21 yaşındayım. erkek olarak dünyaya geldim ama kendimi hiç erkek gibi hissetmiyorum. kadın olmayı her şeyden çok ama çok istiyorum. ailem maddi ve manevi bu yükü kaldıramaz. benimde zaten maddi özgürlüğüm yok ve bu ameliyatlar için 100bini gözden çıkarmak lazım.
kamu kurumunda çalışma ihtimalim var ama bu ameliyatı olursam işten atarlar beni. hayatımdan hiç zevk almıyorum sanki boşa yaşanmış ruhsuz koca 20 yıl.
erkekçilik oynamaktan çok yoruldum. çıkan her sakal, vücudumdaki kıl-tüy beni hayattan dahada koparyor sanki. vücudumun erkeksileşmesine dahada katlanıcak gücüm kalmadı. çok çaresizim. keşke param olsaydı eğer zengin birisi olsaydım kimse bana sen transsın diye aşağılayamazdı bile. kimseye eyvallahın olmaz.
ilkokulda bana sürekli kız gibisin, annen seni kızım diyemi seviyor, git kızlarla oyna vs. erkekler maç yapardı beni arasına almazdı. kızları hep kıskanırdım bir köşeden izlerdim içime içime ağlardım. sonra git adam ol erkeğe benze diye diye erkeksi işlerle uğraştım hep.
gitgidede erkeğe benzedim. şu an vücudumdan ruhumdan okadar iğreniyorumki. her allahın günü ama yemin ederim hergün aklımdan 1-2 kez intihar geçiyor.
birde bunun askerliği var.
dipnot:siz söylemeden ben yazıyım arkadaşlar, dışarıdan erkek gibi hissetmek için erkek hormonu takviyesi almanız beyindeki duyguları değiştirmiyor. vücudu değiştiriyor. kas-ses vs. bu yüzden translar ilk olarak psikiyatrinin hastalarıdır.
birde şöyle bir durum var kadın olsam bile asla %100 kadın olamıycam organım bile gerçek kadınlarınki gibi işlevsel olmuyor, doğuramıyıcam.
ne yapıcam çok mutsuzum.
Güncellemeler
+1 yıl
<<<<
Güncellemeler
+1 yıl
>>>>>>
Güncellemeler
+1 yıl
0000000000
Erkek olmaktan nefret ediyorum. Kadın olmayada cesaretim yok ne yapıcam?
öncelikle sen bir kadınsın. erkek bedeninde olman bunu asla değiştirmeyecek. sadece rol yapacaksın ama yine iç dünyan rengarenk olacak.
ikinci konuya gelelim. aslında kadın da erkek de fizyolojik olarak birbirine çok benziyorlar. anne karnında testosteron fazla salgılanırsa klitoris büyüyor ve penise dönüşüyor. yapıları birbirine benzediği için de bir penis ameliyatla vajinaya dönüştürüldüğünde zevk alınabiliyor. sonradan yapılan bir vajinanın gerçek vajinadan tek farkı da mukoza salgılayamaması oluyor. burada da devreye kayganlaştırıcılar giriyor. ergenlik döneminde baskın olarak östrojen salgılanırsa memeler büyüyor, kalçalar genişliyor, yağ dağılımı kalçalarda toplanıyor, deri ince kalıyor, ses kalınlaşmıyor. yani bildiğimiz kadınsı özellikler ortaya çıkıyor. trans kadınlar da erkeksi bir iskelet yapısının üstüne ilaçlarla kadınsı özellikleri eklemiş oluyor. eğer erkek ve kadınlardaki kemik ve kıkırdak yapısı aynı olsaydı, kadınlık hormonları alan bir erkek görüntü olarak tamamen kadın olurdu.
üçüncü olarak her kadın anne olamayabiliyor. kimi kendi tercihlerinden kimi de sağlık nedenlerinden ötürü bir bebek doğuramıyor. senin mantığına göre doğum yapmayan bir kişi kadın olamıyor. bence bu yanlış bir düşünce. çünkü kadın olmak ruh ile alakalıdır. kendini kadın gibi hissediyorsan kadınsındır. kadın gibi görünmüyorsan da fiziksel özelliklerinle uyuşmazlık yaşayan bir kadın olursun.
umarım bir gün bedeninle olan uyuşmazlığı çözersin. yeter ki canını sıkma ve umudunu kaybetme <3
2
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
peki ya yaşayamadığım 21 yılın telafisi nasıl olucak. lisede, üniversitede o genç kız hiç olmayacak. hiç bir zaman o ergen genç kız olamıycam. belki ameliyatla düzelene kadar 26ları bulcak yaşım. yaşanmamış, koca 26 yıl. bunun telsafisini nasıl yapıcam ben
kendi cinsiyetini fark ettikten sonra yaşadığın yılları ait olmadığın bir cinsiyette yaşamak senin tercihindi. demek ki bu yaşa kadar erkek olarak hayatta kalmanın artıları senin için daha fazlaydı. belki de gelecek kaygısı ve ailenin seni reddetme ve yalnız kalma korkusu senin duygularını bastırmana neden oldu. bunun çözümünü bulmak senin vereceğin kararlara bağlı.
hayatında her zaman hangi yönde gideceğin senin elinde. ancak dediğim gibi, cinsel organlar cinsiyeti her zaman belirleyemiyor. mesela bir belgeselde adamların doğuştan gelen kocaman memeleri vardı. sence bu şey o adamları kadın mı yapıyor? bence bu çok mantıksız.
aslında kendini kabullendiğinden beri farkında olmadan fiziğiyle uyumsuz olan bir kadın olarak yaşıyorsun. sadece kendini ifade edemiyorsun.
eğer bir gün bu yükü taşımayacak hale gelirsen bu durum mutlaka bir yerlerden patlak verecektir. hayata bir kere geliyoruz. bence bu yüzden keşke dememek için ait olman gereken hayata kendini şimdiden hazırlaman gerekiyor.
ben üniversite son sınıftayken doktor kontrolünde olmadan hormona başladım. 6. ayımda memelerim belirginleştiğinde annem fark etmişti ve şaşırmamıştı. ancak tam bu dönemde maalesef annem kansere yakalandı. aslında anneme açılmayı kafama koymuştum ama onu üzmemek için açılmayı erteledim. vücudum inanılmaz bir şekilde değişmişti. aslında bu beni çok mutlu ediyordu. ancak değişim süreci bence zamanlama olarak benim için doğru olmamıştı.9 ayıma doğru da büyük bir fedakarlık yaparak hormonu bıraktım.
mesela artık güzel bir işte çalışıyorum ve gelecek için birikim yapıyorum. önümüzdeki yaz da sürecimi dört dörtlük bir şekilde tekrar başlatmayı düşünüyorum. sanırım hormon sürecinde de bir süre işimi trans olduğumu gizleyerek yapacağım. sonrasında da eğer ailem bana destek olursa işi bırakıp onların yanına yerleşmeyi ve ameliyat sürecine başlamayı düşünüyorum.
bence hiçbir aile evladını gerçekten seviyorsa kolayca silemez. umarım bu senin için de böyledir.
Belki de psikoloğa gitmelisin tedavi olursan devam edersin Sonuçta dediğin gibi amaliyat olsan da doğum yapamıycaksın eksik kalacaksın İstersen sana bir dua var verebilirim eşcinsellikten kurtulmak için
Üzülme ya dost, ha kız bedeninde bu hayatı sürüyoruz, ha erkek bedeninde. Ben de hiçbir bedene sahip olmak istemezdim. Ne kız olmak isterdim, ne de erkek. İsteksiz olarak rastgele bedenlerde, rastgele duygularda dünyaya geliyoruz ve bu hayatı sürdürmeye çalışıyoruz. Her şeyden önemlisi sabırlı olmak ve hayatımıza bir amaç belirlemek. Eğer hayatımıza farklı yönden bakmazsak, amaçlarımızı, gideceğimiz yolu ona göre seçmezsek tabii ki de intihar etmek bize mantıklı gözükebilir. İntihar çözüm değil, hayat varsa umut vardır. Şimdi hayata karşı bakış açını değiştir ve ona göre şekillendir.
Tüylerim diken diken oldu.. Ya nedemeli bilmiyorum bu konuda.. Ama şöle düşün kadın olsan birşeyler hep eksik olcak , zevk , doğurganlık vs Ama pskolojik ve hormonal tedavi görürsen tam 1 erkek olabilirsin
Öncelikle psikiyatislerin çözebileceği bir durum değil bu. Çünkü vücudun dişi hormonları salgılıyor. Erkeklik hormonu almak kısa süreli baskılar ama hiç bir işe yaramaz.
En İyi Cevaplar