç karışmıyor değil karışıyor. Tabi bu renk farkını hemen mucizeye yormak için bir fotoğraf altına ayet hemen insanların algısını kasıyorlar. Kar için hiç birbirine temas etmez demek yanlış. Çoğu zaman yağan karda kar taneleri birleşerek daha büyük yani lapa lapa yağar. Ayriyetten karla ilgili bir ayette geçmez kuranda. Çöl ikliminde yaşayan araplarında kardan bahsetmemesi normal pek tabi
Sabit ölçü birimi verince kardan bahsediyorsun zannettim pardon. Hiç farklı yağmur türleri görmedin mi sen acaba. Öyle bir olayın olmadığını seninde bizzat yaşayarak bilmen gerek. Neyse şu linkten okuyarak su olayınida açıklağa kavuşturalım.
Hangisinden bahsediyorsun. Yağmur olayından bahsediyordan o öyle bir olay yok. Su karışmama olayından bahsediyorsanda öyle bir olay yok. Sular karışıyor ama yavaş karıştığı için dışarıdan karışmıyor gibi gözüküyor. Bu bile kuranı yalanlamaya yeter aslında. Attığım linkte dünyanın her tarafında görülen bir olay olduğunu görmüşsündür. Dini kitaplarda o coğrafyada ve yakın coğrafyada yaşayan birçok halkın dini inanışların kopyalamasıyla oluşuyor. Biri daha önce bu olaya rastladıysa dilden dile anlatılınca kurana da eklemiş olma ihtimallleri oldukça yüksek. Tabi o zaman yavaş da olsa karıştığını bilmediklerinden dışardan gördükleri yüzünden karışmıyor yazıp tuzağa düşmüşler.
Sen anandan babandan sağdan soldan gördüğün toplum baskısıyla inandığın çok fazla kişinin kabul ettiği için bir arap tanrısına inanıyorsun saçmalamak olmuyor ben güneş tanrısına inandım diye saçma oluyor.
ben de senin çocuklar taciz edilirken kendisine 5 bakit namaz kılmayı zorunlu tutan ve senin gibi sığ görüşlü insanların erkekler tahrik olmasım diye bedenlerini gizleten allahına sokamm<33
En İyi Cevaplar