Nötr yani mavi kablonun olduğu deliğe sokarsa, herhangi bir kaçak olmadığı sürece sıkıntı yaşamaz. Ama faz olan deliğe genelde kahverengi olan kablonun bulunduğu deliğe sokarsa. O kabloda bulunan 220 V potansiyeli ve iğnenin diğer ucunda bulunan arkadaşımızın 0 V potansiyeli arasında bir etkileşim olacaktır. İnsan vücudunun direnç değerini de düşük olduğunu varsayarsak. Kalıcı etkiler verebilir.
@CeryanMühendizii Ben bir maddenin iletken mi yoksa yalıtkan olup olmadığını öğrenmek istiyorum bunu anlayabilmem için ne yapmam lazım? İnternetten baktığımda cismi elektrik akımına tutun diyor bende cisimleri prize sokuyorum babam diyor sokma özellikle demir makası sık sık sokuyorum ama girmediği için de vazgeçiyorum bide ben sokarken Bismillah diyorum
Toplu iğneyse ve topundantutarsan bişey olmaz bence ama diğer türlü bir miktar çarpabilir bir de kahve makinesinin içindeki suya da elini sokma tamam mı😅😅
@İnekliPijama Öyle normal bir insan yapmaz ama hadi normal bir insanı geçtim evli misin bilmiyorum ama evliysen ve çocuğun varsa olmasa da olduğunu düşün senin çocuğunun elektrik prizine iğne soktuğunu düşün akıbeti ne olur hiç düşündün mü düşündükten sonra sonucu bana söyler misin?
Denedim ama çarpmadı çarpmasın diye iğneyi sokar gibi yaptım ama bir çocuk elektrik prizine iğne soksa ne olur merak ediyorum gerek normal iğne olsun gerek toplu iğne olsun bir çocuk elektrik prizine soksa ne gibi hadiseleri yaşar
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Elektrik prizine iğne sokulursa ne olur Örneğin bir çocuk veya normal bir insan elektrik prizine iğne sokarsa akıbeti ne olur?
En İyi Cevaplar