Kutsal kitaplarda ilk insan diye bahsedilen Adem'in 6-9 bin yıl önce yaşadığı söylenir. Oysa elimizde 60 bin yıllık Neandertal, 300 bin yıllık Homo Sapiens, 1 milyon yıllık Homo Erectus, 2 milyon yıllık Homo Habilis fosilleri var. Lutfen sacma sapan cvplar vermeyin...
İlk insan Adem ise, bunları kim yarattı sizce arkadaşlar?
ya birader, Kuran’ı Kerim’in 1400 küsür yıl önce haber verdiği sonu olan bir Evren’i, Evren’in bir sonu olduğunun farkındalığına bile çok değil yeni varan bir bilimin, ortaya çıkardığı kemiklere yok şu kadar bu kadar yıllık demesine inanacağımı mı sanıyorsun? bilim bilim dediğiniz şu kavramın ben bile hatırlıyorum evren sonsuzdur diye makaleler yazdığını programlarda tartışmalar yaptıklarını. bir kere akıl vaaarrr, mantık vaaarrr. saydığın o geçmiş yıllar içerisinde dünyaya çeşitli meteorların çarptığını çok tehlikeli ve büyük canlıların yaşadığı söyleyen yine bu kemiklerin zırvalıklarını anlatan bilim değilmiydi? peki nasıl oluyorda bir milyon yıl önce meteor çarpmasıyla yok olan çoğu canlı 500 bin 600 bin yıl sonra dünyada tekrar beliriyor. bilim he? en büyük bilim Kuran’ı Kerim’dir gerisi zırvalık. kendileriyle çelişen bir bilim beni neye inandıracak? benim gibi bilgisiz biri bile bilimin bu tezini çürüten kanıtlar ortaya koyuyorsa Kuran’ı Kerim bilimin saçma kavramlarını tuzla buz eder, yok eder.
Millet el birliğiyle ülkeyi uçuruma götürüyo sen diyon homosapiens bilmem ne o bilim insanları olan dümbükler nerden biliyo mezar taşındamı yazıyomuş ölüm tarihi 😁😁😁
Tartışmaya gerek yok bro islama inanmasan bile bir yaratıcının olduguna inanmak zorundasın he ben müslim olmam diyosan başka dine inan ve insanlara saygı duy 😁
Bak İslam dinine göre Kuranı Allah Cebraile emrederek Muhammed'in yanına git ve bu kuran ayetleri ona ver oda insanları doğru yola çağırsın diyor bunu bilim değil Allah insanlara gönderdi insanlar da anladı
Bence İslam'ı araştırıp öğrenmelisin zira benim dinim terörist bir din değildir dinde zorlama da yoktur hoş görülü iyi güzel bir dindir bence bu kadar ön yargılı olmamalısın
Melek bana okumamı emretti. Kendisine okuma bilmediğimi söyledim. Beni kollarının arasına alıp kuvvetle sıktı; sonra 'Oku!' dedi. Ben yine, 'Okuma bilmem.' dedim. Beni tekrar kollarımn arasına aldı, kuvvetle sıktı ve 'Oku!' diye tekrar etti. Ben yine 'Okuma bilmem.' dedim. Üçüncü defa kollarının arasına alıp daha kuvvetlice sıktıktan sonra bıraktı ve şöyle dedi:
'Yaratan rabbinin adıyla oku; O, insanı alaktan (asılıp tutunan zigottan) yarattı. Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir. O, kalemle (yazmayı) öğretendir. İnsana bilmediklerini öğretmiştir.'"(bk. Buhârî, Bed'ü'I-vahy, 3; Müslim, İmân, 252)
Yaa bir ayetin veya surenin anlamini ozman ki cehalet donemin de kimse affedersin gotunu yıkAmayi bilmiyordu nerden arapca yazilmis bir kitabin icinde nelerin yazdigi anlami ne oldugu ve daha bundan 50 yil öncesine kadarda bilmiyordu hic kimse...
Yaa ben o ayeti biliyorum ve okudum ve kurani kerimi 17 kez okudum 1 yil boyunca icindekileri arastirdim Peki sen kuanikerimde 7 bin ayetin icerigini biliyormsun
Bak soyle soyliyeyim teknoloji ve akilcagi gelismis oldugu icin aratirma yapma basladilar bu aratirmalarida yapamci kafir hiristiyan papaz dedigimiz insanlar yapti kurani kerimin icinden neler gectigini onlar buldu ve insanlara soyle diler bunun ismi bilim oldumu ve onlar budurumu cozmemis olsaydilar sen bugun ilk insan ademdir diyemezdin
Bilim mı istiyorsun al sana bilim 1- “Allah O’dur ki, gökleri dayanak olmaksızın yükseltti” ( Ra’d suresi, ayet 2) ayeti göklerin dağlar sayesinde ayakta duruyor hurafesini ortadan kaldırmıştır.
2- Kur’an-ı Kerimde evrenin yaratılışı şöyle açıklanır. “ O gökleri ve yeri yoktan var edendir” ( En’am suresi, 101) bu ayet şimdiki ilim dünyasının ulaştığı son nokta olan – tüm evrenin zaman ve mekan boyutlarıyla bir sıfırdan, büyük bir patlamayla ortaya çıktığı- gerçeğini 1400 sene evvel haber vermiştir.
3- Kainatın daima genişlediği artık ilim ve bilim dünyasının kabul ettiği bir ilmi buluştur. Buna Kur’an şu ayetiyle işaret etmektedir. “Biz göğü büyük bir kudretle bina ettik. Ve şüphesiz biz onu genişleticiyiz” ( Zariyat suresi, 47)
4- 20. asrın bir buluşu da her yıldız ve gök cisimlerin bir yörüngede durduğu gerçeğidir. Bu duruma Kur’an “ geceyi, gündüzü, güneşi ve Ay’ı yaratan O’dur. Her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor.” ( Enbiya suresi, 33)
5- Güneşin sabit olarak durduğu zannedilirdi. Oysa kur’an güneşin sabit değil aksine daima hareket eden ve belirli bir hızla ilerleyen bir gök cismi olduğunu söylüyordu. Ve asırlar sonra da ilim onu tasdik edecekti. Şöyleki “ güneşte kendisi için tespit edilen bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün ve güçlü olan bilenin takdiridir.” ( Yasin suresi, 38)
“Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için büyük başarı ve mutluluk vardır. Onlara bahçeler, üzüm bağları, turunç göğüslü genç yaşıt dilberler, dolu dolu kadehler var.”(Nebe,78/31-34)
“Onların beraberinde, gözleri kocalarından başkasını görmeyen yumuşak bakışlı, aynı yaşta güzeller vardır.”(Sad, 38/52).
“Ve onlar yükseltilmiş döşekler/mobilyalar üzerindedirler. Biz oradaki kadınları, yepyeni bir yaratılışla yaratıp, sûret ve sîretlerini son derece güzelleştirdik. Böylece onları, ashab-ı yemin için bakire kızlar, kocalarına âşık yaşıtlar kıldık.”(Vakıa, 56/34-38).
İnsan türleri var onlar insan sayılırsa İblis neden ademi kıskandı kıskanmadıysa Yani dini karıştırınca içinden çıkılmıyor çok gizem var. Yinede inancım Allah kuranda bu türler bahsedilmişmidir acaba?
Mersele iblisin ademi kabul edip etmemesi degildir ònemli olan adem den ònceki varlik peki bunu kim yaratti... kurana gelincede icin dekiler kadar degisitirildi bilinmiyor
Müslümanlığın islamiyetten önce var olduğu söyleniyor vebu müslümanlar türk kökenli. ordan fatih sultan mehmete ordan çandarlı Ailesine ordan kazıklı voyvoda glen... çok karışık çok
İslam sadece Allah’ın kendisine yönelttiği bir din adı. daha önceleri Hristiyanlık, Yahudilik vardı bunlarda Kuran’ı Kerim’e göre Allah’a inanan kulların dinleriydi ve daha da önceleri gelen peygamberler vardı hepsinin tek amacı tek inancı tevhid inancıydı yani tek olan Yaratan inancı.
En İyi Cevaplar